Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την απλή αναλογική
  • [02] Ένα ποδήλατο χάρισε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στον Αλέξη Τσίπρα
  • [03] Η Τερίσα Μέι προηγείται στην κούρσα διαδοχής του Ντ. Κάμερον
  • [04] ΟΗΕ: Περίπου 30.000 «ξένοι τρομοκράτες» μάχονται στο Ιράκ και στη Συρία
  • [05] Τουλάχιστον έξι νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία
  • [06] Στους 128 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα
  • [07] «Έτοιμο» το Αρχαίο Θέατρο Μήλου - Στις 9 Ιουλίου αποδίδεται στο κοινό

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την απλή αναλογική

    Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που έχει τον τίτλο «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος του εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», αναμένεται ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την προσεχή Πέμπτη.

    Στο σχέδιο νόμου, περιλαμβάνεται η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, και το δικαίωμα του εκλέγειν από το 17ο έτος της ηλικίας, ενώ το ποσοστό εισόδου ενός εκλογικού σχηματισμού στη Βουλή εξακολουθεί να είναι 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της Επικράτειας.

    [02] Ένα ποδήλατο χάρισε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στον Αλέξη Τσίπρα

    O Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ χάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα ποδήλατο, μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο. Η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη, η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία. Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα αναπτύξουμε τις δύο χώρες μας».

    Ο πρωθυπουργός με επίσκεψη στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba , τον πρόεδρο της COSCO, τον πρόεδρο του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ΖΤΕ, τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες, θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στη Κίνα .

    Ο πρωθυπουργός πριν από την αναχώρησή του θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, και θα επισκεφθεί το Μουσείο της Σαγκάης,

    [03] Η Τερίσα Μέι προηγείται στην κούρσα διαδοχής του Ντ. Κάμερον

    Η Βρετανίδα βουλευτής Τερίσα Μέι επικράτησε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του διαδόχου του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα σήμερα, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ αποκλείστηκε από την κούρσα της διαδοχής.

    Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των βουλευτών των Τόρις η υπουργός Εσωτερικών συγκέντρωσε 165 ψήφους και δεύτερη κατετάγη η υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ με 66 ψήφους υπέρ της. Ο υπέρμαχος του Brexit που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ Μάικλ Γκόουβ ήταν τρίτος με 48 ψήφους υπέρ του.

    Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ συγκέντρωσε 34 ψήφους και ο Λίαμ Φοξ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 16 ψήφους υπέρ του με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.

    [04] ΟΗΕ: Περίπου 30.000 «ξένοι τρομοκράτες» μάχονται στο Ιράκ και στη Συρία

    Σχεδόν 30.000 «ξένοι τρομοκράτες» μάχονται αυτή τη στιγμή στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Πολ Λαμπόρντ, ο διευθυντής της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Τρομοκρατίας, ο οποίος προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου «όλο και πιο σφοδρών επιθέσεων» στις χώρες των οποίων είναι υπήκοοι.

    «Οι ξένοι τρομοκράτες μαχητές είναι πάρα πολλοί» στο Ιράκ και στη Συρία, «είναι κάτι λιγότερο από σχεδόν 30.000 και τώρα που ο ζωτικός χώρος του Ντάες (του Ισλαμικού Κράτους) συρρικνώνεται στο Ιράκ επιστρέφουν, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες προέλευσής τους, όπως η Τυνησία, ή το Μαρόκο», εξήγησε ο Λαμπόρντ, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

    «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες προέλευσής τους υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν όλο και πιο σφοδρές», σε μια προσπάθεια «να αντισταθμιστεί η πίεση που τους ασκείται», επέμεινε ο ίδιος.

    Ο Ζαν-Πολ Λαμπόρντ κάλεσε τα κράτη να θέσουν σε εφαρμογή μια διαδικασία «ελέγχων ασφαλείας, προκειμένου να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε μια μεγάλη μερίδα των ξένων μαχητών που δεν είναι επικίνδυνοι και αυτών που είναι».

    Ο Λαμπόρντ, γάλλος πρώην δικαστικός, επισήμανε εξάλλου πως η διεθνής κοινότητα διαθέτει δικαστικά εργαλεία για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά υπογράμμισε πως «η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι πολύ πιο ταχεία από τη δική μας».

    [05] Τουλάχιστον έξι νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν 14 άνθρωποι, αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και μέλη των οικογενειών τους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN T?rk. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η συντριβή προκλήθηκε, κατά τις πρώτες ενδείξεις, από τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες, μέχρι στιγμής, για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, τύπου Sikorsky S-70, που συνετρίβη περίπου στις 17:30 το απόγευμα (τοπική ώρα) στην επαρχία Αλούκρα στα ορεινά της επαρχίας της Κερασούντας, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην βόρεια Τουρκία. Στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες.

    Ένας ταξίαρχος, ένας συνταγματάρχης, δύο ταγματάρχες, στρατιώτες, καθώς επίσης και πολίτες και παιδιά, μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών, βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου.

    [06] Στους 128 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα

    Οι πλημμύρες που σαρώνουν το κεντρικό τμήμα της Κίνας προκάλεσαν τον θάνατο 128 ανθρώπων, ενώ πολλοί άλλοι είναι αγνοούμενοι την ώρα που 1,3 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις περιοχές γύρω από τον ποταμό Γιανγκτσέ, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Χιλιάδες άλλοι Κινέζοι απειλούνται από έναν τυφώνα που προσεγγίζει την χώρα και αναμένεται να πλήξει τα ανατολικά την Παρασκευή. Την ίδια ώρα κατακλυσμιαίες βροχές σημειώνονται από τα τέλη Ιουνίου, έχοντας καταστρέψει ήδη 41.000 σπίτια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η στάθμη των υδάτων της λίμνης Ταϊχού, κοντά στη Σαγκάη, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, έγραψε η εφημερίδα Xin Jingbao («Νέα του Πεκίνου»), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες στην πόλη με την άφιξη του τυφώνα.

    Εντυπωσιακά είναι, την ίδια ώρα, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου απεικονίζεται το στάδιο της επαρχίας Χουμπέι (κεντρικά) να έχει μετατραπεί σε μια «τεράστια μπανιέρα» ή ένας αγρότης σε μια περιοχή της ανατολικής Κίνας σε κατάσταση αλλοφροσύνης να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, ενώ βρίσκεται μαζί με τα γουρούνια του τα οποία έχουν ήδη καλυφθεί από τα νερά έως τα μάτια.

    Οι ζημιές υπολογίζονται σε 38,16 δισεκατομμύρια γουάν (ήτοι 5,13 δισεκατομμύρια ευρώ) και 42 άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσε το Xinhua.

    [07] «Έτοιμο» το Αρχαίο Θέατρο Μήλου - Στις 9 Ιουλίου αποδίδεται στο κοινό

    «Έτοιμο» είναι το Αρχαίο Θέατρο Μήλου, μετά τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο μνημείο. Όπως έγινε γνωστό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 7 μμ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη απόδοση του έργου «Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μήλου», παρουσία της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρίας Βλαζάκη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. Θα ακολουθήσει μικρή μουσική εκδήλωση, καθώς και η θεατρική παράσταση «Ο διάλογος των Μηλίων», που αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του δήμου Μηλίων.

    Το μαρμάρινο θέατρο, παρά το γεγονός ότι έχει ερευνηθεί μερικώς καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του είναι ακόμη θαμμένο κάτω από τις επιχώσεις και τις ξερολιθιές, είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα αρχαία θεατρικά οικοδομήματα στις Κυκλάδες. Πρόκειται για πολυτελές έργο της ρωμαϊκής περιόδου (1ος ? 4ος αι. μ.Χ.), η κατασκευή του οποίου πρέπει να ήταν τμηματική και μακρόχρονη, με πιθανές φάσεις αναδιαμόρφωσης. Aποτελεί αξιόλογο δείγμα θεατρικού οικοδομήματος της εποχής του, με χαρακτηριστικά που απαντούν στα ρωμαϊκά και «εκρωμαϊσμένα» θέατρα των ανατολικών επαρχιών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο τύπος των οποίων διαμορφώθηκε με πρότυπο το ελληνικό θέατρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 July 2016 - 18:32:31 UTC