Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές» τονίζουν κυβερνητικές πηγές
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τους συνταξιούχους στα συσσίτια
  • [03] Spiegel: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για Ισπανία και Ελλάδα από τον Σόιμπλε
  • [04] Moody's: Οι ελληνικές τράπεζες θα προσελκύσουν περισσότερες καταθέσεις μετά τη χαλάρωση των capital controls
  • [05] Εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη σε δικαστικό
  • [06] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κερατέα
  • [07] Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 7χρονος που τραυματίστηκε από λέμβο
  • [08] Καταδικάστηκαν έξι για την κατάληψη στο «Μανδαλίδειο»
  • [09] Μέρκελ για προσφυγικό και τρομοκρατία: Θα τα καταφέρουμε
  • [10] Απάντηση Ολάντ σε Τραμπ: Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία
  • [11] Αυστριακός γιατρός αρνήθηκε να δεχθεί πρόσφυγες ασθενείς
  • [12] Ρωσία: "Παράλογη" χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την κατηγορία ότι η Μόσχα συνδέεται με την υποκλοπή email στελεχών του
  • [13] Με 7,5 τόνους τρόφιμα η ΓΣΕΒΕΕ ενισχύει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων
  • [14] Συνεργασία ΞΕΕ-ΥΠΕΞ για την προώθηση της νέας πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας trip2athens.com
  • [15] ΣΕΒ: Οδηγός μας πρέπει να είναι το μέλλον μίας διεθνώς ανταγωνιστικής οικονομίας
  • [16] To ΔΝΤ παραδέχεται τις αστοχίες του πρώτου προγράμματος
  • [17] Τα ακανθώδη ζητήματα του Κυπριακού στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί

  • [01] «Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές» τονίζουν κυβερνητικές πηγές

    «Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές» σχολιάζουν σκωπτικά κυβερνητικές πηγές, καταλογίζοντας στον Άδ. Γεωργιάδη «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού», στο οποίο συμπεριλαμβάνουν και τον Γ. Κουμουτσάκο που «έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική», σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί.

    Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αιτιάσεις, επισημαίνοντας ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημόσιων εξόδων.

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο, με έξοδα του δημοσίου.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο, που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean».

    «Έτσι» υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης «μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα».

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Πολύ σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές

    [02] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τους συνταξιούχους στα συσσίτια

    «Κατά την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Τσίπρας είπε πως χρειάστηκε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να αυξήσει τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Αυτό που πραγματικά έκανε ήταν να "ξύσει" το απύθμενο, όπως φαίνεται, βαρέλι των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

    Η τομεάρχης της ΝΔ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «τον Σεπτέμβριο του 2014, με το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" υποσχέθηκε ("ρεαλιστικά και κοστολογημένα") 2 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015, με τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα 2 δισ. ευρώ έγιναν 200.000.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2015, πάλι από τη Θεσσαλονίκη, υποσχέθηκε το "Παράλληλο Πρόγραμμα" και ένα "Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Με τον προϋπολογισμό του 2016, τα 200.000.000 ευρώ έγιναν 99.000.000 ευρώ. Τέλη 2015 και αρχές 2016, με μια χριστουγεννιάτικη και μια πρωτοχρονιάτικη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έβαλε ταφόπλακα στο "Παράλληλο Πρόγραμμα". Την 1η Φεβρουαρίου 2016, υποσχέθηκε ένα "Νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Στις 22 Μαΐου 2016, από το βήμα της Βουλής, υποσχέθηκε "Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Το ξέχασε κι αυτό και στις 27 Ιουλίου 2016, εξήγγειλε ένα "Νέο Κοινωνικό Κράτος", οδηγώντας στο μεταξύ τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ στα συσσίτια». «Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει ρίξει την κοινωνική πολιτική σε ένα βαθύ πηγάδι γεμάτο παλιά και νέα ψέματα. Ουδείς τον ακούει, ουδείς τον πιστεύει», καταλήγει η κ. Βούλτεψη.

    [03] Spiegel: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για Ισπανία και Ελλάδα από τον Σόιμπλε

    Για μεροληπτική στάση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέρ της Ισπανίας, ενώ αντίθετα απορρίπτει κάθε επιείκια προς την αριστερή ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

    Στην περίπτωση της Ελλάδας ο Σόιμπλε απέρριψε κάθε επιείκεια, αν και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η αυστηρή εφαρμογή των υπαγορευθέντων μέτρων λιτότητας στραγγαλίζει την ανάκαμψη. Στην Ελλάδα, όμως, η αντίσταση προήλθε από μια αριστερή κυβέρνηση, αντίθετα στην Ισπανία ο Σόιμπλε υποστηρίζει τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, γράφει το γερμανικό περιοδικό.

    Αυτό είναι φρόνιμο, αλλά δεν ταιριάζει στους συνήθεις τόνους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο δεν διαψεύστηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Β. Σόιμπλε επιδίωξε, με προσωπική του παρέμβαση στους επιτρόπους της ΕΕ, την ήπια αντιμετώπιση των χωρών αυτών στο θέμα των κυρώσεων λόγω των ελλειμμάτων τους.

    Από οικονομικής απόψεως κάτι τέτοιο είναι φρόνιμο. Η ανάκαμψη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας παραμένει εύθραυστη. Το να αφαιρέσεις χρήματα μέσω των υψηλών κυρώσεων σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση θα ήταν παραφροσύνη, ιδίως μετά το Brexit. Θα είχε δικαιώσει όλους όσοι θεωρούν εκτός πραγματικότητας την γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

    Και τώρα τι, αναρωτιέται, όμως, το γερμανικό περιοδικό. Μεσοπρόθεσμα η ΕΕ πρέπει είτε να αλλάξει τους κανόνες της, είτε να τους εφαρμόσει μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή. Μέχρι τότε, θα έπρεπε η κατανόηση η οποία επιδείχθηκε τώρα στην Ισπανία και την Πορτογαλία να ισχύσει και για άλλους. Για κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί μέχρι τώρα να γίνει λόγος.

    [04] Moody's: Οι ελληνικές τράπεζες θα προσελκύσουν περισσότερες καταθέσεις μετά τη χαλάρωση των capital controls

    «Οι ελληνικές τράπεζες θα προσελκύσουν πιθανότατα περισσότερες καταθέσεις με τη νέα χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls)», είναι ο τίτλος σημειώματος του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's που περιλαμβάνεται σε επισκόπησή του (Moody's Credit Outlook).

    Ο οίκος αναφέρεται στα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, για τη χαλάρωση των capital controls. «Η χαλάρωση των capital controls θα βοηθήσει πιθανότατα τις τράπεζες να προσελκύσουν περισσότερες καταθέσεις, επειδή τα νέα χρήματα που θα επιστρέφουν στις τράπεζες δεν θα υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό αναλήψεων», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας: «Τα νέα μέτρα είναι πιθανόν να ενθαρρύνουν τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να επιστρέψουν σταδιακά στις τοπικές τράπεζες μέρος των χρημάτων που διατηρούν εκτός του τραπεζικού συστήματος».

    Η αύξηση των καταθέσεων των πελατών θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ανερχόταν στα 54,4 δισ. ευρώ για το σύνολο των τραπεζών στο τέλος του Ιουνίου, με κόστος περίπου 1,5%.

    [05] Εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη σε δικαστικό

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν μέσα στο βιβλίο που έστειλαν άγνωστοι σήμερα το μεσημέρι στην οικία δικαστικού, στον Υμηττό, έχει πολλές ομοιότητες με αυτόν που είχε σταλεί στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, στην πρόεδρο των Eφετών, Ισιδώρα Πόγκα, στο Χολαργό, όπως τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εστάλη στην οικία του δικαστικού, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την πολύκροτη υπόθεση του Noor One, περιελάμβανε, μεταξύ των άλλων, και ξυραφάκια. Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσαν στον Υμηττό, μετά το τηλεφώνημα του δικαστικού στην αστυνομία, καθώς θεώρησε ύποπτο τον φάκελο, προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σημειώνεται ότι έως αυτή την ώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    [06] Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κερατέα

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην Πλάκα Κερατέας, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

    Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνδεν υπάρχει κίνδυνος για ορισμένες οικίες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

    [07] Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 7χρονος που τραυματίστηκε από λέμβο

    Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, ο επτάχρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι από λέμβο, το περασμένο Σάββατο, στην παραλία Τσιλιβί, στη Ζάκυνθο.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ανδρέας Ηλιάδης, «είναι πιθανό αύριο το πρωί να μπούμε στη διαδικασία να ξυπνήσουμε το παιδί, για να δούμε αν τα πράγματα είναι καλύτερα». Ωστόσο, σημείωσε: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα, το αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ιατρικές ενέργειες ή θα παρατείνουμε την καταστολή».

    [08] Καταδικάστηκαν έξι για την κατάληψη στο «Μανδαλίδειο»

    Με ποινή φυλάκισης 4 μηνών, τον καθένα, τιμώρησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι άτομα που συνελήφθησαν σ' ένα από τα τρία υπό κατάληψη κτίρια της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε χθες το πρωί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους.

    Πρόκειται για τους κατηγορούμενους του «Μανδαλίδειου» Μεγάρου, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων». Για όλους τους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή για 3 χρόνια, εκτός από τον 6ο κατηγορούμενο, για τον οποίο η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ, ημερησίως.

    Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [09] Μέρκελ για προσφυγικό και τρομοκρατία: Θα τα καταφέρουμε

    Πεπεισμένη ότι η Γερμανία «θα τα καταφέρει» να ανταποκριθεί στην πρόκληση τόσο της προσφυγικής κρίσης, όσο και της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» δήλωσε εκ νέου η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε για πρώτη φορά ότι «ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός έχει φθάσει στην Γερμανία» και έκανε λόγο για «πόλεμο» εναντίον του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», αλλά όχι εναντίον του Ισλάμ.

    Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Τουρκία, η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για «πολύ σκληρή αντιμετώπιση» των πραξικοπηματιών, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις επιτυχίες, όπως η δράση της FRONTEX και η συμφωνία με την Τουρκία, δήλωσε ωστόσο απογοητευμένη από το γεγονός ότι η ανακατανομή των προσφύγων προχωρά πολύ αργά και αναφέρθηκε σε 50.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Η κυρία Μέρκελ, η οποία παραχώρησε σήμερα - νωρίτερα από το σύνηθες, λόγω των πρόσφατων γεγονότων - την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της, καταδίκασε τις πράξεις βίας στην Γερμανία και στην Ευρώπη ως «σπάσιμο ενός πολιτισμικού ταμπού» και τόνισε εκ νέου τη δήλωσή της του περασμένου έτους: «Πριν από 11 μήνες δεν είπα ότι επρόκειτο να είναι μια εύκολη υπόθεση που θα μπορούσαμε να διεκπεραιώσουμε έτσι απλά. Αλλά σήμερα είμαι πεπεισμένη, όπως και τότε, ότι θα τα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στην ιστορική πρόκληση. Για αυτό η Γερμανία θα καταφέρει και αυτή τη νέα πρόκληση, η οποία περιγράφεται με τον όρο "ισλαμιστική τρομοκρατία"».

    Αναφερόμενη στις επιθέσεις, η Καγκελάριος έκανε λόγο για «συγκλονιστικές και θλιβερές» πράξεις και διαβεβαίωσε ότι γίνεται το παν «ώστε να διαλευκανθούν αυτές οι βάρβαρες πράξεις» και να βρεθούν εκείνοι που βρίσκονται πίσω τους.

    [10] Απάντηση Ολάντ σε Τραμπ: Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να δημιουργήσει προσεχώς μια Eθνοφρουρά στη Γαλλία ώστε να συνδράμει τις δυνάμεις της τάξης στη μάχη κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

    «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε πως η Εθνοφρουρά θα οικοδομηθεί από τις υπάρχουσες επιχειρησιακές εφεδρείες», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ έπειτα από συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με κοινοβουλευτικούς που ειδικεύονται στο θέμα αυτό. Οι διευθετήσεις θα γίνουν αρχές Αυγούστου, προτού αρχίσει η λειτουργία του θεσμού η οποία αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.

    «Οι όροι του σχηματισμού και η κατανομή των δυνάμεων προστασίας επί του γαλλικού εδάφους θα καθοριστούν ύστερα από συμφωνία με όλους τους (εμπλεκόμενους) παράγοντες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Ένα συμβούλιο για την άμυνα» θα συζητήσει για αυτή τη μελλοντική Εθνοφρουρά στις αρχές Αυγούστου και αναμένεται να ορίσει επακριβώς τη δύναμή της.

    Ο σκοπός είναι να «καταστεί επιχειρησιακή το ταχύτερο δυνατό η συγκρότηση αυτής της δύναμης που θα τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας των Γάλλων», αναφέρει η ανακοίνωση του Ελιζέ.

    Στο πλαίσιο αυτό, 15.000 έφεδροι αναμένεται να είναι διαθέσιμοι έως τα τέλη Ιουλίου έναντι 12.000 σήμερα.

    «Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία», δήλωσε εξάλλου ο Φρανσουά Ολάντ απαντώντας στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως η Γαλλία δεν είναι πλέον η ίδια μετά την επίθεση στη Νίκαια και τη δολοφονία ενός ιερέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντ. Τραμπ: Η Γαλλία δεν είναι πλέον η Γαλλία

    [11] Αυστριακός γιατρός αρνήθηκε να δεχθεί πρόσφυγες ασθενείς

    Σάλο είχε προκαλέσει στις αρχές της χρονιάς η πινακίδα με την επιγραφή "Σε αυτό το ιατρείο δεν γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο", που είχε αναρτήσει --μάλιστα και σε αγγλική μετάφραση-- τόσο στην είσοδο του ιατρείου του στη Βιέννη, όσο και στο Facebook, ο Αυστριακός γιατρός Τόμας Ούντεν.

    Αντιδρώντας τότε στην πρωτοφανή αυτή στάση ενός συμβεβλημένου γιατρού του, το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε καταγγείλει τη σύμβαση μαζί του, έπειτα και από την κατηγορηματική άρνηση του 54 χρονου να αλλάξει την τότε στάση του.

    Το Ιατρικό Επιμελητήριο Βιέννης (Ιατρική Ενωση) προχωρά τώρα στην επιβολή απαγόρευσης της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, εκτιμώντας πως αυτός δεν είναι αντάξιος πλέον της απαραίτητης εμπιστοσύνης, όχι μόνον εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο, αλλά και για άλλους ακόμη λόγους που σχετίζονται με τις ακραίου περιεχομένου αναρτήσεις του στο Facebook.

    Παραδείγματα αυτών των αναρτήσεων του, για τις οποίες έχει επέμβει ήδη η Εισαγγελία Βιέννης, παραθέτει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ" όπως : "Οποιος έχει τη νεολαία έχει το μέλλον, και αυτό το είχε πει και το είχε διαβλέψει ο Χίτλερ".

    [12] Ρωσία: "Παράλογη" χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την κατηγορία ότι η Μόσχα συνδέεται με την υποκλοπή email στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος

    Το Κρεμλίνο διεμήνυσε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες να βρουν μόνες τους τη λύση στο πρόβλημα με το σκάνδαλο της υποκλοπής των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες περί εμπλοκής της Ρωσίας είναι "παράλογες" και υποκινούνται από αντιρωσικά αισθήματα.

    Η Μόσχα τόνισε επίσης ότι η δήλωση την οποία έκανε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ότι θα σκεφθεί την πιθανότητα να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας δεν πρόκειται να αλλάξει την ουδέτερη στάση που τηρεί η Ρωσία απέναντι στους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

    "Δεν έχουμε δοσοληψίες με χάκερ, δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοιες ενέργειες" είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    "Όσον αφορά τις όποιες, άμεσες ή έμμεσες κατηγορίες εναντίον του Κρεμλίνου ή της Ρωσίας γενικότερα, ότι μπορεί με κάποιον τρόπο να εμπλέκονται σε κάποιου είδους κυβερνοεπιθέσεις, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς παράλογοι και αποτελούν ένα γραφικό παράδειγμα της χρήσης της ρωσοφοβίας σε μια προεκλογική εκστρατεία", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

    [13] Με 7,5 τόνους τρόφιμα η ΓΣΕΒΕΕ ενισχύει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων

    Με 7,5 τόνους τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, γάλα, ζυμαρικά, ντοματοπολτό), ενίσχυσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

    Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που στηρίζει 25.000 άτομα στην Αθήνα.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ευχαρίστησε τη διοίκηση και τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ για την προσφορά τους και τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση, υπευθυνότητα, διαφάνεια και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

    [14] Συνεργασία ΞΕΕ-ΥΠΕΞ για την προώθηση της νέας πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας trip2athens.com

    Σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, για την προώθηση της νέας πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας www.trip2athens.com, για την ολοκληρωμένη προβολή και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, προχώρησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

    Η σχετική συμφωνία έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Γιώργο Τσακίρη, στο υπουργείο.

    Η νέα πλατφόρμα, στην οποία θα συμμετέχουν δωρεάν όλες οι τουριστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις της Αττικής, συμφωνήθηκε να ενταχθεί στην πύλη οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών «Αgora».

    Όπως δήλωσε ο κ. Μάρδας, η πλατφόρμα θα προβληθεί μέσω των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) σε όλους τους tour operators και τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες τουρισμού (υπουργεία, οργανισμούς) σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η συνεχής προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα διαμόρφωσης της ετήσιας τουριστικής κίνησης και παρακαταθήκη για την επαύξηση των οικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι η παρούσα συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας των δύο φορέων και στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνεργειών που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερο το έργο τους και θα συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, τόσο στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, όσο και ευρύτερα στους διασυνδεδεμένους με τον τουρισμό τομείς της εθνικής οικονομίας.

    Όπως συμπλήρωσε, μέσω του trip2athens.com εξασφαλίζεται η ορθολογική ενημέρωση των γραφείων οικονομικών ακολούθων για τις δυνατότητες και υπηρεσίες που παρέχει η πλατφόρμα με το κατάλληλο προωθητικό υλικό, ώστε να υπάρχει σαφής ενημέρωση για τις δυνατότητες του τουριστικού προϊόντος της Αττικής προς την παγκόσμια τουριστική αγορά. Ταυτόχρονα, δημιουργείται και ένα διαδραστικό βήμα επικοινωνίας της πλατφόρμας σε διαδικτυακές εφαρμογές του υπουργείου Εξωτερικών.

    [15] ΣΕΒ: Οδηγός μας πρέπει να είναι το μέλλον μίας διεθνώς ανταγωνιστικής οικονομίας

    «Η επιστροφή στο προ του 2009 περιβάλλον εργασιακών ρυθμίσεων δεν συνιστά επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά στη στρέβλωση. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, οδηγός μας πρέπει να είναι το μέλλον μίας διεθνώς ανταγωνιστικής οικονομίας και όχι το παρελθόν μίας κρατικοδίαιτης και αντιπαραγωγικής κοινωνίας».

    Αυτά επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, προσθέτοντας ότι μία παλινδρόμηση στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που ίσχυαν, μέχρι τότε, δεν είναι σε καμία περίπτωση το ζητούμενο για την οικονομία, τον εργαζόμενο και τις επιχειρήσεις, το 2016.

    Ασκώντας δε κριτική στο σύστημα που εφαρμόσθηκε στο παρελθόν, τονίζει ότι «ο σφιχτός εναγκαλισμός της δημόσιας σφαίρας από τις πελατειακές ομάδες που ωφελούνται από την υπερ-ρύθμιση της οικονομίας, γενικότερα, ήταν τόσο ισχυρός που το πολιτικό σύστημα προτίμησε να καταστρέψει την οικονομία της χώρας μέσα από τον υπερδανεισμό και τη διαχρονική άρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις απελευθέρωσης αγορών».

    Κατά τον Σύνδεσμο, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση των δυσμενών κοινωνικών επιπτώσεων από την απώλεια των θέσεων εργασίας από τις αναδιαρθρώσεις, τεράστιου αριθμού υπερχρεωμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων (ένα κεφάλαιο, που, όπως αναφέρει, δεν άνοιξε ακόμη), «δημιουργώντας, παράλληλα, τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων που θα αναπλήρωναν τις χαμένες θέσεις, αλλά με βιώσιμο τρόπο».

    [16] To ΔΝΤ παραδέχεται τις αστοχίες του πρώτου προγράμματος

    Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».

    Με δήλωση της, υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».

    Η Κρ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το πρώτο πρόγραμμα να αποδειχθεί εξαιρετικά αισιόδοξο. «Παρά ταύτα η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της ζώνης του ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής, τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

    [17] Τα ακανθώδη ζητήματα του Κυπριακού στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί

    Στην αυριανή συνάντηση τους - τελευταία πριν από την θερινή ανάπαυλα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό - οι ηγέτες των κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα επιχειρήσουν μια πρώτη συζήτηση στα ακανθώδη θέματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

    Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση ως «την αρχή μιας δύσκολης συζήτησης». Αύριο, είπε, θα είναι η πρώτη φορά, που στην ουσία μετά το 2004, θα συζητηθούν αυτά τα θέματα (εδαφικό, ασφάλεια και εγγυήσεις) στη Λευκωσία ανάμεσα στους δύο ηγέτες, «και ευελπιστούμε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

    Η αυριανή συζήτηση θα γίνει στην σκιά των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι «οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ων ουκ άνευ, αυτό να το γνωρίζουν όλοι». Επίσης, έκανε σαφές πως για την Άγκυρα το θέμα των εγγυήσεων είναι «κόκκινη γραμμή».

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποστηρίζει πως θα πρέπει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων να συζητηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί με στόχο να υπάρξει σύγκλιση σ' αυτό, πριν από μια πολυμερή διάσκεψη.

    Την περασμένη βδομάδα, σε σύσκεψη στο ελληνικό ΥΠΕΞ μεταξύ των υπουργών, Νίκου Κοτζιά και Ιωάννη Κασουλίδη, μελετήθηκε έγγραφο του πρώτου, στο οποίο τεκμηριώνονται οι θέσεις Λευκωσίας-Αθηνών για κατάργηση των εγγυήσεων.

    Μετά την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, η διαπραγματευτική διαδικασία θα επαναρχίσει περί τα τέλη Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2016 - 16:32:34 UTC