Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό
  • [02] «Η κυβέρνηση συναποφασίζει την ασφάλεια των πολιτών με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν»
  • [03] Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 από το 2010 και μετά
  • [04] Στο 60,8% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών τον Ιούλιο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [05] Άνοδος της τουριστικής κίνησης το 2015 παρά τους κλυδωνισμούς στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη της IBHS ΑΕ
  • [06] Νέο θρίλερ στο Κορωπί - Ο σύζυγος της δολοφονημένης 35χρονης πυροβόλησε δύο άτομα
  • [07] Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • [08] Εξακολουθούν να καίνε τα πύρινα μέτωπα σε Αργολίδα και Αγρίνιο
  • [09] Η αρχαία Ολυμπία στο Ρίο!
  • [10] Αίγυπτος: Ο στρατός σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους
  • [11] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η Τουρκία "επί του παρόντος" δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα ήταν όμως λάθος να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις
  • [12] Γαλλία: Διαμάχη ξέσπασε για την ημέρα του "μπουρκίνι" που διοργανώθηκε σε ένα θαλάσσιο πάρκο
  • [13] Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο με μία νεκρή 25 ετών
  • [14] Γ. Μουζάλας για την επιστολή 8 ΜΚΟ : Οι παρατηρήσεις τους είναι πάντα ευπρόσδεκτες

  • [01] Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η διάταξη για το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό

    Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ.

    Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

    Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά.

    Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ' άρθρον ψηφίστηκε και το σύνολο του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπέρ ψήφισαν 210 βουλευτές και 20 κατά.

    [02] «Η κυβέρνηση συναποφασίζει την ασφάλεια των πολιτών με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν»

    «Μετά την εισήγηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση, για μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα στο κράτος και τους καταληψίες δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να τον ξεπεράσει. Δήλωσε ότι έχει καλέσει "συλλογικότητες των Εξαρχείων" να συζητήσουν για να υπάρξει ανεμπόδιστη και ελεύθερη έκφραση των ιδεών. Προφανώς και για να συναποφασίσουν για το παρόν και το μέλλον της ασφάλειας μια ολόκληρης περιοχής στην καρδιά της Αθήνας» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Τόσκας υποτάσσεται στις πιο ακραίες θέσεις του κόμματός του και πως στην κόντρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ηττάται κατά κράτος και το κόμμα επιβάλλει τη βούλησή του.

    «Έτσι, μετά την κομματική και ιδεολογική κάλυψη των αντιεξουσιαστών η κυβέρνηση περνά στο επόμενο στάδιο. Τη διαβούλευση, τη συναπόφαση και τη συνδιαχείριση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με εκείνους που την αμφισβητούν και τη δυναμιτίζουν. Το επόμενο στάδιο είναι οι αντιεξουσιαστές, οι καταληψίες και οι μπαχαλάκηδες να δίνουν οδηγίες στην Αστυνομία» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τόσκας θα πρέπει να καταλάβουν ότι καθήκον και αποστολή τους είναι να φροντίζουν και να προστατεύουν μία μόνο «συλλογικότητα», τους Έλληνες πολίτες, τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.

    «Πρώτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [03] Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 από το 2010 και μετά

    Παρατείνεται για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016, η προθεσμία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 των ετών από το 2010 και μετά, με τροπολογία που κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στο σχέδιο νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης, και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε 27/7/2016.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν έως την ημερομηνία αυτή τα πρόστιμα και οι πρόσθετοι φόροι, μειώνονται στο μισό. Καταθέτοντας την τροπολογία ο κ. Αλεξιάδης, κάλεσε τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις εντός της νέας προθεσμίας, με μειωμένους τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα, προκειμένου να απεικονίσουν σωστά την περιουσιακή τους κατάσταση και πρόσθεσε ότι όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά στοιχεία υπάρχουν σοβαρά λάθη στην περιγραφή ακινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στον ορθό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

    [04] Στο 60,8% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών τον Ιούλιο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Ιουλίου -συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ- ανήλθε στο 58,4%, παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Ιουνίου 2016, ενώ χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 60,8% έναντι 60,6%. Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν 47,6% συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ και 58,4% χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ.

    Οι Έλληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 40,2% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

    Τον Ιούλιο 2016 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξης των 24,57 εκατ., ενώ οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 24,57 εκατ.

    Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούλιο 2016 πραγματοποίησαν το 55,0% των συναλλαγών (σε σχέση με το 55,3% τον προηγούμενο μήνα).

    [05] Άνοδος της τουριστικής κίνησης το 2015 παρά τους κλυδωνισμούς στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη της IBHS ΑΕ

    Περαιτέρω άνοδος της τουριστικής κίνησης χαρακτήρισε το 2015, παρά τους κλυδωνισμούς στην οικονομία, όπως αναφέρεται σε μελέτη της IBHS ΑΕ για τον εγχώριο κλάδο των ξενοδοχείων.

    Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της IBHS, Μαρία Μεταξογένη, «οι φορείς του κλάδου εκτιμούν ότι το τρέχον έτος η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς ανόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η Ελλάδα ενδέχεται να υποδεχτεί περίπου 500.000 περισσότερους αλλοδαπούς τουρίστες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν 5% περισσότερες πτήσεις προς την Ελλάδα. Πάντως, η επαλήθευση αυτών των προβλέψεων εξαρτάται από τη διαμόρφωση του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού της χώρας το επόμενο διάστημα».

    Κατά τον Αλέξη Νικολαΐδη, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst, το 2015 επιφύλασσε επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, καθώς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιανουάριο και οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας προκάλεσαν ανησυχία για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κλίμα έντονης αβεβαιότητας.

    Επιπλέον, όπως αναφέρεται, η τραπεζική αργία, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και η διενέργεια του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο, επηρέασαν αρνητικά την τουριστική αγορά, ενώ αρκετοί ταξιδιώτες προχώρησαν σε ακύρωση των κρατήσεών τους προς τις αεροπορικές εταιρείες. Παράλληλα, η είσοδος χιλιάδων προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκάλεσε προβλήματα στην τουριστική δραστηριότητα των εν λόγω περιοχών.

    Εν τέλει, η επίτευξη συμφωνίας επανέφερε άμεσα τους ρυθμούς κρατήσεων και τις αφίξεις σε ανοδική τροχιά, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού στις προαναφερθείσες δυσμενείς συνθήκες.

    Αναλυτικότερα, οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών τους πρώτους εννέα μήνες αυξήθηκαν κατά 8,4% σε ετήσια βάση, στις 20,6 εκατ. αφίξεις, αριθμός που διαμορφώθηκε στα 22,6 εκατ. περιλαμβανομένων των τουριστών κρουαζιέρας. Οι εισπράξεις εξακολούθησαν να αυξάνονται με χαμηλότερο ρυθμό: +6,2%, στα 12,42 δισ. ευρώ, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι κρουαζιέρες, το εν λόγω μέγεθος διαμορφώθηκε στα 12,79 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, η Τουρκία υπέστη μείωση αφίξεων λόγω της μεγάλης πτώσης του αριθμού των Ρώσων τουριστών και των εμφυλίων πολέμων σε Συρία και Ιράκ. Αυτές οι συνθήκες, σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Βορείου Αφρικής, τόνωσαν την ελκυστικότητα της χώρας μας.

    Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου

    Στη μελέτη της IBHS αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 1.275 επιχειρήσεων. Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνοψίζονται στα εξής:

    - Ο κύκλος εργασιών του δείγματος το 2014 αυξήθηκε σημαντικά κατά 14,6%, στα 2,7 δισ. ευρώ.

    - Τα συνολικά ΚΠΤΦΑ (Κέρδη Προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων) ενισχύθηκαν κατά 22,4%, στα 850 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε κέρδη 154,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 27,35 εκατ. ευρώ το 2013.

    - Το περιθώριο ΚΠΤΦΑ αυξήθηκε οριακά στο 31,6%, ενώ το περιθώριο ΚΠΦ διαμορφώθηκε στο 6,1%, έναντι 4% το προηγούμενο έτος.

    - Η κεφαλαιακή μόχλευση παρέμεινε στο 0,4 προς 1.

    [06] Νέο θρίλερ στο Κορωπί - Ο σύζυγος της δολοφονημένης 35χρονης πυροβόλησε δύο άτομα

    Συνελήφθη στα Καλύβια, έπειτα από άγρια καταδίωξη, ο 41χρονος σύζυγος της 35χρονης που δολοφονήθηκε στο Κορωπί, από την 26χρονη σύντροφό του και ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα, τους γονείς της τελευταίας στο σπίτι τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 41χρονος που μετέφερε ο ίδιος αργά με το αυτοκίνητό του, στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου την πρώην σύζυγό του, την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα η νυν σύντροφός του με πολλές μαχαιριές, πήγε στο σπίτι των γονέων της 26χρονης, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Τότε έβγαλε μια καραμπίνα, τους πυροβόλησε τραυματίζοντάς τους, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

    Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και τον εντόπισε να κινείται με το αυτοκίνητό του, στο Κορωπί. Ο 41χρονος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, αλλά εκείνοι, μετά από άγρια καταδίωξη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και να τον συλλάβουν.

    [07] Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

    Αναρτήθηκαν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2016-17. Έτσι, από αύριο έως και την Τρίτη 9 Αυγούστου, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, θα μπορούν να ασκήσουν ένσταση. Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα ακολουθήσει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

    Υπενθυμίζεται ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι αιτήσεις για αναπληρωτές έγιναν ηλεκτρονικά, σε μια προσπάθεια του υπουργείου να συντομεύσει τη διαδικασία και να ξεκινήσει η ερχόμενη σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα κενά. Μένει βέβαια να προχωρήσει η διαδικασία και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η διαδικασία επιλογής αναπληρωτών και ωρομισθίων γίνεται υπό την «ομπρέλα» του ΑΣΕΠ.

    Προς το παρόν, στη διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr/ έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί που έχουν μόρια προϋπηρεσίας ή/και μόρια επιτυχίας σε έναν από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., καθώς επίσης και οι προσωρινοί ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών με μηδενική προϋπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με μηδενική προϋπηρεσία και χωρίς μόρια επιτυχίας σε κάποιον από τους τελευταίους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π..

    [08] Εξακολουθούν να καίνε τα πύρινα μέτωπα σε Αργολίδα και Αγρίνιο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Θυνί Αργολίδας, ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Κρανίδι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές ή εξοχικές κατοικίες.

    Μετά τη δύση του ηλίου έφυγαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τη μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς δίνουν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 26 άτομα.

    Tο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν βυτιοφόρα οχήματα και μηχανήματα του δήμου Ερμιονίδας.

    Παράλληλα, σε δύσβατη χαράδρα και χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκεσε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου.

    Στην επιχείρηση για τον έλεγχο της φωτιάς μετέχουν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

    [09] Η αρχαία Ολυμπία στο Ρίο!

    Το αρχαίο ελληνικό στοιχείο έχει πλέον τη δική του παρουσία στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο. Σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η ΔΟΕ, τοποθετήθηκαν σε μια γυάλινη προθήκη σε κεντρικό χώρο του Χωριού, δύο λίθοι που εστάλησαν από την Αρχαία Ολυμπία με την συγκατάθεση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Πρόκειται για μνημείο πένθους αφιερωμένο στους αθλητές που έχασαν άδικα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ενέργειά του και μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προσφορά της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα. Στη μνήμη των αδικοχαμένων αθλητών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

    Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, εκπρόσωποι Ολυμπιακών αποστολών και μέλη της ΔΟΕ.

    [10] Αίγυπτος: Ο στρατός σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους

    Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε τον Αμπού Ντουά αλ Ανσάρι, τον ηγέτη, όπως ανέφερε, του αιγυπτιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους ή της «Επαρχίας του Σινά» κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών που διεξήγαγε κοντά στην πόλη Αρίς.

    Όπως ανέφερε ο στρατός σε ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook, οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν επίσης 45 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψαν αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

    Η οργάνωση δεν έκανε κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση του στρατού μέχρι τώρα.

    [11] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η Τουρκία "επί του παρόντος" δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα ήταν όμως λάθος να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις

    H διακοπή των διαπραγματεύσων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε "ένα σοβαρό λάθος της εξωτερικής πολιτικής" κρίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.

    Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό να "παγώσουν" οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, απορρίπτοντας την πρόταση του καγκελαρίου της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι η Τουρκία επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. "Η Τουρκία, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα όχι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως ζητούν ορισμένοι", τόνισε.

    "Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε αν λέγαμε μονομερώς στην Τουρκία ότι οι διαπραγματεύσεις τερματίζονται", πρόσθεσε.

    [12] Γαλλία: Διαμάχη ξέσπασε για την ημέρα του "μπουρκίνι" που διοργανώθηκε σε ένα θαλάσσιο πάρκο

    Η διοργάνωση μιας ημέρας «μπουρκίνι», του μαγιό που καλύπτει το σώμα και φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, από μια οργάνωση μουσουλμάνων γυναικών σε ένα ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο στη νότια Γαλλία προκάλεσε σάλο μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων, που ζήτησαν την απαγόρευσή της.

    Αυτή η οργάνωση γυναικών, που δραστηριοποιείται στις συνοικίες βόρεια της Μασσαλίας που πλήττονται από την φτώχεια, «έκλεισε» το θαλάσσιο πάρκο Speed Water για την 10η Σεπτεμβρίου, συστήνοντας στους καλεσμένους της να «μην προσέλθουν» με μαγιό που αποτελείται από δύο κομμάτια, αλλά με το μαγιό που καλύπτει το γυναικείο σώμα «από το στήθος έως τα γόνατα».

    «Το πάρκο επιτρέπει κατ? εξαίρεση τα μπουρκίνι/τζιλμπάμπ (τουνίκ)» αναγράφεται στην αφίσα που έχει επίσης αναρτήσει η οργάνωση Smile 13. Στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook επισημαίνεται ότι αυτή η ένδυση που επιβλήθηκε εξηγείται από την παρουσία «ανδρών ναυαγοσωστών».

    «Τα αγοράκια επιτρέπεται να παραστούν έως την ηλικία των 10 ετών» τονίζεται επίσης.

    Ο δήμαρχος του Πεν-Μιραμπό, της πόλης των 20.000 κατοίκων όπου βρίσκεται το θαλάσσιο πάρκο, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει μια «διαταγή με την οποία θα απαγορεύεται αυτή η δημόσια εκδήλωση καθώς ενδέχεται να προκαλέσει διατάραξη της δημοσίας τάξης».

    «Θεωρώ αυτό το γεγονός ως μια πρόκληση την οποία δεν έχουμε ανάγκη υπό το παρόν πλαίσιο. Πρόκειται καθαρά για κοινοτικό διχασμό» δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France ο αριστερός δήμαρχος, Μισέλ Αμιέλ, που είναι επίσης γερουσιαστής.

    Από την πλευρά της η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων (δεξιά) Βαλερί Μπουαγιέ, επισήμανε σε μήνυμά της στο Twitter ότι το να «αποδεχθούμε αυτήν την λεγόμενη μόδα, είναι σα να ανεχόμαστε τον διχασμό στην χώρα μας, όμως είναι επιπλέον θέμα αξιοπρέπειας των γυναικών, θέμα σεβασμού των θεμελιωδών μας αρχών».

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο που προέρχεται από το Εθνικό Μέτωπο (ακροδεξιά) μιας συνοικίας της Μασσαλίας, τον Στεφάν Ραβιέ, «αυτή η ισλαμική ημέρα δείχνει ότι πέραν από τις διαβεβαιώσεις των μουσουλμανικών αρχών, ένας συγκεκριμένος αριθμός μουσουλμάνων κρατά αποστάσεις εθελουσίως από το δημοκρατικό μας μοντέλο και μπαίνει με την θέλησή του στο περιθώριο της κοινωνίας μας».

    [13] Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο με μία νεκρή 25 ετών

    Τροχαίο δυστύχημα, με απολογισμό μία νεκρή γυναίκα 25 ετών και δύο 30χρονες ελαφρά τραυματισμένες, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο.

    18 χρονος οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με ταχύτητα πάνω στις τρεις κοπέλες, οι οποίες περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πριάμου, στον Άγιο Δημήτριο.

    Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.

    [14] Γ. Μουζάλας για την επιστολή 8 ΜΚΟ : Οι παρατηρήσεις τους είναι πάντα ευπρόσδεκτες

    «Συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με τις οργανώσεις που ασχολούνται με το προσφυγικό και οι παρατηρήσεις τους είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αφορμή το συγκεκριμένο αίτημα» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για την επιστολή οκτώ ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

    Στην επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, οχτώ ελληνικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας και ζητούν συνάντηση με τον κ. Μουζάλα.

    «Με βάση την καθημερινή μας εργασία στα κέντρα φιλοξενίας, βλέπουμε ότι η κατάσταση επηρεάζει τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους, είτε πρόκειται για εργαζομένους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή για Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους, καθώς επίσης και τον τοπικό ελληνικό πληθυσμό. Συχνά η έλλειψη άμεσης, κατάλληλης και αναλογικής ανταπόκρισης από την αστυνομία σε καταστάσεις έντασης ή η κατάλληλη παρακολούθηση των εξελίξεων και η καταβολή προσπαθειών συμφιλίωσης καταδεικνύουν ανεπαρκή κατάρτιση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο μετριασμός των συγκρούσεων, και αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο για περαιτέρω βία» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους επιστολή και προτείνουν συνάντηση για να μοιραστούν εμπειρίες που μπορεί να αποβούν χρήσιμες κατά τη λήψη των αποφάσεων του υπουργείου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

    Επίσης, οι οκτώ μη κυβερνητικές οργανώσεις θεωρούν επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν «συντονισμένα και σαφή πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στους καταυλισμούς».

    Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπογράφουν το κείμενο είναι οι εξής: Danish Refugee Council, Norwegian Refugee Council, Oxfam, Save the Children, Αλληλεγγύη-Solidarity Now, International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, International Rescue Committee, και Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2016 - 22:32:29 UTC