Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η απλή αναλογική καθρεφτίζει τη λαϊκή θέληση» τονίζει η Ρ. Σβίγκου
  • [02] Κρ. Λαγκάρντ: Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης
  • [03] Φ. Χάμοντ: Η Βρετανία θα έχει αποσαφηνίσει μέχρι το τέλος του χρόνου, τη διαδικασία του Brexit
  • [04] Ο Π.Κ. Πάντοαν αποκλείει, στη φάση αυτή, την ανάγκη προσφυγής σε κούρεμα καταθέσεων στην Ιταλία
  • [05] Κύκλωμα ζημίωνε ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου με εικονικές ασφαλίσεις
  • [06] Μοιραία στάθηκε η βόλτα στο βουνό για έναν 55χρονο
  • [07] Στους 21 αυξήθηκαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση του ISIS, στη Βαγδάτη
  • [08] Τζεμ Έζντεμιρ: Να μην φτάσει το χέρι του Ερντογάν στη Γερμανία
  • [09] Νέα στοιχεία: Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, τη σχεδίαζε για ένα χρόνο
  • [10] Μια ροκ βραδιά στην Αθήνα που συγκίνησε όλες τις γενιές
  • [11] Κυβ. πηγές: Συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωσή της περί λογοκλοπής
  • [12] Κύκλωμα ζημίωνε ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου με εικονικές ασφαλίσεις
  • [13] Ανακάμπτει η δημοτικότητα του Φρ. Ολάντ

  • [01] «Η απλή αναλογική καθρεφτίζει τη λαϊκή θέληση» τονίζει η Ρ. Σβίγκου

    «Η απλή αναλογική είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που καθρεφτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λαϊκή θέληση και αντιπροσώπευση» και που «ανταποκρίνεται πραγματικά στην παρούσα πολιτική κατάσταση», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Η εποχή".

    Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει κανένα απολύτως πολιτικό πρόβλημα, αυτό που πίστευε πάντοτε, αυτό και πράττει» και ότι, αντίθετα, «πρόβλημα έχουν όσοι μόλις πριν από λίγο καιρό παρουσίαζαν προτάσεις σχεδόν πανομοιότυπες με το σημερινό νομοσχέδιο, και τώρα δεν τις ψηφίζουν προφασιζόμενοι διάφορες σαθρές δικαιολογίες». Υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «φαίνεται ότι επέλεξε για άλλη μια φορά να γίνει παρακολούθημα της ΝΔ». Χαρακτηρίζει αναμενόμενη την καταψήφιση εκ μέρους της ΝΔ και υπογραμμίζει πως «το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι χαρίζουν, εκ των πραγμάτων, 50 έδρες στο πρώτο κόμμα», διότι «πιστεύουν ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει πρώτη η ΝΔ», για να προσθέσει ότι «εκείνοι που επιζητούν να σκάψουν τον λάκκο των άλλων, μπορεί να πέσουν οι ίδιοι μέσα. Και θα πέσουν».

    Σχετικά με την έναρξη της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, η κ. Σβίγκου επισημαίνει ότι θα πρόκειται για συζήτηση που θα διαρκέσει πολύ και δεν θα είναι ερήμην της κοινωνίας. Αναφέρει ότι κατά τη γνώμη της η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να είναι προσανατολισμένη σε ζητήματα που έχει θέσει η Αριστερά εδώ και χρόνια, όπως η κατάργηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών, η σχέση κράτους και εκκλησίας, η θεσμοθέτηση λαϊκών δημοψηφισμάτων για κρίσιμης σημασίας ζητήματα, η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών. «Δεν πρέπει να εμμένουμε τόσο στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο στις αρμοδιότητες που θα έχει», προσθέτει, τονίζοντας ότι «το κρίσιμο στοιχείο, αυτό που προσιδιάζει στην παράδοσή της ανανεωτικής Αριστεράς, είναι η εμβάθυνση της δημοκρατίας, κάτι που περνά μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου και από την ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, κι όχι ένα πολιτειακό σύστημα, όπου ο μονοπρόσωπος θεσμός του ΠτΔ θα συγκεντρώνει υπέρμετρες εξουσίες». «Για όλα αυτά, ο διάλογος, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στα αρμόδια όργανα και στο επικείμενο συνέδριο, τώρα εγκαινιάζεται», αναφέρει.

    Για τις εξελίξεις στην Τουρκία, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «σε αυτό το ρευστό και αβέβαιο σκηνικό, όπου κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εμμείνει στην τήρηση και την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία». «Η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση», τονίζει, «διότι, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι εκτός από τους διεθνείς συσχετισμούς, πέρα και πάνω από αυτούς, υπάρχουν και οι άνθρωποι, μια ολόκληρη κοινωνία η οποία δοκιμάζεται».

    Ως προς τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, επισημαίνει ότι η απόφαση για την έκδοση στην Τουρκία βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία θα κρίνει με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και το εσωτερικό δίκαιο. «Θα πρέπει, λοιπόν, να τηρηθούν όσα επιτάσσουν το Διεθνές Δίκαιο και οι συγκεκριμένες διεθνείς Συμβάσεις», αναφέρει και προσθέτει ότι «το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και η απαγόρευση των βασανιστηρίων είναι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και θα πρέπει να τηρούνται από όλους και σε κάθε περίπτωση». «Το αν και κατά πόσον αυτά είναι σεβαστά από την Τουρκία, αυτήν την εποχή, δεν μπορεί παρά να συνεκτιμηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη», αναφέρει.

    Η κ. Σβίγκου τονίζει ότι «ανάπτυξη, καθημερινότητα των πολιτών και αριστερές τομές είναι ζητήματα που αλληλοδιαπλέκονται» και σημειώνει ότι «μια ανάπτυξη που διευρύνει την παραγωγική βάση, δημιουργεί μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς, που αποτρέπει την μετανάστευση των νέων ανθρώπων, δεν μπορεί παρά να έχει αριστερό πρόσημο». Ως προς το έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση στον τομέα της καθημερινότητας, παραπέμπει μεταξύ άλλων στην πρόσβαση για όλους τους πολίτες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα όσα έχουν γίνει και θα γίνουν στο πεδίο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις μεγάλες τομές στον χώρο της παιδείας, οι οποίες θα υλοποιηθούν σύντομα, στα όσα έχουν γίνει στον χώρο των δικαιωμάτων: «Οι μεγάλες αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα, η ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, τι άλλο είναι παρά αριστερές τομές;», επισημαίνει.

    Στο ερώτημα για το ποια είναι τα επίδικα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς θα επανενεργοποιηθεί το κόμμα και θα ανακτήσει σχέσεις με το κίνημα, η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι τα βασικά επίδικα είναι: στρατηγική για την Ευρώπη και την αλλαγή των συσχετισμών, αριστερό πρόγραμμα μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες της επιτροπείας, σχέση κόμματος-κυβέρνησης. «Δεν θα συμφωνούσα ότι το κόμμα είναι απενεργοποιημένο, θα έλεγα όμως ότι έχασε τον ρόλο του, έγινε σε πολλές περιπτώσεις παρακολούθημα της κυβέρνησης, υπήρξε όμως και αδύναμο να εκπονήσει μια δική του στρατηγική στους μαζικούς χώρους. Επίσης δεν καταφέραμε συλλογικά να υλοποιήσουμε αυτό που προκρίνουμε σε κάθε συνέδριο ως διακύβευμα, το περίφημο "κόμμα των μελών"», προσθέτει.

    Τέλος, όσον αφορά στα κινήματα, αναφέρει ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενεργό κομμάτι τους, στο προσφυγικό, στην αλληλεγγύη, στα κινήματα πόλης, και πως «αυτό που πρέπει να συζητήσουμε, όμως, όχι μόνο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά μέσα στην Αριστερά, είναι η υποχώρηση των κινημάτων». «Μια κυβέρνηση της Αριστεράς αναπνέει μέσα από τα κινήματα και τα έχει ανάγκη», σημειώνει.

    [02] Κρ. Λαγκάρντ: Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης

    Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και την κατανομή των ωφελειών της ευρέως, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της G20 στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

    "Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, όπως δείχνουν πρόσφατες εργασίες του ΔΝΤ, ότι δηλαδή καλά σχεδιασμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να ενισχύσουν και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και να την καταστήσουν πιο περιεκτική", τόνισε σε γραπτή δήλωσή της.

    Η περαιτέρω απελευθέρωση του εμπορίου είναι επίσης "καθοριστική" για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της παγκόσμιας ανάπτυξης, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της G20 να χρησιμοποιήσει "όλα τα εργαλεία πολιτικής ... ώστε να επιτευχθεί ισχυρή, βιώσιμη, ισόρροπη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη".

    [03] Φ. Χάμοντ: Η Βρετανία θα έχει αποσαφηνίσει μέχρι το τέλος του χρόνου, τη διαδικασία του Brexit

    Ο νέος υπουργός των Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, υπό τη διεθνή πίεση των υπουργών Οικονομικών της G20 δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο θααποχωρήσει από την ΕΕ.

    Οι υπουργοί Οικονομικών αρκετών χωρών κάλεσαν τη Βρετανία στη διάρκεια των συνομιλιών του Σαββατοκύριακου να εξηγήσει πως θα υλοποιηθεί η διαδικασία της αποχώρησης από την ΕΕ, η οποία είναι γνωστή κι ως «Brexit».Οι χώρες της G20 ανησυχούν για ενδεχόμενες συνέπειες από το Brexit, που θα δρομολογήσουν γενικότερα προβλήματα στην υποτονική πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

    «Το ζήτημα κυριαρχεί στην ατζέντα των συνομιλιών της G20»δήλωσε ο Χάμοντ στο τέλος της διήμερης διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της G20, στο Τσενγκντού της Κίνας. «Είναι ένας νέος παράγοντας που επηρεάζει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας κι έχει επιδεινώσει την ανασφάλεια των διεθνών οικονομικών εξελίξεων»τόνισε ο ίδιος.

    [04] Ο Π.Κ. Πάντοαν αποκλείει, στη φάση αυτή, την ανάγκη προσφυγής σε κούρεμα καταθέσεων στην Ιταλία

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής σε κούρεμα καταθέσεων, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24, στοπλαίσιοτου G20 που οργανώθηκε στην νοτιοανατολική Κίνα.

    Ο Ιταλός υπουργός απέκλεισε «να καταστεί αναγκαία, στην φάση αυτή, προσφυγή σε κούρεμα καταθέσεων σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες». Ο κ. Πάντοαν προσέθεσε ότι εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «εποικοδομητικός διάλογος», σε ό,τι αφορά την ευελιξία που σχετίζεται με τη νομοθεσία για τραπεζικούς οργανισμούς.

    «Το σύστημα των ιταλικών τραπεζών είναι στέρεο, αν και, φυσικά, εξέρχεται μιας μακράς ύφεσης η οποία κόστισε, στην Ιταλία, το 10% του ΑΕΠ της. Όλοι ξέρουμε ότι η χώρα μας έχει μια οικονομία η οποία βασίζεται στις πιστώσεις, κάτι που γίνεται αισθητό και στους ισολογισμούς των τραπεζών», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

    [05] Κύκλωμα ζημίωνε ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου με εικονικές ασφαλίσεις

    Κύκλωμα που προέβαινε συστηματικά σε εικονικές ασφαλίσεις ατόμων, ζημιώνοντας ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γυναίκες 36 ετών, που διατηρούν λογιστικό γραφείο σε περιοχή της Αττικής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προέβαιναν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στην εικονική ασφάλιση ατόμων, Ελλήνων και αλλοδαπών, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τουλάχιστον από το 2011.

    Οι δύο κατηγορούμενες υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις εργαζομένων, που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική εργασία και ζημίωσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, τουλάχιστον κατά 153.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ασφάλισαν εικονικά 157 άτομα. Την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος διευκόλυνε ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς το γνήσιο της υπογραφής σε διάφορα έγγραφα, θέτοντας σε αυτά τις σφραγίδες της Υπηρεσίας του.

    Μέσω των εικονικών ασφαλίσεων πολλοί αλλοδαποί κατάφεραν, ανανεώνοντας την ασφαλιστική τους ικανότητα, να τους χορηγηθούν άδειες παραμονής στη χώρα (εξακριβώθηκαν 47 περιπτώσεις), ενώ σε άλλα περιστατικά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατέβαλαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία περί επιλογής του ασφαλιστικού φορέα. Οι δύο λογίστριες χρησιμοποιούσαν δύο δικές τους επιχειρήσεις, με δραστηριότητα τις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων και τήρησης λογιστικών βιβλίων καθώς και τέσσερις άλλες επιχειρήσεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

    Οι κατηγορούμενες δρούσαν οργανωμένα και λάμβαναν αυξημένα μέτρα για την απόκρυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους από τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα, άλλαζαν συχνά διάφορα στοιχεία των επιχειρήσεων, υποβάλλοντας πλαστές και ψευδείς αναφορές στις αρχές σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών, τις έδρες των επιχειρήσεων και την έναρξη ή διακοπή των εργασιών τους.

    Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έντυπα αναγγελίας προσλήψεων, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, ατομικά βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών και ανάγλυφα γράμματα και αριθμοί για κατασκευή εντυπωμάτων σφραγίδων.

    Σε βάρος των δύο 36χρονων γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα που σχετίζονται με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την απάτη, την πλαστογραφία, την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και τη νόθευσπ, πράξεις τελεσθείσες κατά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Παράλληλα, σε βάρος του αστυνομικού, που κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση και νόθευση, κινείται η διαδικασία της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

    Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

    [06] Μοιραία στάθηκε η βόλτα στο βουνό για έναν 55χρονο

    Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας 55χρονος άνδρας, ο οποίος γλίστρησε σε δύσβατη περιοχή του χωριού Ανθοχώρι Μετσόβου, όπου είχε πάει μαζί με δύο φίλους για να μαζέψουν τσάι του βουνού.

    Όταν άτυχος άνδρας έπεσε στο γκρεμό, στις 9 το πρωί, ειδοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική από τους φίλους του. Στο σημεία της πτώσης, έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ και Πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να τον προσεγγίσουν, ενώ παράλληλα κλήθηκε και ελικόπτερο για την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο.

    Ο 55χρονός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέκυψε στα τραύματα του παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των πυροσβεστών να τον σώσουν.

    [07] Στους 21 αυξήθηκαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση του ISIS, στη Βαγδάτη

    Ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα στη Βαγδάτη αυξήθηκε στους 21, με τους τραυματίες να είναι τουλάχιστον 35, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

    Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όταν βομβιστής αυτκτονίας ανατινάχθηκε σε σημείο ασφάλειας των αρχών, στο προάστιο Χαντιμίγια.

    [08] Τζεμ Έζντεμιρ: Να μην φτάσει το χέρι του Ερντογάν στη Γερμανία

    Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την τουρκική Pegida και καλεί να μην επεκταθούν οι Τούρκοι εθνικιστές και στη Γερμανία.

    «Υπάρχει δυστυχώς ένα είδος τουρκικής Pegida στη Γερμανία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και την εγχώρια», είπε ο Τζεμ Έζντεμιρ στην κυριακάτικη Bild. O Πράσινος -τουρκικής καταγωγής- πολιτικός κατηγόρησε του Γερμανούς πολιτικούς ότι δεν αντιμετωπίζουν στα σοβαρά αυτό το πρόβλημα. «Υπάρχει συναίνεση ότι το κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (ΑfD) βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας και ότι δεν είναι κανονικοί συνομιλητές μας, αλλά για τους ριζοσπάστες Τούρκους δεν ισχύει αυτό», σημειώνει και προσθέτει: «Όταν ο επικεφαλής της γερμανικής Pegida Λουτς Μπάχμαν προσκαλεί κάποιον, ένας αξιοπρεπής πολιτικός απλώς δεν πάει ή αν το κάνει ξεκαθαρίζει τις θέσεις του. Αυτό πρέπει να ισχύσει και για τους τοποτηρητές του Ερντογάν στη Γερμανία».

    Ο Έζντεμιρ επέκρινε ιδιαίτερα την Κεντρική Τουρκική Ένωση Τζαμιών της Γερμανίας (DITIB). Πρέπει να απεξαρτηθεί από την Τουρκία και δεν επιτρέπεται «να γίνει το μακρύ χέρι του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ». Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου ότι «εάν ανοίξουμε τα σχολεία μας για μουσουλμανικό μάθημα θρησκείας μέσω της DITIB, επιτρέπουμε στην ιδεολογία Ερντογάν να διαδοθεί στη χώρα μας. Αυτό το βρίσκω ανυπόφορο», τόνισε.

    Σε άλλη συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF) o Τζεμ Έζντεμιρ είπε: «Μπορεί το χέρι του Ερντογάν να φτάνει εν τω μεταξύ σε πολλούς τομείς της τουρκικής κοινωνίας, αλλά δεν επιτρέπεται να φτάσει έως το Βερολίνο». Ο Πράσινος πολιτικός εξέφρασε την ελπίδα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα «πως οι πολίτες οι οποίοι δεν θέλουν να υποταχθούν από την τουρκική κοινότητα στο καθεστώς Ερντογάν, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι είναι ασφαλείς εδώ και τουλάχιστον ότι δεν πρέπει να φοβούνται».

    Ο Έζντεμιρ τόνισε ότι φυσικά και μπορούν οι οπαδοί του Ερντογάν να διαδηλώνουν, αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος της δημοκρατίας, «αλλά σαφής είναι και η κόκκινη γραμμή: Βρίσκεται στη βία και ιδίως εκεί όπου μπαίνει στο παιχνίδι η έλλειψη ανοχής, εκεί όπου οι άλλοι τίθενται υπό πίεση, εκεί όπου αρχίζει ο εκφοβισμός». Όταν γίνονται επιθέσεις σε καταστήματα, όταν ασκείται πίεση σε άλλους ή όταν υπάρχουν εκκλήσεις όμοιες με εκείνες στην Τουρκία, δηλαδή να δημιουργηθούν λίστες πιθανών αντιπάλων του καθεστώτος «τότε πρέπει να υπάρξει η σήμανση του Stop», τόνισε.

    Ο ηγέτης των Πρασίνων επέκρινε επίσης το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί τουρκικής καταγωγής «ενημερώνονται από την Ερντογάν-ΤV» και τάχθηκε και υπέρ των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. «Όταν η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα παύουν να ισχύουν, πρέπει να σκεφτούμε για κυρώσεις στο άμεσο περιβάλλον των κρατούντων, για παράδειγμα να παγώσουμε τους λογαριασμούς τους και την περιουσία τους», όπως είπε.

    [09] Νέα στοιχεία: Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, τη σχεδίαζε για ένα χρόνο

    Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, σχεδίαζε την επίθεση για ένα χρόνο, σύμφωνα με αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι ανακριτικές αρχές δε στάθηκε δυνατό ν' ανακρίνουν τους γονείς του δράστη, ενώ το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο.

    Οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία ανακοίνωσαν ότι τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο δεν ήταν συμμαθητές του δράστη.

    Τα θύματα δεν ήταν συμμαθητές του δράστη

    Οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία ανακοίνωσαν ότι τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο δεν ήταν συμμαθητές του δράστη.

    [10] Μια ροκ βραδιά στην Αθήνα που συγκίνησε όλες τις γενιές

    «Θα είμαστε νικητές» τραγουδούσαν εκστασιασμένοι όλοι όσοι είχαν την αντοχή να έλθουν καταμεσήμερο για να πιάσουν πρώτη σειρά στην αρένα. Τραγουδούσαν με ένταση και δύναμη το ρεφρέν του τραγουδιού «Urspring» του διάσημου βρετανικού, ροκ συγκροτήματος Muse. Η ανθρωποπλημμύρα στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

    Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Muse, χθες στις 10.20 το βράδυ, στο πλαίσιο του Ejekt Festival, ήταν σίγουρα η συναυλία του καλοκαιριού. Η Αθήνα αγαπά τους Muse και οι Muse την Αθήνα, καθώς αυτή ήταν και η τέταρτη συναυλία τους στην ελληνική πρωτεύουσα. Παλαιότερα, πριν χτίσουν ένα τόσο δυνατό και διάσημο όνομα (με φρέσκο το βραβείο Γκράμι για το άλμπου «Drones» και συνολικές πωλήσεις 20 εκατ. δίσκων), είχαν παίξει και στο πάρκο Τρίτση για τους «μυημένους» της εποχής.

    Η Αθήνα, χθες 23 Ιουλίου, ήταν ένας από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας «Drones World Tour», του συγκροτήματος που κατά κυριολεξία έβαλε φωτιά στην Πλατεία Νερού με τις επιτυχίες «Plug in baby», «Supermassive black hole», «Time is Running out», «The Handler», «Pyscho», «Dead Inside», «Madness».

    Ο Ματ Μπέλαμι, τραγουδιστής, κιθαρίστας και πιανίστας, ο μπασίστας Κρις Γουόστενχολμ και ο ντράμερ Ντόμινικ Χάουαρντ σκόρπισαν αφειδώς ροκ συγκίνηση και η βραδιά έκλεισε φαντασμαγορικά με εφέ, σερπαντίνες, κομφετί και το κάλεσμα «να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας» μέσα από τους στίχους του τραγουδιού «Κnights of Cydonia».

    O κόσμος κάθε ηλικίας, με πολλούς "γερόλυκους" και την πλειονότητα να βρίσκεται κάπου μεταξύ 20 και 35 χρονών. Μπύρες άφθονες να σβήνουν την κάψα της βραδιάς και τη ζέστη από τις χιλιάδες κόσμου που ήταν (ήμασταν) σχεδόν αγκαλιά.

    Της συναυλίας των Muse προηγήθηκε αυτή του συγκροτήματος Uncle, με τον ιδιαίτερο ήχο, όπου ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στα ταξίδια του στην Ελλάδα, όταν ήταν παιδί, «καθώς ο πατέρας του μελετούσε τους αρχαίους κλασσικούς» και στη συνέχεια ευχήθηκε στον κόσμο να ξεδώσει και να απολαύσει τη βραδιά καθώς, όπως είπε «έχετε περάσει πολλά».

    Στην είσοδο του συναυλιακού χώρου είχε στηθεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μια σκηνή από την Ειδομένη. Οι Muse τους προσκάλεσαν να πάρουν μέρος στη ευρωπαϊκή περιοδεία τους για να παρουσιάσουν την ανθρωπιστική τους δράση σε περισσότερες από 15 χώρες.

    Οι Muse υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν...

    [11] Κυβ. πηγές: Συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωσή της περί λογοκλοπής

    Πηγές της κυβέρνησης αποκρούουν τον ισχυρισμό της ΝΔ περί "λογοκλοπής" των εννοιών της "Νέας Μεταπολίτευσης" και του όρου "Ελλάδα του 2021", αναφέροντας ότι «συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωσήτης περί λογοκλοπής».

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης απαντούν: «Ισχυρίζεται πως η έννοια "Νέα Μεταπολίτευση", που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά, ιδίως τη περίοδο του κινήματος των πλατειών, καθώς και ο όρος "Ελλάδα του 2021" που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν "κλαπεί" από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Μόνο που το Συνέδριο της ΝΔ έγινε μόλις πριν από 3 μήνες...».

    «Εκτός και αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν "πολιτικός κρατούμενος"...», συνεχίζουν με σκωπτικό πνεύμα οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν ότι «σε αυτή τη περίπτωση του οφείλουμε σκληρή αυτοκριτική...».

    [12] Κύκλωμα ζημίωνε ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου με εικονικές ασφαλίσεις

    Κύκλωμα που προέβαινε συστηματικά σε εικονικές ασφαλίσεις ατόμων, ζημιώνοντας ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γυναίκες 36 ετών, που διατηρούν λογιστικό γραφείο σε περιοχή της Αττικής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προέβαιναν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στην εικονική ασφάλιση ατόμων, Ελλήνων και αλλοδαπών, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τουλάχιστον από το 2011.

    Οι δύο κατηγορούμενες υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις εργαζομένων, που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική εργασία και ζημίωσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, τουλάχιστον κατά 153.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ασφάλισαν εικονικά 157 άτομα. Την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος διευκόλυνε ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς το γνήσιο της υπογραφής σε διάφορα έγγραφα, θέτοντας σε αυτά τις σφραγίδες της Υπηρεσίας του.

    Μέσω των εικονικών ασφαλίσεων πολλοί αλλοδαποί κατάφεραν, ανανεώνοντας την ασφαλιστική τους ικανότητα, να τους χορηγηθούν άδειες παραμονής στη χώρα (εξακριβώθηκαν 47 περιπτώσεις), ενώ σε άλλα περιστατικά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατέβαλαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία περί επιλογής του ασφαλιστικού φορέα. Οι δύο λογίστριες χρησιμοποιούσαν δύο δικές τους επιχειρήσεις, με δραστηριότητα τις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων και τήρησης λογιστικών βιβλίων καθώς και τέσσερις άλλες επιχειρήσεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

    Οι κατηγορούμενες δρούσαν οργανωμένα και λάμβαναν αυξημένα μέτρα για την απόκρυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους από τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα, άλλαζαν συχνά διάφορα στοιχεία των επιχειρήσεων, υποβάλλοντας πλαστές και ψευδείς αναφορές στις αρχές σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών, τις έδρες των επιχειρήσεων και την έναρξη ή διακοπή των εργασιών τους.

    Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έντυπα αναγγελίας προσλήψεων, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, ατομικά βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών και ανάγλυφα γράμματα και αριθμοί για κατασκευή εντυπωμάτων σφραγίδων.

    Σε βάρος των δύο 36χρονων γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα που σχετίζονται με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την απάτη, την πλαστογραφία, την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και τη νόθευσπ, πράξεις τελεσθείσες κατά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Παράλληλα, σε βάρος του αστυνομικού, που κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση και νόθευση, κινείται η διαδικασία της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

    Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

    [13] Ανακάμπτει η δημοτικότητα του Φρ. Ολάντ

    Η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να παρουσιάζει σημάδια θετικής ανάκαμψης, παρά την κριτική που δέχθηκε σχετικά με ζητήματα ασφάλειας, μετά την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια.Το 19% όσων συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την BVA και δημοσιοποιήθηκε χθες, δήλωσαν ότι έχουν θετική άποψη για τον Ολάντ, έναντι του 18% τον Ιούνιο.

    Άλλη δημοσκόπηση (Ifop) για το έντυπο «Journal du Dimanche»που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Ιουλίου δείχνει αύξηση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες αυτών που έχουν θετική άποψη για το Γάλλο πρόεδρο, με τη δημοτικότητά του, να καταγράφει υψηλό ποσοστό πενταμήνου στο 17%.Η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου είχε μειωθεί στο 14% τον προηγούμενο μήνα, καθώς η κυβέρνησή του, βρέθηκε αντιμέτωπη με σειρά απεργιών και δυναμικών διαδηλώσεων, εξαιτίας των επιχειρούμενων μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 July 2016 - 12:32:44 UTC