Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καμίνης: «Θετική εξέλιξη η υπερψήφιση της διάταξης για το μουσουλμανικό τέμενος»
  • [02] Σε συνάντηση στην Ελλάδα καλεί ο Αλ. Τσίπρας τους ηγέτες 6 χωρών του «Νότου» της ΕΕ
  • [03] Λουκέτο 48 ωρών σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις
  • [04] Αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο
  • [05] Νέο θρίλερ στο Κορωπί - Ο σύζυγος της δολοφονημένης 35χρονης πυροβόλησε δύο άτομα
  • [06] Πυρκαγιά σε εξέλιξη ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι
  • [07] Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε δικαστήριο σε βάρος του Γκιουλέν σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος
  • [08] Συγχαρητήρια Αρ. Μπαλτά στη Φιλαρμονική «Μάντζαρος», για το χρυσό βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ορχηστρών
  • [09] Η διεθνής έκθεση consumer electronics και home appliances, IFA, στο Βερολίνο

  • [01] Γ. Καμίνης: «Θετική εξέλιξη η υπερψήφιση της διάταξης για το μουσουλμανικό τέμενος»

    «Η υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της διάταξης που ανοίγει, ουσιαστικά, τον δρόμο για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, είναι θετική εξέλιξη», σημειώνει, σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    Παράλληλα, κάνει λόγο για «αποφασιστικό βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων και συγκεκριμένα στο αυτονόητο δικαίωμα άσκησης της θρησκευτικής λατρείας σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειας των πιστών, έτσι όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και τις διεθνείς συνθήκες».

    [02] Σε συνάντηση στην Ελλάδα καλεί ο Αλ. Τσίπρας τους ηγέτες 6 χωρών του «Νότου» της ΕΕ

    Συνάντηση των αρχηγών των χωρών του "Νότου" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερα συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη Συνάντηση των 7 χωρών του "Νότου" της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής Μεσογείου, που βρίσκεται προς το παρόν στη φάση του προγραμματισμού, θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.

    Στο επίκεντρο της διάσκεψης -που σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- αναμένεται να τεθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό αλλά και πολιτικό-θεσμικό επίπεδο και θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού "Νότου" απέναντι σε αυτές, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

    Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των "27" στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.

    [03] Λουκέτο 48 ωρών σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις

    Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για το κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων. Σύμφωνα με την απόφαση ο ελεγκτικός μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τίθεται σε 24ωρη επιφυλακή με τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όπως προβλέπεται στην απόφαση στην επιβολή λουκέτων για 48 ώρες θα προχωρούν οι ελεγκτές στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

    Αναλυτικά η απόφαση είναι η ακόλουθη:

    1. Το μέτρο της άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ένατο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει.

    2. Για τους σκοπούς εφαρμογής του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες, οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. ή οι οριζόμενοι από αυτούς υπάλληλοι τελούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μεριμνούν κάθε φορά που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή τους για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης.

    3. Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διαπιστώνεται η κατά τα ανωτέρω οριζόμενα μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, εξουσιοδοτείται να υπογράφει ?Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων?? την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.

    4. Με το πέρας του διενεργούμενου ελέγχου και εφόσον συντρέχει η περίπτωση διαπίστωσης μη έκδοσης παραστατικών στοιχείων που επισύρει την επιβολή του ως άνω μέτρου, τα ελεγκτικά όργανα προβαίνουν σε σχετική επισημείωση επί του σημειώματος διαπιστώσεων ελέγχου, με την οποία γνωστοποιείται ότι οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις επισύρουν την επιβολή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 48 ώρες.

    5. Μετά τη διαπίστωση των ανωτέρω οριζομένων, τα όργανα που διενεργούν τον έλεγχο ενημερώνουν άμεσα τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων. Το αργότερο εντός της επομένης από τη διαπίστωση ημέρας, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εκδίδει την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της εν λόγω επαγγελματικής εγκατάστασης για 48 ώρες και τη γνωστοποιεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Η πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας εκδίδεται την ημερομηνία έκδοσης της ειδικής εντολής ελέγχου.

    6. Η πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδίδεται με βάση την ειδική εντολή ελέγχου και τις διαπιστώσεις του ελέγχου, υπογράφεται από τα όργανα που διενεργούν τον έλεγχο και γνωστοποιείται στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης, για την εφαρμογή του μέτρου. Με την πράξη αυτή ορίζεται η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, στην οποία διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες και προσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου σε ώρα εντός της ημερομηνίας έκδοσης της πράξης, καθώς και ο χρόνος λήξης αυτού.

    7. Για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ο Προϊστάμενος της ως άνω Δ.Ο.Υ. ή ο οριζόμενος από αυτόν υπάλληλος, γνωστοποιεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα την πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητά τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής. Κατά τη διαδικασία της σφράγισης που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη στην ελληνική γλώσσα "σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων μέχρι .... (ημερομηνία ώρα), βάσει της με αριθ. .... πράξης αναστολής λειτουργίας η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. .... Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ...., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει" και στην αγγλική γλώσσα "operations suspended due to tax violations". Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.

    8. Ειδικά, σε περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα, καθώς και σε περιπτώσεις που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, με σχετική επισημείωση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζομένου από αυτόν υπαλλήλου, επί της εκδοθείσας κατά τα ανωτέρω πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των οριζομένων στην παρούσα.

    [04] Αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο

    Αύξηση 1,223 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Ειδικότερα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, αυξήθηκαν τον Ιούνιο στα 6,807 δισ. ευρώ έναντι 5,584 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάιο.

    Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του 2015) ανέρχονταν τον Ιούνιο σε 83,025 δισ. ευρώ έναντι 83,305 δισ. ευρώ τον Μάιο.

    Έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) διαμορφώθηκε στον Ιούνιο σε 89,832 δισ. ευρώ.

    Από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός όσων έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 4.003.372 ενώ σε 1.492.088 από αυτούς δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 755.086 και αντιστοιχούν στο 50,65% εκείνων για τους οποίους είναι δυνατόν να επιβληθούν τα αναγκαστικά μέτρα.

    [05] Νέο θρίλερ στο Κορωπί - Ο σύζυγος της δολοφονημένης 35χρονης πυροβόλησε δύο άτομα

    Συνελήφθη στα Καλύβια, έπειτα από άγρια καταδίωξη, ο 41χρονος σύζυγος της 35χρονης που δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στο Κορωπί, από την 26χρονη σύντροφό του και ο οποίος πυροβόλησε σήμερα το απόγευμα, με καραμπίνα, τους γονείς της τελευταίας στο σπίτι τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 41χρονος που μετέφερε ο ίδιος αργά χθες το βράδυ, με το αυτοκίνητό του, στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου την πρώην σύζυγό του, την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα η νυν σύντροφός του με πολλές μαχαιριές, πήγε το απόγευμα στο σπίτι των γονέων της 26χρονης, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Τότε έβγαλε μια καραμπίνα, τους πυροβόλησε τραυματίζοντάς τους, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

    Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και τον εντόπισε να κινείται με το αυτοκίνητό του, στο Κορωπί. Ο 41χρονος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, αλλά εκείνοι, μετά από άγρια καταδίωξη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και να τον συλλάβουν.

    [06] Πυρκαγιά σε εξέλιξη ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι

    Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στην περιοχή Θυνί Αργολίδας, ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Κρανίδι.

    Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 26 άτομα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο πευκοδάσος της Κορακιάς, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί εξοχικές κατοικίες και διάφορα κτίρια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

    [07] Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε δικαστήριο σε βάρος του Γκιουλέν σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος

    Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι είναι ο «εγκέφαλος» της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο πρώην ιμάμης, που διαμένει στην Πενσιλβάνια από το 1999, κατηγορείται ότι «διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου», που στοίχισε την ζωή σε 272 ανθρώπους.

    Αυτή η ενέργεια ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να υποβληθεί επίσημο αίτημα έκδοσης του αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ουάσιγκτον.

    Ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τουρκία έχουν ζητήσει επανειλημμένως στις ΗΠΑ να εκδώσουν τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν. Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να παρουσιάσει αποδείξεις για την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ερντογάν.

    Η Τουρκία έχει γνωστοποιήσει από την πλευρά της ότι έχει καταθέσει ήδη δύο φορές «φακέλους» με στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του Γκιουλέν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

    Ο 70χρονος Γκιουλέν διαψεύδει κάθε εμπλοκή του.

    [08] Συγχαρητήρια Αρ. Μπαλτά στη Φιλαρμονική «Μάντζαρος», για το χρυσό βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ορχηστρών

    Τα συγχαρητήριά του στη Φιλαρμονική Ορχήστρα «Μάντζαρος» της Κέρκυρας, που κατέκτησε το χρυσό βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ορχηστών «World Orchestra Festival 2016», το οποίο διεξήχθη στη Βιέννη, καθώς και στον αρχιμουσικό της, Σωκράτη Άνθη, που τιμήθηκε με το βραβείο «Εξαίρετου Μαέστρου», έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς. «Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την αγάπη και την παράδοση της Κέρκυρας για τη Μουσική», επισημαίνει, στο μήνυμά του, ο υπουργός.

    Η ορχήστρα συμμετείχε για δεύτερη φορά στο παγκόσμιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βιέννη. Σ' αυτό, διαγωνίζονται συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται σεμινάρια στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και συναυλίες.

    [09] Η διεθνής έκθεση consumer electronics και home appliances, IFA, στο Βερολίνο

    Στο επίκεντρο της IFA αναμένεται και φέτος να βρεθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες για audio, Hi-Fi, High End, τηλεόραση, κινητά, tablets, smartphones, multimedia, DVD, ψηφιακή τεχνολογία, software, internet,παιχνίδια, edutainment, αλλά και λευκές συσκευές.

    Η IFA επέκτεινε, τα τελευταία χρόνια, τους τομείς της και φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο τομέας«House of sound»,ένα περιβάλλον ειδικών προδιαγραφών, όπου προμηθευτές τεχνολογίας του ήχου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.

    Ακόμη, στο πλαίσιο της έκθεσης, συγκεκριμένα στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, θα πραμγατοποιηθεί, για τρίτη φορά, στο City Cube του εκθεσιακού οργανισμού του Βερολίνου, το Συνέδριο των "top-ranking thinkers & doers" του κλάδου, IFA+ Summit,με κεντρική θεματολογία: «Exploring the Digital Society».

    Περισσότεροι από 240.000 ενδιαφερόμενοι και 6.000 εκπρόσωποι ΜΜΕ από όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο την IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές πλατφόρμες παραγγελιών, οι οποίες ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2016 - 16:32:25 UTC