Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρχε
  • [02] Ν. Βούτσης: Στις 19 και 20 Ιουλίου η συζήτηση και ψήφιση του εκλογικού νόμου
  • [03] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων
  • [04] Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για 145.000 δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Γιατί όχι μια γυναίκα στον Λευκό Οίκο;
  • [06] Διεθνές συνέδριο για το Προσφυγικό στη Μυτιλήνη
  • [07] Βρέθηκαν τα ισοδύναμα για τις μισθολογικές ωριμάνσεις των Ενόπλων Δυνάμεων τα έτη 2017, 2018
  • [08] Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Συνήγορο του Πολίτη
  • [09] Υπ. Υγείας: Κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν πρόκειται να κλείσει
  • [10] Γερμανία: Είναι εφικτός ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων;
  • [11] Βιομηχανικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς στην κεντρική Αγγλία
  • [12] Οι δίδυμοι Κούροι της Τενέας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου
  • [13] Φ. Γεννηματά: Λόγια του αέρα μας είπε ο κ. Τσίπρας
  • [14] «Δημοκρατική Ευθύνη», το κόμμα του Χάρη Θεοχάρη
  • [15] Τροχαίο με 12 τραυματίες στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων
  • [16] Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων
  • [17] «Λουκέτο» έβαλαν 15.435 επιχειρήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2016
  • [18] Κρ. Λαγκάρντ: Δεν αναμένεται παγκόσμια ύφεση μετά το Brexit - Aπαραίτητη η επανίδρυση της ΕΕ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρχε

    «Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Αυτό το έχει απαντήσει πολλάκις και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

    Υπενθύμισε επ' αυτού την απάντηση και σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Γεννηματά από τον Ιούλιο του 2015, για να επισημάνει ότι «όλα αυτά είναι γνωστά, έχουν απαντηθεί». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «βασίζεται σε τέτοιου είδους σενάρια και σε τέτοιου είδους ?ιστορίες για αγρίους?, δείχνοντας το δικό της πολιτικό κενό και τη δική της έλλειψη πολιτικής στρατηγικής».

    Είπε ότι «αυτό που πρέπει να κάνει η κάθε κυβέρνηση, είναι να είναι σε εγρήγορση και να προστατεύει τη χώρα από ενδεχόμενες δυσκολίες και σενάρια άλλων κύκλων», υπογραμμίζοντας πως «αυτό, όμως, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από σχέδια και θεωρίες συνομωσίας για έξοδο από το ευρώ».

    Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ?12, αν δεν κάνω λάθος, και ήταν κάτι όπου η ίδια η πραγματικότητα έχει δείξει ότι δεν έχει καμία βάση».

    Σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι καταρτίστηκε με βάση τις συγκεκριμένες μελέτες και για την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων. Παρέπεμψε στη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή, που έχει συσταθεί στη Βουλή, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για να προσθέσει πως μια απλή ανάγνωση των σχετικών ρεπορτάζ, «δείχνει ότι η βιωσιμότητά τους εξαρτιόταν από ?θαλασσοδάνεια?, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αποπληρώνουν, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα».

    «Από αυτό», είπε, «βγάζουμε το συμπέρασμα, και με δεδομένο το πώς έχουν αλλάξει τα έσοδα από τη διαφήμιση, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι άπειρες οι άδειες τις οποίες μπορεί να σηκώσει η αγορά».

    [02] Ν. Βούτσης: Στις 19 και 20 Ιουλίου η συζήτηση και ψήφιση του εκλογικού νόμου

    Στις 26 Ιουλίου θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, από κοινού με την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το "Plan X", όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

    Ο κ. Βούτσης ανέφερε ακόμα ότι η συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεδριάσεις, στις 19 και 20 Ιουλίου, οπότε και θα ψηφιστεί.

    [03] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων

    Εν όψει των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς, στη δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ). Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων η κ. Γεννηματά δήλωσε:

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, δεν αποδέχεται προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε μείωση μισθών, ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, επαναφορά του lock out. Προτείνουμε την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αποκατάσταση των ελεύθερων συμφωνιών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, ότι με βέτο του ΠΑΣΟΚ, το 2014, απορρίφθηκε τέτοια συζήτηση αλλά τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδέχθηκε και συζητά για δυσμενείς αλλαγές στους μισθούς και στο εργασιακό καθεστώς. Ταυτόχρονα επέκρινε έντονα τη Ν.Δ πως σιωπά και αφήνει περιθώρια για ανατροπές στα εργασιακά.

    [04] Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για 145.000 δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

    Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

    Η νέα στρατηγική του Ταμείου θα περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.

    Βασικό κριτήριο για τις νέες ρυθμίσεις δανείων αποτελεί η εξασφάλιση βιώσιμης λύσης, δηλαδή το διαθέσιμο, μετά την πληρωμή της δόσης, εισόδημα να είναι ικανό για τη διαβίωση του δανειολήπτη, λαμβανομένης υπόψη της οικογενειακής του κατάστασης.

    Για την επιλογή της κατάλληλης ρύθμισης θα ακολουθούνται κατά σειρά οι εξής λύσεις: α) επιμήκυνση διάρκειας δανείου, β) μείωση επιτοκίου και γ) διαχωρισμός του δανείου, ώστε να αποπληρώνεται με το μειωμένο επιτόκιο ένα μέρος του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να παραμένει «παγωμένο» για διάστημα 10 ετών.

    Εξάλλου, για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών θα προβλέπεται και η δυνατότητα μειωμένων καταβολών για χρονικό διάστημα έως και τρία έτη.

    Επίσης, στο ΚΥΣΟΙΠ συζητήθηκε, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα δίνει μια τελευταία δυνατότητα στους μη συνεπείς φορολογούμενους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία, πριν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, σε περίπτωση διαπίστωσης αναληθών φορολογικών δηλώσεων.

    Οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιέχουν και τις διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθούν πολύ σύντομα στη Βουλή.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Γιατί όχι μια γυναίκα στον Λευκό Οίκο;

    H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν θα της κακοφαινόταν καθόλου το ενδεχόμενο να εκλεγεί μία γυναίκα στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

    «Και γιατί όχι;» απάντησε η διευθύνουσα σύμβουλος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, όταν της ζητήθηκε η άποψή της για την πιθανότητα μια γυναίκα να αναλάβει για πρώτη φορά τα ηνία της ισχυρότερης δύναμης παγκοσμίως.

    Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά φέτος, εάν η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον επικρατήσει του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

    Χωρίς να αποκαλύψει τον υποψήφιο της προτίμησής της στις αμερικανικές κάλπες, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε σε ένα γενικότερο πλαίσιο ότι το να εκλέγονται γυναίκες στις ηγεσίες θα συνιστούσε μια «καλοδεχούμενη αλλαγή».

    [06] Διεθνές συνέδριο για το Προσφυγικό στη Μυτιλήνη

    Μια μεγάλη συνάντηση για το προσφυγικό ζήτημα, ξεκινά σήμερα στη Μυτιλήνη. Ένα διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν όλες οι διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης αυτής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, θεωρητικοί, αλληλέγγυοι και εθελοντές, ακτιβιστές διεθνούς δράσης, επιχειρησιακοί της διεθνούς εμπειρίας, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, τα αίτια και την εξέλιξή της.

    Ανάμεσα τους οι Tariq Ali, Πακιστανός συγγραφέας και δημοσιογράφος,Dilar Dirik, Κούρδισα ακτιβίστρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Κώστας Λαπαβίτσας οικονομολόγος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής, John Rees, Βρετανός πολιτικός ακτιβιστής, Francesca Coin, καθηγήτρια κοινωνιολογίας, που ερευνά τον αντίκτυπο της λιτότητας στην Ευρώπη, ο καθηγητής Γιώργος Πλειός και πολλοί άλλοι.

    Το συνέδριο διοργανώνεται από τοCooperative Institute for Transnational Studies, το συνεργατικό αυτοδιαχειριζόμενο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

    [07] Βρέθηκαν τα ισοδύναμα για τις μισθολογικές ωριμάνσεις των Ενόπλων Δυνάμεων τα έτη 2017, 2018

    To υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει βρει τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην ισχύσει η πρόβλεψη παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων για τα έτη 2017 και 2018, για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Η νομοθετική ρύθμιση πρόσθεσε θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, έως το Σεπτέμβριο.

    Ο κ. Βίτσας τάχθηκε εναντίον της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο του 2015 και σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει για το 2015, στο βιβλίο του ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ έκανε λόγο για περσινά "ξινά σταφύλια" παρατηρώντας ότι, «το βιβλίο του κ. Γκάλμπρεϊθ είναι ένα άθροισμα δημοσιεύσεων που είχε ήδη κάνει από πέρσι - εννοούμε ότι υπάρχει μια συζήτηση για να συντηρείται μια συζήτηση».

    Δήλωσε δε κατηγορηματικά, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή της χώρας. Εδώ μπαίνει τελεία. Δεν είναι θέμα συζήτησης».

    [08] Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Συνήγορο του Πολίτη

    Ένα μακροχρόνιο θεσμικό κενό έρχεται να καλύψει η κοινή νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

    Συγκεκριμένα, θεσπίζεται ανεξάρτητος Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) και τις φυλακές.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την ουσιαστική ανταπόκριση της ελληνικής Πολιτείας σε πολυετείς συστάσεις διεθνών οργανισμών και εθνικών οργανώσεων Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

    Ο Εθνικός Μηχανισμός θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Συνηγόρου του Πολίτη.

    [09] Υπ. Υγείας: Κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν πρόκειται να κλείσει

    Τη σαφή διαβεβαίωση ότι ουδέποτε ήταν, είναι ή θα είναι στη βούληση και στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας η παύση ή η αναστολή, έστω και προσωρινή, της λειτουργίας οποιουδήποτε νοσοκομείου της χώρας, έδωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει τους πολίτες του νομού Ηλείας ότι δεν πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του. Αντίθετα, σημειώνει ότι «μετά από πέντε χρόνια αποδυνάμωσης των νοσοκομείων από στελεχιακό δυναμικό, σήμερα το υπουργείο Υγείας υλοποιεί τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση της στελέχωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας».

    [10] Γερμανία: Είναι εφικτός ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων;

    Οι υποστηρικτές ενός μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού σοσιαλδημοκρατών, αριστερών και πρασίνων, ενός "κοκκινο-κοκκινο-πράσινου" συνασπισμού όπως ονομάζεται στη Γερμανία, ενισχύουν τελευταία τις επαφές τους. Ο σημαντικότερος σύμμαχός τους είναι η δυσαρέσκεια από τον νυν μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Τη δύσκολη αυτή προσέγγιση περιγράφει η εφημερίδα του Βερολίνου Tagespiegel.

    Την περασμένη Παρασκευή, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η Αγγελα Μέρκελ συγκάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων της Μπούντεσταγκ σε έκτακτη συνεδρίαση στην καγκελαρία. Μετά τη λήξη της βρέθηκαν μαζί στο ασανσέρ ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Τόμας Οπερμαν, οι συμπρόεδροι των Πρασίνων Τσεμ Εζντεμιρ και Ζιμόνε Πέτερ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αριστεράς Ντίτμαρ Μπαρτς και την συμπρόεδρο του κόμματός του Κάτια Κίπινγκ. Μια ωραία σύμπτωση κατά την τελευταία. "Μπορούμε να μιλήσουμε για την κοινή υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας", αστειεύτηκε, όπως μεταφέρει η έγκριτη εφημερίδα του Βερολίνου.

    Η εκλογή του επομένου προέδρου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο μήνυμα για την πολιτική αλλαγή στη Γερμανία. Τα τρία αυτά κόμματα θα πρέπει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017 να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα θέσουν τέρμα στην εποχή Μέρκελ συμπράττοντας σε έναν αριστερο-πράσινο κυβερνητικό συνασπισμό.

    Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το πρότεινε ήδη πρόσφατα. "Πρέπει να γίνουμε ικανοί να κυβερνήσουμε από κοινού" έγραψε σε άρθρο του στο περιοδικό Spiegel, προβάλλοντας τον κίνδυνο του δεξιού λαϊκισμού, αν και αργότερα είπε πως δεν το εννοούσε έτσι ακριβώς. Οι υπέρμαχοι ενός συνασπισμού των δύο κόκκινων κομμάτων, του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) και της Αριστεράς (Die Linke), με τη συμμετοχή των Πρασίνων (Die Gr?nen), δηλαδή του λεγόμενου συνασπισμού "2Κ+Π", μπορούν να υπολογίζουν σε έναν ισχυρό σύμμαχο. Στην δυσαρέσκεια από τον κυβερνώντα μεγάλο συνασπισμό χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών.

    [11] Βιομηχανικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς στην κεντρική Αγγλία

    Πέντε άνδρες σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε «βιομηχανικό δυστύχημα» που σημειώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης στο Νέσελς, κοντά στο Μπέρμιγχαμ (κεντρική Αγγλία), όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

    Ο άνδρας που τραυματίστηκε νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά τραύματα στα πόδια, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντς.

    Σύμφωνα με τον Μαρκ Πέιν, εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια του δυστυχήματος.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκε από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στις 08:45 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδας) μετά την «κατάρρευση ενός τοίχου» στον χώρο της εταιρείας Hawkeswood Metal, η οποία είναι ειδικευμένη στην ανακύκλωση μετάλλων.

    [12] Οι δίδυμοι Κούροι της Τενέας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου

    Δύο πολύ σημαντικά ευρήματα από την αρχαία Τενέα, οι δίδυμοι μαρμάρινοι Κούροι, που βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στην Κλένια Κορινθίας, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

    Οι δίδυμοι Κούροι θα καταλάβουν τη μία από τις δύο ανακαινισμένες αίθουσες του μουσείου, που θα εγκαινιάσει ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 7:30 μμ.

    Οι Κούροι είχαν κατασχεθεί από αρχαιοκάπηλους σε παράνομη ανασκαφή στην περιοχή της Κλένιας. Στη συνέχεια δόθηκε άδεια και έγινε ανασκαφική έρευνα στην περιοχή, όπου βρέθηκαν τα ελλείποντα μέλη των Κούρων και οι σαρκοφάγοι τους.

    Τα ευρήματα ανατάχθηκαν, ύστερα από ειδική μελέτη που έγινε, συντηρήθηκαν και πλέον θα αποτελούν το κυρίαρχο έκθεμα στη μια αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, μαζί με τις σαρκοφάγους τους, ενώ γύρω τους εξελίσσεται η ιστορία των κωμών και των ιερών της Αρχαίας Κορίνθου, από τον 10ο αιώνα έως το 146 π.Χ., όταν καταστράφηκε από τα ρωμαϊκά στρατεύματα.

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου βρίσκεται στην καρδιά του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα μουσεία της ελληνικής περιφέρειας, με μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία άγγιξε πέρυσι τους 160.000 επισκέπτες.

    [13] Φ. Γεννηματά: Λόγια του αέρα μας είπε ο κ. Τσίπρας

    «Ο κ. Τσίπρας, πετώντας στα σύννεφα, μας είπε πάλι λόγια του αέρα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Κίνα.

    «Η προσγείωση, όμως, στη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει για τον ελληνικό λαό, δεν του αφήνει περιθώρια για νέα παραμύθια», πρόσθεσε.

    [14] «Δημοκρατική Ευθύνη», το κόμμα του Χάρη Θεοχάρη

    Άλλη μία πολιτική κίνηση ιδρύεται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για τη «Δημοκρατική Ευθύνη», η συγκρότηση της οποίας θα ανακοινωθεί τη προσεχή Δευτέρα, 11 Ιουλίου, το βράδυ, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, από τον ανέξαρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και άλλους παράγοντες. Την πρωτοβουλία στηρίζει ο πρωην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Όπως αναφέρουν στην ανοιχτή πρόσκληση-προσκλητήριο που απευθύνουν, κυρίως, σε νέους αλλά και επώνυμες προσωπικότητες, πήραν τη πρωτοβουλία «για να μην πέσει η νεολαία της δραματικής αυτής δεκαετίας της κρίσης θερισμένη στο σύνορο της απόγνωσης και της παραίτησης».

    Στο προσκλητήριο σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1.500 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουν, ήδη, υπογράψει το κάλεσμα, ενώ 50 προσωπικότητες από όλους τους χώρους χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της κίνησης.

    [15] Τροχαίο με 12 τραυματίες στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων

    Τροχαίο ατύχημα με 12 τραυματίες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο 60ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μετά από σύγκρουση μικρού αστικού λεωφορείου με φορτηγό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη όταν το μικρό αστικό λεωφορείο, το οποίο κινείτο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο, συγκρούστηκε, για άγνωστο λόγο, μέχρι στιγμής, με προπορευόμενο φορτηγό.

    Μετά το τροχαίο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και να ληφθούν κυκλοφοριακά μέτρα στην εθνική οδό. Άμεσα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου 11 επιβάτες του αστικού λεωφορείου, μεταξύ των οποίων μία 17χρονη και ένας 11χρονος, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

    [16] Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

    Λήγει αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

    Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν πάρει ακόμη τους κωδικούς τους από τα σχολεία προκειμένου να υποβάλλουν μηχανογραφικό, θα πρέπει να το έχουν πραγματοποιήσει ως αύριο στη 1:00 το μεσημέρι και έως αύριο το βράδυ θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο.

    [17] «Λουκέτο» έβαλαν 15.435 επιχειρήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2016

    «Λουκέτο» έβαλαν 15.435 επιχειρήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2016, όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώνεται κατακόρυφη πτώση της ζήτησης, υπερφορολόγηση, καμία πρόσβασή τους σε ρευστότητα από τις τράπεζες. Ωστόσο, το τραγικότερο είναι ότι σήμερα ανακοινώθηκε η περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επιστροφών φόρων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σε 7,029 δισ. ευρώ, προσθέτει ο κ. Κόλλιας.

    «Η κυβέρνηση πρέπει, άμεσα, να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως ακριβώς πιέζει και τους ιδιώτες να το κάνουν», υπογραμμίζει ο κ. Κόλλιας.

    [18] Κρ. Λαγκάρντ: Δεν αναμένεται παγκόσμια ύφεση μετά το Brexit - Aπαραίτητη η επανίδρυση της ΕΕ

    Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η ψήφος υπέρ του Brexit να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση, αλλά θα πρέπει να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη διαφάνεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «απογοήτευση» των πολιτών, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

    «Είναι μια από τις κύριες πηγές κινδύνου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανή μια παγκόσμια ύφεση», δήλωσε η Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για τον αντίκτυπο της ψήφου των Βρετανών υπέρ του Brexit.

    Τα «άμεσα» αποτελέσματά της θα γίνουν πρώτα αισθητά στο Ηνωμένο Βασίλειο με «επιπτώσεις» στην υπόλοιπη ευρωζώνη, δήλωσε η Λαγκάρντ, πιέζοντας τους Βρετανούς και την Ευρώπη να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν σε ένα «χρονοδιάγραμμα» για την αποχώρηση προκειμένου να «μειωθούν οι αβεβαιότητες».

    «Η λέξη κλειδί σε αυτή την υπόθεση του Brexit είναι η αβεβαιότητα και, όσο αυτή η αβεβαιότητα θα διαρκεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος», δήλωσε η Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με την ίδια, η ψήφος υπέρ του Brexit αποκαλύπτει κάποια «απογοήτευση» που σχετίζεται με την πολυπλοκότητα και την αδιαφάνεια των ευρωπαϊκών θεσμών.

    «Η ΕΕ πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για να εξηγήσει με περισσότερο διαφανή τρόπο αυτά που κάνει, το τι σημαίνουν αυτά για τον πληθυσμό, το κόστος και τα οφέλη από τις ενέργειές της», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Ωστόσο, κάλεσε εξίσου τις χώρες-μέλη της ΕΕ να σταματήσουν να κατηγορούν τις Βρυξέλλες για «ό,τι πάει στραβά».

    Διαβάστε επίσης:

    Κρ. Λαγκάρντ: Γιατί όχι μια γυναίκα στον Λευκό Οίκο;


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 July 2016 - 14:32:32 UTC