Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση της ΝΔ στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Νεκρός ο ιδιοκτήτης της Jetoil, Κυριάκος Μαμιδάκης

  • [01] Απάντηση της ΝΔ στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

    «Μοιραίοι άνθρωποι της Κυβέρνησης κάθε εβδομάδα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Τη μία για την οικονομία. Την άλλη για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ δίνοντας απάντηση στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Παραζαλισμένοι από τις επιστολές- χαστούκια που πέφτουν σύννεφο, καταφεύγουν σε παραληρηματικές ανακοινώσεις. Έχουν τη συμπάθειά μας», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Νεκρός ο ιδιοκτήτης της Jetoil, Κυριάκος Μαμιδάκης

    Προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, 84 ετών, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία.

    Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet oil, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

    Ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

    Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

    Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

    Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

    Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jet Oil.

    Μάλιστα,την Παρασκευή η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoi είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, με δίκτυο 600 πρατηρίων και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

    Στην αίτησή της επικαλούτανπρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. ευρώ (από αυτά 173 εκατ. σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ - ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατ. Η εταιρεία ζήτησε προστασία από του πιστωτές προκειμένου να εφαρμόσει επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο, σύμφωνα με την πρόταση που περιλαμβάνεται στην αίτηση, προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών σε βάθος 17ετίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 July 2016 - 18:32:29 UTC