Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σόφια ο πρωθυπουργός
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Κλείσιμο καταστημάτων για λόγους φοροδιαφυγής
  • [03] Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο
  • [04] Βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς
  • [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να κηρυχθεί η Λίμνη
  • [06] Φορητή συσκευή φτιάχνει επί τόπου φάρμακα κατά παραγγελία
  • [07] Νέα έρευνα: Η ύπνωση αλλάζει πράγματι τον εγκέφαλο
  • [08] Σε μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση έχει εξελιχθεί το Facebook
  • [09] Στη Λίμνη Ευβοίας, ο Ν. Τόσκας - Σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, για την πυρκαγιά
  • [10] Δ. Αναγνωστάκης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Βελτιωμένη η κατάσταση, σε σχέση με χθες, στη Β. Εύβοια

  • [01] Στη Σόφια ο πρωθυπουργός

    Στη Σόφια βρίσκεταιο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και τον Πρόεδρο της χώρας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ. Στο περιθώριο της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ ομόλογων υπουργών των δύο χωρών, και μετά το πέρας αυτής θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Στην ατζέντα του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

    Στο πλαίσιο της ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης -με τον κύκλο επαφών που ανοίγει με την αυριανή επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας- το ενδιαφέρον επικεντρώνεται το επόμενο διάστημα στις περιοχές των Βαλκανίων και των Αραβικών Χωρών και των Χωρών του Περσικού Κόλπου. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η σειρά επαφών ξεκινάει με τη σύνοδο του Α.Σ.Σ. Ελλάδας-Βουλγαρίας, δεδομένου ότι στα Βαλκάνια ο πλέον στενός και αξιόπιστος εταίρος της Ελλάδας είναι η Βουλγαρία, και προσθέτουν ότι, αντίστοιχα, ο πλέον στενός εταίρος της Ελλάδας στην περιοχή του Κόλπου είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τα οποία ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους επόμενους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχε στις 12 Ιουλίου ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, είχε τονιστεί το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, είχαν συζητηθεί οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο και ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την πρόσκληση που του απευθύνθηκε να επισκεφθεί τα ΗΑΕ.

    Οι επαφές σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν σε συνέχεια της προεργασίας και των επαφών που πραγματοποίησε κατά τους τελευταίους μήνες στις δύο αυτές περιοχές ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως της συνόδου των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Αλβανίας, ΠΓΔΜ, Βουλγαρίας, Τουρκίας (21-22/4 στη Θεσσαλονίκη), αλλά και της συνεργασίας με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία ως βαλκανικά κράτη-μέλη της Ε.Ε. (στον αντίποδα των χωρών του Βίζεγκραντ). Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Βουλγαρία αναδείχθηκε αξιόπιστος εταίρος ο οποίος μαζί με την Ελλάδα κατήγγειλε τη λήψη μονομερών αποφάσεων από χώρες και κλειστά clubs που αποκλείουν ενδιαφερόμενους εταίρους από τον διάλογο και τη λήψη αποφάσεων.

    Η ατζέντα συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας

    - Ενέργεια: Όσον αφορά στον τομέα της Ενέργειας, οι πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι η Βουλγαρία αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό εταίρο στο πεδίο της ενέργειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας ενέργειας μέσω κυρίως των αγωγών TAP και IGB (Interconnector Greece-Bulgaria) και του αζέρικου φυσικού αερίου αλλά και του προς υλοποίηση σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί θα μεταφέρεται υγροποιημένο φυσικό αέριο από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και θα διοχετεύεται στους αγωγούς TAP και IGB, καθιστώντας την Αλεξανδρούπολη και την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο.

    - Πολιτικό/διπλωματικό επίπεδο: Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι παράλληλα η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου με τη Βουλγαρία, με έμφαση στα ζητήματα συνεργασίας και στις εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα, τις σχέσεις με τη Ρωσία.

    - Οικονομία - Υποδομές: Βασικά σημεία αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελούν επιπλέον η διασυνοριακή συνεργασία στις μεταφορές, η σιδηροδρομική σύνδεση Βάρνας-Αλεξανδρούπολης που θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο Πέλαγος (παρακάμπτοντας την Τουρκία και τα Στενά) ανοίγοντας προοπτική για το εμπόριο με τη Ρωσία. Επιπλέον, θα υπογραφούν συμφωνίες για τον τουρισμό, ενώ θα συζητηθεί και η συνεργασία στη διαχείριση των υδάτων του ποταμού Έβρου.

    - Αμυντική συνεργασία: Της συνόδου προηγήθηκε η επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο την αμυντική συνεργασία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και την αμυντική βιομηχανία.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης

    -Στις 10:30:Κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

    -Από τις 10:30 έως τις 11:30: Διμερείς συναντήσεις των υπουργών.

    -Στις 11:30 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

    -Στις 12:40 θα υπογραφούν διμερείς Συμφωνίες.

    -Στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

    -Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

    -Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια ολοκληρώνεται με τη διμερή συνάντηση που θα έχει στις 15:15 με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

    Την κυβερνητική αντιπροσωπεία αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Κλείσιμο καταστημάτων για λόγους φοροδιαφυγής

    Την απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες στην περίπτωση που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις, υπέγραψε ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΓΓΔΕ.

    Αυτό σημαίνει ότι στους ελέγχους που θα γίνουν από τώρα και στο εξής οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν στο οπλοστάσιό τους και το μέτρο της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών εκτός από την επιβολή των νέων αυστηρότερων προστίμων.

    Το μέτρο, όπως διευκρινίζεται από την ΓΓΔΕ, εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής έλεγχου του Γενικού Γραμματέα, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.

    Στην απόφαση, ζητείται από τους προϊσταμένους και τα αρμόδια στελέχη των Δ.Ο.Υ. να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

    [03] Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο

    Τις υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων.

    Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο «το μόνο παρήγορο, είναι ότι ο μήνας Αύγουστος, έχει τις λιγότερες οικονομικές επιβαρύνσεις δηλαδή 3,9 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 5,4 δισ. ευρώ του Ιουλίου που πέρασε και τον Σεπτέμβριο του ΕΝΦΙΑ, που έρχεται».

    Στο έγγραφο αναφέρονται οι εξής υποχρεώσεις:

    Το σύνολο των φορολογικών εσόδων που προσδοκά το δημόσιο τον Αύγουστο είναι 3,9 δισ.ευρώ, στις παρακάτω ημερομηνίες:

    - 1/8

    Διόρθωση στοιχείων Ε9.

    Οι μεταβολές στο Ε9 προηγούμενου μήνα, μπορούν να γίνουν εμπρόθεσμα μέσω taxis εντός 30 ημερών από την ημερομηνία μεταβολής.

    -16/8

    Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα (ΕΕ, ΟΕ) τα οποία τηρούν απλογραφικά βιβλία.

    -26/8

    Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing).

    Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και

    παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

    -31/8

    Δήλωση intrastat.

    Αν η επιχείρησή σας, ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.

    -31/8

    Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ.

    Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα.

    -31/8

    Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ.

    Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα, καθώς και τις εισφορές Δώρου Πάσχα.

    -31/8

    Υποβολή προσωρινής δήλωσης.

    Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων που παρακρατήθηκε, τον προ-προηγούμενο μήνα.

    -31/8

    2η δόση φόρου εισοδήματος.

    Καταβολή δόσης φόρου εισοδήματος, για χρεωστικές δηλώσεις νομικών προσώπων.

    [04] Βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς

    Πλαστική βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο, έπειτα από ένα τριήμερο κατά το οποίο οι αφίξεις τη Λέσβο ήταν μηδενικές.

    Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί, περισυνελέγη, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς, μια πλαστική βάρκα με 34 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Στη συνέχεια, θα προωθηθούν για καταγραφή στο χοτ σποτ της Μόριας.

    Σημειώνεται ότι στη Λέσβο όπου, από την 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία σημειώθηκε ροή εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ το τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή έως και το σημερινό συμβάν, δεν σημειώθηκε καμια άφιξη.

    Το ίδιο διάστημα στη Χίο έφθασαν 51 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη Σάμο οι ροές παραμένουν εδώ και πολύ καιρό μηδενικές.

    Σήμερα Δευτέρα στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3559 άνθρωποι, στη Χίο 2598 και στη Σάμο 1035. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7192 πρόσφυγες ή μετανάστες.

    [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να κηρυχθεί η Λίμνη

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί σήμερα η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

    Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν.υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

    Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

    Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

    Σε ό,τι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

    [06] Φορητή συσκευή φτιάχνει επί τόπου φάρμακα κατά παραγγελία

    Γιατροί σε απομονωμένες περιοχές ή στο πεδίο της μάχης θα μπορούν μελλοντικά να αποκτούν άμεση πρόσβαση σε φάρμακα χάρη σε μια καινοτόμα φορητή συσκευή, η οποία παράγει μεμονωμένες δόσεις φαρμάκων κατά παραγγελία.Η συσκευή χρησιμοποιεί μικροοργανισμούς (ζυμομύκητες) για να «γεννά» μικρές ποσότητες εμβολίων και άλλων βιολογικών φαρμάκων. Τα βιοφαρμακευτικά φάρμακα κανονικά παράγονται σε μεγάλες μονάδες, πράγμα που όμως καθιστά χρονοβόρα και δαπανηρή την μεταφορά τους σε μέρη όπου χρειάζονται επειγόντως.

    Το νέο «μίνι» φορητό σύστημα παραγωγής βιοφαρμάκων αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού Πενταγώνου.Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή βιολογικής μηχανικής Τιμ Λου, επικεφαλής της Ομάδας Συνθετικής Βιολογίας του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του ΜΙΤ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications".

    [07] Νέα έρευνα: Η ύπνωση αλλάζει πράγματι τον εγκέφαλο

    Όταν κανείς υπνωτίζεται, πρόκειται για αυθυποβολή ή όντως συμβαίνουν αλλαγές στον εγκέφαλό του; Στο παλαιό αυτό ερώτημα, η απάντηση είναι ότι συμβαίνει το δεύτερο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής Ντέιβιντ Σπίγκελ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Cerebral Cortex», μελέτησαν τον εγκέφαλο 36 ανθρώπων που ήσαν υπνωτισμένοι, συγκριτικά με τον εγκέφαλο 21 που δεν είχαν υπνωτισθεί.

    Η μαγνητική απεικόνιση αποκάλυψε ότι ορισμένες ζωτικές εγκεφαλικές περιοχές λειτουργούν διαφορετικά στη φάση της ύπνωσης, συνεπώς η επίδραση της τελευταίας δεν βρίσκεται μόνο στο μυαλό του ατόμου (τουλάχιστον όχι μόνο), αλλά είναι και θέμα νευροφυσιολογίας.

    [08] Σε μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση έχει εξελιχθεί το Facebook

    Το Facebook ξεκίνησε ως ένα κοινωνικό δίκτυο και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία υπηρεσία διανομής ενημερωτικών ειδήσεων, ένα μεγαθήριο στη διαφήμιση στα κινητά τηλέφωνα και μια τεράστια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, καθώς αποκαλύπτουν τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, η νούμερο ένα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί επίσης και μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.

    Τα κέρδη και έσοδα της εταιρείας φαίνεται ότι την Τετάρτη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της Γουόλ Στριτ, καθώς η ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή του Facebook για τα smartphones και η προώθηση του βίντεο περιεχομένου προσέλκυσαν ακόμα περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες, ενώ ενθάρρυνε τις ήδη υπάρχουσες να δαπανήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 59,2% στα 6,44 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι μετοχές του Facebook κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 6,7%.

    Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν το 84% του συνόλου των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, σε σύγκριση με το 76% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν 63% στα 6,24 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερνικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν ότι θα φτάσουν τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς FactSet StreetAccount.

    Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι περίπου 1,71 δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν μηνιαία χρήση της υπηρεσίας από τις 30 Ιουνίου. Την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 1,49 δισεκατομμύρια χρήστες.

    [09] Στη Λίμνη Ευβοίας, ο Ν. Τόσκας - Σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, για την πυρκαγιά

    Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος αυτήν την ώρα προεδρεύει σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή, η οποία συνεχίζει να μαίνεται, παρότι η κατάσταση φαίνεται να καλυτερεύει από χθες. Στη συνέχεια, ο κ. Τόσκας θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές.

    Ο κ. Τόσκας μίλησε με τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού, για την προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.Φαίνεται πως κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση μετά το μεσημέρι, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή δυναμώνουν και φτάνουν τα 5 - 6 μποφόρ.

    [10] Δ. Αναγνωστάκης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Βελτιωμένη η κατάσταση, σε σχέση με χθες, στη Β. Εύβοια

    Η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες. Η πήλη της Λίμνης δεν κινδυνεύει, δεν υπάρχει πανικός και οι πολίτες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκέλι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή 4 αεροσκαφών και 4 ελικοπτέρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2016 - 8:32:28 UTC