Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εθνική γραμμή» για τις συνέπειες του Βrexit, ζητά ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Γουόλ Στριτ, μετά την ψήφο των Βρετανών
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Τα έσοδα του τελευταίου πενταμήνου αυξήθηκαν κατά 4,72%
  • [04] «Αέρας αλλαγών» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  • [05] Πούτιν: Αλαζονική η στάση της βρετανικής κυβέρνησης
  • [06] Αναστολή των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

  • [01] «Εθνική γραμμή» για τις συνέπειες του Βrexit, ζητά ο Στ. Θεοδωράκης

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενος στο ΒREXIT, είπε πως είναι ώρα να αναλογιστούν μετά από αυτήν την εξέλιξη τις ευθύνες τους οι δημαγωγοί, οι λαϊκιστές και οι γραφειοκράτες.

    «Εμείς είμαστε σταθερά υπέρ της Ευρώπης των λαών, και τώρα που η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της Ευρώπης, πρέπει να έχουμε μια εθνική γραμμή και να ταυτιστούμε με την ευρωπαϊκή πολιτική που θα αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κρίση. Μόνον έτσι η Ελλάδα δεν θα υποστεί συνέπειες και θα πάψει να είναι ο αδύναμος κρίκος» εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης.

    [02] Βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Γουόλ Στριτ, μετά την ψήφο των Βρετανών

    Στη δίνη του παγκοσμίου «κραχ» που προκαλεί η επικράτηση του Brexit κινείται και η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 530 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα ισχυρότερα πυρά των πωλητών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:10, διαμορφώνεται στις 531,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 13,90%.

    Το χρηματιστήριο του Λονδίνου άνοιξε με απώλειες άνω του 7%, με τις βασικές τραπεζικές μετοχές να κατακρημνίζονται κατά 30%. Ο γερμανικός δείκτης DAX ξεκίνησε με πτώση κατά 9,94%, ενώ το χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε σχεδόν κατά 8% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

    Στη δίνη του παγκοσμίου κραχ που προκαλεί η επικράτηση του Brexit, κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 530 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα μεγαλύτερα πυρά των πωλητών.

    --Με πτώση άνοιξε και η Γουόλ Στριτ

    Με σημαντική πτώση άνοιξε η Γουόλ Στριτ, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε σύγχυση μετά τον πανικό που προκλήθηκε σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου εξαιτίας της απόφασης των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το άνοιγμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,16% ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχανε 3,78%.

    Την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο (+1,29% για τον Dow Jones, +1,59% για τον Nasdaq), καθώς οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής έδιναν προβάδισμα στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Τα έσοδα του τελευταίου πενταμήνου αυξήθηκαν κατά 4,72%

    Αυξημένα κατά 18,9% ήταν τα έσοδα και κατά 40% οι επιστροφές φόρων τον Μάιο, ενώ συνολικά τα έσοδα του τελευταίου πενταμήνου αυξήθηκαν κατά 4,72% και οι επιστροφές φόρων κατά 11,87%.

    Τα στοιχεία αυτά, όπως προκύπτουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι είναι πάνω από τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση.

    Παράλληλα, αντικρούοντας επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί κινδύνου παραγραφής μεγάλων υποθέσεων, λόγω της μεταφοράς τους από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και μυθεύματα.

    «Πολύ κάρβουνο έχει πέσει. Κάποιοι επαναφέρουν δράκους και μυθεύματα. Αποτελούν παραπληροφόρηση, οι ισχυρισμοί ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την παραγραφή 12.000 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων. Ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στο χώρο του ποδοσφαίρου», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου.

    «Η πραγματικότητα είναι ότι μεταφέρθηκαν περίπου 4.000 φάκελοι, εξ αυτών οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Ακόμη παραμένουν για μεταφορά άλλες 25.000 υποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης και απέδωσε τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στο περιορισμένο προσωπικό που υπάρχει.

    [04] «Αέρας αλλαγών» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

    Τη δυναμική ανανέωση του εκπαιδευτικού ρόλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, επιχειρεί να πετύχει η διοίκηση του ιδρύματος, με την προώθηση αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής, αλλά και στην κατάρτιση νέων προγραμμάτων σπουδών.

    «Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επιβεβαιώνει τον τίτλο του και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να σπουδάσουν», τόνισε ο Βασίλης Καρδάσης, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 'Αλλωστε, η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στο ΕΑΠ, με την κατάργηση της κλήρωσης, αποτελεί δέσμευση, όχι μόνο της παρούσας διοίκησης, αλλά και της αρμόδιας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου. Ο κ. Καρδάσης χαρακτήρισε «αυτονόητο» το να αποτελεί στόχο και γνώμονα η κατάργηση της κλήρωσης. «Είναι πρωτάκουστο να σπουδάζει ο τυχερός», είπε χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, από τον Οκτώβριο του νέου εκπαιδευτικού έτους, στο ΕΑΠ θα λειτουργήσουν έξι νέα μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν στον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών. Πρόκειται τα προγράμματα: 1. Δημιουργική Γραφή, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 2. Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 3. Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές, 4. Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 5. Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία και 6. Εκμάθηση ξένων γλωσσών για πρόσφυγες και μετανάστες. Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 22 Ιουλίου.

    [05] Πούτιν: Αλαζονική η στάση της βρετανικής κυβέρνησης

    H ιστορική απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλειται στην «επιφανειακή και αλαζονική στάση» που κράτησε η βρετανική κυβέρνηση η οποία διοργάνωσε το δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Η διοργάνωση αυτού του δημοψηφίσματος και τα αποτελέσματά του δεν οφείλονται σε τίποτ? άλλο παρά στην επιφανειακή και αλαζονική στάση των βρετανικών αρχών απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα για την χώρα και το σύνολο της Ευρώπης» επισήμανε ο Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

    Οι επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας θα είναι «παγκόσμιες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αναμένουμε για να δούμε εάν θα είναι περισσότερο θετικές ή περισσότερο αρνητικές.

    Αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, «δεν πιστεύω ότι αυτό θα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από την πλευρά του τόνισε ότι ελπίζει ότι το Brexit θα επιτρέψει μια βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και τη Ρωσίας.

    «Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η αναγκαιότητα να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις θα επικρατήσει» υπογράμμισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, ενώ επισήμανε ότι λυπάται «που δεν διαπιστώνει μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των Βρετανών μας εταίρων».

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για αυτό ακριβώς η Μόσχα έχει συμφέρον η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει μια ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη οικονομία» πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] Αναστολή των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

    Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, προχώρησε το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.

    «Η κυβέρνηση, με επιστολή της προς την ΟΜ.Υ.Λ.Ε και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμανιών, δεσμεύτηκε ότι με νομική βεβαιότητα στη Βουλή, θα διαφυλάξει την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, και όποια αντικατάσταση θα προέλθει με την ισχύουσα νομοθεσία με συλλογική σύμβαση εργασίας η διαιτητική απόφαση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.

    H oμοσπονδία των υπαλλήλων, χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 June 2016 - 18:32:26 UTC