Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Δεν είχαμε ποτέ τη λογική της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση σπεύδει να εγκαινιάζει έργα άλλων
  • [03] Η ενίσχυση της Frontex και το μεταναστευτικό στην τηλεφωνική επικοινωνία του Δ. Αβραμόπουλου με την Ρ. Μπατσβάροβα
  • [04] ΤΧΣ: Προτεραιότητα η επίλυση των "κόκκινων" δανείων
  • [05] Π. Πολάκης: Γυρνάμε σελίδα στην υγεία
  • [06] Συρία: Βομβαρδισμός μαιευτηρίου που στηρίζει η ΜΚΟ "Save The Children"
  • [07] OHE: Πάνω από 56 εκατ. άνθρωποι σε 17 χώρες θύματα βίας και πείνας
  • [08] Ηράκλειο: Ανησυχητικά τα στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια
  • [09] ΚΚΕ: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μαλώνουν για τις κορδέλες
  • [10] ΓΓΕΕ: Η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος
  • [11] Ευ. Βασιλάκης: Σε 6,5 εκατ. ευρώ το όφελος του Δημοσίου από το αεροδρόμιο της Πάρου
  • [12] Ιταλία: Περισσότεροι από 3.400 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης
  • [13] Γαλλία: Συνελήφθησαν δύο άντρες που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Δεν είχαμε ποτέ τη λογική της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος

    «Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις αναληθείς, όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, για την αποστολή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.

    Τα ταξίδια των αποστολών του πρωθυπουργού έχουν το μίνιμουμ των εξόδων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η πτήση για την Πάρο είναι ειδική, με εορταστικό χαρακτήρα, λόγω των εγκαινίων του αεροδρομίου στο νησί.

    Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για το ταξίδι της Πάρου. Η πτήση για το αεροδρόμιο της Πάρου είναι μία ειδική πτήση της Aegean, στο πλαίσιο των εγκαινίων του αεροδρομίου.

    Δεν είναι πτήση της γραμμής, για την οποία χορηγήθηκαν εισιτήρια για τον πρωθυπουργό και βουλευτές.

    Αυτό είναι αναληθές και βεβαίως, είναι εκ του πονηρού. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, μερικοί άνθρωποι και όχι 54, αλλά και ούτε 10, μετακινούνται μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Aegean, του αεροδρομίου, για να γίνει η τελετή των εγκαινίων. Επομένως πρόκειται για μια πτήση την οποία θα έλεγα εορταστική.

    Αυτό συμβαίνει και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα νομίζω, αυτοί που έχουν κάνει αυτά και πολλά άλλα, τα οποία περιγράφουν, τα ξέρουν καλά, γι? αυτό και νομίζουν πως κάτι συμβαίνει και εδώ. Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε».

    [02] ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση σπεύδει να εγκαινιάζει έργα άλλων

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον πρωθυπουργό. Σε ανακοίνωση του τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χωρών του κόμματος, αναφέρεται πως «ο πρωθυπουργός έσπευσε και πάλι στο Αιγαίο για να εγκαινιάσει ένα έργο, η ολοκλήρωση της κατασκευής του οποίου απλώς συνέπεσε με τις ημέρες της κυβέρνησης του».

    Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, αφού με την αρνητική για τα νησιά πολιτική της κατήργησε κάθε ευεργετικό μέτρο νησιωτικής πολιτικής σε βάρος της οικονομίας και του επιπέδου ζωής των νησιωτών μας, σήμερα σπεύδει να εγκαινιάζει έργα άλλων.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναλώνεται στις φιέστες εγκαινίων, «προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδράνειά της για το βάλτωμα των αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά μας, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μεθοδικά προγραμμάτισαν, σχεδίασαν και δρομολόγησαν, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, εφαρμόζοντας ήδη από το 2000 μια αναπτυξιακή νησιωτική πολιτική».

    [03] Η ενίσχυση της Frontex και το μεταναστευτικό στην τηλεφωνική επικοινωνία του Δ. Αβραμόπουλου με την Ρ. Μπατσβάροβα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα είχε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του επιτρόπου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Δ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Κομισιόν για περαιτέρω διαβουλεύσεις και παροχή στήριξης προς τις βουλγαρικές αρχές, καθώς και για την ενίσχυση του Frontex, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

    Επίσης, ενθάρρυνε τη Βουλγαρία να έχει ενεργή συνεργασία με την Europol για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και για την ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα της με τη Σερβία.

    Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να ενημερώνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με οποιεσδήποτε εξελίξεις, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει άμεσα βοήθεια, εφόσον χρειασθεί.

    [04] ΤΧΣ: Προτεραιότητα η επίλυση των "κόκκινων" δανείων

    Στις προτεραιότητες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τους προσεχείς μήνες, είναι να διευκολύνει και να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του ΤΧΣ που έληξε το 2015. Άλλες προτεραιότητες του Ταμείου, είναι να προτείνει βελτιώσεις στις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, να παρακολουθεί την υλοποίηση και συμμόρφωση των τραπεζών με τις συμφωνίες πλαισίου συνεργασίας, να επιβλέπει τις συναλλαγές και τις κυριότερες εταιρικές πράξεις και τέλος να ενισχύσει τις υποδομές του Ταμείου.

    Στο μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το Ταμείο θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας αντίστοιχα, προσθέτει ο κ. Μιχελής.

    Ο Γιώργος Μιχελής, επισημαίνει επίσης ότι το ΤΧΣ εγκαίρως και επιτυχώς εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις που προβλέπονταν στο Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους εταίρους της. Οι δεσμεύσεις αυτές περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, την τροποποίηση του νόμου του Ταμείου προκειμένου να αντικατοπτρίζει το νέο ρόλο του, το σχέδιο δράσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των συστημικών τραπεζών.

    [05] Π. Πολάκης: Γυρνάμε σελίδα στην υγεία

    Την πολιτική του υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας, με πόρους από το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία 300-350 τοπικών δομών υγείας με 4000 άτομα προσωπικό, ανέλυσε στα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης.

    Σε ομιλία του κατά την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, ο αν. υπουργός Υγείας, εξήγησε πως πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα του οποίου η λειτουργία θα συνεχιστεί με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού. Ειδικότερα ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «ετοιμάσαμε και ανασχεδιάσαμε τον προγραμματισμό της χρήσης των χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ προς όφελος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όχι μόνο στον τομέα ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα πάει στην μαζική ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας με τις τοπικές μονάδες Υγείας, όχι μόνο στις 4 πιλοτικές δομές που λέγαμε πρόσφατα, αλλά σε 300-350 σημεία σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους νομούς και Περιφέρειες της χώρας. Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση αυτών των χρημάτων - και είναι υποχρέωση της Πολιτείας μετά από δύο χρόνια, να αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός την λειτουργία αυτών των δομών, που θα έχουν αναπτυχθεί με περίπου 4000 άτομα προσωπικό».

    Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως στην υγεία, «γυρνάμε σελίδα - είναι πρώτιστη επιλογή της κυβέρνησης» και παρέθεσε τις πολιτικές που ακολουθούνται στο ζήτημα. Μάλιστα, τόνισε πως απόδειξη αποτελούν, η αύξηση κατά 150 εκατομμύρια ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τον περασμένο Σεπτέμβρη, και άλλα τόσα για φέτος - και συνέχισε: «Το αποδείξαμε βάζοντας σε ένα σύστημα που κατέρρεε αλλά τώρα ισορροπεί, 1200 επικουρικούς γιατρούς από τον Οκτώβρη μέχρι τον Απρίλη-Μάη. Δώσαμε παράταση θητείας σε άλλα 1100 άτομα προσωπικό. Προκηρύξαμε μετά από 8-9 χρόνια 750 θέσεις μόνιμων γιατρών». Σημείωσε μάλιστα, πως μέσα από την προκήρυξη έρχεται ένα «ελπιδοφόρο μήνυμα», καθώς οι μισές από τις αιτήσεις είναι από νεαρούς γιατρούς που είχαν αναζητήσει ευκαιρίες και μέλλον εκτός της χώρας.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μετά από 8-9 χρόνια, έγινε η προκήρυξη 985 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «που άρχισαν ήδη να έρχονται στα νοσοκομεία μετά από μια χαράδρα γραφειοκρατίας και κακομοιριάς και εγκρίσεων, η οποία έληξε τον Ιούνιο και από τότε έχουν αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα, περίπου 200 άτομα». Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν προσληφθεί 149 νοσηλεύτριες και 50 γιατροί. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι επιχείρησε παράνομες μοριοδοτήσεις - και παράλληλα στηλίτευσε και τον ρόλο μερίδας μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση.

    [06] Συρία: Βομβαρδισμός μαιευτηρίου που στηρίζει η ΜΚΟ "Save The Children"

    Ένα μαιευτήριο στο οποίο πρόσφερε βοήθεια το Save The Children και το οποίο παρείχε φροντίδα σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες βομβαρδίστηκε σήμερα στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, γνωστοποίησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές από το σημείο, η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη κοντά στο νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα διοικητής των τζιχαντιστών.

    «Αυτό (το πρόσωπο) στοχοθέτησαν. Είχε πάει να επισκεφθεί τη σύζυγό του που είχε μόλις γεννήσει όταν σημειώθηκε ο βομβαρδισμός» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το μαιευτήριο, που χτίστηκε τον Ιούνιο του 2014, «είναι σχεδόν μη λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές» σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που ανέφερε ότι υπάρχουν τραυματίες.

    Η ΜΚΟ δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων, αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

    Σε ένα δελτίο τύπου, η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, επιβεβαίωσε ότι κατά τον βομβαρδισμό «επλήγη η είσοδος του νοσοκομείου, το οποίο παράσχει φροντίδα κάθε μήνα σε περισσότερες από 1.300 γυναίκες». Έκανε επίσης λόγο για «θύματα».

    [07] OHE: Πάνω από 56 εκατ. άνθρωποι σε 17 χώρες θύματα βίας και πείνας

    Περισσότεροι από 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 17 χώρες υφίστανται τις συνέπειες παρατεταμένων συγκρούσεων και δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα, παγιδευμένοι σε έναν "φαύλο" κύκλο βίας και λιμού, ανέφεραν σήμερα δύο υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι συγκρούσεις είναι η κύρια αιτία του λιμού γιατί αναγκάζει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωράφια τους και διαταράσσει τη λειτουργία των αγορών προκαλώντας αύξηση των τιμών των τροφίμων.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και το Παγκόσμιο Διατροφικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ ανέφεραν πως σε 17 χώρες η βία επηρεάζει σημαντικά την πρόσβαση σε τρόφιμα.

    Οι χώρες αυτές είναι η Συρία, η Υεμένη, ο Λίβανος, το Ιράκ, το Μπουρούντι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Γουινέα-Μπισάου, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Λιβερία, το Μαλί, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, το Σουδάν, η Αϊτή, η Κολομβία και το Αφγανιστάν.

    [08] Ηράκλειο: Ανησυχητικά τα στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια

    Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνέντευξη των οργανωτών της εκδήλωσης «Οδηγούμε με ασφάλεια».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από τον Ιανουάριο έως σήμερα, 40 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης, εκ των οποίων οι 18 ήταν κάτω των 35 ετών και οι 11 κάτω των 25 ετών.

    Επίσης ένα ολόκληρο χωριό 1.500 κατοίκων ξεκληρίστηκε στους δρόμους του νησιού μέσα σε 13 χρόνια (2000-2013) αφού τα τροχαία στοίχισαν τη ζωή σε 1.506 ανθρώπους και οδήγησαν στα νοσοκομεία 23.881 άλλους.

    Εξ άλλου, στη χώρα μας οι θάνατοι συνεπεία τροχαίου ατυχήματος σε ετήσια βάση φθάνουν κατά μέσο όρο τους 2.500, ενώ οι σοβαρά και ελαφρά τραυματίες αγγίζουν τους 30.000, δηλαδή όπως ειπώθηκε κάθε χρόνο αφανίζεται μία κωμόπολη από τη χώρα, ενώ μία επαρχιακή πόλη χρήζει νοσηλείας.

    Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τροχαία ατυχήματα, σε πανελλαδικό επίπεδο για τον μήνα Ιανουάριο του 2015 και του 2016, παρουσιάζουν αύξηση 8,9 % το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ οι νεκροί για το 2016 αυξήθηκαν κατά 21,8% και οι συνολικά τραυματίες κατά 6,5%. Επίσης, την ίδια περίοδο, στην Κρήτη η αύξηση των τροχαίων μεταξύ των ετών 2016 και 2015 ήταν 27,3%.

    [09] ΚΚΕ: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μαλώνουν για τις κορδέλες

    «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μαλώνουν για τις κορδέλες, αλλά μαζί υπερασπίζονται στον κλάδο του τουρισμού την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, μέσα από τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, την εγκατάλειψη των κατοίκων των νησιών, ενώ έχουν μετατρέψει τις διακοπές σε άπιαστο όνειρο για τη λαϊκή οικογένεια» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.

    [10] ΓΓΕΕ: Η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος

    Η διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες «εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος», τονίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε ανακοίνωσή της με την οποία ενημερώνει ότι οι 10 εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό κατέθεσαν στην ΓΓΕΕ προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό προεπιλογής.

    «Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν εντός της 1Οήμερης προθεσμίας, από τους εκπρόσωπους και των 10 εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις 4 άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης 178/19-7-2016 με την οποία εγκρίθηκε το υπ? αρ. 9/18.7.2016 Πρακτικό προεπιλογής της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους.

    [11] Ευ. Βασιλάκης: Σε 6,5 εκατ. ευρώ το όφελος του Δημοσίου από το αεροδρόμιο της Πάρου

    «Αυτή τη φορά το κράτος, ο ιδιωτικός τομέας και οι τοπικοί φορείς συνεργάστηκαν πολύ καλά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, σημειώνοντας ότι στην Πάρο δεν υπήρχε ανάπτυξη στο αεροπορικό σκέλος, διότι το παλαιό αεροδρόμιο δεν την επέτρεπε.

    Ωστόσο από το 2014, και με την προηγούμενη κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, έγιναν από κοινού προσπάθειες να προχωρήσει το έργο. Όπως υπογράμμισε, από αυτόν κιόλας το μήνα, η Πάρος θα έχει 3 με 4 φορές παραπάνω επιβάτες από πριν, από αυτόν το μήνα τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα, γιατί υπάρχουν θέσεις και από αυτόν το μήνα θα υπάρχει διασυνδεσιμότητα με το εξωτερικό.

    Αναφερόμενος στο οικονομικό όφελος του έργου, είπε ότι το Δημόσιο εξοικονομεί 4,2 εκατ. ευρώ από το γεγονός ότι παύει η επιδότηση της άγονης γραμμής, ενώ σε άλλα 2,5 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα άμεσα έσοδα από τον ΦΠΑ και τα τέλη αναχώρησης από την Αθήνα, δηλαδή περίπου 6,5 εκατ. ευρώ όφελος.

    [12] Ιταλία: Περισσότεροι από 3.400 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης

    Περισσότεροι από 3.400 μετανάστες που επέβαιναν σε 34 λέμβους και σκάφη διασώθηκαν σήμερα στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης στη ζώνη αυτή.

    "Συντονισμός 34 επιχειρήσεων, σώθηκαν περισσότερες από 3.400 ζωές" ανέφερε η υπηρεσία στον λογαριασμό της στο Twitter.

    Περίπου 1.400 άνθρωποι περισυνελέγησαν από πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που εκτελούν περιπολίες στα ανοιχτά της Λιβύης. Οι υπόλοιποι σώθηκαν από άλλα σκάφη που μετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Sophia και από πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων. Μία από αυτές, η "SOS Μεσόγειος" ανέφερε ότι το πλοίο Aquarius έσωσε 236 μετανάστες. Στον λογιαριασμό της στο Twitter ανήρτησε φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται γυναίκες να κλαίνε και να τραγουδάνε από χαρά μετά τη διάσωσή τους. Όπως σημείωσε, πολλοί μετανάστες ήταν αφυδατωμένοι αν και είχαν παραμείνει στη θάλασσα λιγότερες από 24 ώρες.

    Την Πέμπτη, η ιταλική ακτοφυλακή είχε συντονίσει τη διάσωση άλλων 1.095 μεταναστών στην περιοχή αυτή.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 89.000 μετανάστες έχουν αφιχθεί στις ιταλικές αρχές από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός αυτός είναι παραπλήσιος με εκείνον (93.000) που είχε καταγραφεί στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι. Ο επικίνδυνος διάπλους της Μεσογείου από τα παράλια της Αφρικής για την Ευρώπη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

    [13] Γαλλία: Συνελήφθησαν δύο άντρες που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση

    Δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση συνελήφθησαν σήμερα από ένοπλους αστυνομικούς σε μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία, και οι αρχές διεξήγαγαν ελέγχους στους συρμούς, ανακοίνωσε ένας ελεγκτής εισιτηρίων στους επιβάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Το τρένο TGV ταξίδευε από τη Νίκαια στο Παρίσι.

    "Υπήρχαν δύο άνθρωποι, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια επίθεση και απομακρύνθηκαν από το τρένο" επισήμανε ο ελεγκτής μέσω του συστήματος δημοσίων ανακοινώσεων.

    Από την πλευρά του ο διαχειριστής του δικτύου της περιοχής δήλωσε ότι δύο άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση καθώς είχαν ύποπτη συμπεριφορά και δεν θεωρήθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2016 - 18:32:30 UTC