Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός, για τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού
  • [02] Το Ποτάμι: Η ιστορία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτυπώνει όλη την παράνοια που ζούμε στη χώρα
  • [03] Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας
  • [04] Για 6η διαδοχική χρονιά η AEGEAN «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη»
  • [05] Θ. Φωτίου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Πρεμιέρα» για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
  • [06] Κοινός σχεδιασμός Ελλάδας - Ιταλίας στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων
  • [07] Νεκρός Αφγανός από συμπλοκή στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού
  • [08] Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Κατά 2.700% έχει αυξηθεί η τιμή των παιδικών εμβολίων από το 2001
  • [09] Αυξήθηκε στους 84 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Νίκαια
  • [10] Σε δημοπρασία η συλλογή τέχνης του Ντέιβιντ Μπάουι
  • [11] Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί τη συντήρηση της οικίας του Πάτρικ Λη Φέρμορ
  • [12] «Δρόμοι επιβίωσης»: Φωτογραφικό οδοιπορικό στο ταξίδι των προσφύγων
  • [13] Παράταση 6 εβδομάδων στη Google για να ανταποκριθεί στην υπόθεση περί αντιμονοπωλιακής στρατηγικής
  • [14] Η ΝΔ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στον ΣΚΑΪ
  • [15] Νεκρός Αφγανός από συμπλοκή στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού
  • [16] Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια, ανακοίνωσε το Βερολίνο
  • [17] Πρόεδρος της Γερμανίας: Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου

  • [01] Στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός, για τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού

    Τη Σαντορίνη επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, στις 11:00.

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός θα έχει και επαφές με τοπικούς φορείς, στο χώρο του νοσοκομείου. Στις 10:30 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο (Νοσοκομείο Θήρας), στις 11:30 θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και στις 13,00 θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού (Νοσοκομείο Θήρας).

    Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο νησί με την πτήση της γραμμής, συνοδευόμενος από το υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

    Ενόψει των σημερινών εγκαινίων, την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 5 Ιουλίου), το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) είχε επισκεφθεί -και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου το προσωπικό του ΓΝΘ αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

    [02] Το Ποτάμι: Η ιστορία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτυπώνει όλη την παράνοια που ζούμε στη χώρα

    Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του σχολίασε την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εταιρεία των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ιστορία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποτυπώνει όλη την παράνοια που ζούμε στη χώρα. «Πριν από 2 χρόνια, όταν επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία, ο κ. Σταθάκης κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβρισκαν προκλητικά χαμηλό το τίμημα των 300 εκατ. ευρώ. Σήμερα και αφού οι διάφορες επιδοτήσεις έχουν στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο 750 εκατ. ευρώ, η εταιρεία πωλείται για 45 εκατ. ευρώ. Ποιός πληρώνει τη διαφορά των επιδοτήσεων που δόθηκαν και των 245 εκατομμυρίων που δεν εισπράχθηκαν; Όχι φυσικά, τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά αυτοί που πληρώνουν πάντα. Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν ο μόνος τρόπος ανάπτυξης της εταιρείας. Κι αν είχε γίνει στο χρόνο που έπρεπε τα οφέλη θα ήταν πολύ μεγαλύτερα», επισημαίνει το Ποτάμι.

    Η ανακοίνωσή περιλαμβάνει υπό μορφή υστερόγραφου και το επιπλέον σχόλιο όπου σημειώνεται: «Ας φροντίσουν οι συνάδελφοι του υπουργοί, να συμπαρασταθούν τουλάχιστον στον κ. Σπίρτζη. Δεν είναι και λίγο να υπογράφεις εσύ να δοθούν αυτά που κατήγγειλες ότι ξεπουλιούνται».

    [03] Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας

    Τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια καταδικάζει απερίφραστα το υπουργείο Εξωτερικών.

    Με ανάρτηση στο twitter σημειώνει: «Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας. Τις δύσκολες αυτές στιγμές είμαστε όλοι Γάλλοι».

    [04] Για 6η διαδοχική χρονιά η AEGEAN «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη»

    "Καλύτερη Περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2016" αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά κατά την παρουσίαση των βραβείων Skytrax World Airline Awards 2016, η Aegean Airlines.

    Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, γνωστών ως βραβείων επιλογής επιβατών, την περίοδο Αυγούστου 2015 - Μαΐου 2016, περισσότεροι από 19,2 εκατομμύρια επιβάτες από περισσότερες από 104 εθνικότητες, επιβράβευσαν την Aegean για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της.

    Το βραβείο αυτό απονέμεται στην εταιρεία για 6η συνεχόμενη χρονιά και για 7η φορά από το 2009 έως σήμερα και όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές με τη διάκρισή αυτή η Aegean επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση της στην Ευρώπη.

    Ορισμένες από τις κατηγορίες στις οποίες κλήθηκαν να ψηφίσουν οι επιβάτες και στις οποίες ξεχώρισε η ελληνική αεροπορική εταιρεία για τις επιδόσεις της ήταν οι υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση που προσφέρει στο αεροδρόμιο, όπως το check-in και η επιβίβαση, η άφιξη και η μεταφορά, τα lounges, η άνεση των καθισμάτων, η καθαριότητα της καμπίνας, τα φαγητά και ροφήματα, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, η εξυπηρέτηση, ο επαγγελματισμός και η συμπεριφορά του προσωπικού της καθώς και η συνολική εμπειρία πτήσης που παρέχει στον επιβάτη.

    [05] Θ. Φωτίου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Πρεμιέρα» για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

    «Πρεμιέρα» για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), ένα προνοιακό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

    Μιλώντας στο Πρακτορείο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αντέχει και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μέχρι στιγμής, παρόλο, που, όπως είπε, «τρέχει» παράλληλα και το TAXIS. Η κ. Φωτίου έκανε λόγο για μία καινοτομία που συμβαίνει, για πρώτη φορά, στη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα γεωπληροφοριακό σύστημα, το οποίο «τρέχει» σε 30 δήμους. Όπως είπε, το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί πανελλαδικά, από τις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κ. Φωτίου στο Πρακτορείο, από το πρωί, είχαν πρόσβαση στο σύστημα περίπου 34.000 χρήστες, ενώ, μέχρι το απόγευμα, έγιναν και οι πρώτες 8.500 αιτήσεις, από τις οποίες προέκυψαν οι πρώτοι 725 δικαιούχοι του ΚΕΑ.

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η έννοια της ακραίας φτώχειας ορίζεται ως η κατοχή εισοδήματος κάτω από ένα ορισμένο όριο και περιουσιακών στοιχείων κάτω από ορισμένη αξία. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) Την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

    Στις δηλώσεις της στο Πρακτορείο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι, εφόσον τα στοιχεία που δηλώνει ο υποψήφιος ωφελούμενος του ΚΕΑ είναι ορθά και διασταυρώνονται, τότε αυτόματα καθίσταται δικαιούχος του. «Εάν πάλι κάτι λείπει ή είναι λάθος από αυτά που δηλώνει, η πλατφόρμα "παγώνει"» εξηγεί η κ. Φωτίου, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι, αν ένας πολίτης διαπιστώσει ότι, τους τελευταίους έξι μήνες, το εισόδημά του έπεσε κάτω από τα όρια τα οποία έχουν οριστεί- περιουσιακά, εισοδηματικά και κινητής περιουσίας, έχει το δικαίωμα με τα ανάλογα αποδεικτικά να υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ. «Είναι ένα διαρκές δίχτυ ασφαλείας χαμηλών οικονομικών δεδομένων. Πρόκειται για ένα αντιγραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο δεν κρατάει σε παρατατετάμενη αγωνία τους πολίτες, αν είναι ή δεν είναι δικαιούχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα.

    [06] Κοινός σχεδιασμός Ελλάδας - Ιταλίας στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

    Το ζήτημα της εκπαίδευσης και της ομαλής ένταξης των παιδιών των προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, και της Ιταλίδας ομολόγου του, Στεφανία Τζανίνι (Stefania Giannini).

    'Οπως τόνισαν στις κοινές τους δηλώσεις οι δύο υπουργοί, δεδομένου ότι οι δύο χώρες αποτελούν πύλες υποδοχής των προσφυγικών ροών, πρόκειται εφεξής να υπάρξει κοινός σχεδιασμός για την εκπαιδευση των νεαρών προσφύγων, ιδιαίτερα μεσα από τον θεσμό των ανοικτών σχολείων, που άρχισε να λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι.

    "Προσπαθούμε και στις δυο χώρες, μέσα από ένα σύστημα δημιουργικής απασχόλησης να απαντήσουμε στις ανάγκες που εχουν τα νέα παιδιά των προσφύγων", τόνισε ο κ. Φίλης, με την Ιταλίδα υπουργο να προσθέτει ότι κατά την συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και στοιχείων πάνω στην ιδέα ενός ανοιχτού σχολείου, που θα είναι όχι μόνο φορέας εκπαίδευσης και παιδείας, αλλά και βαθειά δραστήριος μέσα στην κοινωνία.

    [07] Νεκρός Αφγανός από συμπλοκή στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού

    Υπέκυψε στα τραύματά του, ο ένας από τους τρεις Αφγανούς, που μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, μετά την συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτηςστο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού.Ο Αφγανός, που άφησε την τελευταία πνοή του, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρει τραύματα από μαχαίρι, ενώ και οι άλλοι έχουν τραυματισθεί από μαχαίρια και φέρουν κτυπήματα από ρόπαλα, αλλά είναι εκτός κινδύνου.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Αφγανών για άγνωστη αιτία μέσα στο κέντρο του Ελληνικού, με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο του οποίου έχει μεταβεί στο Ελληνικό, μαζί με άλλες αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται προανάκριση.

    [08] Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Κατά 2.700% έχει αυξηθεί η τιμή των παιδικών εμβολίων από το 2001

    Την ανάγκη άμεσης δράσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η εκτίναξη του κόστους των παιδικών εμβολίων, που έχει αυξηθεί κατά 2.700% την τελευταία δεκαπενταετία -από 1,38 δολάρια το 2001 σε 38,8 δολάρια σήμερα», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καταγγέλλοντας το υπέρογκο κόστος που απαιτείται να καταβάλουν οι κυβερνήσεις και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τον εμβολιασμό των ευάλωτων παιδιών.

    Όπως αναφέρει η οργάνωση, «οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν είναι σε θέση να αγοράσουν τα εμβόλια στη χαμηλότερη τιμή, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, μέσω της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI)» και απευθύνουν έκκληση στις φαρμακευτικές εταιρίες για μείωση της τιμής των εμβολίων.

    Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εμβολιαστικής κάλυψης παιδιών, σε διάφορους καταυλισμούς και τόπους διαμονής προσφύγων στην Ελλάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα «πλήρωσαν 60 ευρώ ανά δόση για το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, το οποίο προμηθεύτηκαν από τοπικά φαρμακεία. Η τιμή αυτή είναι 20 φορές πιο ακριβή από τη χαμηλότερη τιμή του εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία είναι περίπου 2,80 ευρώ ανά δόση, ενώ απαιτούνται τρεις δόσεις του εμβολίου προκειμένου ένα παιδί να είναι πλήρως προστατευμένο».

    Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Απόστολος Βεΐζης, γιατρός και διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, «δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάζονται με το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των εκστρατειών εμβολιασμού προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών».

    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς, 3.000 παιδιών στην Ειδομένη τον Μάιο. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν εμβολιαστική κάλυψη για όλα τα παιδιά στους προσφυγικούς καταυλισμούς στον Ελαιώνα, το Ελληνικό, τις Θερμοπύλες και τη Σάμο. Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εμβολιασμοί στη Λέσβο, τον Πειραιά και την Ήπειρο. Η θωράκιση αφορά δέκα ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης και της πνευμονίας, η οποία παραμένει η κυριότερη αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως και αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για τα παιδιά που ζουν σε καθεστώς κρίσης. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αγόρασαν τα εμβόλια και υλοποίησαν μεγάλο μέρος των εμβολιασμών στους προσφυγικούς καταυλισμούς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας», μας λέει ο κ. Βεΐζης.

    [09] Αυξήθηκε στους 84 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Νίκαια

    Στους 84 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, ενώ 18 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση από τη χθεσινοβραδινή επίθεση του φορτηγού στη Νίκαια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

    Ο οδηγός του φορτηγούπυροβόλησε πριν δεχτεί τα πυρά των αστυνομικών

    Ο οδηγός του φορτηγούάνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι 80 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ 18 άλλοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι οοδηγός του φορτηγού ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου,χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Ο οδηγός ήταν 31 ετών και είχε γεννηθεί στην Τυνησία, αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.

    Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν έχει κρατήσει τα στοιχεία των τραυματιών

    Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πιστεύουν σε αυτό που συνέβη.

    Διάγγελμα του Προέδρου της Γαλλίας

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, σετηλεοπτικό διάγγελμα πως αποφάσισε κατόπιν των διαβουλεύσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και τον υπουργό ¶μυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν οι επιπλέον 10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας να παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, καθώς επίσης η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες από την 26η Ιουλίου και πέρα.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει τη «βάρβαρη και άνανδρη» επίθεση

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη «βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» στη Νίκαια.Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εκφράζουν «τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους» στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση.

    Καταδίκη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της.

    «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών»είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του.

    Μήνυμα από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής» για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

    Ντ. Τουσκ: Η Ευρώπη στο πλευρό της Γαλλίας

    Η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» επίθεση.

    Ο Τουσκ και ο Ρεντέρ έκαναν τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο μιας συνόδου η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατάρ.

    Διαβάστε επίσης:Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας

    Τζ. Κέρι: Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στη Γαλλία κάθε αρωγή που θα χρειαστεί

    Ζ. Κ. Γιούνκερ: Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της ΕΕ

    Πρόεδρος της Γερμανίας: Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου

    Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια, ανακοίνωσε το Βερολίνο

    [10] Σε δημοπρασία η συλλογή τέχνης του Ντέιβιντ Μπάουι

    Στο σφυρί πρόκειται να βγει η προσωπική συλλογή τέχνης και αντικειμένων του Ντέιβιντ Μπάουι, σε δημοπρασία του Σόθμπις Λονδίνου, τον Νοέμβριο.Η συνολική εκτίμηση της συλλογής ξεπερνάει τα10 εκατομμύρια λίρες.

    Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη και συμπεριλαμβάνει έκθεση της συλλογής, από 1η έως 10 Νοεμβρίου, στις γκαλερί του Οίκου, στη New Bond Street του Λονδίνου.Προηγουμένως, θα περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο: Μια έκθεση τριών εβδομάδων, με επιλεγμένα έργα, στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι, από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου και στη συνέχεια στο Λος ¶ντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ. Ο κατάλογος της δημοπρασίας θα είναι διαθέσιμος στις αρχές Οκτωβρίου.

    Ανάμεσα στα περίπου 400 αντικείμενα, η δημοπρασία επικεντρώνεται σε 200 έργα μοντέρνας και σύγχρονης βρετανικής τέχνης της συλλογής του Ντέιβιντ Μπάουι.

    Έργα, με υπογραφές όπως του Χένρι Μουρ, Γκράχαμ Σάδερλαντ, Φρανκ ¶ουερμπαχ, Ντάμιεν Χίρστ, καθώς και άλλων «θηριωδών» ονομάτων της τέχνης του 20ου αιώνα.

    «Το διάσημο ανήσυχο πνεύμα του Μπάουι, τον οδήγησε επίσης στην Outsider Art, στον Σουρεαλισμό, στη Σύγχρονη Αφρικανική Τέχνη καθώς και στη δουλειά του εκκεντρικού Ιταλού σχεδιαστή Ετόρε Σότσας (Ettore Sottsass) και το Memphis group. Αυτή είναι μια συλλογή, η οποία συγκροτήθηκε με πολύ σεβασμό, όχι βάσει της φήμης, αλλά της υψηλής πνευματικής ανταπόκρισης του Μπάουι στο ξεχωριστό όραμα και στα ξεχωριστά έργα συγκεκριμένων καλλιτεχνών» αναφέρει η ανακοίνωση του Σόθμπις.

    [11] Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί τη συντήρηση της οικίας του Πάτρικ Λη Φέρμορ

    Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε νέα δωρεά προς το Μουσείο Μπενάκη για τη συντήρηση, την επισκευή και τον εξοπλισμό της οικίας του Πάτρικ Λι Φέρμορ και της συζύγου του Τζοάν στην Καρδαμύλη, ανακοίνωσε το Μουσείο Μπενάκη.

    Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είχε χρηματοδοτήσει με δωρεά του την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία βασίστηκε στην αρχική πρόταση του Μουσείου Μπενάκη για τη μελλοντική λειτουργία της οικίας Φέρμορ, στην περιοχή Καλαμίτσι, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας. Το ακίνητο που εκτείνεται συνολικά σε εννέα στρέμματα, περιήλθε στην πλήρη κυριότητα του Μουσείου Μπενάκη το 2011, μετά τον θάνατο του δωρητή.

    «Το μοναδικό αυτό ακίνητο προβλέπεται να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και ως κέντρο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού» υπενθυμίζει η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη και επισημαίνει ότι «για τη λειτουργία του Κέντρου, προβλέπεται να συσταθεί με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, μια διεθνής επιτροπή η οποία θα διαμορφώνει και θα εισηγείται το πρόγραμμα της λειτουργίας και τις σχετικές επιλογές. Η γνωμοδοτική αυτή επιτροπή θα είναι άμισθη, θα ελέγχει το έργο που συντελείται, και θα εισηγείται και την επιλογή των εκάστοτε φιλοξενούμενων».

    [12] «Δρόμοι επιβίωσης»: Φωτογραφικό οδοιπορικό στο ταξίδι των προσφύγων

    «Δρόμοι επιβίωσης» είναι ο τίτλος της έκθεσης στο Ίδρυμα της Βουλής (Αμαλίας 14, Σύνταγμα) με φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι -στον δρόμο της επιβίωσης- των προσφύγων.

    Εποπτικό υλικό και χάρτες συμπληρώνουν τη φωτογραφική διαδρομή: Ποιες είναι οι χώρες προέλευσης προσφύγων; Ποιοι είναι οι θαλάσσιοι και χερσαίοι δρόμοι που ακολούθησαν; Πόσοι άνθρωποι μετακινήθηκαν; Και τέλος, ποια είναι η έννοια του ορίου; Υπάρχουν όρια -ατομικά, συλλογικά, γεωγραφικά, χρονικά- πέρα από τα οποία δε μπορεί να επεκταθεί ή να υπάρξει κάτι;

    Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 18 Ιουλίου ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης.

    Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Χάρης Ακριβιάδης, Βασίλης Ασβεστόπουλος, Βασίλης Βερβερίδης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, Αλέξανδρος Ζωντανός, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Καρβουντζής, Γιάννης Κολεσίδης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Ηλίας Κουτουλογένης, Μανόλης Λαγουτάρης, Γιάννης Λιάκος, Μάριος Λώλος, Στέλιος Ματσάγκος, Ανδριανός Μελτζάνης, Στέλιος Μισίνας, Παναγιώτης Μοσχανδρέου, Τατιάνα Μπόλαρη, Λεωνίδας Μπακόλας, Γιάννης Μπεχράκης, Ορέστης Παναγιώτου, Γεωργία Παναγοπούλου, Χρύσα Πανουσιάδου, Συμέλα Παντζαρτζή, Γιάννης Παπανίκος, Λευτέρης Πιταράκης, Αντώνης Πασβάντης, Μιχάλης Πατσούρας, Θανάσης Σταυράκης, Γρηγόρης Σιαμίδης, Στέλιος Στεφάνου, Δημήτρης Τοσίδης, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Κώστας Τσιρώνης, Mehmet Ayhan, Andrea Bonetti, Hodo Oldi, Ghulamullah Habibi, Barda Mohammed, Youssef Badawi, Barda Mohammed, Atef Safadi.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως 13 Νοεμβρίου 2016.

    [13] Παράταση 6 εβδομάδων στη Google για να ανταποκριθεί στην υπόθεση περί αντιμονοπωλιακής στρατηγικής

    Παράταση 6 εβδομάδων, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, δόθηκε στη Google σχετικά με την αντιμονοπωλιακή υπόθεση που αφορά στο λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές Android.

    Η Google θα έχει το επιπλέον χρονικό περιθώριο προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμονοπωλιακή της στρατηγική που αφορά στο Android, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

    Τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απαίτηση της Google που ήθελε τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων να προεγκαθιστούν τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας και τον Chrome, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και σε άλλες εφαρμογές όπως το Google Play Store --τη μεγαλύτερη πηγή εφαρμογών Android-- θα μπορούσε να βλάψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τον ανταγωνισμό.

    «Η επιτροπή συμφώνησε να παρατείνει την προθεσμία που είχε δοθεί στη Google, ώστε να απαντήσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην υπόθεση που αφορά στο Android. Η Google ζήτησε επιπλέον χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει τα έγγραφα τις δικογραφίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η υπηρεσία επιτήρησης της ΕΕ είχε δώσει προθεσμία έως τις 27 Ιουλίου στη Google για να απαντήσει στις κατηγορίες. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα που μπορεί να ανέλθουν έως και τα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Google ότι ευνοεί την διαδικτυακή της υπηρεσία αγορών στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης έναντι του ανταγωνισμού.

    [14] Η ΝΔ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στον ΣΚΑΪ

    «Η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

    «Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δις ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη», υπογραμμίζει η ΝΔ και τονίζει πως «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει - όπως εκείνος πιστεύει - μέσα στις πολιτικές εξελίξεις».

    «Μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του.Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [15] Νεκρός Αφγανός από συμπλοκή στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού

    Υπέκυψε στα τραύματά του, ο ένας από τους τρεις Αφγανούς, που μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, μετά την συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτηςστο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού.Ο Αφγανός, που άφησε την τελευταία πνοή του, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρει τραύματα από μαχαίρι, ενώ και οι άλλοι έχουν τραυματισθεί από μαχαίρια και φέρουν κτυπήματα από ρόπαλα, αλλά είναι εκτός κινδύνου.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Αφγανών για άγνωστη αιτία μέσα στο κέντρο του Ελληνικού, με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο του οποίου έχει μεταβεί στο Ελληνικό, μαζί με άλλες αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται προανάκριση.

    [16] Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια, ανακοίνωσε το Βερολίνο

    Κανένας Γερμανός δεν έχει διαπιστωθεί -για την ώρα- ότι βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια, ανακοίνωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Το υπουργείο Εξωτερικών, η γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι και το γενικό προξενείο στη Μασσαλία βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν πληγεί Γερμανοί», δήλωσε πριν από λίγο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) εκπρόσωπος του υπουργείου. «Αυτό δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή ούτε να το αποκλείσουμε ούτε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος.

    [17] Πρόεδρος της Γερμανίας: Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου

    «Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε με το εξής γραπτό μήνυμα τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: «Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 July 2016 - 6:32:37 UTC