Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H αποτίμηση των εξελίξεων στην Τουρκία στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών
  • [02] ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Μπατόν Ρουζ
  • [03] Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης»
  • [04] Δάκρυσε ο Ερντογάν ενώ εκφωνούσε επικήδειο στην κηδεία φίλου του που σκοτώθηκε στην απόπειρα πραξικοπήματος
  • [05] Ρόδος: Τους πρόσφυγες στο νησί επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [06] Ο Πούτιν ζήτησε από τον Ερντογάν να διασφαλίσει την προστασία των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

  • [01] H αποτίμηση των εξελίξεων στην Τουρκία στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών

    Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος και διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία, υπογραμμίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα και για την εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή.

    Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα -αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Κοτζιά από τη Μογγολία, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης- σημειώθηκε πως για τον ελληνικό λαό η προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής. Η χώρα μας, τονίστηκε για άλλη μια φορά, τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας στην Τουρκία. Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη επίδειξης αυτοσυγκράτησης και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και να αποκατασταθεί η ηρεμία.

    Τέλος, σημειώθηκε πως η Ελλάδα διατηρεί πάντοτε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.

    [02] ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Μπατόν Ρουζ

    Τρεις αστυνομικοί έπεσαν νεκροί όταν τους πυροβόλησαν στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης στο δίκτυο NBC.

    Η περιοχή που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες καθώς ο φερόμενος δράστης παραμένει ασύλληπτος. Προειδοποιούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

    Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ανήρτησε το τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9 διακρίνονται αστυνομικοί να φθάνουν στην περιοχή του συμβάντος, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

    [03] Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης»

    «Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, αλλά οι εορτασμοί της δημοκρατίας θα συνεχιστούν» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ζητώντας όμως από τα πλήθη που βγαίνουν στους δρόμους να αποφεύγουν τις «ακραίες αντιδράσεις».

    «Θα συνεχίσουμε τις βάρδιες δημοκρατίας παντού, με πρώτες τις πλατείες Κιζίλαϊ στην 'Αγκυρα και Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο Γιλντριίμ και τόνισε ότι την ημέρα οι πολίτες εργάζονται, ενώ τα βράδια «θα συνεχίσουμε τις βάρδιες δημοκρατίας, αλλά και τους εορτασμούς. Αυτό θα συνεχιστεί έτσι, για ένα διάστημα ακόμη».

    «Το έθνος μας πήρε βαθιά ανάσα, αλλά δεν τελειώσαμε» είπε ο Γιλντιρίμ και τόνισε ότι «θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης. Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους ταιριάζει, με τρόπο που κανείς να μην έχει στο μέλλον το θράσος να εναντιωθεί στη λαϊκή βούληση».

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι «ήρεμοι». «Να αποφεύγουμε τις ακραίες αντιδράσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι το μέλλον και η εγγύησή μας. Να μην συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα ζημιώσει τη θεσμική ταυτότητα των ενόπλων δυνάμεών μας» είπε ο Γιλντιρίμ.

    Κι αυτό καθώς μετά την πληροφορία περί άγριας δολοφονίας Τούρκου φαντάρου δια αποκεφαλισμού το πρωί του Σαββάτου, αφού είχε παραδοθεί μαζί με άλλους στρατιώτες στην αστυνομία και στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, αυξάνονται οι καταγγελίες για λιντσαρίσματα στρατιωτών από τους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

    [04] Δάκρυσε ο Ερντογάν ενώ εκφωνούσε επικήδειο στην κηδεία φίλου του που σκοτώθηκε στην απόπειρα πραξικοπήματος

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του σήμερα στην κηδεία ενός άνδρα, που σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ο οποίος δεν θεωρείται ιδιαίτερα διαχυτικός στις δημοσίες εμφανίσεις του, ξέσπασε σε κλάματα ενώ εκφωνούσε τον επικήδειο λόγο σε ένα τέμενος στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Το θύμα ήταν φίλος του, ένας γνωστός διαφημιστής στην Τουρκία, και σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.

    [05] Ρόδος: Τους πρόσφυγες στο νησί επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

    Τους πρόσφυγες που βρίσκονται φιλοξενούμενοι στις εγκαταστάσεις των παλιών Σφαγείων, κοντά στο λιμάνι της Ρόδου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης τους και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και στελέχη του δήμου και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην φροντίδα των Σύρων προσφύγων με την βοήθεια του δήμου.

    Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έμεινε για αρκετή ώρα στο κτίριο και είχε συνομιλίες και με τους ίδιους τους πρόσφυγες.

    Σήμερα το βράδυ ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε φίλους και οπαδούς του κόμματος του, σε πολιτική εκδήλωση που θα γίνει σε ξενοδοχείο του νησιού.

    [06] Ο Πούτιν ζήτησε από τον Ερντογάν να διασφαλίσει την προστασία των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο είπε ότι ελπίζει πως η τουρκική πλευρά είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία των ρώσων τουριστών στη χώρα μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία κρίνει ως απαράδεκτες τις αντισυνταγματικές ενέργειες και τη βία και πως ελπίζει ότι η τάξη και η σταθερότητα θα αποκατασταθούν στην Τουρκία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο πρακτορείο RIA-Novosti ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την πιθανότητα μίας διμερούς συνάντησης η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και τον Αύγουστο.

    "Συζητήθηκε το θέμα της συνάντησης. Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο", δήλωσε ο Πεσκόφ.

    Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της τουρκικής προεδρίας, ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 July 2016 - 16:32:32 UTC