Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις της Φ. Γεννηματά για την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Η Ευρώπη πρέπει να αναστρέψει τις πολιτικές λιτότητας
  • [03] Γιλντιρίμ: Σε εξέλιξη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος
  • [04] Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα
  • [05] Βαλς: O δράστης της επίθεσης στη Νίκαια συνδέεται "με τον ένα ή τον άλλο τρόπο" με το ριζοσπαστικό Ισλάμ
  • [06] Για αναποτελεσματικότητα στην μάχη κατά της τρομοκρατίας κατηγορούν στελέχη της συντηρητικής αντιπολίτευσης την κυβέρνηση

  • [01] Δηλώσεις της Φ. Γεννηματά για την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

    «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη φρίκη που έζησε γι' άλλη μία φορά ο γαλλικός λαός. Η σκέψη μας, η καρδιά μας είναι κοντά τους. Είναι στις οικογένειες των θυμάτων, είναι στους τραυματίες που δίνουν αυτή την στιγμή μάχη για την ζωή τους» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την άφιξη της στην πολιτική εκδήλωση μνήμης του ΙΣΤΑΜΕ απόψε στο Ηράκλειο για την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

    Επίσης τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: πεισμώνουμε απ' όλα αυτά που συμβαίνουν και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, την δημοκρατία, την ελευθερία στο κοινό μας σπίτι, την ενωμένη Ευρώπη».

    Αναφερόμενη στην αποψινή εκδήλωση η κ. Γεννηματά είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο. Την Κρήτη που τόσο αγάπησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και οι Κρητικοί τολμώ να πω ότι είχαν μαζί του μια ερωτική σχέση. Είμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, για να τιμήσουμε την μνήμη του μεγάλου ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Του ανθρώπου που αποτελεί ιστορικά ένα σύμβολο ενότητας της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Κατάφερε να ενώσει και να εκφράσει για πολλές δεκαετίες τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, του Προοδευτικού Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της Ανανεωτικής Αριστεράς.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Η Ευρώπη πρέπει να αναστρέψει τις πολιτικές λιτότητας

    Το μέλλον της εργασίας και οι προκλήσεις που σχετίζονται με τις τεχνολογικές και δημογραφικές εξελίξεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στις 14 και 15 Ιουλίου 2016.

    Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης - Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφερόμενος στην ανάγκη αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων της Ευρώπης, υπογράμμισε ότι η γενικευμένη απογοήτευση των λαών, σύμπτωμα της οποίας ήταν και το Brexit, δεν έχει ως αιτία το ευρωπαϊκό εγχείρημα καθ? αυτό, αλλά τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στη διάβρωση της μεσαίας τάξης, την υπονόμευση του κράτους πρόνοιας και την έκρηξη των ανισοτήτων.

    O υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και να αναστρέψει τις πολιτικές λιτότητας.

    Στην συνέχεια, τονίζοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί πολιτικό και οικονομικό σταθεροποιητή, ο υπουργός ενημέρωσε για την πρόσφατη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, βασικοί πυλώνες της οποίας είναι η ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, προσδιορίζοντας ως προτεραιότητα της χώρας την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικότερα μέσω της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    [03] Γιλντιρίμ: Σε εξέλιξη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.

    Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

    Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

    Μετά τις πληροφορίες περί χαμηλών πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην 'Αγκυρα και το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

    Αυτό που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρονται πληροφορίες για χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα στο γενικό επιτελείο κλπ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία που να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

    Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

    Οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες.

    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην 'Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

    Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    [04] Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα

    Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.

    Στη σχετική επιστολή που απέστειλε τονίζει ότι «με ιδιαίτερη θλίψη και αποτροπιασμόπληροφορηθήκαμε το τραγικόσυμβάν που συνέβη στην πατρίδα σας» και παράλληλα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλο το φίλο γαλλικόλαό».

    Επιπρόσθετα, αναφέρει: «Εύχομαι ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές όσων έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους και να απαλύνει τον πόνο των οικείων, να οδηγήσει δε σε ταχεία ανάρρωση τους τραυματίες. Είθε να μην επαναληφθεί ποτέτέτοια τραγωδία».

    [05] Βαλς: O δράστης της επίθεσης στη Νίκαια συνδέεται "με τον ένα ή τον άλλο τρόπο" με το ριζοσπαστικό Ισλάμ

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στη Νίκαια, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 άνθρωποι, κατά πάσα πιθανότητα έχει διασυνδέσεις με πυρήνες του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

    "Είναι ένας τρομοκράτης που χωρίς καμία αμφιβολία συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο" επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου France 2.

    "Ναι, πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια και θα εξακριβώσουμε τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις".

    Ο Μανουέλ Βαλς υπογράμμισε ότι είναι "πεπεισμένος" ότι η Γαλλία θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν σφάλματα ή κενά στον τομέα της ασφάλειας.

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως θα αυξηθεί και σημείωσε ότι νέες επιθέσεις είναι πιθανόν να διαπραχθούν.

    [06] Για αναποτελεσματικότητα στην μάχη κατά της τρομοκρατίας κατηγορούν στελέχη της συντηρητικής αντιπολίτευσης την κυβέρνηση

    Τα στελέχη του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας δεν έχασαν χρόνο σήμερα και πολύ σύντομα, μετά την επίθεση στη Νίκαια, εκτόξευσαν τα βέλη τους εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης επιρρίπτοντάς της ευθύνες για τα κενά στον τομέα της ασφάλειας, τα οποία εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του ο δράστης που θέρισε με το φορτηγό του δεκάδες ανθρώπους στην παραλία της γαλλικής πόλης.

    Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να απέχουν λίγους μήνες, το ζήτημα της ασφάλειας της χώρας επανέρχεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, και τα στελέχη της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν διατεθειμένα να προτάξουν την ενότητα, κάτι που είχαν κάνει σε άλλες επιθέσεις που συντάραξαν την χώρα προσφάτως.

    Ο Κριστιάν Εστροζί, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Κυανής Ακτής, όπου ανήκει η Νίκαια, και στέλεχος των "Ρεπουμπλικάνων" απαίτησε να του δοθούν απαντήσεις σχετικά με το πώς ένα φορτηγό κατάφερε να εισέλθει στο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ και να θερίσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το σόου των πυροτεχνημάτων.

    Ο Εστροζί, ο οποίος είχε προειδοποιήσει κατά το παρελθόν για την ύπαρξη μιας πέμπτης φάλαγγας «ισλαμοφασιστών» στη Γαλλία, είχε κατά σύμπτωση στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την παραμονή του μακελειού ζητώντας μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 July 2016 - 20:32:37 UTC