Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία
  • [02] «Τα διλήμματα είναι υπαρκτά, αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος», δηλώνει η Φ. Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο
  • [03] ΚΚΕ: Κατρούγκαλος και κυβέρνηση επιδιώκουν να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζομένων στη νέα σφαγή μετά το Ασφαλιστικό
  • [04] Γ. Πουλόπουλος: Στα 432 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς σε ΜΜΕ
  • [05] Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Π. Αντωνοπούλου
  • [06] Π.Καμμένος: Θετικοί οι εξωκοινοβουλετικοί φορείς στο νομοσχέδιο,για ρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [07] Νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία ξενώνων ασυνόδευτων ανηλίκων
  • [08] Ως το τέλος Ιουλίου ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο
  • [09] Στους είκοσι οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία
  • [10] Ο ΟΗΕ ζητεί πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας και ασφαλή εκκένωση αμάχων στο Χαλέπι
  • [11] Δυο μουσεία του Ν.Τρικάλων υποψήφια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων
  • [12] ΣΥΡΙΖΑ σε Γεννηματά: Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό
  • [13] Συνάντηση στελεχών ελληνικών και κυπριακών Πανεπιστημίων ατη Μυτιλήνη
  • [14] Αύξηση της φορολογίας των εταιρειών στην Ισπανία για να μειωθεί το έλλειμμα

  • [01] Εκλογές βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία

    Την εκτίμηση πως ο ελληνικός λαός θα κληθεί σύντομα στις κάλπες, για να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμένο, έκανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρουσίαση της "Χάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης" της ΝΔ.

    Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, για τη ΝΔ είναι προεκλογκή περίοδος, αλλά, όπως είπε, η προσπάθεια δεν σταματά.

    [02] «Τα διλήμματα είναι υπαρκτά, αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος», δηλώνει η Φ. Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

    Η Φώφη Γεννηματά, με γραπτή της δήλωση, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει αποσπασματικές ρυθμίσεις στο θέμα του εκλογικού νόμου και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι επιδιώκουν το κομματικό όφελός τους και όχι την εθνική συννενόηση για τη χώρα.

    «Συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι. Κόντρα στην απαίτηση του λαού για εθνική συνεννόηση. Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμα φορά. Οι τυχοδιωκτικές επιλογές και οι εκβιασμοί του κ. Τσίπρα δεν περνούν.

    Ο δε κ. Μητσοτάκης θα μας βρει απέναντί του σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς του ληστρικούbonus των 50 εδρών. Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρόκληση-πρόσκληση για πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου και διάλογο με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση που ήδη διατυπώσαμε. Σε κάθε περίπτωση, αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε από όπου κι αν προέρχονται. Τα διλήμματα είναι υπαρκτά, αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος», τονίζει η κ. Γεννηματά.

    [03] ΚΚΕ: Κατρούγκαλος και κυβέρνηση επιδιώκουν να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζομένων στη νέα σφαγή μετά το Ασφαλιστικό

    «Ο υπουργός Εργασίας που πριν μερικούς μήνες διαβεβαίωνε ότι δεν θα κοπεί καμιά σύνταξη και με το ασφαλιστικό θα προστατευθούν οι αδύνατοι, τώρα συνεχίζει την απάτη λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, για τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου μετά απ? την συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους.

    «Οι εργαζόμενοι απέναντι στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση και στο «Εθνικό Κοινωνικό Μέτωπο» του κ. Κατρούγκαλου, που επιδιώκει να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στη νέα σφαγή, μπορούν να αντιτάξουν την οργανωμένη πάλη τους για να ακυρώσουν τα νέα σχέδια ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    [04] Γ. Πουλόπουλος: Στα 432 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς σε ΜΜΕ

    Στα 432 εκατ. ευρώ είναι συνολικά τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ, ενώ οι δανειοδοτήσεις τους από τις τέσσερις συστηματικές Τράπεζες, φθάνουν στο 1,3 δισ ευρώ.

    Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την πολύωρη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα.

    Αναφορικά με την δανειοδότηση των κομμάτων, όπως είπε ο κ. Πουλόπουλος, έχουν καταγγελθεί και έχουν ξεκινήσει ήδη οι νομικές διαδικασίες, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε ΝΔ, ύψους 131 εκατ. ευρώ, και του ΠΑΣΟΚ που είναι της τάξεως των 108 εκατ. ευρώ.

    Διευκρίνισε ακόμα, ότι το δάνειο που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 300.000 ευρώ έχει αποπληρωθεί στο ακέραιο, ενώ ένα μικρό δάνειο «λίζινγκ» του ΚΚΕ, εξυπηρετείται κανονικά.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, από τα 432 εκατ. ευρώ των δανειοδοτήσεων στα ΜΜΕ, υπάρχουν εξασφαλίσεις για τα 306 εκατ. ευρώ, ήτοι το 71%, και έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για τα 194 εκατ. ευρώ, ενώ το 47% των δανείων, ήτοι 202 εκατ. ευρώ, είναι καταγγελμένα.

    Όπως ανέφερε, το ύψος των δανείων στα ΜΜΕ που είναι καταγγελμένα και ξεκίνησαν οι νομικές ενέργειες ενάντια στον πελάτη, είναι περίπου 202 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 76 εκατ. ευρώ δεν έχουν καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών.

    [05] Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Π. Αντωνοπούλου

    Με συντριπτική πλειοψηφία και με 18 ψήφους υπέρ, έναντι ενός κατά και ένα «παρών», εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ανανέωση της θητείας της Παναγιώτας Αντωνοπούλου στη θέση της προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Ε.Τ.Α.Μ.-Μ.Μ.Ε.).

    Την υποψηφιότητα της κ. Αντωνοπούλου στήριξαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε παρόν για πολιτικούς όμως και όχι προσωπικούς λόγους, και την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε.

    Η κ. Αντωνοπούλου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είχε αναλάβει πρόεδρος του ΕΤΑΜ_ΜΜΕ πριν τρεισήμισι χρόνια, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ανανεώθηκε η θητεία της για τρία έτη, μετά από πρόταση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.

    Η κ. Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συγκροτηθεί μέχρι το τέλος του 2017, θα έχει για κάθε ταμείο που θα ενταχθεί σε αυτόν, «αρκετές δύσκολες εξισώσεις οι οποίες θα πρέπει να λυθούν».

    Αναφερόμενη στην προηγούμενη θητείας της σημείωσε ότι προσπάθησε ώστε το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ να ανοιχτεί στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι κατάφερε το ταμείο να μείνει όρθιο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα Μέσα Ενημέρωσης.

    «Καταφέραμε να έχουμε ταμειακά πλεονάσματα, επεξεργαστήκαμε λύσεις που προτείναμε στο υπουργείο Εργασίες και πολλές από τις προτάσεις μας εφαρμόστηκαν», υπογράμμισε η κ. Αντωνοπούλου.

    Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος του ΕΤΑΜ ΜΜΕ και τα 18 ακίνητα που διαθέτει.

    [06] Π.Καμμένος: Θετικοί οι εξωκοινοβουλετικοί φορείς στο νομοσχέδιο,για ρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Με ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων συνεχίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που ρυθμίζει θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στην πλειονότητά τους, οι συνδικαλιστικοί φορείς εμφανίστηκαν θετικοί, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος, υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, ενώ οι διαβεβαιώσεις του ότι η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει προς όφελος των στελεχών της, βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των μετοχικών ταμείων.

    Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του κ. Καμένου και του εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με τον υπουργό Άμυνας να καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα, το Δημόσιο χρεώνεται με εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα όπως είπε, με μηχανήματα που δεν θα κοστίσουν τίποτα στον στρατό, γιατί θα τα πάρουν με αντισταθμιστικό όφελος.

    Από την πλευρά της η ΝΔ, αντέδρασε κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τροπολογία που προβλέπει τη δυνατότητα συνδικαλισμού στο στρατό, κατηγορώντάς τους ότι δεν την κατέθεσαν, όπως όφειλαν να κάνουν, στη Βουλή και στο νομοσχέδιο που συζητείται, ενώ έμαθαν για το περιεχόμενό της από τα Μέσα Ενημέρωσης.

    [07] Νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία ξενώνων ασυνόδευτων ανηλίκων

    Στη δημιουργία του νομικού πλαισίου, με το οποίο θα οριστούν οι προδιαγραφές λειτουργίας των ξενώνων για τα ασυνόδευτα ανήλικα και θα αναδιαμορφωθεί ο θεσμός της Eπιτροπείας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    «Έπρεπε να φτιάξουμε το πλαίσιο, ώστε όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να έχουν τις προδιαγραφές, κτιριακές και ανθρώπινου δυναμικού, για τη λειτουργία των ξενώνων», εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου των Παιδικών Χωριών SOS.

    Σύμφωνα με αυτές τις προδιαγραφές, σε κάθε ξενώνα για ασυνόδευτα παιδιά θα υπάρχουν έντεκα άτομα εξειδικευμένο προσωπικό: Τέσσερις κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις κοινωνικοί φροντιστές, ένας νομικός, ένας παιδοψυχολόγος και ένας διερμηνέας.

    Επίσης, το υπουργείο αποφάσισε να παραχωρήσει κτίρια των κέντρων κοινωνικής προστασίας που εποπτεύει, για να δημιουργηθούν σε αυτά, από τις ενδιαφερόμενες ΜΚΟ, νέοι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Όπως εξήγγειλε η κ. Φωτίου, έως τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δημιουργηθούν 600 θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών σε όλη την Ελλάδα. «Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στον τομέα αυτό, γιατί καθημερινά ανακαλύπτουμε παιδιά στα κέντρα φιλοξενίας. Επίσης, είναι ιδέα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να δημιουργηθούν ζώνες παιδικής προστασίας μέσα στα κέντρα φιλοξενίας», επεσήμανε η κ. Φωτίου.

    Εξάλλου, το υπουργείο προχωρά σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την επιτροπεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο νόμος, ο οποίος, σύμφωνα με την κ. Φωτίου, βρίσκεται σε τελικό στάδιο δημιουργίας, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τη δημιουργία μητρώων επιτρόπων που θα παρακολουθούν, με την εποπτεία του υπουργείου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αν το παιδί απολαμβάνει τα δικαιώματά του και μία φυσιολογική ζωή.

    [08] Ως το τέλος Ιουλίου ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο

    Έως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στις κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα, τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνοντας επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε την κατασκευή παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο, που θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, για την αποσυμφόρηση της παλαιάς εθνικής οδού, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Κορινθίας, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός το Μάρτιο του 2017 και τον προσεχή Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την περιμετρική της Καλαμάτας, ενώ μεθαύριο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα δώσει στην κυκλοφορία τον κόμβο και την συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης.

    [09] Στους είκοσι οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία

    Ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Απουλία, είναι είκοσι νεκροίκαι πενήντα τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    «Ο απολογισμός αυτός, όμως, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη οριστικός», αναφέρει η δημόσια τηλεόραση Rai. O Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, χαρακτήρισε το δυστύχημα «μια απαράδεκτη τραγωδία» και ζήτησε να ερευνηθούν άμεσα και σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας.

    Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, τέλος, αν το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

    [10] Ο ΟΗΕ ζητεί πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας και ασφαλή εκκένωση αμάχων στο Χαλέπι

    Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν σήμερα βαθιά ανησυχία για τις εντεινόμενες μάχες μέσα και γύρω από τη συριακή πόλη Χαλέπι και ζήτησαν να υπάρξει πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και ασφαλής και ταχεία απομάκρυνση αμάχων.

    Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Αλεσάντρα Βελούτσι δήλωσε σε τακτική ενημέρωση του ΟΗΕ στη Γενεύη πως οι εντεινόμενες εχθροπραξίες στις οποίες αντιπαρατίθενται κυβερνητικές δυνάμεις με ένοπλες οργανώσεις έχουν αποκλείσει 300.000 ανθρώπους στο ανατολικό Χαλέπι από την πρόσβαση σε ανθρωπιστικά εφόδια και εμπορικά αγαθά και πως οι τιμές στην πόλη έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται.

    [11] Δυο μουσεία του Ν.Τρικάλων υποψήφια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων

    Υποψήφιο για δύο βραβεία της ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων, το Luigi Micheletti και το DASA, είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

    Πιο συγκεκριμένα, το Luigi Micheletti αφορά καινοτόμα μουσεία του κόσμου, στον τομέα της σύγχρονης ιστορίας, της βιομηχανίας και της επιστήμης και βραβεύει το μουσείο εκείνο το οποίο, όχι μόνο παρουσιάζει καινοτομίες, αλλά τις εισάγει στον τρόπο λειτουργίας του και τις προωθεί στην προβολή των εκθεμάτων του και γενικότερα στη δομή του.

    Το βραβείο DASA, όπως γίνεται γνωστό, έχει να κάνει με την ποιότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών, που προσφέρονται από ένα μουσείο και πώς μπορούν να συνδυαστούν με τις εκθέσεις του μουσείου, ώστε να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη μαθησιακή διαδικασία στον επισκέπτη.

    [12] ΣΥΡΙΖΑ σε Γεννηματά: Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό

    Το κρυφτό επιλέγει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για «πάγωμα» της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου, ενώ θέτει το ερώτημα, αν "θα συνταχθεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική";

    Ειδικότερα, σε σχόλιο που εξέδωσε για τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τον εκλογικό νόμο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

    "Μετά τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα του εκλογικού νόμου και την απόρριψη της πρότασης για απλή αναλογική, η κ. Γεννηματά προτείνει τώρα το πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου. Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό. Το ερώτημα, όμως, είναι απλό: θα συνταχτεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική;"

    Διαβάστε επίσης:

    «Τα διλήμματα είναι υπαρκτά, αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος», δηλώνει η Φ. Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

    [13] Συνάντηση στελεχών ελληνικών και κυπριακών Πανεπιστημίων ατη Μυτιλήνη

    Για 19η διαδοχική χρονιά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των στελεχών των γραφείων δημοσίων - διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων των ελληνικών και κυπριακών Πανεπιστημίων. Τη φετινή διοργάνωση ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με στόχο την επιμόρφωση των στελεχών που εργάζονται στα αντίστοιχα τμήματα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μεταξύ των πανεπιστημίων.

    Το άνοιγμα της ημερίδας έγινε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη και με μία ενδιαφέρουσα διάλεξη: "Γλώσσα και διαπολιτισμικές επαφές στην αρχαία Μεσόγειο, από τον αναπληρωτή Πρύτανη διεθνών συνεργασιών, φοιτητικών θεμάτων και θεμάτων αποφοίτων, Αν. Καθηγητή Σ. Συρόπουλο. Καθηγητές του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, όπως ο καθηγητής Φ. Μπαντιμαρούδης και η καθηγήτρια Ε. Σαμπανίκου, μύησαν τους συμμετέχοντες στα ψηφιακά Μέσα και στον πολιτισμό αντίστοιχα.

    Στην αίθουσα της Συγκλήτου, τα γραφεία των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων συζήτησαν θέματα του προγράμματος "Erasmus", ενώ τα γραφεία δημοσίων σχέσεων ανέπτυξαν τις δράσεις τους.

    [14] Αύξηση της φορολογίας των εταιρειών στην Ισπανία για να μειωθεί το έλλειμμα

    Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος ανακοίνωσε σήμερα πως η Μαδρίτη θα προτείνει μια άνοδο της φορολογίας των εταιρειών για να μειωθεί ήδη από το 2017 το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ και να αποφύγει κυρώσεις της ΕΕ για δημοσιονομική παρέκκλιση.

    "Θα προτείνουμε ένα μέτρο στη φορολόγηση των εταιρειών (...) ένα ισχυρό μέτρο", που θα αποφέρει 6 δισεκ. ευρώ, δήλωσε ο ντε Γκίντος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες που αναμεταδόθηκε από την ισπανική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά του για να αποφύγει η χώρα του ένα πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 July 2016 - 16:32:29 UTC