Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοδος πάνω από 3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
  • [02] Την Τρίτη η γενική συνέλευση του ΣΕΒ παρουσία Γιούνκερ
  • [03] Ιστορικό ρεκόρ προσφύγων με 65,3 εκατομμύριατο 2015
  • [04] Στη Ρόδο, ο Β. Αποστόλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές από την πυρκαγιά
  • [05] Ν. Τόσκας: Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα
  • [06] Το Brexit θα ήταν αμετάκλητο, προειδοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ
  • [07] Ξεκάθαρη νίκη των Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα παραδέχεται την ήττα του
  • [08] ΗΠΑ:Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν σε αγρυπνία τα θύματα του Ορλάντο
  • [09] Φ. Γεννηματά: Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση για όλα τα δημοκρατικά κράτη
  • [10] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

  • [01] Άνοδος πάνω από 3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Λίγες ημέρες πριν από την ιστορική ψηφοφορία για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την αποχώρησή του απ' αυτήν, η εκστρατεία για το δημοψήφισμα μπήκε στην τελευταία ευθεία, με της χρηματοοικονομικές αγορές να στοιχηματίζουν στην παραμονή, μετά τον φόνο μιας φιλοευρωπαίας βουλευτού.

    Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωσε στη μέση της συνεδρίασης άνοδο πάνω από 3%, καθώς οι επενδυτές φαίνονται πιο αισιόδοξοι ότι το Brexit μπορεί να αποφευχθεί στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.Ο δείκτης FTSE-100 των κύριων μετοχών σημείωσε άνοδο 195,1 μονάδων ή 3,24%, στις 6.216,19 μονάδες, κυρίως χάρη στις τραπεζικές μετοχές όπως της Royal Bank of Scotland ή της Lloyds.

    Στο μεταξύ το βρετανικό κοινοβούλιοσυνεδρίασεεκτάκτως για να αποτίσειφόρο τιμής στη βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία σκοτώθηκε άγρια την Πέμπτη στην περιφέρειά της στο Μπίρστολ, στη βόρεια Αγγλία. Ήταν "ένα από τα πιο λαμπρά και πιο παθιασμένα μέλη" του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον .

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν άνοδο της παράταξης που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ μετά τον φόνο της βουλευτού. Αμέσως η ισοτιμία της στερλίνας αυξήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς η χρηματοοικονομικές αγορές έβαλαν στην άκρη, τουλάχιστον προσωρινά, τις ανησυχίες τους για ένα Brexit.

    [02] Την Τρίτη η γενική συνέλευση του ΣΕΒ παρουσία Γιούνκερ

    Κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

    Ο ΣΕΒ θα επισημάνει ότι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να συνοδευτεί από αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες ενώ χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης».

    Στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

    Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης, ο ΣΕΒ θα παρουσιάσει εκτενή μελέτη με 124 «Προτάσεις Πολιτικής για Eπενδύσεις, Aνάπτυξη και Δουλειές»

    Επιπλέον, θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

    [03] Ιστορικό ρεκόρ προσφύγων με 65,3 εκατομμύριατο 2015

    Παγκόσμια μέρα προσφύγων σήμερα και όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από συρράξεις και διώξεις σε όλο τον κόσμο κατέρριψε κάθε ρεκόρ το 2015, φτάνοντας τα 65,3 εκατομμύρια.

    Σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση της Αρμοστείας, είναι η πρώτη φορά που σπάει το όριο των 60 εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από το συνολικό πληθυσμό της Βρετανίας και είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το 2014, όταν είχαν καταγραφεί 59,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι παγκοσμίως.

    Από το 2011, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, και όλα τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται συνεχώς, ενώ είχε παραμείνει σχετικά σταθερός από το 1996 μέχρι και το 2011. Σε σύγκριση με το 2014, το 2015 σημειώθηκε αύξηση 9,7%.

    Ο αριθμός των προσφύγων "δηλαδή των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους"ανέρχεται στα 21,3 εκατομμύρια και εκείνος των εσωτερικά εκτοπισμένων "που έφυγαν από τις πόλεις και τα χωριά τους αλλά χωρίς να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους"στα 40,8 εκατομμύρια, αριθμός ρεκόρ. Σ' αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι που αιτήθηκαν άσυλο πέρσι σε ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Η UNHCR τονίζει ότι "ένας στους 113 ανθρώπους σήμερα είναι ξεριζωμένος, έχει αιτηθεί άσυλο, είναι εσωτερικά εκτοπισμένος ή είναι πρόσφυγας".

    "Ζούμε σε έναν κόσμο ανισοτήτων", υπάρχουν πόλεμοι, συγκρούσεις και "είναι αναπόφευκτο οι άνθρωποι να θέλουν να πάνε σε έναν πιο ασφαλή κόσμο", σχολίασε ο Ύπατος Αρμοστής Φίλιπο Γκράντι παρουσιάζοντας στη Γενεύη την έκθεση αυτή, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: O αγώνας της Ελλάδας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης

    Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική

    ΥΠΥΤ:Υπερασπίζουμε το δικαίωμα επανεγκατάστασης των προσφύγων στην καρδιά μιας αλληλέγγυας, και ανεκτικής κοινωνίας

    Φ. Γεννηματά:Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση για όλα τα δημοκρατικά κράτη

    ΣΥΡΙΖΑ:Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί διακύβευμα κομβικής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη

    ΑνΕλ:Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων των κρατών

    [04] Στη Ρόδο, ο Β. Αποστόλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές από την πυρκαγιά

    Στη Ρόδο πρόκεται να μεταβεί την Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πυρκαγιά που έπληξε περιοχές στα νότια του νησιού και να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

    Εξάλλου, σε δηλώσεις σε δηλώσεις του χθες το πρωί στο Mega, ο κ. Αποστόλου είχε αναφέρει ότι κλιμάκια επιφορτισμένα με την καταγραφή ζημιών θα μεταβούν άμεσα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψουν τις καταστροφές, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις τόνισε, ότι αυτές που αφορούν τον ΕΛΓΑ θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, ωστόσο, ζημίες που θα καλυφθούν με άλλους τρόπους όπως ο κρατικός προϋπολογισμός θέλουν χρόνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο

    [05] Ν. Τόσκας: Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα

    «Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα» τονίζει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα στην Κύπρο για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο όρος Τρόοδος.

    Ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχουν σταλεί στην Κύπρο από τη Ρόδο δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL- 415 τα οποία παίρνουν ήδη μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών. «Τα αεροσκάφη αυτά είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει καθώς μπορούν και πετούν σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών που πετούν τα συνηθισμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα» υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε και πρόσθετη βοήθεια και ήδη με εντολή πρωθυπουργού μεταβαίνουν στην Κύπρο και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Super Puma με κάδο και εκπαιδευμένο πλήρωμα στην κατάσβεση πυρκαγιών.

    «Στέλνουμε την καρδιά μας, από το υστέρημά μας, βοήθεια στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι και στην Ελλάδα ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πυρκαγιών, αλλά αυτό επιτάσσει το εθνικό μας καθήκον» σημειώνει ο κ. Τόσκας.

    Κύπρος: Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του. Ανεξέλεγκτη για δεύτερη μέρα μεγάλη πυρκαγιά

    Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου από την Κυριακήστους πρόποδες του Τροόδους. Ο δασοπυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το βυτιοφόρο, στο οποίο βρισκόταν, ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

    Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους .Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται και για τον λόγο ότι η ίδια η πυρκαγιά δημιουργεί ρεύματα αέρος.

    Τα πτητικά μέσα θα επανέλθουν την Τρίτη με το πρώτο φως της μέρας. Το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα από την Ελλάδα. Στη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις με τη συνδρομή των εθελοντών.

    Η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνθηκε για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί κοινότητες, που γειτνιάζουν με το μέτωπο της πυρκαγιάς.

    [06] Το Brexit θα ήταν αμετάκλητο, προειδοποιεί ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ

    Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν "αμετάκλητη", προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της "μάχης του δημοψηφίσματος" θα κριθεί οριακά.

    "Πρόκειται για μια αμετάκλητη απόφαση. Αν αποφασίσουν την αποχώρηση (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν θα υπάρξει επιστροφή. Η Βρετανία δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να επανενταχθεί στην ΕΕ αργότερα παρά μόνο υπό όρους που θα ήταν απαράδεκτοι", όπως είναι για παράδειγμα η υποχρέωσή της να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στη Ζώνη Σένγκεν, εξήγησε ο Χάμοντ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Ο Χάμοντ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. "Είναι πασιφανές ότι το συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει μέλος της ΕΕ", είπε.

    Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι το Λονδίνο "αναμένει τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή" των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, εφόσον η Βρετανία παραμείνει μέλος της ΕΕ.

    [07] Ξεκάθαρη νίκη των Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα παραδέχεται την ήττα του

    Ξεκάθαρη νίκη για το κίνημα Πέντε Αστέρων αποτελεί ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη στην Ιταλία. Το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο κατακτά τους δήμους της Ρώμης, με την Βιρτζίνια Ράτζι, και του Τορίνο, με την Κιάρα Απεντίνο. Η πρώτη είναι μια 37χρονη δικηγόρος, η δεύτερη μια 31χρονη επιχειρηματίας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ράτζι κατάφερε να υπερισχύσει εντυπωσιακά στην Ρώμη, συγκεντρώνοντας το 67% των ψήφων, παρά την ανοικτή υποστήριξη που μεγάλο μέρος του Τύπου προσέφερε στον κεντροαριστερό υποψήφιο Ρομπέρτο Τζακέτι.

    Όσο για την Απεντίνο, ευνοήθηκε πιθανόν και από τις επαγγελματικές της εμπειρίες στην διοίκηση της ομάδας της Γιουβέντους και στην επιχείρηση του συζύγου της: το παραδοσιακό αίτημα των Πέντε Αστέρων για διαφάνεια και εντιμότητα δεν συνοδεύθηκε αυτή την φορά με τις φραστικές ακρότητες του παρελθόντος, στις οποίες μας είχε συνηθίσει ο Μπέπε Γκρίλο.

    Η κεντροαριστερά του Ρέντσι υπερίσχυσε με μικρή διαφορά στο Μιλάνο, όπου εκλέγεται δήμαρχος ο Τζουζέπε Σάλα. Στην Μπολόνια επίσης, παραδοσιακό προπύργιο των προοδευτικών, επανεκλέγεται ο απερχόμενος δήμαρχος του Δημοκρατικού Κόμματος Βιρτζίνιο Μέρολα.

    Το πλήγμα όμως για το κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού είναι σαφέστατο. Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει ορισθεί συνεδρίαση της ηγεσίας των Δημοκρατικών, κατά την οποία αναμένεται να ασκηθεί δριμεία κριτική στον Ρέντσι από την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη νύχτα, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρεται ήδη σε «μια ήττα χωρίς ελαφρυντικά» στη Ρώμη και το Τορίνο.

    Όπως σημειώνουν γνωστοί πολιτικοί παρατηρητές, φαίνεται ότι η τακτική του Ρέντσι να παρουσιάζεται ως «νέος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος είναι ικανός να κερδίζει, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη όλου του κομματικού μηχανισμού, κάθε πολιτική μάχη», έχει μάλλον σταματήσει να αποδίδει.

    [08] ΗΠΑ:Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν σε αγρυπνία τα θύματα του Ορλάντο

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Ορλάντο, κρατώντας αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τα θύματα της σφαγής που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα, μέσα σε ένα από τα γνωστότερα γκέι μπαρ της πόλης.

    Ο δήμαρχος του Ορλάντο, Μπάντι Ντάιερ, ευχαρίστησε τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και αρωγής και υποσχέθηκε στους επιζώντας και στις οικογένειες των θυμάτων, ότι η τοπική κοινότητα θα τους στηρίξει. Κατήγγειλε ταυτόχρονα "τη γεμάτη μίσος πράξη ενός μανιακού δολοφόνου", σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό News 13.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία τουρισμού του Ορλάντο 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην αγρυπνία, στις όχθες της λίμνης Ιόλα, για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης στο κλαμπ Pulse όπου στις 12 Ιουνίου διαπράχθηκε η πιο αιματηρή επίθεση από ένα μεμονωμένο άτομο στην ιστορία των ΗΠΑ. Πολλοί κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου ,το σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΔή λευκά λουλούδια.

    [09] Φ. Γεννηματά: Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση για όλα τα δημοκρατικά κράτη

    «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σκεφτόμαστε τους πρόσφυγες και τις αιτίες που γεννούν προσφυγιά. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μας» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση για όλα τα δημοκρατικά κράτη ανεξάρτητα από τη γεωγραφική εγγύτητα με τις εστίες της έντασης, αναφέρει η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας: «Η Ευρώπη και η χώρα μας, ως αναπόσπαστο μέρος της, οφείλουν να απαντήσουν στα προβλήματα των προσφύγων με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Υποστηρίζοντας τους πρόσφυγες, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ειρήνη και καταπολεμώντας τον εξτρεμισμό.

    «Οι πρόσφυγες χρειάζονται ασφαλές καταφύγιο και προϋποθέσεις για ένταξη και πρόοδο. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται σχολεία όπως όλα τα παιδιά.

    «Ας μη χαθεί άλλος χρόνος. Ας μη χαθούν άλλοι άνθρωποι!», καταλήγει η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [10] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

    Υπό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής και συγκεκριμένα σε χαμηλή βλάστηση, μεταξύ του κοιμητηρίου και του ΧΥΤΑ.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν, 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και 1 ελικόπτερο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 June 2016 - 22:32:29 UTC