Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν.Νικολόπουλο
  • [02] Π. Καμμένος: Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα
  • [03] Κ. Χρυσόγονος: Το ισχύον εκλογικό μοντέλο μάς οδήγησε στη χρεοκοπία
  • [04] Β. Αποστόλου: Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις
  • [05] Κ. Γκιουλέκας στο "Πρακτορείο 104,9 FM": Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο είναι μία πολιτικά ανήθικη πρόταση

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν.Νικολόπουλο

    Τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαϊας, Νίκο Νικολόπουλο θα δεχθεί στις 3 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θέμα της συνάντησης θα είναι οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο για την καθιέρωη της απλής αναλογικής.

    [02] Π. Καμμένος: Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα

    Αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό για την Ελλάδα, όσον αφορά τις επενδύσεις στη χώρα, καθώς και ενδυνάμωση της γεωπολιτικής θέσης της διαπιστώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Άλφα. Επισημαίνει δε την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, καλόπιστης κριτικής προς την κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και συνεννόησης και κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα.

    Στη Μεσόγειο όπου η κατάσταση ασφαλείας είναι ρευστή, παρατήρησε, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και διαλόγου στην περιοχή. Είναι η μόνη χώρα-μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, που μπορεί να συνομιλεί με όλες τις αραβικές χώρες -και με το Ισραήλ- και η οποία διαδραμάτισε και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος της επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει τρόπους διαλόγου για την επίλυση του προσφυγικού και η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε. Περαιτέρω ανέφερε ότι οι τριμερείς συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας με χώρες της περιοχής αποδεικνύουν ότι υπάρχουν περιθώρια πρωτοβουλιών για ειρήνευση.

    Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει διάθεση επιστροφής μεγάλων επενδυτών στην Ελλάδα που θα δώσουν ανάσα στην οικονομική ζωή της χώρας και θα οδηγήσουν στην επιστροφή των παιδιών από το εξωτερικό, τη μεγαλύτερη εθνική απώλεια στα πέντε χρόνια της κρίσης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [03] Κ. Χρυσόγονος: Το ισχύον εκλογικό μοντέλο μάς οδήγησε στη χρεοκοπία

    «Είναι ένα μοντέλο που δεν λειτούργησε καλά και μάς οδήγησε στη χρεοκοπία, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

    Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», υποστήριξε ότι σχεδόν ίδιο σύστημα απλής αναλογικής, που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, εφαρμόζεται στη Γερμανία με επιτυχία εδώ και 70 χρόνια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση όμως ? όπως είπε ? ότι θα υπάρξει η στοιχειώδης πολιτική ωριμότητα από τα πολιτικά κόμματα. «Με αυτό το σύστημα η Γερμανία έχε κυβερνητική σταθερότητα εδώ και 70 χρόνια γιατί να μην μπορούμε και εμείς;», αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Βεβαίως, προϋπόθεση είναι να πέσει η φραστική οξύτητα στο δημόσιο βήμα και τα κόμματα να προσανατολιστούν περισσότερο στο να διαχειριστούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να μπορέσουμε να ομαλοποιήσουμε τον δημόσιο βίο».

    Στο μεταξύ, ο κ. Χρυσόγονος, με ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητά να ενημερωθεί για ποιο λόγο επιχειρήσεις οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία κ.ά., εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος των επενδυτικών προγραμμάτων από το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ, τα οποία προορίζονται για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο Βέλγιο, με πληθυσμό μικρότερο από την Ελλάδα, έχουν εγκριθεί επενδυτικά προγράμματα εταιρειών και θα εκταμιευτούν κονδύλια, τα οποία είναι 4,5 φορές μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά που θα δοθούν σε ελληνικές εταιρίες και επέκρινε την ΕΕ λέγοντας ότι οι παράμετροι του πακέτου Γιουνκέρ έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοούν τις οικονομικά ισχυρότερες χώρες, αντί για την Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη της Μεσογείου.

    [04] Β. Αποστόλου: Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις

    Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, είπε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός -ο οποίος έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματά τους και ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα- μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τονίζοντας ότι οι συναντήσεις είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

    Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

    Για την διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    [05] Κ. Γκιουλέκας στο "Πρακτορείο 104,9 FM": Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο είναι μία πολιτικά ανήθικη πρόταση

    «Είναι μια πρόταση η οποία δεν έπρεπε να έρθει. Είναι μια ανήθικη πολιτικά πρόταση, η οποία έρχεται σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα» ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", ο κ. Γκιουλέκας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι κυβερνάει εδώ και 18 μήνες με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, είπε ότι επέλεξε σκόπιμα αυτή τη χρονική περίοδο, κατά την οποία όλες οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν ως δεύτερο κόμμα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να βρεθούν 200 βουλευτές για να τον ψηφίσουν στη Βουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 July 2016 - 10:32:32 UTC