Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταψηφίζει το ν/σ για τον εκλογικό νόμο το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές
  • [03] Δ. Ματζούνης: Στα 311 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Alpha Bank σε ΜΜΕ
  • [04] Κομισιόν: Κυρώσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για τα ελλείμματα
  • [05] Δεκαεπτάχρονος με κινητικά προβλήματα έγινε για λίγο "πιλότος" με τη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας και της οργάνωσης "Make a Wish"
  • [06] Διεθνές συνέδριο για το Προσφυγικό στη Μυτιλήνη
  • [07] ΣτΕ: «Ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό
  • [08] Δύο γυναίκες διεκδικούν την πρωθυπουργία στη Μ. Βρετανία
  • [09] Στους 292 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από την αιματηρή επίθεση στη Βαγδάτη
  • [10] Το 4ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας διοργανώνει ο «Δημόκριτος»
  • [11] Σε δίκη ο Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 κατηγορούμενοι για το Sonak
  • [12] Ένα τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε στην Ιαπωνία για σχεδόν 10.000 ευρώ

  • [01] Καταψηφίζει το ν/σ για τον εκλογικό νόμο το ΠΑΣΟΚ

    Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική διαδικασία την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.

    Αυτό επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη των βουλευτών του κινήματος υπό την Φώφη Γεννηματά, πριν από λίγη ώρα στην Βουλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο, ούτε κατ'αρχήν ούτε κατ'άρθρον, τόσο στην επιτροπή όσο και στην ολομέλεια.

    Η καταψήφιση αφορά και την διάταξη για το δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ανέφερε ότι η δική του θέση ήταν υπέρ της αποχής καθώς -όπως είπε- αυτή η πολιτική στάση δεν θα νομιμοποιούσε ένα ερώτημα ασαφές και διχαστικό..

    «Ο κ. Τσίπρας ετοιμαζόταν, με βάσει τις δημοσκοπήσεις να διαχειριστεί το Ναι που θα του έδινε και το σχετικό πολιτικό άλλοθι. Αλλά τελικά οι ηγεσίες παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις», προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως μετά την αιφνίδια παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και σε μια δύσκολη στιγμή για την Νέα Δημοκρατία όπου κινείτο δημοκοπικά στο 14-15% , ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, «όταν κανείς εκείνη την περίοδο δεν ήθελε να αναλάβει, διότι ήταν φανερό ότι θα πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές».

    Επιπλέον σημείωσε ότι δεν ήταν μεταβατικός πρόεδρος από τη στιγμή που είχε ψηφιστεί και από την ΚΟ και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει αφαιρεθεί η φωτογραφία του από τη θέση των πρώην προέδρων στη Συγγρού, δήλωσε πως «αν έχει γίνει αυτή η απρέπεια, το επιτελείο του προέδρου θα το διορθώσει».

    Αναφερόμενος στις τελευταίες εθνικές εκλογές δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την εθνική του στάση, που συνέβαλε στη διατήρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ισχυροποίηση της ΝΔ που άγγιξε το 29%.

    Ωστόσο, όπως είπε, το ποσοστό θα ήταν αρκετά καλύτερο αν βοηθούσαν κάποιοι περισσότερο και δεν είχαν επαναπαυτεί στη λίστα.

    [03] Δ. Ματζούνης: Στα 311 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Alpha Bank σε ΜΜΕ

    Στα 311 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των δανείων που έχει χορηγήσει η Alpha Bank σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταλαμβάνοντας το 1,1% της συνολικής δανειοδότησής της σε επιχειρήσεις, ενώ εξυπηρετούνται όλα εκτός από μία περίπτωση, για την οποία έγινε καταγγελία της σύμβασης.

    Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Ματζούνης, καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα.

    Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, είπε ότι η Τράπεζα του δεν έχει χορηγήσει κανένα δάνειο.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην πολύωρη ακρόαση του ο κ. Ματζούνης, το σύνολο των δανείων που έχει χορηγήσει η Alpha Bank προς τα ΜΜΕ είναι ύψους 311 εκ ευρώ και το 50%, περίπου δηλαδή 150 εκατ. ευρώ, είναι καλυμμένα.

    Σημείωσε ότι όλα τα δάνεια σε ΜΜΕ, είναι το 1,1% του συνολικού χαρτοφυλακίου της Τράπεζάς του σε επιχειρήσεις, ενώ συνολικά οι δανειοδοτήσεις της φθάνουν στα 29 δισ. ευρώ.

    Υποστήριξε, επίσης, ότι όλα είναι ενήμερα και ότι μέχρι σήμερα, «εξυπηρετούνται και εξοφλούνται οι τόκοι τους, ενώ μόνο για ένα ΜΜΕ έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης».

    [04] Κομισιόν: Κυρώσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για τα ελλείμματα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε σήμερα επίσημα διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας διότι παρέβησαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς τα δημόσια ελλείμματά τους ήταν ανώτερα του 3% το 2014 και το 2015, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα στα δύο κράτη της Ιβηρικής πριν από τα τέλη Ιουλίου.

    Τόσο η Μαδρίτη όσο και η Λισαβόνα κατέγραψαν δημοσιονομικά ελλείμματα ανώτερα του 3% του ΑΕΠ τα προηγούμενα δύο χρόνια και δεν προχώρησαν σε διόρθωσή τους όσο γρήγορα θα όφειλαν, υπενθύμισε η Κομισιόν.

    Οι δύο χώρες τώρα κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πρόστιμα και να τους στερηθεί η πρόσβαση στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ εάν δεν αποδείξουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες παραβιάστηκαν εξαιτίας «εξαιρετικών οικονομικών περιστάσεων». Πρόστιμα ίσα με το 0,2% του ΑΕΠ είναι πιθανό να επιβληθούν εάν τα υπερβολικά ελλείμματα δεν μειωθούν, αν και ως σήμερα δεν έχει επιβληθεί ποτέ τέτοιου είδους ποινή από τις Βρυξέλλες.

    Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα αποφανθεί σχετικά με την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του την 12η Ιουλίου, ανέφερε μια εκπρόσωπος της σλοβακικής προεδρίας της ΕΕ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [05] Δεκαεπτάχρονος με κινητικά προβλήματα έγινε για λίγο "πιλότος" με τη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας και της οργάνωσης "Make a Wish"

    Το όνειρό του είναι να γίνει πιλότος και στην ευχή του ανταποκρίθηκε άμεσα η Πολεμική Αεροπορία, όταν έγινε γνωστή από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Make-A-Wish».

    Ο 17χρονος Πάτρικ ? Θεοχάρης, με κινητικά προβλήματα, συνοδευόμενος από την οικογένειά του και εθελοντές του οργανισμού, επισκέφθηκαν την 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχτηκε ο διοικητής της, σμήναρχος Αθανάσιος Γκανάς.

    Μεταξύ άλλων, ο 17χρονος ξεναγήθηκε στην 331 μοίρα όπου εδρεύουν τα Mirage 2000, κάθισε στο πιλοτήριο αεροσκάφους, περιηγήθηκε με τον εξομοιωτή πτήσεων και παρακολούθησε πτήσεις.

    [06] Διεθνές συνέδριο για το Προσφυγικό στη Μυτιλήνη

    Μια μεγάλη συνάντηση για το προσφυγικό ζήτημα, ξεκινά σήμερα στη Μυτιλήνη. Ένα διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν όλες οι διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης αυτής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, θεωρητικοί, αλληλέγγυοι και εθελοντές, ακτιβιστές διεθνούς δράσης, επιχειρησιακοί της διεθνούς εμπειρίας, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, τα αίτια και την εξέλιξή της.

    Ανάμεσα τους οι Tariq Ali, Πακιστανός συγγραφέας και δημοσιογράφος,Dilar Dirik, Κούρδισα ακτιβίστρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Κώστας Λαπαβίτσας οικονομολόγος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής, John Rees, Βρετανός πολιτικός ακτιβιστής, Francesca Coin, καθηγήτρια κοινωνιολογίας, που ερευνά τον αντίκτυπο της λιτότητας στην Ευρώπη, ο καθηγητής Γιώργος Πλειός και πολλοί άλλοι.

    Το συνέδριο διοργανώνεται από τοCooperative Institute for Transnational Studies, το συνεργατικό αυτοδιαχειριζόμενο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

    [07] ΣτΕ: «Ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό

    Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του, επέτρεψε την συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων.

    Υπενθυμίζεται ότι το Τέμενος έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί (ουσιαστικά να μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού και η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας.

    Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους.

    Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε και η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε ως ανομιμοποίητη.

    [08] Δύο γυναίκες διεκδικούν την πρωθυπουργία στη Μ. Βρετανία

    Η Τερίσα Μέι και η Άντρεα Λίντσομ θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στον θώκο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα πριν από λίγο.

    Η Μέι, βουλευτίνα των Τόρις και υπουργός Εσωτερικών, κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας των κοινοβουλευτικών των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας τις ψήφους 199 συναδέλφων της, ενώ η υφυπουργός Ενέργειας Λίντσομ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 84 ψήφους.

    Ο εκ των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit και υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ δεν έλαβε παρά 46 ψήφους, γεγονός που σήμανε τον αποκλεισμό του από την κούρσα.

    Η διαδικασία, την οποία πυροδότησε η απόφαση του πρωθυπουργού Κάμερον να παραιτηθεί μετά την επικράτηση της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα συνεχιστεί πλέον με τη συμμετοχή και των μελών του κόμματος. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να έχει γίνει γνωστό ως την 9η Σεπτεμβρίου.

    [09] Στους 292 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από την αιματηρή επίθεση στη Βαγδάτη

    H επίθεση που διαπράχθηκε την Κυριακή σε πολυσύχναστη συνοικία της Βαγδάτης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 292 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας του Ιράκ.

    Σε αυτή την επίθεση, μία από τις φονικότερες στην ιστορία του Ιράκ, τραυματίστηκαν επίσης 200 άνθρωποι, πρόσθεσε το υπουργείο.

    Εκατόν δεκαπέντε πτώματα ταυτοποίηθηκαν και παραδόθηκαν στις οικογένειές τους, δήλωσε η υπουργός Υγείας Αντίλα Χαμούντ.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν εξετάσεις με στόχο την ταυτοποίηση των στοιχείων άλλων 177 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση στη συνοικία Καράντα, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες.

    [10] Το 4ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας διοργανώνει ο «Δημόκριτος»

    Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο «Δημόκριτος», το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα το 4ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (4th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation).

    Το Φόρουμ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, αποτελεί κάθε χρόνο το κυριότερο πεδίο συνάντησης των Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς και του εσωτερικού, διευκολύνοντας να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αμφίδρομων συνεργασιών κατά τα διεθνή πρότυπα.

    Στην προσπάθεια συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες αλλά και ξένοι επιστήμονες, δίνοντας ώθηση στην μετατροπή των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, προωθούνται η λειτουργία νέων κοινών προγραμμάτων εκπόνησης διδακτορικών, οι συνεργασίες για την υποβολή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και οι αμφίδρομες μετακινήσεις νέων επιστημόνων, πράγμα που αποτελεί αντίβαρο στη «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain).

    Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» στην Αγία Παρασκευή, θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των βιοεπιστημών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

    [11] Σε δίκη ο Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 κατηγορούμενοι για το Sonak

    Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

    Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1142/2016 βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο για απιστία στην υπηρεσία και για απλή συνέργεια σε αυτή τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

    Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που αφορά τον αποκαλούμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που δέχεται το Συμβούλιο Εφετών, η εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν την υπογραφή της σύμβασης.

    [12] Ένα τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε στην Ιαπωνία για σχεδόν 10.000 ευρώ

    Σχεδόν 10.000 ευρώ: σε αυτήν την εξωφρενική και πρωτοφανή τιμή πουλήθηκε σήμερα στην Ιαπωνία ένα τσαμπί σταφύλια, στην πρώτη δημοπρασία αυτού του είδους της σεζόν.

    Ένας αγοραστής από τη δυτική Ιαπωνία κατέβαλε αυτό το αντίτιμο για να αποκτήσει τριάντα ρώγες από την ποικιλία "Ruby Roman", η κάθε μία εκ των οποίων έχει μέγεθος... μπάλας του πινγκ πονγκ.

    «Θα εκθέσουμε αυτό το φρούτο στο κατάστημά μας προτού το δοκιμάσουν οι πελάτες μας», εξήγησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο περιχαρής ιδιοκτήτης Τακαμάρου Κονίσι.

    Δεν είναι σπάνιο εξαιρετικής ποιότητας φρούτα να αγοράζονται σε δημοπρασίες σε υπερβολικά υψηλές τιμές από αγοραστές που αναζητούν την υψηλή αισθητική ή εμπόρους που θέλουν να προωθήσουν το κατάστημά τους εκθέτοντάς τα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 July 2016 - 16:32:27 UTC