Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στη Γέργερη Ηρακλείου
  • [02] Διεθνής Αμνηστία: Βασανισμοί στα τουρκικά κέντρα κράτησης μετά το πραξικόπημα
  • [03] Ημέρα εθνικού πένθους στο Αφγανιστάν
  • [04] Γερμανία: 21χρονος πρόσφυγας σκότωσε με ματσέτα μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους δύο στο Ρόιτλινγκεν
  • [05] Γερμανία: Μία νεκρή και δύο τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ρόιτλιγκεν

  • [01] Πυρκαγιά στη Γέργερη Ηρακλείου

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε περιοχή της Γέργερης Ηρακλείου.

    Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα που προσπαθούν μα τη σβήσουν.

    [02] Διεθνής Αμνηστία: Βασανισμοί στα τουρκικά κέντρα κράτησης μετά το πραξικόπημα

    Η διεθνής οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει αξιόπιστα στοιχεία» για περιπτώσεις βασανιστηρίων κατά κρατουμένων στα κέντρα κράτησης στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    «Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και στις 48 ώρες», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει στέρηση τροφής και νερού , καθώς και φαρμάκων, εξύβριση και απειλές και στις σοβαρότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και βιασμούς κατά των κρατουμένων.

    «Οι πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και βιασμούς κατά την κράτηση είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ιδιαίτερα δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δηλώνει ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Τζον Νταλχούιζεν.

    Η οργάνωση καταγγέλλει ότι ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν.

    Δύο δικηγόροι της Άγκυρας έχουν καταγγείλει στην Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με γκλομπς» από την αστυνομία.

    Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί «επειγόντως» την Τουρκία για «να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης».

    [03] Ημέρα εθνικού πένθους στο Αφγανιστάν

    Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στο Αφγανιστάν. Η Καμπούλ θρηνεί και κηδεύει τους νεκρούς της την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που μέχρι χθες περιόριζε τη δράση της στο ανατολικό Αφγανιστάν.

    Ορισμένοι πέρασαν τη νύχτα στον τόπο της επίθεσης, υπό το φως των κεριών. Ξαγρύπνησαν και προσευχήθηκαν ανάμεσα σε μια λίμνη αίματος και τα συντρίμμια από την επίθεση στην πλατεία ΝτεχΜαζάνγκ που μετονομάστηκε σε "πλατεία Μαρτύρων" από τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι ως φόρος τιμής στους 80 νεκρούς και τους 213 τραυματίες, μέλη κυρίως της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα.

    Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για μια διαδρομή γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος που αποκλείει την επαρχία Μπαμιάν, προπύργιο των Χαζάρα, επί μακρόν παραμελημένο από την κεντρική κυβέρνηση.

    Μπροστά στο νοσοκομείο Ιστικμπάλ, το πλησιέστερο στον τόπο της επίθεσης, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από συγγενείς των θυμάτων που ζητούν να ενημερωθούν.

    Στο γειτονικό τζαμί Μαζαρί, οι αρχές έχουν απλώσει μια τεράστια αφγανική σημαία, τη σημαία που μετέφεραν χθες οι διαδηλωτές. Προσωπικά αντικείμενα των νεκρών είναι συγκεντρωμένα στο σημείο αυτό: παπούτσια, ρούχα, σάλια, όλα ματωμένα που περιγράφουν την οδύνη και την απόγνωση, απέναντι στον θάνατο ενός αδελφού, ενός φίλου.

    Η σφαγή αυτή είναι η χειρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί στην Καμπούλ μετά την αμερικανική εισβολή και την εκδίωξη των Ταλιμπάν το 2001, και η μεγαλύτερη που έχει διαπράξει το ΙΚ στην πρωτεύουσα αυτή των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.

    Η ένταση παραμένει μεγάλη στο κόσμο που κατηγορεί τους οργανωτές της διαδήλωσης όπως και την αστυνομία για την ανικανότητά τους να εγγυηθούν την ασφάλεια της κινητοποίησης.

    Χθες βράδυ ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής που θα διεξαγάγει "εκτενή" έρευνα για την επίθεση. Δεσμεύτηκε "να εκδικηθεί για τα θύματα τους δράστες της επίθεσης, όπου κι αν βρίσκονται" και "να τιμωρήσει τους ενόχους, εντός ή εκτός της κυβέρνησης".

    Για τις δέκα επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση ή πορεία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

    [04] Γερμανία: 21χρονος πρόσφυγας σκότωσε με ματσέτα μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους δύο στο Ρόιτλινγκεν

    Πρόσφυγας από τη Συρία, 21 ετών, σκότωσε σήμερα με ματσέτα μία γυναίκα και τραυμάτισε δύο ακόμη ανθρώπους στο κέντρο της πόλης Ρόιτλινγκεν της νοτιο-δυτικής Γερμανίας πριν συλληφθεί, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Ο άνδρας είχε μία αντιπαράθεση με τη γυναίκα και την σκότωσε «με ματσέτα», πριν επιτεθεί σε μία άλλη γυναίκα και έναν άνδρα και τους τραυματίσει, ανακοίνωση η αστυνομία, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για το αίτιο της επίθεσης.

    Ο πρόσφυγος «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

    «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο άνδρας έδρασε μόνος, πιθανότατα δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ρόιτλιγκεν και της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κύμα πανικού υπήρξε στο κέντρο της πόλης μετά την επίθεση.

    [05] Γερμανία: Μία νεκρή και δύο τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ρόιτλιγκεν

    Σύρος πρόσφυγας οπλισμένος με ματσέτα συνελήφθη στην πόλη Ρόιτλιγκεν αφού σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 July 2016 - 18:32:41 UTC