Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πόσες και ποιες δράσεις του ΕΣΠΑ πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους
  • [02] Β. Κορκίδης για τη νέα ρύθμιση των capital controls: Περιμέναμε πολύ περισσότερα
  • [03] Αναστασιάδης - Νετανιάχου: Έργα στον τομέα της ενέργειας, με βάση με το διεθνές δίκαιο
  • [04] Μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια
  • [05] Α. Βγενόπουλος: Καλοδεχούμενες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις σε ένα Κράτος Δικαίου
  • [06] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε ξενοδοχείο, στη Βουλιαγμένη
  • [07] Εκκένωση σταθμού του μετρό στο βόρειο Λονδίνο
  • [08] Εντάλματα σύλληψης κατά 42 δημοσιογράφων, στην Τουρκία
  • [09] Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ
  • [10] Υπουργός Εσωτερικών Βαυαρίας: «Γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» η έκρηξη στο Άνσμπαχ
  • [11] Kyklos Ensemble: Στα όρια του ρομαντισμού, στο Μέγαρο Μουσικής
  • [12] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Τέλος στην ενταξιακή διαδικασία αν η Τουρκία εφαρμόσει τη θανατική ποινή
  • [13] Ινδία: Τουλάχιστον επτά παιδιά νεκρά από σύγκρουση σχολικού με τρένο

  • [01] Πόσες και ποιες δράσεις του ΕΣΠΑ πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους

    Στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, τα χρήματα που θα κατευθυνθούν στην οικονομία μέχρι το τέλος του έτους αλλά και στον νέο αναπτυξιακό φορέα, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

    "Για το 2016, στόχος μας είναι να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία 6,75 δισ. συνολικά μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αυτό σημαίνει μια απορρόφηση της τάξης του 7% ως ελάχιστο (απόλυτα εφικτό) ετήσιο στόχο δαπανών." Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στις νέες δράσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους.

    Όπως είπε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει ο β' κύκλος υποβολής προτάσεων για τις τέσσερις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ, ήδη έχει εκδοθεί η πρόσκληση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων, ενώ έπεται η δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων και το πρόγραμμα για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους. Σύντομα θα δημοσιευτεί μια επιπλέον δράση για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό βρίσκεται η προκήρυξη ενός προγράμματος για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας, και ενός προγράμματος για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας, ενώ θα ενισχυθούν συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.

    Ανέφερε επίσης πως μέσα σε αντίξοες συνθήκες, η πορεία υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από ό,τι την αντίστοιχη χρονική στιγμή της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Σημείωσε ακόμη, πως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη μόχλευσης των διαθέσιμων πόρων, ώστε να έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία, αλλά και η αναζήτηση νέων πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

    [02] Β. Κορκίδης για τη νέα ρύθμιση των capital controls: Περιμέναμε πολύ περισσότερα

    Μεγαλύτερες προσδοκίες είχε το εμπόριο από τη νέα απόφαση που αφορά στη χαλάρωση των περιορισμών τραπεζικών συναλλαγών.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης: «Πρόκειται για την 11η, κατά σειρά, υπουργική απόφαση που αφορά στους περιορισμούς στην ανάληψη και τη μεταφορά κεφαλαίων, ενώ έχουν προηγηθεί και δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με το ίδιο θέμα. Περιμέναμε πολύ περισσότερα και μια μάλλον "επιθετική" αντί για τη "χαλαρή" ρύθμιση των capital controls που τελικά προέκυψε. Μέχρι λοιπόν την άρση, έχουμε πολύ δρόμο και χρόνο μπροστά μας για πολλές ακόμα ρυθμίσεις. Δυστυχώς το μόνο που δεν λέει να χαλαρώσει είναι η φορολογία, αφού τη τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, πάνω από 6 εκατ. Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 1,21 δισ. ευρώ σε 6 ημέρες και συνολικούς φόρους 32,5 δισ. ευρώ σε 6 μήνες, ενώ έρχεται και ο ενισχυμένος ΕΝΦΙΑ».

    Όπως εκτιμά ο κ. Κορκίδης, στόχος της συγκεκριμένης χαλάρωσης θα έπρεπε να είναι η επιστροφή των καταθέσεων του «στρώματος», οι οποίες υπολογίζονται πάνω από 15 δισ. ευρώ και επιπλέον, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σωρευτικά σε ανάληψη εβδομαδιαίου ορίου μεγαλύτερου του 30% και χωρίς προϋποθέσεις για τη κατάθεση νέου χρήματος.

    [03] Αναστασιάδης - Νετανιάχου: Έργα στον τομέα της ενέργειας, με βάση με το διεθνές δίκαιο

    Κύπρος και Ισραήλ συμφωνούν ότι τα όποια έργα στον τομέα της ενέργειας, θα πρέπει να προχωρήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου ΝίκοςΑναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση τους, συμφώνησαν πως, στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, η επίλυση των διαφορών μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

    Συνεπώς, σημειώνεται, το Ισραήλ ενδιαφέρεται έντονα για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

    Στη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αφροδίτη και Yishai και συμφωνήθηκε ότι τοn Σεπτέμβριο οι δύο υπουργοί Ενέργειας θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον διάλογο.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμαναν, παράλληλα, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.

    Στην κοινή δήλωση σημειώνεται, επίσης,ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών για περιφερειακή σταθερότητα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

    [04] Μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια

    Σκληρή μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια στη νότια - νοτιοδυτική Χίο δίνουν επίγειες και εναέριες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας καταφέρει να ελέγξουν τμήματα του μεγάλου πύρινου μετώπου στον άξονα βορράς - νότος.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, που μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

    Σημειώνεται ότι κάηκαν καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

    Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

    [05] Α. Βγενόπουλος: Καλοδεχούμενες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις σε ένα Κράτος Δικαίου

    Ανακοίνωση υπό τον τίτλο "καλοδεχούμενες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις σε ένα Κράτος Δικαίου" εξέδωσε ο επιχειρηματίαςΑ.Βγενόπουλος.

    Σε αυτήν επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι "στις 18 Ιουλίου έγινε έρευνα στο σπίτι μου με εισαγγελική παραγγελία στα πλαίσια κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης. Φυσικά δεν υπήρξαν «ευρήματα» γι? αυτό και η έρευνα αυτή δεν διαφημίστηκε. Όταν οι δικηγόροι μου προσπάθησαν να πληροφορηθούν από την αρμόδια Εισαγγελία το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης για να ελεγχθεί και η νομιμότητα της εισαγγελικής παραγγελίας, η απάντηση ήταν «σε αυτή την φάση το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης και οι σχετικές διαδικασίες είναι απόρρητες και δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πληροφορία»". Και προσθέτει: "Όμως τελικώς το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής «δικογραφίας» απεκάλυψε ο Βαξεβάνης (!) δημοσιεύοντας στις 21 Ιουλίου και μια σειρά απορρήτων και άνευ ουσίας τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με την συμμετοχή μου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις αρχές του 2011 και την οποία τελικώς πραγματοποίησα με μεταφορά από δολαριακό μου λογαριασμό σε ευρώ. Μάλιστα επειδή ο τελικός στόχος της κατασυκοφάντησης μου δεν επετεύχθη οι αόρατοι «πληροφοριοδότες» φρόντισαν να επαναφέρουν στην δημοσιότητα την υπόθεση αυτή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να πάρει τις επικοινωνιακές διαστάσεις που επιθυμούσαν".

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "είναι προφανές ότι όταν ο ενδιαφερόμενος που υφίσταται παραβίαση του ασύλου της κατοικίας του δεν μπορεί να πάρει πληροφορίες δικογραφίας οι οποίες όμως δίνονται για κατασυκοφάντησή του στον Βαξεβάνη, η έννοια του Κράτους Δικαίου δέχεται συνεχή πλήγματα με αρχικά θύματα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το τεκμήριο της αθωότητας και τις πάσης φύσεως εμπιστευτικές και απόρρητες εκ του νόμου διαδικασίες."

    Όπως επισημαίνεται, "πρόσφατα, και πάλι μέσω του Τύπου, πληροφορήθηκα ότι ελέγχομαι για δήθεν φοροδιαφυγή επειδή προέκυψαν από τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς «πιστώσεις» 200 εκ. ευρώ που έχρηζαν τεκμηρίωσης, δηλαδή αντί βάσει του τεκμηρίου αθωότητας να κληθώ να τις τεκμηριώσω και εν συνεχεία αν συνέτρεχε λόγος να μου απαγγελθεί κατηγορία περί φοροδιαφυγής, η Δικαιοσύνη λειτούργησε με το τεκμήριο ενοχής (!) όπου έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι «ένοχος» και φυσικά και πάλι στόχος ήταν η δημόσια κατασυκοφάντησή μου. Επί της ουσίας αυτής της υπόθεσης ήδη έχω υποβάλει τεκμηρίωση για «πιστώσεις» 415.852.188,60 εκ. ευρώ και έχω ζητήσει την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής και την αποδέσμευση των τραπεζικών μου λογαριασμών".

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "τέλος, χωρίς να έχω καμμία επίσημη ενημέρωση, και πάλι μέσω του Τύπου πληροφορήθηκα την Παρασκευή 22 Ιουλίου ότι «ανασύρθηκαν» εκ του αρχείου δύο δικογραφίες που αφορούν την ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και θα επανεξετασθούν, χωρίς να γνωρίζω σε ποια επί μέρους θέματα τους, λόγω «νέων» στοιχείων που προέκυψαν από αναφορές των πολιτικών Τσιρώνη και Σηφουνάκη, οι οποίοι είναι αντίδικοί μου και με αποφάσεις δικαστηρίων συκοφάντες, είναι αδύνατον δέ να κατέχουν «νέα» στοιχεία μάλιστα ο Τσιρώνης έχει καταθέσει και ως μάρτυρας στην δικογραφία που αρχειοθετήθηκε! Φυσικά δεν εκπλήσσομαι αφού την ανάσυρση είχαν προαναγγείλει τόσον ο κ. Βερύκιος στο ΕΘΝΟΣ στις 14 Φεβρουαρίου 2016 μέσα στις ενέργειες που ήθελε ο κ. Παπαγγελόπουλος να κάνει ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα επελέγετο, όσον και ο Βαξεβάνης σε διάφορα δημοσιεύματά του αλλά και εν δικαστηρίω στο Εφετείο που είναι κατηγορούμενος (με πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 26 μηνών) στις 20 Ιουλίου, δηλαδή δύο μέρες προ της υποτιθέμενης ανάσυρσης!

    Επί της ουσίας τρεις (!) φορές έχουν ανασυρθεί υποθέσεις της ΛΑΪΚΗΣ από το αρχείο και αναζητείται ακόμη ο Εισαγγελέας που επί των ιδίων στοιχείων θα καταλήξει σε διαφορετική δικανική κρίση.

    Συμπερασματικά, όλες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι καλοδεχούμενες σε ένα Κράτος Δικαίου. Για το εάν όμως όλα τα ανωτέρω που ανέφερα, και κυρίως η δημοσιότητα που δίνεται με παράνομες διαρροές απορρήτων και εμπιστευτικών διαδικασιών, παραπέμπουν σε Κράτος Δικαίου ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Τα συμπεράσματά της θα βγάλει τελικώς και η Ελληνική Δικαιοσύνη που, υπενθυμίζω, ότι υπόκειται και στον έλεγχο των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [06] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε ξενοδοχείο, στη Βουλιαγμένη

    Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε πλαϊνή είσοδο ξενοδοχείου στην οδό Λητούς, στη Βουλιαγμένη, ο οποίος εξερράγη στις 05:10. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης, που προκάλεσε ζημιές στην πλαϊνή είσοδο.

    Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [07] Εκκένωση σταθμού του μετρό στο βόρειο Λονδίνο

    Εκκενώθηκε ο σταθμός Γκόλντερς Γκριν του μετρό , ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός σήμανε εξαιτίας εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου έξω από τον σταθμό στο βόρειο Λονδίνο.

    [08] Εντάλματα σύλληψης κατά 42 δημοσιογράφων, στην Τουρκία

    Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 42 δημοσιογράφων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στο πλαίσιο του άνευ προηγουμένου πογκρόμ που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία κατά του στρατού, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης.

    Η γνωστή σχολιαστής και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ περιλαμβάνεται μεταξύ των 42.

    Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα περισσότερα από 60.000 στρατιώτες, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου

    [09] Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα στην είσοδο πόλης βορειοανατολικά της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 30, ανακοίνωσαν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε έξω από την πόλη Χαλίς, περίπου 80 χλμ. από την πρωτεύουσα. Ωστόσο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας όπως και σε κατοικημένες περιοχές.

    Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

    [10] Υπουργός Εσωτερικών Βαυαρίας: «Γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» η έκρηξη στο Άνσμπαχ

    Ως «γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», περιέγραψε την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από συναυλιακό χώρο χθες το βράδυ στο 'Ανσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν. Ο δράστης, 27χρονος Σύρος πρόσφυγας του οποίου η αίτηση χορήγησης ασύλου είχε απορριφθεί, ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς είχε επιχειρήσει δύο φορές να αυτοκτονήσει και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών.

    «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δυστυχώς είχαμε εδώ μια γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Χέρμαν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να διασυνδεόταν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν, διευκρίνισε, ενώ δήλωσε ότι «η προφανής πρόθεση να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παραπέμπει τουλάχιστον σε ισλαμιστικό υπόβαθρο».

    Από την πλευρά της αστυνομίας της Νυρεμβέργης, ο διευθυντής Ρόμαν Φέρτινγκερ τόνισε ότι, αν ο δράστης, ο οποίος είχε προσπαθήσει να μπει στον συναυλιακό χώρο αλλά δεν είχε εισιτήριο και δεν του επετράπη η είσοδος, είχε καταφέρει να μπει στον χώρο όπου βρίσκονταν 2.500 άτομα, «θα είχαμε σημαντικά περισσότερα θύματα». Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε σοβαρότερη κατάσταση.

    «Αλλαγές στη νομοθεσία ασύλου»

    Αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την χορήγηση ασύλου, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τα ζητήματα παραμονής στην Γερμανία ζητά σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν μετά και τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο 'Ανσμπαχ.

    «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου της Βαυαρίας που συνεδριάζει αύριο στο Τέγκερνζεε, με βασικό μέλημα την αποτροπή κατάχρησης του ασύλου.

    [11] Kyklos Ensemble: Στα όρια του ρομαντισμού, στο Μέγαρο Μουσικής

    Με δύο μοναδικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας έργα των Gustav Mahler, Richard Strauss και Anton Webern, δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα.

    Με την απώλεια, ως βίωμα και φόβο, να είναι ο μίτος που συνδέει θεματικά τα έργα του προγράμματος των δύο συναυλιών και υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, οι σολίστ του Kyklos Ensemple συμπράττουν σήμερα καιαύριο (25 - 26/7), με δύο εξαιρετικούς λυρικούς καλλιτέχνες, επιχειρώντας να αφήσουν, για μια ακόμη φορά, το αποτύπωμά τους στο μουσικό τοπίο της χώρας.

    Η σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου, μαζί τους την πρώτη βραδιά, με τον κύκλο τραγουδιών «Leider eines fahrenden Gesellen» (Τα Τραγούδια του Οδοιπόρου) και ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, τη δεύτερη, με «Τα Τραγούδια Για Τα Νεκρά Παιδιά» (Kindertotenlieder) του Gustav Mahler, κορυφώνουν το ταξίδι των μεταμορφώσεων από τον Ρομαντισμό στον Μοντερνισμό.

    [12] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Τέλος στην ενταξιακή διαδικασία αν η Τουρκία εφαρμόσει τη θανατική ποινή

    O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν έχει καταληκτική ημερομηνία για τις συνομιλίες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

    Παράλληλα, τονίζει ότι η Βρετανία δε θα έχει πρόσβαση στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά, εάν δεν τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

    Για την Τουρκία, δήλωσε ότι δε βρίσκεται στην κατάσταση για να γίνει μέλος της ΕΕ, στο άμεσο μέλλον.

    Παράλληλα, προειδοποίησε την Άγκυρα ότι εάν η Τουρκία εφαρμόσει τη θανατική ποινή, η ΕΕ θα σταματήσει αμέσως την ενταξιακή διαδικασία.

    [13] Ινδία: Τουλάχιστον επτά παιδιά νεκρά από σύγκρουση σχολικού με τρένο

    Τουλάχιστον επτά παιδιά είναι νεκρά από τη σύγκρουση του σχολικού βαν που τα μετέφερε με τρένο σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές στα βόρεια της Ινδίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας, στην περιοχή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 July 2016 - 8:32:34 UTC