Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στις 9-11 Ιουλίου
  • [02] Η ΔΕΘ στο επίκεντρο της εκθεσιακής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας
  • [03] ΗΠΑ: Ήρθη ο αποκλεισμός του Καπιτωλίου
  • [04] Φ. Ολάντ: Η Ρωσία "δεν είναι ένας αντιπαλος, δεν συνιστά μια απειλή"
  • [05] Αύριο η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα
  • [06] Τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν στη χώρα μετά το Brexit
  • [07] Ο ένοπλος του Ντάλας ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικα Τζόνσον, ηλικίας 25 ετών

  • [01] Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στις 9-11 Ιουλίου

    Επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει από το Σάββατο 9 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

    Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Την Κυριακή 10 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν. Επίσης, θα επισκεφθεί προηγμένα ινστιτούτα, καθώς και start ups επιχειρήσεις.

    Την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Βουλής Γιούλι Έντελστάιν. Ακόμα, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, Ayelet Nahmias-Verbin, καθώς και με τη συμπρόεδρο του κόμματος Σιωνιστική Ένωση, Τζίπι Λίβνι.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την παλαιστινιακή ηγεσία. Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem.

    [02] Η ΔΕΘ στο επίκεντρο της εκθεσιακής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας

    Σε μήνα-κλειδί για την ενίσχυση της τεχνολογικής και εκθεσιακής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να εξελιχθεί ο Σεπτέμβριος.

    Παρότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως το φθινόπωρο είναι πολύ περιορισμένο, οι διοικήσεις της ΔΕΘ-Helexpo AE και της Τεχνόπολης ΑΕ, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να προχωρήσουν στην υλοποίηση του επόμενου σταδίου των όσων συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα.

    Το πρόγραμμα των εκπροσώπων των δύο εταιρειών στην Κίνα ήταν φορτωμένο, καθώς στη διάρκεια της επίσκεψης έγιναν διαδοχικές επαφές με στελέχη τεχνολογικών πάρκων και εκθεσιακών οργανισμών, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο κινεζικής επένδυσης στην Τεχνόπολη και υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ -Helexpo AE και του εκθεσιακού οργανισμού του Shenzhen.

    [03] ΗΠΑ: Ήρθη ο αποκλεισμός του Καπιτωλίου

    Η πρόσβαση στο κτίριο του αμερικανικού Κογκρέσου και το κέντρο υποδοχής των επισκεπτών του στην Ουάσιγκτον αποκλείστηκε για λίγο σήμερα και η αστυνομία προχώρησε σε άρση των μέτρων ασφαλείας σχεδόν μισή ώρα αργότερα.

    «Τα γεγονότα που οδήγησαν στο να ζητηθεί από τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε ασφαλείς χώρους έλαβαν τέλος. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες» έγραψε η αστυνομία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του Κογκρέσου σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Οι αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση στο κτίριο λίγο μετά τις 09.30 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας).

    Όπως μετέδωσαν αμερικανικά μμε, το μέτρο επιβλήθηκε μετά την πληροφορία ότι μία ένοπλη βρισκόταν ενδεχομένως στο κτίριο.

    Σύμφωνα με έναν βοηθό που εργάζεται στη Γερουσία και τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι αστυνομικοί αναζητούσαν μία γυναίκα που ενδεχομένως ήταν οπλισμένη και κυκλοφορούσε σε υπόγειο κοντά στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέστησαν στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες που βρίσκονταν στο Κογκρέσο και περιμετρικά από αυτό να «αναζητήσουν καταφύγιο και να παραμείνουν μακριά από πόρτες και παράθυρα που έβλεπαν στην πρόσοψη» του κτιρίου σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Γερουσίας.

    Ο αποκλεισμός, ο οποίος διήρκησε λίγο λιγότερο από μισή ώρα, διατάχθηκε ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο 5 αστυνομικών στο Ντάλας του Τέξας.

    [04] Φ. Ολάντ: Η Ρωσία "δεν είναι ένας αντιπαλος, δεν συνιστά μια απειλή"

    O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία δεν είναι ούτε «αντίπαλος», ούτε «απειλή».

    «Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επηρεάζει τις σχέσεις που η Ευρώπη πρέπει να έχει με τη Ρωσία: και για τη Γαλλία, η Ρωσία δεν είναι ένας αντίπαλος, δεν συνιστά μια απειλή» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενώπιον των δημοσιογράφων.

    Πολλές χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ιδιαίτερα εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, εκτιμούν ότι η Ρωσία, στην οποία προσαρτήθηκε η Κριμαία και η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλειά τους.

    Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στους Financial Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέμεινε επίσης στην «απειλή» που οι «εχθρικές ενέργειες» της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιπροσωπεύουν για «το όραμά μας για μια ειρηνική Ευρώπη».

    «Η Ρωσία είναι ένας εταίρος, που?είναι αλήθεια?μπορεί μερικές φορές, όπως το είδαμε στην Ουκρανία να κάνει χρήση βίας. Εμείς το καταδικάσαμε αυτό όταν συνέβη στην περίπτωση της Κριμαίας και αναζητούμε τρόπους (?) ώστε να βρεθεί μια λύση για την κρίση στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

    Εξάλλου ο πρόεδρος της Γαλλίας επέμεινε στην ανάγκη και άλλες χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

    «Η Γαλλία θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει, όχι όμως περισσότερα. Εναπόκειται στους υπόλοιπους να εγγυηθούν αυτήν την ασφάλεια» επέμεινε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ το Παρίσι έχει αναπτύξει 3.500 στρατιώτες στο Σάχελ και σχεδόν ισάριθμα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

    [05] Αύριο η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα

    Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο στις 3.30 μμ(τοπική ώρα), στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ.

    Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου και η ατζέντα θα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη (Brexit), προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

    Τον τελευταίο ενάμισι μήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

    [06] Τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν στη χώρα μετά το Brexit

    Ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους που καταγγέλθηκαν στη βρετανική αστυνομία πριν και μετά το δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσε αύξηση κατά 42% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, ανακοίνωσαν σήμερα αρχηγοί της αστυνομίας.

    Υπήρξαν 3.076 επεισόδια τα οποία αναφέρθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις σ' όλη τη χώρα κατά τις δύο εβδομάδες μετά τις 16 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει πως καταγράφηκαν 915 αδικήματα περισσότερα από πέρυσι.

    Οι Βρετανοί ψήφισαν στις 23 Ιουνίου να αποχωρήσουν από την ΕΕ, έπειτα από μια βαθιά διχαστική εκστρατεία κατά την οποία κεντρικό θέμα ήταν η μετανάστευση, ενώ μουσουλμάνοι και Ανατολικοευρωπαίοι κατήγγειλαν ότι έγιναν στόχοι.

    "Έχουμε τώρα σαφή ένδειξη για την αύξηση στις αναφορές εγκλημάτων μίσους πανεθνικά και διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μια απότομη αύξηση", δήλωσε ο Μαρκ Χάμιλτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αρχηγών της Αστυνομίας για τις υποθέσεις εγκλημάτων μίσους.

    "Αυτό είναι απαράδεκτο και υπονομεύει τη διαφορετικότητα και την ανοχή που θα έπρεπε αντίθετα να υπερασπιζόμαστε".

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα περισσότερα εγκλήματα μίσους σημειώθηκαν στις 25 Ιουνίου, όταν 289 επεισόδια αναφέρθηκαν σ' ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έκτοτε έχουν μειωθεί.

    Τα συνηθέστερα αδικήματα ήταν παρενόχληση, επίθεση και άλλες μορφές βίας όπως η εξύβριση, το φτύσιμο ή το σπρώξιμο.

    [07] Ο ένοπλος του Ντάλας ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικα Τζόνσον, ηλικίας 25 ετών

    Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, όπου 5 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν, αναγνωρίστηκε, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά μμε, ως ο Μάικα Τζόνσον.

    Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 ετών διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News.

    Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε ένα κτίριο της πόλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Xάος στο Ντάλας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2016 - 16:32:28 UTC