Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΕ ή θα είναι δημοκρατική, ή δε θα υπάρξει λέει ο Αλ. Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ανάπτυξη για τους πολίτες όχι για τους δείκτες
  • [03] Ν.Φίλης:«Δεν τίθεται θέμα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων»
  • [04] Συνελήφθησαν οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης
  • [05] «Αέρας αλλαγών» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  • [06] Δωρεάν εφαρμογή μας "σώζει" από τα επικίνδυνα προϊόντα
  • [07] Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ
  • [08] Αλ.Τσίπρας: Δίνουμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη

  • [01] Η ΕΕ ή θα είναι δημοκρατική, ή δε θα υπάρξει λέει ο Αλ. Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Η ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική, οικονομικά δίκαιη με διευρυμένα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα ή δε θα υπάρξει ποτέ», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.

    Η πλήρης δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη έχει ως εξής:

    «Η ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική, οικονομικά δίκαιη με διευρυμένα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα ή δε θα υπάρξει ποτέ.

    Αυτό πρέπει να είναι το συμπέρασμα από την ετυμηγορία του λαού της Μ. Βρετανίας, για την οποία , δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς μας να χαίρεται.

    Η λιτότητα που μαστίζει τους λαούς, η φτώχεια που συνεχώς διευρύνεται, η συρρίκνωση των δικαιωμάτων, των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων των λαών της Ευρώπης, πρέπει να σταματήσει.

    Η ηγεσία της Ευρώπης, πολιτική και οικονομική, θα πρέπει να αλλάξει ρότα ή να απομακρυνθεί από τους ίδιους τους λαούς της.

    Αυτή είναι η λύση για τη σωτηρία της Ευρώπης».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ανάπτυξη για τους πολίτες όχι για τους δείκτες

    «Η Ευρώπη βιώνει τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μιας που έχει τις ρίζες της στο οικονομικό πεδίο αλλά εξελίσσεται σε κρίση πολιτική», δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

    «Το αποτέλεσμα στη Μ. Βρετανία είναι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της κρίσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στις ευρωπαϊκές ηγεσίας που δημιούργησαν μια Ένωση πολλών ταχυτήτων, μια Ένωση που θυμάται τους κανόνες για να τιμωρήσει τους δήθεν απείθαρχους και τους ξεχνά όταν πρέπει ισομερώς να κατανείμει τις ευθύνες.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για τη νέα Ευρώπη, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων.

    O Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι η απόφαση του βρετανικού λαού που είναι απόλυτα σεβαστή, επιβεβαιώνει μια στρατηγική κρίση που δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξαν προμηνύματα με την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων, με τις ακραίες επιλογές που διεύρυναν τις ανισότητες στην ΕΕ και την α λα καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

    «Θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη Ευρώπη».

    «Έχουμε επιλέξει να δώσουμε τη μάχη για μια άλλη Ευρώπη και πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αφύπνισης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρα και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις του ευρύτερου φάσματος και κυρίως υπάρχει ανάγκη οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που έχουν μεγάλη ευθύνη να αλλάξουν ρότα.

    «Πιστεύω ότι σε αυτή μας την προσπάθεια δεν θα είμαστε μόνοι», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και υπογράμμισε ότι πληθαίνουν οι φωνές που ευθυγραμμίζονται με τις επιδιώξεις της ευρωπαϊκής αριστεράς για να αλλάξουν τα πράγματα.

    «Δεν θα είμαστε μόνοι και για έναν ακόμη λόγο.Διότι οι σύντροφοί μας στην Ισπανία δίνουν αύριο μια σπουδαία εκλογική μάχη που μπορεί να είναι ο πυροκροτητής για σπουδαίες εξελίξεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

    «Πρώτη φορά αριστερά-πρώτη φορά απλή αναλογική »

    «Η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτίζεται με τις πλέον αντεργατικές πολιτικές. Το δικό μας μοντέλο βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των επιλογών και συνεχίζουμε μια ανάπτυξη που δεν βασίζεται στην άρση κάθε προστατευτικού σχεδίου για την εργασία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη με στόχο να πέφτει σταδιακά η κοινωνία και τα οφέλη να κατανεμηθούν δίκαια. Είπε ακόμη ότι επιδίωξη είναι επίσης να υπάρξουν πόροι που θα στηρίξουν το κοινωνικό κράτος.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων διότι οι εργαζόμενοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς διότι και η παραγωγικότητα τους θα βελτιωθεί τότε. Ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας από την πλευρά της εργοδοσίας.

    «Μέρα με τη μέρα οικοδομούμε το δικό μας μοντέλο διακυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε ότι διαμορφώνεται και ένα νέο σχέδιο στρατηγικό σχέδιο για την αριστερά του 21ου αιώνα που επέλεξε να αναλάβει ευθύνες. «Θα επιδιώξουμε τομές και μεταρρυθμίσεις που θα εγγράφονται στις αξίες μας, είπε, ήρθε η ώρα να αποκτήσει η χώρα δίκαιο αναλογικό σύστημα. Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική με ισοτιμία της ψήφου των πολιτών», είπε ο πρωθυπουργός. Είπε ότι ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς για δίκαιο εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. «Μέσα στις επόμενες ημέρες εμείς θα κάνουμε το χρέος μας», είπε ο κ.Τσίπρας.

    Θέλουμε μια ανάπτυξη που να είναιπρος όφελος των πολιτώνκαι όχι για τους οικονομικούς δείκτες, είπε ο κ.Τσίπρας

    Για το συνέδριο

    Αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι αυτό το Συνέδριο θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα Συνέδρια αριστερού κόμματος στην Ελλάδα.

    Διότι, πρόσθεσε, τα ερωτήματα που τίθενται τόσο από την ανάγνωση του Σχεδίου των Θέσεων όσο όμως και από την ευρύτερη κατάσταση των πραγμάτων, έχουν χαρακτήρα ξεκάθαρα στρατηγικό. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο προσυνεδριακός διάλογος να είναι πλούσιος και οι διαδικασίες πραγματικά ανοιχτές προς την κοινωνία και τις ιδέες της.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει την ευθύνη και τη δυνατότητα να παράξει σχέδιο και στρατηγική που θα καταστήσουν την αριστερά ηγεμονική δύναμη στην Ελλάδα, αλλά και πρωτοπόρο δύναμη στην Ευρώπη. Και για να συμβεί αυτό το κόμμα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες καταστάσεις. Δηλαδή:

    Να γίνει ένα κόμμα ανοιχτό, καινοτόμο και δημιουργικό.

    Να γίνει ένα κόμμα μαζικό και μαχητικό στους κοινωνικούς χώρους και τις γειτονιές.

    Να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα να ασκεί πολύτιμή κριτική εκεί που κρίνει.

    Να γίνει ένα κόμμα της νέας γενιάς.

    Διαβάστε επίσης :

    Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ

    [03] Ν.Φίλης:«Δεν τίθεται θέμα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων»

    Αντίθετος στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά. Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι με την Συνταγματική Αναθεώρηση δεν τίθεται θέμα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

    «Οφείλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο πολιτειακού δυϊσμού», τονίζει για τα περί αύξησης αρμοδιοτήτων του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και εκλογής του από τον λαό και προσθέτει: «Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε συνθήκες ανάδυσης του αντιπολιτευτικού φαινομένου και της ακροδεξιάς, χρειάζονται ισχυρά αντίβαρα δημοκρατίας, που παραπέμπουν σε συλλογικές μορφές εξουσίας και όχι σε ανεξέλεγκτη εξουσία ενός ανδρός».

    Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι θα διατηρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι «οι αλλαγές στο Σύνταγμα δεν μπορούν να εκβιαστούν από τις οικονομικές πιέσεις και από τις επιδιώξεις κυρίαρχων κύκλων για τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού». Σημειώνει μάλιστα ότι αντιθέτως στις προθέσεις του υπουργείου είναι η ενίσχυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ένα νέο σύστημα εισαγωγής «που θα αποδεσμεύει τις οικογένειες από το οικογενειακό βάρος των φροντιστηρίων».

    Για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, ο κ. Φίλης προαναγγέλλει τη συγκρότηση επιτροπής «που θα εξορθολογήσει τις σχέσεις των δύο θεσμών προς αμοιβαίο όφελος».

    Τέλος σχετικά με τον εκλογικό νόμο, δηλώνει υπέρ της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους εδρών και με διατήρηση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή «ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα από εσκεμμένες προσπάθειες αποσταθεροποίησης».

    [04] Συνελήφθησαν οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης

    Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η πολύκροτη υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας άνδρα 50 ετών, η σορός του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένη, τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

    Δράστες είναι ένας Έλληνας 34 ετών και η 19χρονη σύντροφός του. Στην υπόθεση εμπλέκεται και μια ακόμα 19χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

    Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε μεταβεί στην Δραπετσώνα σε οικία που διέμεναν οι δράστες, σε στιγμή που η 19χρονη ήταν μόνη της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, προσπάθησε να την παρενοχλήσει. Τότε μπήκε στο σπίτι ο 34χρονος σύντροφός της και μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό, άρχισε να χτυπάει, με τα χέρια και έναν ανεμιστήρα, το θύμα στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στα Λιμανάκια της Βάρκιζας, όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός του 50χρονου, ενώ στη συνέχεια τον έκαψαν.

    Έπειτα οι δράστες επέστρεψαν στην οικία και προσπάθησαν να την καθαρίσουν, ενώ την έβαψαν και απομάκρυναν όσα έπιπλα είχαν ίχνη αίματος. Αρωγός τους στην προσπάθεια αυτή ήταν και μία 19χρονη. Οι δράστες εξεταζόμενοι επιβεβαίωσαν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του 34χρονου και της 19χρονης, με τα οποία συνελήφθησαν.

    [05] «Αέρας αλλαγών» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

    Τη δυναμική ανανέωση του εκπαιδευτικού ρόλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, επιχειρεί να πετύχει η διοίκηση του ιδρύματος, με την προώθηση αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής, αλλά και στην κατάρτιση νέων προγραμμάτων σπουδών.

    «Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επιβεβαιώνει τον τίτλο του και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να σπουδάσουν», τόνισε ο Βασίλης Καρδάσης, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 'Αλλωστε, η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στο ΕΑΠ, με την κατάργηση της κλήρωσης, αποτελεί δέσμευση, όχι μόνο της παρούσας διοίκησης, αλλά και της αρμόδιας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου. Ο κ. Καρδάσης χαρακτήρισε «αυτονόητο» το να αποτελεί στόχο και γνώμονα η κατάργηση της κλήρωσης. «Είναι πρωτάκουστο να σπουδάζει ο τυχερός», είπε χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, από τον Οκτώβριο του νέου εκπαιδευτικού έτους, στο ΕΑΠ θα λειτουργήσουν έξι νέα μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν στον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών. Πρόκειται τα προγράμματα: 1. Δημιουργική Γραφή, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 2. Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 3. Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές, 4. Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 5. Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία και 6. Εκμάθηση ξένων γλωσσών για πρόσφυγες και μετανάστες. Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 22 Ιουλίου.

    Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι εκτός από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προγράμματα, «εγκαινιάζεται» από την ερχόμενη χρονιά (αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2017) και ένα προπτυχιακό πρόγραμμα Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο απευθύνεται στους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Τέλος, στις αλλαγές που δρομολογούνται, είναι και η κατάργηση των συγγραμμάτων και η αντικατάστασή τους με ψηφιακό υλικό, ο διαχωρισμός του έτους σε εξάμηνα (αντί δεκάμηνων θεματικών που ίσχυαν μέχρι σήμερα) και η δυνατότητα ψηφιακών συναντήσεων - αντί δια ζώσης - με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

    [06] Δωρεάν εφαρμογή μας "σώζει" από τα επικίνδυνα προϊόντα

    Σκεφτείτε πριν αγοράσετε, πρωτίστως όμως ελέγξτε το κινητό σας. Μια καινοτόμα, δωρεάν εφαρμογή, το Revoca, που λειτουργεί μόνο λίγους μήνες, ενημερώνει τους καταναλωτές για τις ανακλήσεις επικίνδυνων προϊόντων και δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν πόσο ασφαλή είναι τα προϊόντα που έχουν ήδη αγοράσει ή όσα πρόκειται να αγοράσουν.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο εμπνευστής της εφαρμογής, ο Σταύρος Παπαγεωργίου, «η ανάκληση είναι ένα μέτρο που έχει σκοπό την επιστροφή ενός επικίνδυνου προϊόντος είτε στον διανομέα είτε στον παραγωγό. Για όλα τα ανακληθέντα προϊόντα ο χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν επιβαρύνεται, δηλαδή μπορεί να το επιστρέψει και να πάρει κάποιο άλλο. Αν και οι περισσότεροι δυστυχώς, απλά το πετάνε».

    Η βάση δεδομένων της Revoca είναι ?πλούσια? με κατηγορίες όλων των προϊόντων, όπως τρόφιμα και ποτά ευρείας κατανάλωσης, παιδικά είδη, καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη, συσκευές, φαρμακευτικά σκευάσματα ακόμη και οχήματα. Η ομάδα πίσω από το Revoca απαρτίζεται από προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, γεωπόνους, τεχνικούς τροφίμων οι οποίοι αναζητούν, διασταυρώνουν, τεκμηριώνουν και ενημερώνουν τη βάση δεδομένων με τις πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλεια των καταναλωτών.

    «Εμείς χειροκίνητα κι όχι αυτόματα ελέγχουμε καθημερινά όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως μεταξύ άλλων είναι ο ΕΦΕΤ, ΕΟΦ κ.α. Μόλις δούμε ότι έχει ανακληθεί ένα προϊόν που θεωρήθηκε επικίνδυνο, τότε το κατηγοριοποιούμε, ψάχνουμε φωτογραφίες του και το εισάγουμε στο σύστημα. Με το που ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ο καταναλωτής λαμβάνει στο κινητό του μια ειδοποίηση, οπότε και ενημερώνεται για την ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος. Έτσι, όταν το δει στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ μπορεί να το αναγνωρίσει αμέσως» επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου και συμπληρώνει ότι «υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που ενημερώνουμε το αγοραστικό κοινό σε περίπτωση που δεν έχει προσέξει το μήνυμα».

    «Ο καταναλωτής μπορεί μόνος του να πλοηγηθεί μέσα στην εφαρμογή» διευκρινίζει ο εμπνευστής της εφαρμογής «στις κατηγορίες των ανακλήσεων, να τις ελέγξει καθεμιά ξεχωριστά από την πρόσφατη μέχρι την πιο παλιά. Υπάρχει και τρίτος τρόπος, ο οποίος είναι η αναζήτηση με λέξεις κλειδιά. Μπορεί να γράψει τη λέξη του προϊόντος και να δει αν έχει ανακληθεί στο παρελθόν και για ποιον λόγο. Και τέλος, δίνουμε τη δυνατότητα σάρωσης του κωδικού προϊόντος. Χρησιμοποιώντας το κινητό του, ο καταναλωτής ανοίγει η κάμερα του κινητού του και σκανάρει τον κωδικό του προϊόντος που θέλει να αγοράσει. Αυτόματα γίνεται αναζήτηση μέσα στην βάση δεδομένων και τον ενημερώνει αν έχει υπάρξει κάποια ανάκληση».

    Ο κ. Παπαγεωργίου υπογραμμίζει ότι μόνο για το 2015 υπήρξαν πάνω από 200 ανακλήσεις προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και τονίζει ότι «υπάρχουν προϊόντα μέχρι και σήμερα που δεν προλαβαίνουν να φύγουν από τα ράφια. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Δεν θέλουμε οι καταναλωτές να θορυβηθούν και να αρχίσουν να αγωνιούν και να ψάχνουν κάθε μέρα ποιο προϊόν ανακαλείται. Εμείς θέλουμε απλά να είναι σίγουρος ότι όποτε γίνεται αυτό, θα λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό του».

    [07] Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, Α. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Κοινή εκτίμηση ήταν η ανάγκη για επαναθεμελίωση των αξιών της δημοκρατίας, της κοινωνικής προστασίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη.

    [08] Αλ.Τσίπρας: Δίνουμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη

    «Η Ευρώπη βιώνει τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μιας που έχει τις ρίζες της στο οικονομικό πεδίο αλλά εξελίσσεται σε κρίση πολιτική», δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

    «Το αποτέλεσμα στη Μ. Βρετανία είναι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της κρίσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στις ευρωπαϊκές ηγεσίας που δημιούργησαν μια Ένωση πολλών ταχυτήτων, μια Ένωση που θυμάται τους κανόνες για να τιμωρήσει τους δήθεν απείθαρχους και τους ξεχνά όταν πρέπει ισομερώς να κατανείμει τις ευθύνες.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για τη νέα Ευρώπη, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων.

    O Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι η απόφαση του βρετανικού λαού που είναι απόλυτα σεβαστή, επιβεβαιώνει μια στρατηγική κρίση που δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξαν προμηνύματα με την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων, με τις ακραίες επιλογές που διεύρυναν τις ανισότητες στην ΕΕ και την α λα καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

    «Θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη Ευρώπη».

    «Έχουμε επιλέξει να δώσουμε τη μάχη για μια άλλη Ευρώπη και πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αφύπνισης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρα και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις του ευρύτερου φάσματος και κυρίως υπάρχει ανάγκη οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που έχουν μεγάλη ευθύνη να αλλάξουν ρότα.

    «Πιστεύω ότι σε αυτή μας την προσπάθεια δεν θα είμαστε μόνοι», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και υπογράμμισε ότι πληθαίνουν οι φωνές που ευθυγραμμίζονται με τις επιδιώξεις της ευρωπαϊκής αριστεράς για να αλλάξουν τα πράγματα.

    «Δεν θα είμαστε μόνοι και για έναν ακόμη λόγο.Διότι οι σύντροφοί μας στην Ισπανία δίνουν αύριο μια σπουδαία εκλογική μάχη που μπορεί να είναι ο πυροκροτητής για σπουδαίες εξελίξεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης :

    Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 June 2016 - 10:32:23 UTC