Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινάμε την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ
  • [03] Παράταση έως 15 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις
  • [04] Χρηματιστήριο: Στις 519,33 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,89%
  • [05] Στην πλάτη την τυφλή γυναίκα του και αγκαλιά το μωρό τους
  • [06] Κάμερον: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό
  • [07] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «Αισχυλείων» 2016
  • [08] Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο συγγραφέας Μορίς Ζ. Νταντέκ
  • [09] Υπ. Πολιτισμού: Επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για το 2016

  • [01] Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

    Σειρά επαφών, με τον Μάρτιν Σουλτς, την Γκάμπι Τσίμερ και εκπροσώπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα για την οποία αναχωρεί σήμερα στις 19:00, ενώ θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνάντηση του ΕΣΚ.

    Ακολουθεί, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αύριο και μεθαύριο, στις Βρυξέλλες (σ.σ. αναγράφεται η τοπική ώρα).

    Την Τρίτη:

    -08:00, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    -08:45, συναντάται με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

    -09:15, θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    -13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).

    -15:00-15:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -16:00-16:30 Ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    -16:45- 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Την Τετάρτη:

    -09:15-09:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    -10:00-12:30 Δεύτερη σύνοδος εργασιών- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής των 27 κρατών-μελών.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινάμε την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

    Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε επ' αυτού επταμελή Διοικούσα Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Νίκο Σωτηρόπουλο σε ρόλο συντονιστή, την Κατερίνα Οικονόμου, το Γιάννη Δελακουρίδη, το Βασίλη Τσιατσιάμη, τον Πάρι Σκιαδόπουλο, τον 'Ακη Θεοχάρη και τη Δήμητρα Λυγούρα.

    Αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής είναι να διοργανώσει το Συνέδριο Επανίδρυσης, το οποίο μετά από εισήγηση του κ. Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 14 - 16 Οκτωβρίου 2016. Η ημερομηνία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ επελέγη καθώς στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοικούσας δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

    «Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

    Ο κ. Μητσοτάκης απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, να έρθουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα και να γίνει πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά.

    «Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά.

    Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    [03] Παράταση έως 15 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις

    Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, έως την Παρασκευή 15/7/2016, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016. Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων.

    Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία.

    Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές- φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

    1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

    2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

    3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

    4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

    Διαβάστε επίσης:

    Και οι δύο γονείς δικαιούνται μείωση φόρου για εξαρτώμενο τέκνο, εφόσον είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι

    [04] Χρηματιστήριο: Στις 519,33 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,89%

    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 520 μονάδων, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, στη σκιά του Brexit.

    Η αρχική προσπάθεια ανάσχεσης των ισχυρών πιέσεων της Παρασκευής ήταν μικρής έκτασης και διάρκειας, με αποτέλεσμα η αγορά να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές της Τιτάν και της Coca Cola HBC.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 519,33 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,89%.

    [05] Στην πλάτη την τυφλή γυναίκα του και αγκαλιά το μωρό τους

    Μπορεί οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου να έχουν μηδενιστεί ακόμα όμως και αυτές οι ελάχιστες συνεχίζουν να συγκλονίζουν. Χθες στην παραλία της Κάγιας, κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, έφτασε μια βάρκα με πρόσφυγες, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν από το Ιράκ.

    Έκπληκτοι Έλληνες και ξένοι που ήταν στην ακτή, μαζί με τον πατέρα Χριστόφορο, έναν ορθόδοξο ιερέα που υπηρετεί στον εκεί καταυλισμό πρώτης στάσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει, είδαν να βγαίνει από τη βάρκα ένας νεαρός πρόσφυγας. «Η εικόνα του μας συγκλόνισε όλους» λέει ο πατέρας Χριστόφορος. Στην πλάτη του κουβαλούσε τη νεαρή τυφλή γυναίκα του ενώ στην αγκαλιά του είχε το λίγων μηνών μωρό τους.

    «Είχε αυτός ο άνθρωπος ένα απίστευτο μεγαλείο ψυχής, μια μοναδική δύναμη» λέει ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης που κολυμπούσε εκεί και απαθανάτισε τη στιγμή. Και συνεχίζει: «Μείναμε όλοι να βλέπουμε αυτόν τον πρόσφυγα να κατεβαίνει από τη βάρκα έχοντας την τυφλή γυναίκα του στους ώμους του και το μωρό τους στα χέρια του». Μαζί στη βάρκα κι άλλες πολλές γυναίκες με παιδιά οι περισσότερες από το Ιράκ.

    Όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί έσπευσαν να βοηθήσουν. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα που την απαθανάτισε και αυτήν, ο Στρατής Τσουλέλλης «που πήρε στην αγκαλιά της το μωρό της νεαρής τυφλής προσφυγοπούλας κι άρχισε να το ταϊζει».

    Η προσφυγική οικογένεια μεταφέρθηκε στο hot spot της Μόριας ενώ με εντολή του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που ενημερώθηκε σχετικά, σήμερα κιόλας, αμέσως μετά την καταγραφή τους, θα μεταφερθούν στο δημοτικό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, όπου θα παραμείνουν μέχρι να υπάρξουν θέσεις σε δομές περίθαλψης ευάλωτων κατηγοριών προσφύγων στο νησί, όπως είναι το ξενοδοχείο της οργάνωσης «Caritas» ή οι χώροι της οργάνωσης «Ηλιακτίδα».

    [06] Κάμερον: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό

    Ντ. Κάμερον: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί από το κοινοβούλιο να τεθούν εμπόδια στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης και τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit.

    Ο Κάμερον τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι η απόφαση για το πότε θα ενεργοποιηθεί το "άρθρο 50" που θα οδηγήσει στην αποχώρης της χώρας από την ΕΕ θα ληφθεί "από τη Βρετανία και μόνο".

    "Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα... Είμαι σαφής, και το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα το πρωί, ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή", είπε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων που συνεδριάζει και πάλι από σήμερα, μετά τη διακοπή για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

    "Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πρέπει να στρέψει την πλάτη του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο", συνέχισε. "Πρέπει να καθορίσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε στο εξής με την ΕΕ", είπε ο Κάμερον, διευκρινίζοντας ότι επαφίεται στον διάδοχό του να το κάνει αυτό. Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση είναι το πώς θα έχει η χώρα την καλύτερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι μετά την έξοδο η Βρετανία θα θέλει να έχει όσο πιο ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με τους Ευρωπαίους γείτονές της.

    [07] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «Αισχυλείων» 2016

    Περισσότερες από 65 εκδηλώσεις φιλοξενούν φέτος τα «Αισχύλεια» από τις 29 Ιουνίου έως τις 15 Νοεμβρίου. Το φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια, επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα που φιλοδοξεί, κατά τους διοργανωτές του, να είναι ο «προθάλαμος της κατάκτησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021».

    «Οι πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις των Αισχυλείων, σε συνδυασμό με την πολύπλευρη και πολύμορφη δραστηριότητα των φορέων της Ελευσίνας μας «οπλίζουν» να κοιτάξουμε στα μάτια την τελική επιλογή για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021» δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος.

    Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε την ανθεκτικότητα του φεστιβάλ στο χρόνο-καθώς συνεχίζεται αδιάλειπτα από τη μεταπολίτευση έως τις μέρες μας- και περιέγραψε τις σημαντικές πολιτιστικές υποδομές των «Αισχυλείων», που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα. «Στα σχέδιά μας είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και κάποιων ανενεργών εργοστασίων, ώστε να αποκτήσουν στέγη όλες οι προσπάθειες των διάφορων φορέων. Στα πλαίσια αυτά ο δήμος υποστηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία για την δημιουργία Μουσείου της Νεότερης Ιστορίας της Ελευσίνας» σημείωσε.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και υπεύθυνος Επιτροπής «Αισχυλείων», Γαβριήλ Καμπάνης ανέφερε πως «ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση».

    Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των «Αισχυλείων 2016» εδώ

    [08] Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο συγγραφέας Μορίς Ζ. Νταντέκ

    Ο Μορίς Ζ. Νταντέκ, 57 ετών, συγγραφέας του βιβλίου «Οι ρίζες του κακού» ("Racines du mal"), πέθανε στο Μόντρεαλ όπου κατοικούσε εδώ και χρόνια, έγινε σήμερα γνωστό από τους γάλλους εκδότες του.

    «Ο Μορίς Νταντέκ πέθανε από καρδιακή προσβολή το βράδυ του Σαββάτου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζερόμ Νταΐρ, διευθυντής των εκδόσεων Inculte.

    «Ζεστός, γενναιόδωρος, φιλικός και ανθρώπινος, σημάδεψε τη γαλλική λογοτεχνία με το μοναδικό έργο του», ανέφεραν οι εκδόσεις Inculte στον λογαριασμό τους στο Facebook.

    Ο συγγραφέας, που είχε εγκατασταθεί στον Καναδά πριν από πολλά χρόνια, είχε γράψει περίπου δώδεκα μυθιστορήματα και θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους γαλλόφωνους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο μυθιστόρημά του, «Η κόκκινη σειρήνα» ("La sir?ne rouge" ? 1993), είχε λάβει το βραβείο Troph?e 813 καλύτερου γαλλόφωνου μυθιστορήματος.

    Ένα από τα πιο γνωστά έργα του παραμένει το «Οι ρίζες του κακού» (1995). «Τα μωρά της Βαβυλώνας» ("Babylon Babies" ? 1999), η ιστορία ενός μισθοφόρου που πρέπει να συνοδεύσει από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη μια μυστηριώδη νεαρή κοπέλα, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ματιέ Κασοβίτς με τον τίτλο "Babylon A.D." και πρωταγωνιστές τον Βιν Ντιζέλ και τη Μέλανι Τιερί.

    Το τελευταίο μυθιστόρημά του, "Les R?sidents", κυκλοφόρησε από τον οίκο Inculte τον Δεκέμβριο του 2014.

    [09] Υπ. Πολιτισμού: Επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για το 2016

    Σχετικά με δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας «υπολειτουργούν» και ότι ο αριθμός των χώρων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο είναι φέτος μειωμένος, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνει στη δημοσιότητα κατάλογο με τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία για το έτος 2016, καθώς και τα ωράρια λειτουργίας τους, με σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση των επισκεπτών.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Πολιτισμού, «σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο αριθμός των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με διευρυμένο ωράριο, έχει φέτος υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2014, φθάνοντας από τους 31 στους 65 χώρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 16:32:23 UTC