Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίσθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα άρθρα του νέου εκλογικού νόμου
  • [02] Ρ. Σβίγκου: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική
  • [03] Συνάντηση της Φ. Γεννηματά με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ
  • [04] ΝΔ: Είναι φανερός ο πανικός από την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη
  • [06] Στη Β. Θάνου ο Γ. Αμανατίδης για την αλληλογραφία στην υπόθεση Siemens
  • [07] Μικροψυχία και μικροπολιτική αντίληψη καταλογίζει στον Κυρ. Μητσοτάκη το υπ. Προστασίας του Πολίτη
  • [08] Η Τερίσα Μέι διαβλέπει έναν «ισχυρό, θετικό νέο ρόλο» για τη Βρετανία μετά το Brexit
  • [09] Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας
  • [10] Η ανάπτυξη οικονομικών συνεργειών στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Δραγασάκη με τον Ιρανό ΥΦΥΠΕΞ
  • [11] Κυρ. Μητσοτάκης: Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν
  • [12] Τζ. Πιτέλα: Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανέναν
  • [13] Η Τερίσα Μέι διόρισε τον Φίλιπ Χάμοντ νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας

  • [01] Ψηφίσθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα άρθρα του νέου εκλογικού νόμου

    Στις 19 και 20 Ιουλίου εισάγεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο νέος εκλογικός νόμος, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ανάγνωσης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την ψήφιση κατά πλειοψηφία των άρθρων του νομοσχεδίου.

    Τα άρθρα του νομοσχεδίου υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, η οποία επιφυλάχθηκε μόνον στο άρθρο 1 το οποίο αφορά την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους νέους από 17 ετών.

    Τα άρθρα του σχεδίου νόμου υπερψήφισε και το ΚΚΕ, εκτός από το άρθρο 3, το οποίο αφορά τη διατήρηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στην Βουλή.

    Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το σύνολο των άρθρων, ενώ νωρίτερα σήμερα κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού και την κατάτμηση της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας των Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αναμένοντας την τοποθέτηση της κυβέρνησης για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να αποσαφηνίσει τη θέση της και η Χρυσή Αυγή.

    [02] Ρ. Σβίγκου: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική

    "Δεν θυμήθηκε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά την απλή αναλογική. Είναι μια πάγια θέση, Αποτελεί την αποτύπωση μιας διακηρυγμένης θέσης και του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των αριστερών δυνάμεων από καταβολής ελληνικού πολιτικού συστήματος", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Υποστήριξε ότι η απλή αναλογική αποτυπώνει και τη βούληση των πολιτών, ώστε η ψήφος τους να αντιπροσωπεύεται και να εκφράζεται πλήρως η λαϊκή βούληση, για να τονίσει πως "είναι μεγάλη ευκαιρία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την εμβάθυνση της δημοκρατίας να τον στηρίξουν".

    Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ και τη στάση του επί του θέματος, ανέφερε ότι ενώ έχει διακηρυγμένες θέσεις για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, "άλλαξε αυτές τις θέσεις". Παρέπεμψε στη χτεσινή δήλωση της κ. Γεννηματά για "πάγωμα" της ψήφισης του νόμου, σχολιάζοντας ότι "αυτή είναι μία στάση κατώτερη των περιστάσεων. Σημείωσε ότι "θα πρέπει και η ίδια η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία καταλαβαίνω ότι συνθλίβεται ανάμεσα σε διαφορετικές εσωκομματικές επιδιώξεις, να αποφασίσει αν θα συνταχθεί με μια συντηρητική αντίληψη, που θέλει ένα εκλογικό σύστημα όπου να μην αντιστοιχούν οι κυβερνήσεις στις ψήφους των πολιτών αλλά να υποβοηθούνται από τα εκλογικά συστήματα ή αν θα συνταχθεί με μια προοδευτική αντίληψη όπως κάνουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις στην Ευρώπη".

    "Τα έχουμε ακούσει όλα για τον εκλογικό νόμο, έχουμε ακούσει και για τη Χρυσή Αυγή", σχολίασε σχετικά με το θέμα των ψήφων της ΧΑ. Ανέφερε ειδικότερα ότι "δυστυχώς οι ψήφοι της ΧΑ προσμετρούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο" και τόνισε πως "όταν καταψηφίζονται τα νομοσχέδια της κυβέρνησης από την ΧΑ και τη ΝΔ δεν έχω δει ποτέ τη ΝΔ να λέει να μην προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΧΑ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Μια χαρά τότε μετρούν οι ψήφοι".

    Διαβάστε επίσης:

    Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το σκάνδαλο Siemens

    [03] Συνάντηση της Φ. Γεννηματά με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, το πολυνομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΣΔΑ και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

    Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ , σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της , για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Φ. Γεννηματάεπαναλαμβάνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

    [04] ΝΔ: Είναι φανερός ο πανικός από την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας

    «Ο πανικός από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας, που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε άβατο για τους πολίτες, είναι φανερός», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    «Θα συνιστούσαμε στον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει μια βόλτα, αν το αντέχει και μπορεί, στο κέντρο της πόλης και τότε θα αντιληφθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την ασφάλεια "Α λα ΣΥΡΙΖΑ"» αναφέρει η ΝΔ.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη

    Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε. Η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι απλά ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα, ιδιαίτερα καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

    Στη συνέντευξη που έδωσε, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης θητείας της αυτό τον μήνα ως επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι θέλει το Ταμείο να πάει «βαθύτερα» και «πιο μακριά» στην εργασία του σε θέματα, όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας. H αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υποστήριξε η Λαγκάρντ, είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπων από τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο στις πλούσιες οικονομίες, όπου δεν έγιναν αρκετά πράγματα για να βοηθηθούν όσοι έμειναν πίσω. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και πειθαρχημένοι. Κατά περίπτωση, εξακολουθούμε να κάνουμε συστάσεις που δεν είναι ευχάριστες για τους πολίτες, επειδή είναι σκληρές», σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Αλλά? θα ήθελα το ΔΝΤ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο».

    [06] Στη Β. Θάνου ο Γ. Αμανατίδης για την αλληλογραφία στην υπόθεση Siemens

    Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετέβη προ ολίγου στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου και ενεχείρισε στην κα πρόεδρο το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.

    «Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου, κας Θάνου Βασιλικής, στα πλαίσια των κυβερνητικών ενεργειών για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης της Siemens και με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά παρέδωσα προ ολίγου το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην Μεταφραστική Υπηρεσία και στην Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Αμανατίδης στον Άρειο Πάγο.

    Ο κ.Αμανατίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως «...να είστε σίγουρος ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή». Ανέφερε ακόμη πως (ο εισαγγελέας} έχει παραλάβει το σύνολο της αλληλογραφίας, θα εξεταστεί και θα προβεί στις δικές του ενέργειες».

    [07] Μικροψυχία και μικροπολιτική αντίληψη καταλογίζει στον Κυρ. Μητσοτάκη το υπ. Προστασίας του Πολίτη

    Για μικροψυχία και μικροπολιτική αντίληψη κατηγορεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον πρόεδρο της ΝΔ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις δηλώσεις που έκανε κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν αποτέλεσμα την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεσμεύτηκε ότι όταν έρθει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη σε όλη την Ελλάδα.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές αναφέρει:

    «O κ. Μητσοτάκης δεν είχε το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει τις επιτυχίες, που έχει η Ελληνική Αστυνομία κατά το τελευταίο διάστημα. Επιλέγει να αντιμετωπίσει με μικρόψυχη και μικροπολιτική αντίληψη την πραγματικότητα.

    Πέρα από τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις τις οποίες κατά κόρον διακινούσε και διακινεί στο όνομα της δήθεν "τάξης και ασφάλειας", το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που αδιαφορούσε για την πραγματική ασφάλεια των πολιτών, παρά μόνο συσσώρευε προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας.

    Ακόμη και σήμερα, δεν έχει την ικανότητα να επανεξετάσει βασικές αρχές σύγχρονης αντίληψης υπό τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες προηγμένων χωρών, αλλά επιλέγει να σέρνεται πίσω από παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού. Μόλις τώρα διαπίστωσε ότι τα οχήματα της αστυνομίας είναι πεπαλαιωμένα!

    ΝΔ: Είναι φανερός ο πανικός από την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας

    «Ο πανικός από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας, που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε άβατο για τους πολίτες, είναι φανερός», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    «Θα συνιστούσαμε στον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει μια βόλτα, αν το αντέχει και μπορεί, στο κέντρο της πόλης και τότε θα αντιληφθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την ασφάλεια "Α λα ΣΥΡΙΖΑ"» αναφέρει η ΝΔ.

    [08] Η Τερίσα Μέι διαβλέπει έναν «ισχυρό, θετικό νέο ρόλο» για τη Βρετανία μετά το Brexit

    Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι υποσχέθηκε να διαμορφώσει ένα νέο ρόλο για την χώρα της μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της αφότου ανέλαβε καθήκοντα, υποστηρίζοντας ότι την κυβέρνησή της θα καθοδηγούν οι ανάγκες των απλών πολιτών.

    «Μετά το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής μεγάλης εθνικής αλλαγής», επισήμανε η Τερίσα Μέι προτού εισέλθει στην πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά με την ιδιότητα της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

    «Το γνωρίζω διότι εμείς είμαστε η Βρετανία που θα αρθούμε στο ύψος των προκλήσεων. Καθώς θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, θα αναλάβουμε έναν ισχυρό, θετικό νέο ρόλο παγκοσμίως και θα κάνουμε τη Βρετανία μια χώρα που θα δεν θα εργάζεται για τους λίγους προνομιούχους αλλά για τον καθένα από εμάς».

    Η Τερίσα Μέι δεσμεύτηκε επιπλέον να προστατεύσει την «ενότητα» της Βρετανίας.

    «Πιστεύουμε στην ένωση: τους πολύτιμους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Τερίσα Μέι διόρισε τον Φίλιπ Χάμοντ νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας

    Ο Γιούνκερ προτρέπει τηΜέι να αρχίσει «σύντομα» διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες

    [09] Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

    Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον διορίστηκε σήμερα υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από τη νέα πρωθυπουργό Τερίσα Μέι.

    Ο Τζόνσον ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος του περασμένου μήνα.

    Ωστόσο ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η Μέι αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του Τζόνσον, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

    [10] Η ανάπτυξη οικονομικών συνεργειών στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Δραγασάκη με τον Ιρανό ΥΦΥΠΕΞ

    Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ματζίντ Ταχτ Ραβαντσί , συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα στάδιο μετάβασης και περνά από μια μακρά περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και ύφεσης σε μια νέα φάση σταθεροποίησης με προοπτικές ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών.

    Ο Γιώννης Δραγασάκης επεσήμανε ακόμα, ότι σε καιρούς διεθνών αναταράξεων από το Brexit και την προσφυγική κρίση, η απάντηση για τη διασφάλιση της ευημερίας των λαών μπορεί να είναι μόνο η πιο στενή συνεργασία τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών όσο και ανάμεσα στην Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες.

    Η Ελλάδα, ως φυσική πύλη εισόδου της Ευρώπης, μπορεί να αποτελέσει σημαντική γέφυρα συνεργασίας. Η πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τεχεράνη προσέφερε μια σταθερή βάση για την ενδυνάμωση συνολικά των επαφών της Ευρώπης με το Ιράν.

    Από την πλευρά του ο Ιρανός υφυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα του, λόγω των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών, διατηρεί ξεχωριστή σχέση με την Ελλάδα. Με αυτή την αφετηρία επεσήμανε ότι διανοίγεται ένας ευρύς ορίζοντας ανάπτυξης συγκεκριμένων οικονομικών συνεργειών στην ενέργεια, τη ναυτιλία, τον κλάδο τροφίμων και φαρμάκων, την υψηλή τεχνολογία, τον τουρισμό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    [11] Κυρ. Μητσοτάκης: Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν

    «Είναι αδιανόητο ολόκληρεςγειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονταικαθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των "γνωστών-αγνώστων", οι οποίοι -λόγωτης έλλειψης πολιτικής βούλησης -εξακολουθούννα "αλωνίζουν"στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας.

    «Για τη Νέα Δημοκρατία,τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία,εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα,σε μια τραγική κατάσταση.Με πεπαλαιωμένουλικοτεχνικόεξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

    Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν,το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών

    [12] Τζ. Πιτέλα: Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανέναν

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν θα λείψει στην Ευρώπη, έκρινε σήμερα ο Τζάνι Πιτέλα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός που οδήγησε την χώρα του στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit, εγκατέλειψε τον θώκο του, παραδίδοντας την εξουσία στην Τερίσα Μέι.

    «Η Βρετανία έχει τελικά μια νέα πρωθυπουργό» επισήμανε ο Πιτέλα σε μια δήλωσή του.

    «Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανένα» πρόσθεσε ο ίδιος.

    Άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο της διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον.

    Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ έσπευσε να προτρέψει τη νέα πρωθυπουργό να κάνει αυτό που ο προκάτοχός της αρνήθηκε να κάνει μετά το δημοψήφισμα: να ενημερώσει επίσημα την ΕΕ ότι η Βρετανία σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ένωση.

    «Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Η σαφήνεια είναι προς το συμφέρον τόσο της Ευρώπης, όσο και της Βρετανίας» επισήμανε, χαιρετίζοντας την «υπομονή» που επέδειξε ο Κάμερον και την «σθεναρή του ηγεσία».

    Και ο Τζάνι Πιτέλα κάλεσε σήμερα τη Μέι να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής συνθήκης, που ορίζει ένα χρονοδιάγραμμα 2 ετών ώστε το Λονδίνο να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση από την ΕΕ.

    [13] Η Τερίσα Μέι διόρισε τον Φίλιπ Χάμοντ νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε τον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ νέο υπουργό Οικονομικών, ανακοινώνοντας τον πρώτο της διορισμό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Ο Τζορτζ Όζμπορν, υπουργός Οικονομικών από το 2010 και στενός συνεργάτης του προκατόχου της Μέι, του Ντέιβιντ Κάμερον, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, ανέφερε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

    Ο Όζμπορν θεωρείτο προαλειφόμενος διάδοχος του Κάμερον ως το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα και την επικράτηση του Brexit. Ο τέως υπουργός Οικονομικών ήταν από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 July 2016 - 20:32:34 UTC