Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτεινή Βάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Όταν γίνεται μια εξεταστική επιτροπή δεν γίνεται στη βάση αφηγημάτων»
  • [02] «Η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»
  • [03] Θ. Παφίλης: Επανάληψη του δικομματικού παιχνιδιού με εναλλαγές ρόλων η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της Εξεταστικής
  • [04] Αύριο ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, από την Υπηρεσία Ασύλου
  • [05] Γερμανία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση ,στην περιοχή Στέγκλιτς
  • [06] Υπ.Εσωτερικών της Βαυαρίας:Οι επιθέσεις στο Βίρτσμπουργκ και στο Άνσμπαχ είχαν ισλαμιστικό υπόβαθρο
  • [07] Επίθεση Ευ.Βενιζέλου στην κυβέρνηση για οικονομία και συνταγματική αναθεώρηση
  • [08] Βουλή: Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και Τέρενς Κουίκ
  • [09] O Ν.Τόσκας τίμησε τους πυροσβέστες που διέσωσαν πολίτες και ένα βρέφος στον Πειραιά
  • [10] Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία
  • [11] Γαλλία:Το ΙΚ ανακοίνωσε πως δύο "στρατιώτες" της πραγματοποίησαν την επίθεση στην εκκλησία

  • [01] Φωτεινή Βάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Όταν γίνεται μια εξεταστική επιτροπή δεν γίνεται στη βάση αφηγημάτων»

    «Όταν γίνεται μια εξεταστική επιτροπή δεν γίνεται στη βάση αφηγημάτων», επισημαίνει σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, αναφερόμενη στην πρόταση της ΝΔ, που συζητείται σήμερα στη Βουλή, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το plan X του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ έκανε λόγο για «σπασμωδική κίνηση» και «κίνηση εντυπωσιασμού», που «μετατοπίζει το βλέμμα της κοινωνίας από άλλα κρίσιμα θέματα».

    Επίσης, η κ. Βάκη αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας ότι αυτή «γίνεται γιατί χρειάζονται κατεπειγόντως νέα θεσμικά εργαλεία μιας νέας μορφής διακυβέρνησης της χώρας, με βάση τις ιδιαιτερότητες της κοινωνικής και πολιτικής συγκυρίας».

    [02] «Η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»

    «Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχοντας στενή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, ανακοινώνοντας παράλληλα την επέκταση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών. «Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και κατ' επέκταση η Κύπρος προς το νότο και η Ρουμανία προς το βορρά, είμαστε οι χώρες που ουσιαστικά αποτελούμε τα σύνορα της Δύσης με την Ανατολή. Η στενή συνεργασία θα βοηθήσει στο χτίσιμο μιας ασφαλούς Ευρώπης», επανέλαβε.

    Με αφορμή το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους συμμάχους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ να κατανοήσουν ότι η ενίσχυση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας είναι σημαντική και για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «η στενή συνεργασία των δύο υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας, δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους λαούς μας και θα αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας».

    [03] Θ. Παφίλης: Επανάληψη του δικομματικού παιχνιδιού με εναλλαγές ρόλων η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της Εξεταστικής

    «Επανάληψη του συνηθισμένου δικομματικού σκηνικού, με εναλλαγές ρόλων» και με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού, για να αποκρύπτονται οι αιτίες που τον οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση», χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το τρίτο μνημόνιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

    «Όσο η σημερινή κυβέρνηση "συγκλίνει στρατηγικά" με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσο γίνεται μεγαλύτερος ο καυγάς», σημείωσε ο κ. Παφίλης.

    Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «ευνούχισε την ριζοσπαστικοποίηση του λαού», αποκρύπτοντας, όπως είπε, την αιτία των μνημονίων που «είναι απαίτηση του κεφαλαίου» και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό σερβίροντάς του την εύκολη λύση, ότι, αν γίνει αυτός κυβέρνηση, θα φέρει φιλολαϊκή πολιτική.

    [04] Αύριο ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, από την Υπηρεσία Ασύλου

    Αύριο ξεκινά, όπως έχει προγραμματιστεί, η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα.

    Οι συνεντεύξεις διενεργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

    Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

    [05] Γερμανία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση ,στην περιοχή Στέγκλιτς

    "Δεν υπάρχει απολύτως καμιά ένδειξη για σχέση μεταξύ του συμβάντος σε κλινική στο νοτιοδυτικό Βερολίνο και της τρομοκρατίας", ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

    Ένας ασθενής του νοσοκομείου πυροβόλησε γιατρό, τον οποίο τραυμάτισε βαριά, πριν ο ένοπλος αυτοπυροβοληθεί και θέσει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε πανεπιστημιακή κλινική στην περιοχή Στέγκλιτς.

    Ειδική μονάδα της αστυνομίας βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος, μια διαδικασία "απόλυτα φυσιολογική" σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

    Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί στη Γερμανία έπειτα από τέσσερις επιθέσεις που σημειώθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, για τις δύο από τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    [06] Υπ.Εσωτερικών της Βαυαρίας:Οι επιθέσεις στο Βίρτσμπουργκ και στο Άνσμπαχ είχαν ισλαμιστικό υπόβαθρο

    Ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν δήλωσε σήμερα πως οι αρχές θεωρούν πως υπάρχει ισλαμιστικό υπόβαθρο τόσο στην επίθεση με τσεκούρι στο Βίρτσμπουργκ, την περασμένη εβδομάδα, όσο και στη βομβιστική επίθεση στο Άνσμπαχ την Κυριακή.

    "Θεωρούμε πως τόσο στο Βίρτσμπουργκ όσο και στο Άνσμπαχ υπάρχει ισλαμιστικό υπόβαθρο, το οποίο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη", είπε.

    [07] Επίθεση Ευ.Βενιζέλου στην κυβέρνηση για οικονομία και συνταγματική αναθεώρηση

    Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενη η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της Εξεταστικής, «για να γίνουν γνωστές οι ανυπολόγιστες αναπτυξιακές επιπτώσεις της κυνικής μεταστροφής της κυβέρνησης, που έγινε "ούλτρα" μνημονιακή».

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμα για «σενάρια Τσίπρα και όχι σενάρια Βαρουφάκη», αλλά και για «ένα σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην πλήρη υποταγή της χώρα με ένα τρίτο μνημόνιο "πλας" και ένα τέταρτο που θα είναι στο διηνεκές». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το πρώτο επτάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως τραγικό, σημειώνοντας, ότι «η εμβληματική οικονομική επίπτωση και ο απόλυτος έλεγχος των ξένων, είναι εικόνα καταθλιπτική».

    [08] Βουλή: Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και Τέρενς Κουίκ

    Υπάρχουν δύο βασικές αιτίες για να γίνει η εξεταστική επιτροπή ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού σταθμού στήριξης, (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστήκαμε ζημία 100 δισ. ευρώ και οι δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι η ζημία την ίδια χρονική περίοδο υπερβαίνει τα 86 δισ. ευρώ είναι αληθές ή ψευδές; Γιατί δεν θέλετε να έρθετε με τα στοιχεία σας στην επιτροπή και να αντιπαλέψετε; διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κ. Γεωργιάδης.

    Συνεχίζοντας, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «την περίοδο εκείνη ζούσαν σε φανταστικό κόσμο», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, λέγοντας, ότι το 2015 διαδήλωνε έξω από την Γερμανική πρεσβεία εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ και θεωρούσε τους δανειστές τοκογλύφους, ενώ σήμερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξη, ότι εάν βγούμε στις αγορές θα δανειστούμε ακριβότερα από όσο δανειζόμαστε τώρα.

    «Δεν λέτε τίποτε για το εγκληματικό PSI που κατέστρεψε τη χώρα, ούτε για εκείνους που καλούσαν τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες», απάντησε ο κ. Κουίκ.

    [09] O Ν.Τόσκας τίμησε τους πυροσβέστες που διέσωσαν πολίτες και ένα βρέφος στον Πειραιά

    Το «ευχαριστώ» της Πολιτείας προς τους πυροσβέστες, οι οποίοι διέσωσαν εννέα πολίτες και ένα βρέφος τριών μηνών, από πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην πολυκατοικία που διαμένουν στον Πειραιά, απηύθυνε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

    «Πράξεις όπως αυτή, έχουν καταξιώσει το Πυροσβεστικό Σώμα για την προσφορά του στον ελληνικό λαό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την διάρκεια εκδήλωσης, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αυτοθυσία των πυροσβεστών. Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον επιπυραγό Πέτρο Αλάμαρα, στον δόκιμο ανθυποπυραγό Λάζαρο Λαζαρίδη και τους πυροσβέστες Χρήστο Κέλμαλη, Ιωάννη Γερακουλάκο και Μιχαήλ Γρηγοράκο.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο αναπληρωτής γγ Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο συντονιστής υποστήριξης ΑΠΣ, υποστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο διοικητής της ΠΥ Πειραιά, αρχιπυραγός Διονύσιος Κουτσούκος.

    [10] Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας στις κατηγορίες του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία υποστήριξη.

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάθε υπαινιγμός για το αντίθετο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια", απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, o εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος ρωτήθηκε στη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης Τύπου.

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο θέμα της οικονομικής βοήθειας για τους σύρους πρόσφυγες.

    Υποστηρίζοντας πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "δεν είναι ειλικρινείς", ο Ερντογάν είπε ότι από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η ΕΕ, μόνο "ένα με δύο δισεκατομμύρια" έχουν καταβληθεί.

    [11] Γαλλία:Το ΙΚ ανακοίνωσε πως δύο "στρατιώτες" της πραγματοποίησαν την επίθεση στην εκκλησία

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως δύο "στρατιώτες" της πραγματοποίησαν την επίθεση σε μία εκκλησία στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ιερέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

    Οι δράστες της επίθεσης "αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού" που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετέβη στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (Νορμανδία), είχε δηλώσει προηγουμένως πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από "δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Νταές" (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 July 2016 - 14:32:34 UTC