Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό της διάσπασης να περάσει τη Μάγχη
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό
  • [03] Goldman Sachs: Ύφεση στη Βρετανία, μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης σε ΕΕ, ΗΠΑ
  • [04] Ο Μ. Σαπέν υπέρ της άμεσης έναρξης της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ
  • [05] Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ
  • [06] Στην Κέρκυρα ο Π. Κουρουμπλής, για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια
  • [07] Λίβανος: Έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία
  • [08] Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών
  • [09] Ν. Στέρτζον: Η Σκωτία έτοιμη να ασκήσει βέτο στη νομοθεσία για το Brexit
  • [10] Νέο αδιέξοδο στην Ισπανία μετά τις εκλογές
  • [11] Μουσική πέρα από τα τείχη, στην Πειραιώς 260
  • [12] «Η Οδύσσεια του Ασφαλιστικού», ένα βιβλίο για τους κινδύνους προς την «Ιθάκη»
  • [13] Κρ. Λαγκάρντ: Οι αγορές εκτίμησαν λανθασμένα την ψήφο Brexit, αλλά δεν υπήρξε πανικός
  • [14] Άνοιξε για το κοινό το Μουσείο της Ελεύθερνας

  • [01] Γ. Κουμουτσάκος: Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό της διάσπασης να περάσει τη Μάγχη

    Με το Brexit ξεκίνησε ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά και με αβέβαιη κατάληξη, δηλώνει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό της διάσπασης να περάσει τη Μάγχη.

    Εκτιμά ότι οι λαϊκιστές τύπου Φάρατζ έσπρωξαν την Μεγάλη Βρετανία σε μία περιπέτεια από την οποία μπορεί να βγει σαν «Μικρά Αγγλία». Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε ένα ντόμινο κατακερματισμών, είτε μέσα στη Μεγάλη Βρετανία είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν επικρατήσουν εθνικιστικές και λαϊκιστικές φωνές.

    Αν και δεν θέλει να συνδέσει το Brexit με το Grexit εντούτοις εκτιμά ότι λόγω του Brexit, μπορεί να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας, οικονομικής, αλλά και πολιτικοθεσμικής στην Ευρώπη, που θα βρει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία,πολύ αδύναμες.

    Τέλος αναφέρεται στον εκλογικό νόμο λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της απλής αναλογικής αλλά κατά της απλής λογικής» και προσθέτει ότι «κέρδισε δύοφορές με αυτόν τον εκλογικό νόμο. Τώρα θέλει να τον αλλάξει. Η παραπλάνηση δεν θα περάσει. Με το νόμο που κέρδισε, με αυτόν και θα χάσει».

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό

    Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογων στην Ισπανία.«Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό. Στους δύσκολους καιρούς, οι πολίτες αναζητούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλημέρα!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ανακοίνωση της ΝΔ για τις εκλογές στην Ισπανία

    «Η καθαρή νίκη στην Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι αποτελεί απάντηση στον λαϊκισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως την ίδια στιγμή, «η καθαρή ήττα των Podemos δείχνει ότι οι πολίτες της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη τους σε όλους όσοι πολιτεύονται με ψεύτικες υποσχέσεις».

    Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΔ αναρωτιέται «που βρίσκεται αλήθεια ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει για τη δήθεν επιτυχία των Podemos» και καταλήγει: «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε».

    [03] Goldman Sachs: Ύφεση στη Βρετανία, μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης σε ΕΕ, ΗΠΑ

    Η Βρετανία αναμένεται να μπει σε ύφεση μέσα στο 2016, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που οποία θα εμποδίσει επιπλέον και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, είπαν οι επικεφαλής οικονομολόγοι της Goldman Sachs χθες."Αναμένουμε τώρα την οικονομία (της Βρετανίας) να εισέλθει σε ήπια ύφεση μέχρι τις αρχές του 2017", είπαν σε σημείωμα για τους πελάτες τους οι οικονομολόγοι της Γκόλντμαν Σακς Γιαν Χάτζιους και Σβεν Γιάρι Στεν.

    Εκτιμούν επίσης ότι η απόφαση για την αποχώρηση από την ΕΕ θα μειώσει αθροιστικά κατά 2,75% το βρετανικό ΑΕΠ, στους επόμενους 18 μήνες, καθώς και ότι οι οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θα επηρεαστούν επίσης.Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Γκόλντμαν, το ΑΕΠ της ευροζώνης τα δύο επόμενα χρόνια θα φτάσει το 1,25% αντί του 1,5% που υπολογίζονταν πριν το δημοψήφισμα για Brexit.

    Για την οικονομία των ΗΠΑ, η τράπεζα προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο μισό του 2016 θα φτάσει το 2% αντί για το 2,25%, που είχε δώσει σε προηγούμενη εκτίμηση.

    [04] Ο Μ. Σαπέν υπέρ της άμεσης έναρξης της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα.

    «Η Γαλλία όπως και η Γερμανία λέει ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit. Η απόφαση πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία αβέβαιη και αόριστη κατάσταση», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

    [05] Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ

    Η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά την ψήφο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, έγραψε σε άρθρό του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Μπόρις Τζόνσον, ηγετικό στέλεχος της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης από την ευρωπαϊκή και φαβορί για την πρωθυπουργία.Ο Τζόνσον τόνισε ότι η Βρετανία θα μπορέσει τώρα να οικοδομήσει μια σχέση με την ΕΕ βάσει του ελεύθερου εμπορίου και των εταιρικών σχέσεων, παρά βάσει ενός ομοσπονδιακού συστήματος, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα μπορέσει επίσης να συνάψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με οικονομίες με υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθ?ούς εκτός της ΕΕ.

    "Θα συνεχιστεί το ελεύθερο εμπόριο και η πρόσβαση στην ενιαία αγορά", έγραψε ο Τζόνσον σε μια τακτική του στήλη στην εφημερίδα Daily Telegraph, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει "μεγάλη βιασύνη" για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ.Ο Τζόνσον ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι, στον οποίο ασκήθηκε κριτική από μερικούς υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ πριν το δημοψήφισμα γιατί επισήμανε τους κινδύνους της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, θα πρέπει να συνεχίσει στη θέση του.

    [06] Στην Κέρκυρα ο Π. Κουρουμπλής, για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια

    Η παρατεταμένη ομηρία της Κέρκυρας από τα σκουπίδια, μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, στη Μέση Κέρκυρα, από κατοίκους της περιοχής, οδήγησε στο νησί, εκτάκτως, τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που με την προσωπική του παρέμβαση, προσπάθησε να συνετίσει τους κατοίκους προκειμένου να αρθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού, μετέβη αργά το απόγευμα της Κυριακήςκαι στο ΧΥΤΑ Τεμπλόνιου, συνοδευόμενος από τον γγ Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο, τους δύο βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, τονδήμαρχο Κώστα Νικολούζο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο, αντιδήμαρχους και αντιπεριφερειάρχες, όπου συνομίλησε και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής, να δείξουν ανοχή για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, προκειμένου να μπει σε ισχύ το σχέδιο δράσης του οδικού χάρτη διαχείρισης των σκουπιδιών.

    «Όταν απειλείται η δημόσια υγεία δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, , ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους του Τεμπλονίου είπε: «Δεν ήρθα εδώ ούτε να διαπληκτιστώ με κανέναν, ούτε να αντιδικήσω με κανέναν, ήρθα για να μιλήσω μαζί σας προσωπικά, σεβόμενος εσάς, να σας μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο, να δεσμευτώ ενώπιών σας για αυτά που εγώ σας λέω και που μπορώ να υλοποιήσω».

    [07] Λίβανος: Έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία

    Αρκετοί βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 19 σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε χωριό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

    Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις στρατιώτες του Λιβάνου, ενώ η επίθεση έγινε στο χωριό Καα, σύμφωνα με το ραδιόφωνο, Η Φωνή του Λιβάνου.

    Η βομβιστική επίθεση έγινε στις τέσσερις το πρωί τοπική ώρα, ενώ τα θύματα είναι πολίτες.

    Η τηλεόραση είχε αρχικά μεταδώσει ότι η επίθεση έγινε από δύο βομβιστές, ενώ αργότερα μετέδωσε ότι ήταν περισσότεροι.

    Ο Λίβανος βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων, που συνδέονται με τον πεντάχρονο πόλεμο στη Συρία, όπου η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

    [08] Βρετανία: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι λυπάται για τις παραιτήσεις αρκετών βουλευτών του κόμματός του μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

    Ήδη 12 στελέχη της "σκιώδους κυβέρνησης" απέσυραν την υποστήριξή τους στον Κόρμπιν χθες, ενώ πολλοί τον κατηγόρησαν για ελλιπή συμβολή στην εκστρατεία του κόμματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ λέγοντας ότι αμφιβάλλουν πλέον για την ικανότητά του να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

    "Λυπάμαι που υπήρξαν παραιτήσεις σήμερα από την σκιώδη κυβέρνησή μου. Αλλά δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη εκείνων που με ψήφισαν ή τα εκατομμύρια των υποστηρικτών μου στη χώρα οι οποίοι χρειάζονται να εκπροσωπούνται από το Εργατικό Κόμμα", τόνισε σε δήλωσή του.

    "Εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα σε δημοκρατικές εκλογές, στις οποίες θα είμαι και εγώ υποψήφιος", πρόσθεσε.

    [09] Ν. Στέρτζον: Η Σκωτία έτοιμη να ασκήσει βέτο στη νομοθεσία για το Brexit

    Το κοινοβούλιο της Σκωτίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τη νομοθεσία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αν αυτό είναι απαραίτητο για να προστατευθούν τα σκωτσέζικα συμφέροντα, δήλωσε την Κυριακή η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, ενώ ένας γερμανός βουλευτής και σύμμαχος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ υποστήριξε πως μια ανεξάρτητη Σκωτία θα ήταν ευπρόσδεκτη να ενταχθεί στην ΕΕ.

    Η Σκωτία, όπου ζουν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με 62% έναντι 38% στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, σε αντίθεση με το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου, που ψήφισε με 52% έναντι 48% υπέρ του Brexit.

    Βάσει των περίπλοκων διευθετήσεων που έχουν γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποκεντρωθούν ορισμένες εξουσίες στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, η νομοθεσία που θα ψηφιστεί στο Λονδίνο ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση για αποχώρηση από την ΕΕ, θα πρέπει να κερδίσει τη συγκατάθεση των τριών αποκεντρωμένων κοινοβουλίων.

    Ερωτηθείσα από την τηλεόραση του BBC αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει από το σκωτσέζικο κοινοβούλιο να μπλοκάρει τη νομοθετική συγκατάθεσή του, η Στέρτζον απάντησε: "Φυσικά".

    "Αν το σκωτσέζικο κοινοβούλιο κρίνει το θέμα στη βάση του τι είναι καλό για τη Σκωτία, τότε η επιλογή να πούμε ότι δεν θα ψηφίσουμε κάτι που είναι εναντίον του συμφέροντος της Σκωτίας, φυσικά και θα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι".

    [10] Νέο αδιέξοδο στην Ισπανία μετά τις εκλογές

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία χθες, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων, αλλά υστερεί στην απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

    Ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.

    Ενώ το Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανέβασε τις έδρες του σε 137 έναντι 123 το Δεκέμβριο, απέχει μακράν από την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

    Το χθεσινό αποτέλεσμα προσεγγίζει αυτό των εκλογών του Δεκεμβρίου, όταν ο κατακερματισμός των ψήφων μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο και στην προκήρυξη νέων εκλογών σε έξι μήνες.

    Η συμμετοχή στις εκλογές κυμάνθηκε στο 69,84%.

    Ciudadanos:Θα αρχίσουμε συνομιλίες με το Λαϊκό Κόμμα

    Το νεόκοπο φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos είναι έτοιμο να αρχίσει αμέσως συνομιλίες με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο ηγέτης των Ciudadanos Αλμπερτ Ριβέρα.

    Το PP κέρδισε τις εκλογές με 137 έδρες, ενώ οι Ciudadanos έλαβαν 32 έδρες. Μια συνεργασία των δύο κομμάτων δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών, καθώς λείπουν ακόμη επτά έδρες. Ωστόσο, τα δύο κόμματα θα μπορούσαν έπειτα από διεργασίες να εξασφαλίσουν άλλες έξι έδρες από περιφερειακά κόμματα από τη Χώρα των Βάσκων και τα Κανάρια Νησιά.

    [11] Μουσική πέρα από τα τείχη, στην Πειραιώς 260

    Moυσική πέρα από τα τείχη της Ραμάλα και της Ιερουσαλήμ, σήμερα, στον κήπο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260. Με αφετηρία την αραβική μουσική παράδοση, ο Δημήτρης Μικέλης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Ραμάλα της Παλαιστίνης τα τελευταία επτά χρόνια και ο γεννημένος στην Ιερουσαλήμ Μοχάμεντ Νατζέμ συνθέτουν και ερμηνεύουν, με αφετηρία την αραβική μουσική παράδοση, φιλτραρισμένη μέσω της κλασικής μουσικής αλλά και της τζαζ.

    Η σύμπραξή τους προκύπτει από το κοινό περιβάλλον δράσης τωνδύο καλλιτεχνών, ενώ στο NO WALL MUSIC Mikelis & Najem project, παίζουν μουσικοί από όλον τον κόσμο (Παλαιστίνη, Σκοτία, Τυνησία, Γαλλία).

    [12] «Η Οδύσσεια του Ασφαλιστικού», ένα βιβλίο για τους κινδύνους προς την «Ιθάκη»

    Δεν τελειώσαμε με το Ασφαλιστικό! Ο Σάββας Ρομπόλης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο υποψήφιος διδάκτορας του Παντείου Βασίλης Μπέτσης στο βιβλίο τους «Η Οδύσσεια του Ασφαλιστικού» , που κυκλοφορεί αύριο από τις εκδόσεις Λιβάνη, προειδοποιούν για τη βραδυφλεγή δίδυμη βόμβα του δημογραφικού και της ανεργίας, που, σε συνδυασμό με την εσωτερική υποτίμηση, θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό, παρά την αύξηση των εισφορών. Διότι, το 2060 υπολογίζεται ότι ένας στους δύο Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών και, αν δεν ανακοπεί ο ρυθμός πτώσης, ο πληθυσμός της χώρας από 10,8 εκατομμύρια δεν θα υπερβαίνει τα 8,6 εκατομμύρια!

    Στη μελέτη αυτή εξετάζεται η συσσωρευμένη παθογένεια του συστήματος από το 1836, οπότε ιδρύθηκαν τα πρώτα ταμεία για την περίθαλψη των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, με ανάδειξη των πελατειακών πρακτικών όλων των κυβερνήσεων και με έμφαση στις επιτακτικές παρεμβάσεις των δανειστών από το 2010 έως σήμερα, αφού οι λύσεις που επιχειρήθηκαν μετά το 1974 υπήρξαν αλυσιτελείς. Η ανάλυση όλης της ιστορίας του Ασφαλιστικού τεκμηριώνει τη άποψη ότι η επιβολή υφεσιακών μέτρων μπορεί να λύνει μεσοπρόθεσμα το ζήτημα, αλλά το υπονομεύει μακροπρόθεσμα, ειδικά με την εξαναγκαστική πολιτική της φτωχοποίησης των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο σοκ, ότι σήμερα 900.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι απλήρωτοι από ένα έως δεκαπέντε μήνες, ένας στους πέντε δουλεύει ανασφάλιστος και επτά στους δέκα εργάζονται με ατομική σύμβαση αντί με συλλογική - γεγονός που συνδέει άμεσα το εργασιακό με το Ασφαλιστικό.

    [13] Κρ. Λαγκάρντ: Οι αγορές εκτίμησαν λανθασμένα την ψήφο Brexit, αλλά δεν υπήρξε πανικός

    Οι χρηματοπιστωτικές αγορές "υποτίμησαν σε τεράστιο βαθμό" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πανικοβλήθηκαν την Παρασκευή (την επόμενη μέρα), είπε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) Κριστίν Λαγκάρντ χθες.

    "Υπήρξε μια βίαια, σκληρή, άμεση μαζική κίνηση, η στερλίνα έχασε 10 τοις εκατό", είπε η Λαγκάρντ σε συζήτηση στο Aspen Ideas Festival στο 'Ασπεν της πολιτείας Κολοράντο. "Δεν υπήρξε όμως πανικός και οι κεντρικοί τραπεζίτες έκαναν τη δουλειά που ήταν προετοιμασμένοι να κάνουν στο ενδεχόμενο αυτό, που ήταν να διοχετεύσουν πολλή ρευστότητα στις αγορές", τόνισε.

    [14] Άνοιξε για το κοινό το Μουσείο της Ελεύθερνας

    Ξεναγήσεις ξεκίνησανκαι επίσημα στο μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας από την Κυριακή 26 Ιουνίου.

    Μετά τα εγκαίνια του μουσείου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Κυριακή 19 Ιουνίου, το μουσείο μπαίνει και επισήμως στα προσβάσιμα για τους Έλληνες και ξένους αποτελώντας έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό καθώς το αρχαιολογικό ενδιαφέρον είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

    Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε ημέρα εκτός Δευτέρας από τις 10.00 έως τις 18.00 και προς το παρόν η είσοδος είναι ελεύθερη. Όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα, από τις 10.00 έως τις 18.00 θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξεναγούς του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 6:32:28 UTC