Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Εφικτή η συγκέντρωση πλειοψηφίας για νέο εκλογικό νόμο
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας
  • [03] Τάσος Πετρόπουλος: Η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική
  • [04] Στη Λευκωσία στις 11 Ιουλίου ο Προκόπης Παυλόπουλος
  • [05] «Ψηφίζουμε Ελλάδα» δηλώνουν Ελληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Αλ. Τσίπρα στην Κίνα
  • [06] Νίκος Φίλης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Απλή αναλογική για γνήσια λαϊκή εκπροσώπηση και στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις»
  • [07] Αυστραλία: Προβάδισμα 3% του Εργατικού Κόμματος στην Τασμανία
  • [08] Τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων ζητάει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
  • [09] Γερμανία: Διαψεύδει ότι προσέβαλε Έλληνα φωτογράφο ο Πέτερ Ραμζάουερ
  • [10] «Πράσινο» φως από τη NASA στο «New Horizons» να επεκτείνει την αποστολή του στη Ζώνη Κούιπερ
  • [11] Υπό έρευνα το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla στον αυτόματο πιλότο
  • [12] Αυστραλία: Μάχη στήθος με στήθος στις βουλευτικές εκλογές
  • [13] Μπανγκλαντές: Είκοσι όμηροι και έξι δράστες νεκροί στο εστιατόριο της Ντάκα

  • [01] Ν. Παππάς: Εφικτή η συγκέντρωση πλειοψηφίας για νέο εκλογικό νόμο

    Η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό νόμο θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, εκτιμά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καλώντας παράλληλα να τον ψηφίσουν όσα κόμματα υποστηρίζουν παραδοσιακά την απλή αναλογική.

    «Ο στόχος για τις 200 ψήφους είναι εφικτός» τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ ερωτηθείς για το αν θα είναι αποτυχία της κυβέρνησης η ψήφιση του εκλογικού νόμου μόνο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απαντά: «Αποτυχία θα ήταν να κυβερνάμε και να μην τηρήσουμε τη δέσμευση που μας ακολουθεί εδώ και δεκαετίες για απλή αναλογική. Τηρούμε λοιπόν αυτή τη δέσμευση και ελπίζουμε και ζητούμε να την τηρήσουν και όσα κόμματα την έχουν υποστηρίξει». Απορρίπτει τα σενάρια ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου ανοίγει το δρόμο για εκλογές το φθινόπωρο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη σύγκρουση με τους δανειστές στα εργασιακά, λέγοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί γρηγορότερα και χαρακτηρίζοντας «αστείο» να κατηγορείται η κυβέρνηση για φυγομαχία.

    Διαβεβαιώνει επίσης ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το Brexit, καθώς, όπως σημειώνει, «έχει καλυμμένες δανειακές ανάγκες, πολιτική σταθερότητα και δυνατότητες για ανάπτυξη», ενώ εκφράζει την ελπίδα «να μην αδρανήσουν διεθνείς θεσμοί και να μην προκύψει μια παγκόσμια αναταραχή». Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη «μιας διαρκούς και συντεταγμένης αντεπίθεσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη» ώστε να ανακοπεί η άνοδος της Ακροδεξιάς.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας

    «Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας, το ξέρουν όλοι» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά. Όπως εξηγεί, με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία τεσσάρων κομμάτων «και αυτό, με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση».

    Αναφέρει ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή στην πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι για μείωση του μπόνους, ενώ εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

    Για το ενδεχόμενο το Brexit να επαναφέρει σενάρια περί Grexit, η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισημαίνει πως «μόνο όταν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και μπορέσει να βγει στις αγορές, ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει».

    Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στη συμφωνία για τον ΟΛΠ «όπως εξαπάτησε του Έλληνες, προσπάθησε να εξαπατήσει και τους Κινέζους, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα βολεμένων συνδικαλιστών».

    [03] Τάσος Πετρόπουλος: Η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική

    «Η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική, οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο. Οι επενδύσεις δεν έφθαναν στην Ελλάδα, γιατί κόστιζαν πριν ακόμη ξεκινήσουν». Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

    Ανέφερε ότι «αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγγίξει η διαπλοκή και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει εξυγίανση με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων».

    Μίλησε για τις απειλές που δέχεται η κυβέρνηση από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, για την υπονόμευση του έργου της και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πτώχευσης της μεγάλης εμπορικής αλυσίδας «Μαρινόπουλος» γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά. «Έρχεται ένα πρόβλημα εκεί που δεν το περιμένεις και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου έχει τελειώσει η αξιολόγηση και αναμένεται να ξεκινήσει η ομαλή χρηματοδοτική ροή της Οικονομίας. Αυτό λοιπόν -σημείωσε- είναι απειλή».

    [04] Στη Λευκωσία στις 11 Ιουλίου ο Προκόπης Παυλόπουλος

    Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της κατεχόμενης Μόρφου και θα παραστεί στην εκδήλωση αδελφοποίησης των συλλόγων «Ελπίδα» Κύπρου-Ελλάδος, που βοηθούν τα παιδιά με καρκίνο.

    Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί την Ολλανδία.

    Εκεί, το βασιλικό ζεύγος της χώρας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του ενώ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

    [05] «Ψηφίζουμε Ελλάδα» δηλώνουν Ελληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Αλ. Τσίπρα στην Κίνα

    «Ψηφίζουμε Ελλάδα, διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φθάσει σε ένα σημαντικό επίπεδο και δημιουργούν προϊόντα υψηλής ποιότητας» δηλώνει στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κίνα ο Νίκος Κουτσιανάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apivita και ο Βασίλης Θεοχαράκης, επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, συμπληρώνει: «Υπάρχει έδαφος για την ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματική σχέσεων Ελλάδας-Κίνας».

    Λίγη ώρα, αφότου η ελληνική αντιπροσωπεία υπουργών και επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έφθασε στην Κίνα, οι δυο γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προδιαθέτουν για το πλαίσιο των συνομιλιών τους με την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της χώρας των περίπου 1,360 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

    Στόχος των 40 Ελλήνων επιχειρηματιών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη διμερών σχέσεων. «Το ταξίδι είναι σημαντικό, μεταξύ άλλων και για να δείξουμε τη συμβολή της επιχειρηματικότητας, σε αυτό το ταξίδι του πρωθυπουργού που είναι πολύ σημαντικό» δηλώνει στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουτσιανάς.

    Την ίδια στιγμή, όμως, το βλέμμα του δεν παύει να είναι στραμμένο και στην κατάκτηση της ίδιας της ελληνικής αγοράς: «Χρειάζεται να ξαναδούμε το Είναι μας. Να ξαναδούμε την Ελλάδα. Όλοι μας. Το κοινωνικό σύνολο να πρωτοστατήσει «ψηφίζοντας», αγοράζοντας καθημερινά ελληνικά προϊόντα. Το πιο σημαντικό είναι να πουλήσουμε τα προϊόντα μας πρώτα και κύρια στον τόπο μας. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι πρέπει να ψηφίσουμε Ελλάδα. Διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φθάσει σε μια ποιότητα σημαντική, με τις διαφοροποιήσεις που έχει ο καθένας μας. Όμως, είναι τραγικό, για παράδειγμα τα ελληνικά βότανα να έχουν μερίδιο αγοράς μόλις 4%, τα ελληνικά καλλυντικά 7% ή τα φάρμακα 8% μέσα στην Ελλάδα Το δεύτερο σημαντικό είναι η επιχειρηματικότητα».

    «Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και η πολιτική πρέπει να ξαναβρούν τις αξίες τους» σημειώνει και προσθέτει μιλώντας για τη σχέση πολιτικής και επιχειρηματικότητας: «Είναι καιρός να ξαναδιδάξουμε πολιτισμό και επιχειρηματικότητα. Οι πολιτικοί πρέπει να ξανασκεφθούν ότι δεν συνιστά πολιτική η αντιπολίτευση. Πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι, στη λογική της συναίνεσης. Χρειάζεται πρόγραμμα, χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο, κοστολογημένο και προτεραιοποιημένο, με προτεραιότητα στον τουρισμό».

    Σχολιάζοντας σκωπτικά το δρόμο που παγκοσμίως έχει πάρει η επιχειρηματικότητα σημειώνει ότι «η επιχειρηματικότητα που έχουμε δημιουργήσει, δεν οδηγεί πουθενά. Παγκοσμίως. Έχει οδηγήσει μόνο σε παγκόσμιο χρέος 200 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχειρηματικότητα δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται».

    [06] Νίκος Φίλης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Απλή αναλογική για γνήσια λαϊκή εκπροσώπηση και στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις»

    Μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προώθηση της απλής αναλογικής, στέλνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με αποκλειστική δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο:

    «Με την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στη χώρα μας η απλή αναλογική και αναγνωρίζεται στους νέους το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια. Πρόκειται για αλλαγές που αναβαθμίζουν τη δημοκρατία και σηματοδοτούν την προσπάθεια να ενισχυθεί η αξία της ψήφου και να ανακοπεί το κύμα εκλογικής αποχής και απαξίωσης της πολιτικής.

    Για μεν τη ΝΔ και τους δορυφόρους της, κόμματα και πρόσωπα, ήταν αναμενόμενη η αρνητική στάση. Ελπίζουμε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι η εκβιασμένη ψήφος, με σχήματα ενισχυμένης αναλογικής, δεν οδηγεί στην πολιτική σταθερότητα. Αντιθέτως, δημιουργεί αλαζονεία, αυταρχισμό και πελατειακό κράτος, όλα αυτά που απομάκρυναν τον πολίτη από την πολιτική και οδήγησαν την χώρα στην κρίση. Αυτά πρέπει να υπερβούμε για να γυρίσουμε σελίδα.

    Είναι η γνήσια καταγραφή της λαϊκής θέλησης, που διαμορφώνει δυνατότητες για στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις, που θα υπηρετούν ριζικά διαφορετικές, κοινωνικά-πολιτικά, προτάσεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

    [07] Αυστραλία: Προβάδισμα 3% του Εργατικού Κόμματος στην Τασμανία

    Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων για τις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία, δείχνει ένα προβάδισμα 3% του Εργατικού Κόμματος κατά του κυβερνητικού συνασπισμού των συντηρητικών, σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 10% επί του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή της Αυστραλίας.

    Τα πρώτα αποτελέσματα σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες στο νησί της Τασμανίας, δίνουν προβάδισμα στο Εργατικό Κόμμα.

    Το Εργατικό Κόμμα πρέπει να εξασφαλίσει προβάδισμα περίπου 4% σε ολόκληρη την εκλογική επικράτεια της Αυστραλίας, προκειμένου να εκλεγεί στην εξουσία.

    [08] Τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων ζητάει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

    Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων, αλλά και την επανεξέταση της διάθεσης των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ, καθώς συμπληρώθηκε μία και πλέον εβδομάδα από την απόφαση των Βρετανών, ν' αποχωρήσουν από την ΕΕ.

    "Μία Ευρώπη, στην οποία οι 27 Επίτροποι θέλουν απλά ν' αποδείξουν τους εαυτούς τους, δεν έχει λογική συνέπεια. Έτσι, ο αριθμός τους θα πρέπει να μειωθεί", δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung".

    Η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, προκάλεσε αστάθεια στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, αποσταθεροποίησε την πολιτική ζωή της Βρετανίας και ενεργοποίησε γενικότερο προβληματισμό για τη μελλοντική προοπτική της ΕΕ.

    Ο Γκάμπριελ, που είναι κι αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε επίσης ότι το Brexit δεν έθεσε σε κίνδυνο την ΕΕ, ενώ άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιστροφής της Βρετανίας, μετά από μερικές δεκαετίες, με δεδομένο ότι οι νεαροί ψηφοφόροι ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

    [09] Γερμανία: Διαψεύδει ότι προσέβαλε Έλληνα φωτογράφο ο Πέτερ Ραμζάουερ

    Τα δημοσιεύματα, που τον ήθελαν να έχει προσβάλει Έλληνα φωτογράφο κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την αποστολή του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, διαψεύδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag Πέτερ Ραμζάουερ.

    «Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει μάλιστα ότι αντιθέτως ο ίδιος «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».

    Η σελίδα του, πάντως, η οποία δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων στα ελληνικά, εδώ και ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

    [10] «Πράσινο» φως από τη NASA στο «New Horizons» να επεκτείνει την αποστολή του στη Ζώνη Κούιπερ

    Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε επίσημα έγκριση για την επέκταση της αποστολής του διαστημικού σκάφους «New Horizons» (Νέοι Ορίζοντες).

    Έτσι, μετά την ιστορική επίσκεψη στον Πλούτωνα πέρυσι το καλοκαίρι, το σκάφος θα ταξιδέψει ακόμη πιο μακριά, στο ουράνιο σώμα 2014 ΜU69, διαμέτρου 30 χιλιομέτρων, που βρίσκεται στην Ζώνη Κούιπερ, στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Το νέο «ραντεβού», το οποίο μάλιστα θα είναι τέσσερις φορές πιο κοντινό από ό,τι ήταν με τον Πλούτωνα, προγραμματίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2019.

    «Η αποστολή του σκάφους στον Πλούτωνα υπερέβη τις προσδοκίες μας και ακόμη σήμερα το New Horizons συνεχίζει να στέλνει εκπληκτικά δεδομένα. Έχουμε τη χαρά να συνεχίσουμε τώρα στα σκοτεινά βάθη του εξωτερικού ηλιακού μας συστήματος, προς ένα επιστημονικό στόχο, τον «2014 MU69», που δεν είχε καν ανακαλυφθεί, όταν το διαστημικό σκάφος είχε εκτοξευθεί» δήλωσε ο διευθυντής πλανητικής επιστήμης της NASA Τζιμ Γκριν.

    [11] Υπό έρευνα το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla στον αυτόματο πιλότο

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους την πρώτη περίπτωση θανάτου οδηγού ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla, ο οποίος είχε αφήσει τον έλεγχο του οχήματος στον αυτόματο πιλότο και αυτό συγκρούσθηκε με ένα φορτηγό.Οι αρχές, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, διερευνούν τη συμπεριφορά του συστήματος Autopilot της Tesla, το οποίο αλλάζει αυτόματα λωρίδες κυκλοφορίας και παίρνει διάφορες άλλες πρωτοβουλίες (επιτάχυνση, φρένο κ.α.), εφόσον το έχει επιτρέψει ο οδηγός, ανάλογα με την κίνηση στον δρόμο.

    Η Tesla, με ανακοίνωσή της, παραδέχθηκε ότι το σύστημα αυτόματου πιλότου «απέτυχε να αναγνωρίσει τη λευκή πλευρά του φορτηγού που πλησίαζε, με φόντο ένα έντονα φωτισμένο ουρανό» και έκανε λόγο για «τραγική απώλεια».Το δυστύχημα, που συνέβη στη Φλόριντα σε μια ηλιόλουστη μέρα, είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 45χρονου οδηγού του μοντέλου S της Tesla, ενώ ο οδηγός της νταλίκας δεν έπαθε τίποτε. Το άσπρο φορτηγό που προηγείτο, έστριψε αριστερά σε μια διασταύρωση, αλλά το αυτοκίνητο δεν έκοψε ταχύτητα, χτύπησε στη νταλίκα, βγήκε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε ένα στύλο.

    «Ούτε το Autopilot ούτε ο οδηγός αντιλήφθηκαν τη λευκή πλευρά του φορτηγού και έτσι το όχημα δεν φρέναρε» ανέφερε η εταιρεία, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν υποχώρηση μετά το συμβάν και τη σχετική διερεύνησή του από τις Αρχές.

    [12] Αυστραλία: Μάχη στήθος με στήθος στις βουλευτικές εκλογές

    Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην Αυστραλία δείχνουν μια μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον συντηρητικό Μάλκομ Τέρνμπουλ και τον Εργατικό αντίπαλό του Μπιλ Σόρτεν.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Channel Nine σε 25 περιφέρειες στις οποίες δεν θεωρείται ότι πλειοψηφεί η μια ή η άλλη παράταξη, ο απερχόμενος συντηρητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού και το στρατόπεδο των Εργατικων συγκεντρώνουν από 50% των ψήφων.

    Η έρευνα αυτή προβλέπει επίσης ότι οι Εργατικοί μπορεί να κερδίσουν οκτώ ή εννέα ένδρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, κάτι που δεν θα ήταν πάντως αρκετό για να τους δώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 76 εδρών στις 150.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ο συνασπισμός με επικεφαλής το Φιλελεύθερο Κόμμα του Τέρνμπουλ χάνει 3,4% των ψήφων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

    Το Channel Nine αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο καμιά παράταξη να μην συγκεντρώσει καθαρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς ενδέχεται να αυξηθούν οι έδρες που καταλαμβάνουν βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή προέρχονται από μικρά κόμματα.

    Μια έρευνα του Sky News προβλέπει νίκη του Μάλκομ Τέρνμπουλ, καθώς 62% των ψηφοφόρων δήλωσαν πως πιστεύουν ότι θα κερδίσει. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σόρτεν είναι 19%.

    Οι δημοσκοπήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν πριν από τη λήξη της ψηφοφορίας.

    Περίπου 15,6 εκατ. ψηφοφόροι ψηφίζουν για να εκλέξουν 150 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και 76 γερουσιαστές.

    Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 11:00 (ώρα Ελλάδας). Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν δύο ώρες αργότερα.

    Η ψήφος είναι υποχρεωτική στην Αυστραλία.

    [13] Μπανγκλαντές: Είκοσι όμηροι και έξι δράστες νεκροί στο εστιατόριο της Ντάκα

    Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.

    Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.

    "Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα", δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι". "Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες", πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 July 2016 - 10:32:33 UTC