Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πεντακόσια εκατ. πρόσθετες επενδύσεις ανακοίνωσε η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά
  • [02] Χειρόφρενο στα μέσα σταθερής τροχιάς - Στάση εργασίας στο τραμ
  • [03] Στη Σαγκάη ο Αλέξης Τσίπρας

  • [01] Πεντακόσια εκατ. πρόσθετες επενδύσεις ανακοίνωσε η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

    Πρόσθετες επενδύσεις άνωτων 500 εκατ. ευρώ πρόκειται να κάνει η Cosco στο λιμάνιτου Πειραιάπέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησηςτου ΟΛΠ, ακοίνωσεσήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οπρόεδροςτης CoscoΧου Λιρόνγκ.

    Όπως είπεχαρακτηριστικάο πρόεδρος της Coscoστον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχανστην έδρα της εταιρείαςστη Σαγκάη, προτεραιότητα τουκινεζικούκολοσσούείναι οι μεγάλεςεπενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά,καθώς ήδη η Coscoέχει επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείεςκρουαζιέρας που δείχνουν μεγάλοενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιάβάση τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο πρόεδρος τηςCosco,θα γίνει αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιούώστε να δέχεται και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιοτου κόσμουμε 4.000 επιβάτες.Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύριαο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ.ευρώ.

    Δεύτερη προτεραιότητατης Coscoείναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανούστην πρώτη προβλήταγια τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων. Με την επένδυση αυτή, πρόσθεσε οΧου Λιρόνγκ,θα μπορούν στην προβλήτανα αποθηκευτούν7 εκατ. κοντέινερς κα στο μέλλον 10 εκατ. Αυτό σημαίνειοτι ο Πειραιάςθα γίνει το μεγαλύτερολιμάνι κοντέινερς στη Μεσόγειο. Επίσης,θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ.ευρώ στηναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάγκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

    Ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησήτου για το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα της Coscoκαι τόνισε πως πρόκειται για ένανσημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών.

    «Οισχέσεις αυτέςτων δύο χωρώνανεβαίνουνεπίπεδο. Περνάμε σε ένα νέοεπίπεδο μετά την ολοκλήρωσητης συμφωνίας με την Cosco. Τα στρατηγικά σχέδια Ελλάδας και Κίνας συμπίπτουν.Η Ελλάδα ως πρώτοςσταθμόςστην ΕΕ του κινεζικούδρόμου μπορείνα μετατραπείσε μια γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και τον δυτικό κόσμο,ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη.Τώραμπορούμε να σχεδιάσουμε τη νέα φάση συνεργασιάς των δύοχωρών Σχεδιάζουμε μια σειράαπό επενδύσειςκαι θα θέλαμε να προσελκύσουμε και άλλες κινεζικές εταιρείες στην Ελλάδα.

    Παραδείγματος χάρηστο Θριάσιομπορεί να γίνει logistic center μαζίμε μια γραμμήσυναρμολόγησης προϊόντων. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος Τα ελληνικάναυπηγεία έχουν υψηλή τεχνογνωσίαανθρώπινου δυναμικούκαι θα μπορούσαν να προσελκύσουν κινεζικά πλοία για ναυπηγοεπισκευή.Θα ήταν σημαντικό επίσης τα κινεζικά ναυπηγεία να περιλάβουν και τα ελληνικά προϊόντα στις λίστεςεξοπλισμού».

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, τέλος, ότιστα επενδυτικά σχέδια είναι η αναβάθμισητου σιδηροδρόμουώστε τα προϊόντα από το λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρονται στις αγορές τηςΕυρώπης.Με τις επενδύσεις αυτές το λιμάνι του Πειραιά, είπε ο πρωθυπουργός,μπορεί να βρεθεί σύντομα από την 3η θέση στην 1η των λιμανιών της Μεσογείου.

    «Το πολύ φιλόδοξο επενδύτικο σχέδιο που παρουσιάσατε» είπεαπευθυνόμενος στον πρόεδρο της Cosco, «επιβεβαιώνει την επιλογή μας να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας».

    Ακόμη, οπρωθυπορυγός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Coscoθα συμμορφωθεί πλήρως με την ελληνική νομοθεσία, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι ικανοποιημένοι.

    [02] Χειρόφρενο στα μέσα σταθερής τροχιάς - Στάση εργασίας στο τραμ

    Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00, και όχι 24ωρη απεργία, πραγματοποιούν σήμεραΤετάρτηοι εργαζόμενοι στο τραμ.

    Ακινητοποιημένα είναι σήμερα και τρένα, προαστιακός σιδηρόδρομος, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

    [03] Στη Σαγκάη ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Σαγκάη όπου έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, τον πρόεδρο της COSCO, τον πρόεδρο του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ΖΤΕ, τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κίνα.

    Ο πρωθυπουργός πριν από την αναχώρησή του θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, και θα επισκεφθεί το μουσείο της πόλης.

    Η Σαγκάη είναιη μεγαλύτερη πόλη και λιμένας τηςΚίνας. Θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της χώρας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 July 2016 - 4:32:27 UTC