Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και πόλο σταθερότητας
  • [02] Υπουργείο Οικονομίας: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά
  • [03] Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου
  • [04] Έλεγχοι, κυρίως σε τουριστκές περιοχές, από τις ΔΟΥ ολόκληρο το 24ωρο
  • [05] Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Άνδρο και Σάμο
  • [06] Γ.Αμανατίδης:Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία θα εκδοθεί από βουλευτές 27 χωρών
  • [07] Οκτώ άμαχοι νεκροί καί 120 τραυματίες σε βομβαρδισμούς των ανταρτών στο Χαλέπι

  • [01] Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και πόλο σταθερότητας

    Την αναγκαιότητα οικοδόμησης μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας με στόχο την ειρήνη, την σταθερότητα και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων διεθνών και περιφερειακών συγκρούσεων, την ανάγκη να περιλαμβάνεται στην αρχιτεκτονική αυτή η Ρωσία, και να υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ και το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και εποικοδομητικού διαλόγου με χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στην συνεδρία για θέματα αποτροπής και άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προσαρμογής του ΝΑΤΟ, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά - κυρίως - τις ανησυχίες των μελών του. Η Συμμαχική ασφάλεια είναι αδιαίρετη: είτε ισχύει στην ολότητά της για τον κάθε ένα Σύμμαχο, είτε δεν υφίσταται καθόλου, τόνισε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

    Επισήμανε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην συμφωνεί με όλα τα επιχειρήματα των Συμμάχων της για το πως να αντιμετωπιστεί η Ρωσία και η στάση της, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η χώρα μας επιδεικνύει αλληλεγγύη στις ανησυχίες των Συμμάχων, όπως οφείλει, αναμένει όμως να υπάρξει αλληλεγγύη και "για τις δικές μας ανησυχίες ασφαλείας".

    Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι αναμφισβήτητα η υλοποίηση του Σχεδίου Ετοιμότητας(Rapid Action Plan) και η προκεχωρημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, ενδυνάμωσε σε σημαντικό βαθμό την ετοιμότητά, την ικανότητα ανταποκρίσεως και την ευελιξία, καθώς και την εν γένει Συμμαχική αποτρεπτική και αμυντική διάταξη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η συλλογική ασφάλεια δεν μπορεί να οικοδομηθεί και να εξασφαλισθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με τον ίδιο τρόπο που η Συμμαχία επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας στρατιωτικά, θα πρέπει να επιδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παραμείνουμε δεσμευμένοι στον διάλογο και στην επίλυση των διαφορών με ειρηνικά μέσα και να απέχουμε από την απειλή ή την χρήση βίας, όπως προβλέπεται στην Ιδρυτική Συνθήκη της Ουάσιγκτον.

    Πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση των διαχωριστικών γραμμών στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως όλοι γνωρίζουμε, από την πρόσφατη ή παλαιότερη εμπειρία πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εσφαλμένων υπολογισμών.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Συμμαχία πρέπει να μάθει από τα λάθη της όχι για να δοθεί έδαφος στην επιθετικότητα, αλλά για να αντιμετωπιστεί αυτή αποτελεσματικά.

    Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν είναι νοητή χωρίς την Ρωσία με την τελευταία να αποτελεί μέρος του προβλήματος, ενώ συγχρόνως, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μέρος της λύσης.

    Η αποτροπή πρέπει να συνοδεύεται από ένα ισχυρό και ουσιαστικό διάλογο με τη Ρωσία προκειμένου να αποφεύγονται εσφαλμένες εκτιμήσεις και αναίτια κλιμάκωση, ενώ ιδίως σε καιρούς όπου επικρατεί ένταση, ο διάλογος για την ενίσχυση της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας είναι απαραίτητος, τόνισε ο πρωθυπουργός, τασσόμενος υπέρ της συνέχισης υλοποίησης του έργου της Συμμαχίας ακολουθώντας την διττή προσέγγιση της συλλογικής άμυνας και του ουσιαστικού διαλόγου.

    Ανέφερε στην συνέχεια ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα χαιρέτισε και υποστήριξε την απόφαση για την εκ νέου σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, αλλά και για τον οποίο η Ελλάδα θεωρεί απαραίτητη την συνέχιση των προσπαθειών εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης ενός επαληθεύσιμου, αποτελεσματικού και νομικά δεσμευτικού καθεστώτος Ελέγχου των Συμβατικών Εξοπλισμών στην Ευρώπη.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εκτός από την αστάθεια στον Βορρά υπάρχει αστάθεια και στον Νότο, υπογραμμίζοντας ότι η αστάθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής επηρεάζει βαθιά την Ευρώπη, μέσω της συνεχούς ροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και μέσω της ενίσχυσης τρομοκρατικών δικτύων και υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των μεταναστευτικών πιέσεων.

    Η υλοποίηση του «Πλαισίου προσαρμογής του ΝΑΤΟ στις προκλήσεις ασφαλείας από το Νότο» οφείλει να αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης πολυδιάστατης απάντησης της διεθνούς κοινότητας για την οικοδόμηση μιας αρχιτεκτονικής ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με εταίρους της Συμμαχίας, με τον ΟΗΕ και με την ΕΕ υπογράμμισε ο κ Τσίπρας.

    Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα αγωνίζεται με συνέπεια για αυτό το στόχο, τόσο μέσω όλων των διεθνών οργανισμών στους οποίους ανήκει, όσο και διαμορφώνοντας διμερή και τριμερή σχήματα διαλόγου, συνεργασίας και συνανάπτυξης στην περιοχή.

    Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή η Ελλάδα προσπαθεί ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ταυτόχρονα δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου με χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, πάντοτε με σεβασμό στην αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά τους.

    [02] Υπουργείο Οικονομίας: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά

    Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται κανονικά βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις ενέργειές τους ώστε η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

    Αυτό μεταξύ άλλων επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομίας αναφορικά με τις επιστολές της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κομισιόν, με τις οποίες επισημαίνεται πιθανή μελλοντική διακοπή της χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων (πιθανή αναστολή στην αξιολόγηση των ενδιάμεσων αιτημάτων πληρωμής και πάγωμα περαιτέρω επεξεργασίας αιτημάτων πληρωμής που έχουν υποβληθεί), στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

    Στο σημείωμα αναφέρεται ακόμη ότι:

    - Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.

    -Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.

    [03] Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου

    Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Holding M. Sehnaoui SAL ("HMS" ή ο ?Επενδυτής"), για την πώληση μετοχών της θυγατρικής της στην Κύπρο, Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου ΛΤΔ ("ΤΠΚ"), που σε συνδιασμό με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΠΚ ύψους 40 εκατ., ευρώ την οποία θα καλύψουν πλήρως η HMS και ένας αριθμός επενδυτών τους οποίους θα διασφαλίσει η HMS (η «Συναλλαγή»), θα οδηγήσουν σε μείωση του ποσοστού συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ΤΠΚ στο 17,6%.

    Η Συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένων κανονιστικών και άλλων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κύπρο και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ως αποτέλεσμα της Συναλλαγής, ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET-1 ratio) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς θα βελτιωθεί κατά 15 περίπου μονάδες βάσης, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης CET-1 της ΤΠΚ αναμένεται να υπερβεί το 15%. Η πώληση της ΤΠΚ αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου Πειραιώς, όπως έχουν συμφωνηθεί με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ακολουθεί την επιτυχή πώληση της θυγατρικής του Ομίλου στην Αίγυπτο το 2015.

    Η UBS Limited ενήργησε ως ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή. Η Norton Rose Fulbright ενήργησε ως ο διεθνής νομικός σύμβουλος και το νομικό γραφείο Άντη Τριανταφυλλίδη και Υιοί LLC ως τοπικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για την Συναλλαγή.

    H Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου ΛΤΔ Ιδρύθηκε το 2008 με Κεντρικά Γραφεία στη Λευκωσία και προσφέρει πλήρη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών προς Κύπριους και Διεθνείς πελάτες Λιανικής Τραπεζικής, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Μεγάλων Επιχειρήσεων. Κατά την 31η Μαρτίου 2016, η ΤΠΚ είχε συνολικό ενεργητικό 1,1 δισ. ευρώ , δάνεια μετά από προβλέψεις 0,6 δισ. ευρώ, καταθέσεις πελατών 1,0 δισ. ευρώ και συνολικά ίδια κεφάλαια 70 εκατ. ευρώ Η ΤΠΚ δραστηριοποιείται μέσω δικτύου 19 καταστημάτων και μονάδων και απασχολεί περίπου 310 υπαλλήλους.

    Ο επενδυτής κος Maurice Sehnaoui είναι γνωστός τραπεζίτης στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Κύπρο. Ως πρόεδρος, Chief Executive Officer και μέτοχος, έχει ηγηθεί πολλών τραπεζών με επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια, μεταξύ των οποίων, την BLC Bank και την Soci?t? G?n?rale de Banque au Liban στο Λίβανο.

    [04] Έλεγχοι, κυρίως σε τουριστκές περιοχές, από τις ΔΟΥ ολόκληρο το 24ωρο

    Στη διενέργεια περίπου 30.000 προληπτικών ελέγχων από τις ΔΟΥ και μεγάλο αριθμό στοχευμένων ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε όλη την επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση σε τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων κλπ), προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

    Οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιούνται ολόκληρο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ ήδη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργεια τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Μάλιστα με την έκδοση σχετικής απόφασης του γγ Δημοσίων Εσόδων, κάθε γεωγραφική περιοχή δεν θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της ΔΟΥ στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των ΔΟΥ όμορων νομών και στοχευμένα από τις ΥΕΔΔΕ

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και την αύξηση των δημοσίων εσόδων ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016

    Οι έλεγχοι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ «δεν αποσκοπούν μόνο στη διαπίστωση τυπικών παραβάσεων μη έκδοσης στοιχείων και στην επιβολή των αντίστοιχων προστίμων, αλλά αποτελούν και ένα σημαντικό εργαλείο για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά του φορολογούμενου, οι οποίες θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης».

    Στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου. Επιπλέον, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα παρεμπόδισης του ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς ή φοροδιαφυγής μεγάλης έκτασης ενεργοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2523/97 για την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των παραβατών.

    [05] Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Άνδρο και Σάμο

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο και στη Σάμο, όπου νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός και σε δασική έκταση στην Παλιά Χωματερή, αντίστοιχα. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής οι πυρκαγιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές στα δύο νησιά.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην άνδρο επιχειρούν αυτή την ώρα 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 22 εθελοντές και 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ παράλληλα στη Σάμο δίνουν μάχη τώρα με τις φλόγες 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 50 εθελοντές και 20 υδροφόρα οχήματα.

    [06] Γ.Αμανατίδης:Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία θα εκδοθεί από βουλευτές 27 χωρών

    Προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, χαρακτηρίζεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, η χρήση του μνημείου για λατρευτικούς σκοπούς και όπως είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση θα εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

    Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι κοινοβουλίων από την Ελλάδα και 27 χώρες και όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης στον εκπομπή "Δύο στις 12", ένα από τα ψηφίσματα που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αφορά την Αγία Σοφία. "Υπάρχει ένα ψήφισμα για την Αγία Σοφία, για την προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου", επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και ανέφερε, ότι, μέσω του ψηφίσματος, ζητείται από την Unesco να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Αγίας Σοφίας, ενώ ταυτόχρονα καλείται η Τουρκία να μην υποστηρίζει - όπως είπε ο κ. Αμανατίδης - ενέργειες, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

    Ο κ. Αμανατίδης, εξάλλου, χαρακτήρισε σημαντικό και το ψήφισμα που αναφέρεται στην ΕΕ και στην αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υπάρξει, με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών της, ενώ ανάλογα ψηφίσματα θα εκδοθούν για το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και για τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

    Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο κ. Αμανατίδης είπε, ότι, μέσα από αυτές τις συναντήσεις προβάλλεται ως παράγοντας στεθερότητας η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη περιοχή με έντονες ανακατατάξεις και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα το γεγονός, ότι, τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα διαχυθούν σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω των 120 ορθοδόξων χριστιανών, στο θρήσκευμα, βουλευτών από τις 27 χώρες.

    [07] Οκτώ άμαχοι νεκροί καί 120 τραυματίες σε βομβαρδισμούς των ανταρτών στο Χαλέπι

    Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 120 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς των ανταρτών εναντίον συνοικιών της πόλης του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Τουλάχιστον 18 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκαν και άλλοι 120 τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εβλήθησαν από αντάρτες σε δυτικές συνοικίες (του Χαλεπιού) οι οποίες ελέγχονται από το καθεστώς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

    Η επίθεση αυτή καταγράφηκε μερικές ώρες πριν εκπνεύσει?τα μεσάνυκτα?η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 72 ωρών που είχε κηρύξει η Δαμασκός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2016 - 20:34:32 UTC