Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική
  • [02] Ν. Ηλιόπουλος μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ των συλλογικών συμβάσεων και της απλής αναλογικής
  • [03] Αλ. Τσίπρας για την πυρκαγιά στην Κύπρο: Βρισκόμαστε δίπλα σας
  • [04] Μακρόν: Η Βρετανία να μην γίνει ένας «λαθρεπιβάτης» της ΕΕ
  • [05] Συνάντηση Τσακαλώτου - Ρέγκλινγκ, στο υπουργείο Οικονομικών
  • [06] Στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά
  • [07] Σε κατάσταση επιφυλακής η Ιαπωνία για το ενδεχόμενο εκτόξευσης πυραύλου από τη Β. Κορέα
  • [08] Κύπρος: Δεύτερος δασοπυροσβέστης νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά
  • [09] Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο
  • [10] Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας
  • [11] Εκδηλώσεις στο Πλανητάριο
  • [12] Γιούνκερ: Τεράστια η προσπάθεια της Ελλάδας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων
  • [13] Αύξηση 407% για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού στη Νότια Κορέα
  • [14] Ενώπιον δικαστή εμφανίστηκε ο Βρετανός, που σκόπευε να πυροβολήσει τον Τραμπ
  • [15] Σεισμική δόνηση 6 βαθμών στο αρχιπέλαγος Βανουάτου

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική

    «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο νους μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους» δήλωσε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως είναι νωπές και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες οι τραγικές εικόνες που τον τελευταίο χρόνο μάς έχουν γίνει πολύ οικείες.

    «Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα βιβλίο Ιστορίας δεν θα καταγράψει.

    Την ίδια στιγμή, όμως, θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική.

    [02] Ν. Ηλιόπουλος μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ των συλλογικών συμβάσεων και της απλής αναλογικής

    «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αντίστροφη διαδικασία υπέρ των εργαζομένων, ο στόχος δεν περιορίζεται στην αποφυγή νέων επιθετικών μέτρων αλλά στην ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, δηλώνει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για τα εργασιακά, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Ηλιόπουλος θεωρεί δεδομένη θεωρεί την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως υπογραμμίζει, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να θέτει ζήτημα ενότητας ενόψει του συνεδρίου, και θεωρεί κατάκτηση τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων και την άσκηση κριτικής, όπως και αυτοκριτικής.

    Για τον εκλογικό νόμο, τάσσεται ρητά υπέρ της απλής αναλογικής, σημειώνοντας ότι αυτή είναι και η θέση του κόμματος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισημαίνει ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα, μετά την κατάρρευση του «παλιού καθεστώτος» δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη. Έμμεσα, αλλά με σαφήνεια ο κ. Ηλιόπουλος αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών τονίζοντας ότι το κόμμα του «είναι ιδρυτική δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκεί ανήκουμε και αυτό δεν θα αλλάξει».

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νάσου Ηλιόπουλου στον ΣωτήρηΣιδέρη στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [03] Αλ. Τσίπρας για την πυρκαγιά στην Κύπρο: Βρισκόμαστε δίπλα σας

    Τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:«Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελλ. δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα».

    Δεύτερος δασοπυροσβέστης νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο δασοπυροσβέστης ο οποίος είχε τραυματιστεί κρίσιμα στη μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής σε δασική περιοχή στους πρόποδες του Τροόδους.

    Διαβάστε επίσης:Ν. Τόσκας: Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα

    [04] Μακρόν: Η Βρετανία να μην γίνει ένας «λαθρεπιβάτης» της ΕΕ

    H Βρετανία δεν θα μπορεί να ενεργεί ως «λαθρεπιβάτης» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση ενός Brexit, διεμήνυσε τη Δευτέρα από τη Ρώμη ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν έχει νόημα να συμπεριφέρεται ως λαθρεπιβάτης» επισήμανε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του, Κάρλο Καλέντα.

    Εάν η Βρετανία αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΕΕ, η απάντηση των Ευρωπαίων εταίρων θα πρέπει να είναι «σαφής και αποφασιστική» και θα πρέπει ιδίως «να ζητηθεί από τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με τους όρους εξόδου της» εξήγησε ο Γάλλος υπουργός.Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου θα δώσει την ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο και θα πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα απέναντι στη Βρετανία, εάν οι πολίτες της επιλέξουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, επισήμανε επιπλέον ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Monde και δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

    [05] Συνάντηση Τσακαλώτου - Ρέγκλινγκ, στο υπουργείο Οικονομικών

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί σήμεραμε τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ.) Κλάους Ρέγκλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών.

    Μετά τησυνάντησή τους,ο υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του Ε.Μ.Σ. θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

    [06] Στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά

    Ξεκινάει σήμερα η σειρά συναντήσεων που θα έχει η διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά,η οποίαέχει συσταθεί από κοινού από τους θεσμούς και το υπουργείο Εργασίας,με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων - και αύριο με τους εργοδοτικούς φορείς.

    Στις διμερείς συναντήσεις της θα συζητηθούν ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το θέμα των ομαδικών απολύσεων για το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει «κόκκινες γραμμές». Η ελληνική πλευρά, επίσης, απορρίπτει ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, θέμα για το οποίο φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ.

    Η επιτροπή θα εκδώσει πόρισμα, το οποίο θα παραδώσει το πιθανότερο μέσα στον Σεπτέμβρη, όπου θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [07] Σε κατάσταση επιφυλακής η Ιαπωνία για το ενδεχόμενο εκτόξευσης πυραύλου από τη Β. Κορέα

    Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, για το ενδεχόμενο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.Σχετικές διαταγές για την κατάρριψη του πυραύλου έχουν λάβει τόσο πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, όσο και συστοιχίες πυραύλων Patriot, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Τόκιο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση και τη διάρκεια της αναφερόμενης διαταγής.

    [08] Κύπρος: Δεύτερος δασοπυροσβέστης νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο δασοπυροσβέστης ο οποίος είχε τραυματιστεί κρίσιμα στη μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής σε δασική περιοχή στους πρόποδες του Τροόδους. Χθες είχε χάσει τη ζωή του άλλος δασοπυροσβέστης.

    Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις νερού. Στην προσπάθεια παίρνουν μέρος 16 πτητικά μέσα, από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

    [09] Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο

    Συναυλίες αγαπημένων συνθετών και τραγουδιστών, ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και παραστάσεις χορού συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων -εκτός Φεστιβάλ Αθηνών- του Ηρωδείου, που θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 9 Οκτωβρίου, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που ενέκρινε και τις 30 εκδηλώσεις.

    Στο ξεκίνημα θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Edith Piaf με την Anne Carrere και στη συνέχεια θα απολαύσουμε το Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Concha Buika, το Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή, τη Μαρία Φαραντούρη και το Γιώργο Νταλάρα, το Θάνο Μικρούτσικο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Επίσης θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά, «Πλούτος» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα και «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού. Στις 10 Σεπτεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μεγάλη χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος-Ρωσίας.

    [10] Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας

    Ως κιβωτό που αναδύεται από τη γη και είναι δεμένη τόσο αρμονικά με το περιβάλλον χαρακτήρισε το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων του μουσείου.

    Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για το μουσείο επισημαίνοντας ότι «κλείνει στα σπλάχνα του τα απομεινάρια της κραταιάς Αρχαίας Ελεύθερνας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια κυρίως ιστορικού περιεχομένου ομιλία αναφέρθηκε στα εκθέματα του μουσείου χαρακτηρίζοντας το χώρο που φιλοξενείται ως περιοχή που, όπως είπε, «πνίγεται σε μια απαράμιλλη σύνθεση αρωμάτων που αναδίδουν ο δίανθος, - το άνθος του Διός - η δάφνη, η λεβάντα , η μέντα, το φασκόμηλο, το φλισκούνι».

    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «το μουσείο διανύει μιαν ανεπανάληπτη διαχρονία από το 3000 π.Χ. έως τον 14ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους όσους συνέβαλαν για την δημιουργία του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον καθηγητή Γιάννη Σταμπολίδη και τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κουτσογιάννη.

    Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του στις παρυφές του Ψηλορείτη παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

    Στο ιστορικό ανέγερσης του μουσείου καθώς και στο περιεχόμενό του αναφέρθηκε ο οραματιστής του καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης.

    Στη συνέχεια η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου απήγγειλε ποίημα από την τραγωδία του Ευρυπίδη «Κρήτες» που μιλά για τη γέννα του Δία στο όρος Ιδη.

    Το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας καταλαμβάνει έκταση 1700 τ.μ. ενώ η συνολική έκταση του αρχαιολογικού χώρου είναι 13 στρέμματα.

    [11] Εκδηλώσεις στο Πλανητάριο

    Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Τρίτη 21 Ιουνίου, με δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble», που προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες.

    H παράσταση περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου στο να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του Σύμπαντος. Την κάθε παράσταση θα προλογίσει ο Άρης Μυλωνάς, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Οι ώρες προβολών θα είναι 19:30 και 20:30, με είσοδο ελεύθερη, ενώ τα δελτία εισόδου θα διανέμονται από τις 19:00 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου.

    Με την ευκαιρία αυτή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα φιλοξενηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, την οποία για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Δήμου Καλλιθέας. Φέτος, για πρώτη φορά, στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου Πανεπιστημίου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

    Επίσης τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα υποδεχθούν το κοινό και -καιρού επιτρέποντος- θα παρουσιάζουν τον Δία, τον Άρη και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυκτερινό ουρανό της μικρότερης νύκτας του χρόνου. Η παρατήρηση θα γίνει κατά τις ώρες 21:00 έως 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

    [12] Γιούνκερ: Τεράστια η προσπάθεια της Ελλάδας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσκεκλημένος του ΣΕΒ.

    Κατά την μονοήμερη παραμονή του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό, ενώ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα 19.30).

    Ο κ.Γιούνκερ, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30, κτίριο της ΟΚΕ), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

    Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην ανακοίνωσή της δεν δίνει καμιά πληροφορία για τον σκοπό της επίσκεψης, ωστόσο από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί έμφαση στο αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

    Ο κ. Γιούνκερ θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό (ώρα 13.00, Μέγαρο Μαξίμου).

    Γιούνκερ: Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

    «Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

    Στη συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ, ερωτώμενος σχετικά, αναφέρει ότι κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015 και κανείς δεν υποστηρίζει σοβαρά το Grexit και πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές όσο και οι Αρχές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία, σεβαστή και από τις δύο πλευρές. «Αγωνίστηκα σκληρά για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κατά την άποψη μου ούτε η ΕΕ ούτε η ζώνη του ευρώ θα είναι πλήρεις χωρίς την Ελλάδα» τονίζει.

    Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε καμία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια. Εκφράζει, μάλιστα, τον θαυμασμό του για τους Έλληνες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί και δηλώνει «περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι το καλοκαίρι του 2015».

    Σε ερώτηση για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τονίζει ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πως οι χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται.

    Ως προς τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι αυτή έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, και εκφράζει την ελπίδα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως οι Έλληνες και η τουρκική πλευρά να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει σε ισχύ.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Βρετανία ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, καθώς αν επικρατήσει το Brexit, αυτό θα βλάψει τόσο την ΕΕ όσο και τη Βρετανία.

    Η συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερμεταδόθηκεαπό το «Euronews».

    [13] Αύξηση 407% για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού στη Νότια Κορέα

    Κατακόρυφη αύξηση 407% σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού στη Νότια Κορέα τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Ελληνικού γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σεούλ.

    Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο διατυπώνονται και οι ακόλουθες παρατηρήσεις:

    - Η κορεατική αγορά κρασιού είναι της τάξεως των 200 εκατ., αλλά το κρασί αποτελεί μόλις το 1,8% της αγοράς οινοπνευματωδών. Αυτό, σε συνδυασμό με το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται για το κρασί, κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων, συνηγορεί ότι η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς θα συνεχιστεί.

    - Το 2013 οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού ήταν 5.000 δολάρια και ουσιαστικά δεν υπήρχαν ελληνικά κρασιά στην αγορά. Όμως, το 2015 οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών αυξήθηκαν σε 68.000 δολάρια. Χάρη στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των ελληνικών κρασιών, οι εξαγωγές τους στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016 αυξήθηκαν κατακόρυφα και έφτασαν ήδη τα 47.000 δολ., καταγράφοντας αύξηση 407%. Τα νούμερα είναι μικρά, αλλά σημασία έχει η παρουσία 15 ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά, έστω και με συμβολικά ακόμη επίπεδα πωλήσεων. Τα δεδομένα αυτά, βέβαια, ασφαλώς και πρέπει να συνεκτιμηθούν στη συνέχεια του προωθητικού προγράμματος.

    - Στην κορεατική αγορά υπάρχουν περίπου 15 ενεργές άδειες εισαγωγέων, εκ των οποίων οι 50 μεγαλύτεροι ελέγχουν ουσιαστικά την αγορά.

    - Τα ελληνικά κρασιά πωλούνται αποκλειστικά από δύο μόνο μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν εισάγουν κρασιά άλλων χωρών.

    Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση των ελληνικών κρασιών στη συγκεκριμένη αγορά έγιναν εκδηλώσεις στις 15, 16 και 17 Ιουνίου 2016 στη Σεούλ, στην Ταετζόν και το Πουσάν με τη συμμετοχή επιλεγμένων εισαγωγέων, διανομέων, σομελιέ, αλυσίδων καταστημάτων, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Κορέα, είχε προηγηθεί συμμετοχή στη Seoul International Wines & Spirits Expo, πρόσκληση δημοσιογράφων στην Ελλάδα και προώθηση δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    [14] Ενώπιον δικαστή εμφανίστηκε ο Βρετανός, που σκόπευε να πυροβολήσει τον Τραμπ

    Ενώπιον δικαστή στη Νεβάδα, παρουσιάστηκε ο 20χρονος Βρετανός Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ, ο οποίος προσπάθησε ν' αρπάξει το όπλο αστυνομικού, στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο Λας Βέγκας.

    Ο Σάντφορντ φαίνεται να σχεδίαζε να πυροβολήσει τον Τραμπ εδώ κι ένα χρόνο, ενώ αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο του, τώρα, καθώς αισθάνθηκε πιο ικανός για να το κάνει.Ο Σάντφορντ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 5η Ιουλίου που θα διεξαχθεί η δίκη του.

    [15] Σεισμική δόνηση 6 βαθμών στο αρχιπέλαγος Βανουάτου

    Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε σήμερα στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στο νότιο Ειρηνικό με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται σε απόσταση 93 χλμ., νοτιοδυτικά της πόλης Ισανγκέλ.

    Το εστιακό βάθος του σεισμού, υπολογίζεται στα 10 χλμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 June 2016 - 6:32:31 UTC