Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χτίζουν έναν αδιέξοδο δικομματισμό
  • [02] Handelsblatt: Ο Σόιμπλε εμπόδισε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  • [03] Έντονη αντιπαράθεση Καββαδία-Σταμάτη για το «μαύρο» της ΕΡΤ
  • [04] Οι τουρκικές αρχές κλείνουν πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης
  • [05] Πάπας Φραγκίσκος: Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά πόλεμο συμφερόντων
  • [06] Δεν υπάρχει ένδειξη κινδύνου στο εμπορικό κέντρο στη Βρέμη, ανέφερε η αστυνομία
  • [07] Έντονη αντιπαράθεση Καββαδία-Σταμάτη για το «μαύρο» της ΕΡΤ
  • [08] Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου
  • [09] Κατάθεση του Γ. Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα
  • [10] Εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 20 μηνών κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ
  • [11] Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο στη Βρέμη έπειτα από ύποπτες ενέργειες 19χρονου Αλγερινού
  • [12] Ντ. Τραμπ: Η Γαλλία δεν είναι πλέον η Γαλλία

  • [01] Φ. Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χτίζουν έναν αδιέξοδο δικομματισμό

    Την άποψη πως «απέναντι στα ψέματα και στα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να αποτελεί λύση η παλινόρθωση της νεοσυντηριτικής πολιτικής της ΝΔ», εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας της, απόψε, στο κατάμεστο θέατρο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

    Έκανε, δε, λόγο για «αδιέξοδο δικομματισμό» που χτίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που όλο και περισσότερο μοιάζουν ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όπως είπε, αυτοί οι δύο πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. «Οι ομοιότητες στην στάση τους δεν είναι τυχαίες και οι δυο τους χέρι-χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση. Λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις φορές οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές, κυνηγώντας την εξουσία. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 που εκτροχίασε την οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα», υπογράμμισε.

    [02] Handelsblatt: Ο Σόιμπλε εμπόδισε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προφανώς επηρέασε την απόφαση της Κομισιόν να μην επιβάλλει κυρώσεις λόγω των ελλειμμάτων τους στις δύο χώρες της Ιβηρικής, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος για το ευρώ και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, η ΕΕ δεν θα επιβάλει τελικά κυρώσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των δύο χωρών.

    Σύμφωνα με τη Handelsblatt, επενέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για να εμποδίσει την επιβολή τους. Διάφοροι επίτροποι, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τον Σόιμπλε,όπως πληροφορήθηκε η εν λόγω εφημερίδααπό υψηλόβαθμο διπλωμάτη της ΕΕ.Μερικά τηλεφωνήματα, σύμφωνα με τη Handelsblatt, τα έκανε από κοινού με τον Ισπανό ομόλογό του, Ντε Γκουίντος, από την Κίνα όπου γινόταν η σύνοδος κορυφής των G-20.

    [03] Έντονη αντιπαράθεση Καββαδία-Σταμάτη για το «μαύρο» της ΕΡΤ

    Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ.

    «Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του "μαύρου" στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καβαδία, διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά την νομιμότητα των δανείων σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα.

    «Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του "μαύρου" της ΕΡΤ. Τελεία», επέμεινε η κ. Καβαδία. «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

    ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη παραδοχή του Δ. Σταμάτη ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας

    Για «ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα λεγόμενα του Δημήτρη Σταμάτη στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

    Πρόκειται για την αναφορά του κ. Σταμάτη, που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, ότι «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα εάν αυτό είναι το όραμα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, «όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών», και τονίζει ότι αναμένει την επίσημη θέση τους.

    [04] Οι τουρκικές αρχές κλείνουν πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης

    Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποτάσσονται πάνω από 2.400 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και κλείνουν πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, καθώς διευρύνεται το κύμα των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

    Συνολικά 726 αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων και 1.684 στρατιώτες απομακρύνθηκαν από τις τάξεις του στρατεύματος.

    Ταυτόχρονα τρία πρακτορεία ειδήσεων, 16 τηλεοπτικοί σταθμοί και 45 ημερήσιες εφημερίδες, ανάμεσα σε άλλα μέσα ενημέρωσης, διατάχθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ανέφερε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

    Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να εντείνουν τις ανησυχίες που εκφράζουν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χώρες της Δύσης σχετικά με το εύρος των εκκαθαρίσεων τις οποίες εξαπέλυσε η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης και 16ης Ιουλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουλάχιστον 15.000 συλλήψεις στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος

    [05] Πάπας Φραγκίσκος: Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά πόλεμο συμφερόντων

    «Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση που τον μεταφέρει στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων».

    «Πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε και πάλι να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους θρησκειών». «Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό.

    Ευχαρίστησε, τέλος, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος του εξέφρασε τηλεφωνικά την αλληλεγγύη του, «σαν ένας αδελφός», μετά την χθεσινή επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Νορμανδία.

    [06] Δεν υπάρχει ένδειξη κινδύνου στο εμπορικό κέντρο στη Βρέμη, ανέφερε η αστυνομία

    Η αστυνομία της Βρέμης επιβεβαίωσε ότι εκκενώθηκε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη σήμερα το βράδυ και ανέφερε πως αναζητά έναν 19χρονο Αλγερινό που διέφυγε νωρίτερα σήμερα από μια ψυχιατρική κλινική. Σημείωσε όμως ότι δεν διεξάγεται "αντιτρομοκρατική επιχείρηση".

    "Δεν υπάρχει καμία ένδειξη κινδύνου και αυτή δεν είναι μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως ο 19χρονος παραμένει ασύλληπτος και το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί.

    [07] Έντονη αντιπαράθεση Καββαδία-Σταμάτη για το «μαύρο» της ΕΡΤ

    Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ.

    «Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του "μαύρου" στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καβαδία, διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά την νομιμότητα των δανείων σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα.

    «Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του "μαύρου" της ΕΡΤ. Τελεία», επέμεινε η κ. Καβαδία. «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

    ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη παραδοχή του Δ. Σταμάτη ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας

    Για «ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα λεγόμενα του Δημήτρη Σταμάτη στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

    Πρόκειται για την αναφορά του κ. Σταμάτη, που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, ότι «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα εάν αυτό είναι το όραμα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, «όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών», και τονίζει ότι αναμένει την επίσημη θέση τους.

    [08] Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου

    «Ενσωματώσαμε με επάρκεια τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο Νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, η οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

    Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίησης της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

    Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου

    Τον καθορισμό των λεπτομερειών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου, που ορίζονται ως υποχρέωση των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής. Στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υπάρχει σύνδεση με την Κεντρική Βάση Δεδομένων (θα έχει πρόσβαση η Αστυνομική Αρχή), στην οποία θα περιλαμβάνεται η λίστα φυσικών προσώπων, στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Ως οριακή ημερομηνία για να τεθούν σε λειτουργία ορίζεται η 30η/9/2016. Για τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 αρμόδιες είναι οι διοργανώτρες αρχές Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ, οι οποίες υποχρεούνται άνευ ανταλλάγματος να διαθέτουν το σύστημα στις ομάδες και τις ομοσπονδίες. Μετά από αυτές τις δύο σεζόν και το αργότερο έως 30/4/18 θα συσταθεί με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Επιτροπή με εκπροσώπους από τις διοργανώτριες αρχές και ομοσπονδίες, που θα είναι επιφορτισμένη με τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Η κάρτα φιλάθλου με διετή ισχύ, είναι υποχρεωτική για την αγορά εισιτηρίων, χωρίς να εξαιρούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, και αφορά αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, του Κυπέλλου, των διεθνών (επίσημων και φιλικών) αγώνων.

    [09] Κατάθεση του Γ. Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα

    Στα 39,5 εκατ. ευρώ είναι το συνολικό ύψος των δανείων, συμπεριλαμβανομένου και ενός προσωπικού δανείου 7 εκατ. ευρώ, που έχει λάβει όπως δήλωσε από την Εθνική Τράπεζα ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού «ΣΚΑΪ» Γιάννης Αλαφούζος.

    Κατά την ακρόασή του, που διήρκησε περίπου 7 ώρες στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και κομμάτων, ο κ. Αλαφούζος δήλωσε ότι δεν έχει αρρύθμιστες οφειλές, τα δάνεια του είναι μόνο από την Εθνική Τράπεζα και εξυπηρετούνται κανονικά,όπως κανονικά καταβάλλονται οι οφειλές του στα ασφαλιστικά ταμεία.

    [10] Εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 20 μηνών κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται το κοριτσάκι 20 μηνών, που δέχθηκε επίθεση από σκύλο ροτβάιλερ που ανήκε στην οικογένειά του στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

    Το μόλις 20 μηνών κοριτσάκι, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στην παιδοχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

    Η γενική κλινική κατάσταση του κοριτσιού χαρακτηρίζεται καλή και αντιμετωπίζεται το κάταγμα ινιακού οστού, αλλά υπάρχει ανησυχία από τους γιατρούς για το αριστερό του μάτι, αφού δέχθηκε μεγάλο τραύμα πάνω από το φρύδι - ενώ κατά πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε εξειδικευμένο κέντρο.

    [11] Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο στη Βρέμη έπειτα από ύποπτες ενέργειες 19χρονου Αλγερινού

    Εκκενώθηκε ένα εμπορικό κέντρο στην Βρέμη έπειτα από ύποπτες ενέργειες ενός 19χρονου Αλγερινού ανέφερε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

    Όπως ανέφερε η εφημερίδα, ο ύποπτος έχει διαφύγει από μια ψυχιατρική κλινική και σύμφωνα με την αστυνομία έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες.

    [12] Ντ. Τραμπ: Η Γαλλία δεν είναι πλέον η Γαλλία

    O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία «δεν είναι πλέον η Γαλλία», αναφερόμενος στην άγρια δολοφονία χθες Τρίτη ενός ιερέα σε έναν ναό στο Σεν Ετιέν ντι Ρουβρέ.

    Σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Φλόριντα, ο δισεκατομμυριούχος μίλησε για αυτήν την επίθεση και επικαλέστηκε το παράδειγμα ενός «φίλου», ο οποίος, όπως είπε, ήθελε να επισκεφθεί τη Γαλλία «πριν από 3 ή 4 μήνες».

    «Τον είδα χθες. Τον ρώτησα "σου άρεσε η Γαλλία;". Εκείνος μου είπε "δεν θα πάω στη Γαλλία. Δεν θα πάω στη Γαλλία"», αφηγήθηκε ο μεγιστάνας των ακινήτων.

    «Δεν θα με συμπαθήσουν για αυτό που θα πω, όμως κοιτάξτε τα γεγονότα στη Νίκαια» (όπου 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν την 14η Ιουλίου σε μια επίθεση με φορτηγό).

    «Είδατε τι συνέβη χθες με τον ιερέα (?). Η Γαλλία δεν είναι πλέον η Γαλλία» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

    Την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια και για τη δολοφονία του κληρικού ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2016 - 20:32:36 UTC