Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 71 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα
  • [02] Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 71 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
  • [03] Για άμεση στελέχωση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου δεσμεύτηκε, ο αν. ΥΠΕΣΔΑ Χρ. Βερναρδάκης
  • [04] Χρ. Σπίρτζης: Στα 764.5 εκατ. ευρώ το όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση των οδικών αξόνων
  • [05] ΥΠΟΙΚ: Το 90% των φορολογούμενων θα πληρώσει, είτε λιγότερο, είτε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι
  • [06] «Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας»
  • [07] Ν. Τόσκας: Η σύλληψη Σακκά και Σεϊσίδη αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης και των διωκτικών Αρχών
  • [08] Μεσολάβηση του Μ. Μπόλαρη για τις εξαγωγές του κρόκου Κοζάνης στις αραβικές χώρες
  • [09] Υπ. Εργασίας: Από τις 22 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Επίδομα Κοιν.Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
  • [10] Φρ.Ολάντ: Η τρομοκρατική απειλή δεν θα επηρεάσει την υποψηφιότητα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
  • [11] Πτώση κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες η δημοτικότητα της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [12] Γερμανία-δημοσκόπηση:Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ
  • [13] Spiegel: Οι δράστες των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων καθοδηγούνταν από μέλη του ΙΚ στη Σαουδική Αραβία
  • [14] Επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου της Πελλάνας στις 11, 18 και 25 Αυγούστου
  • [15] Η Ό. Γεροβασίλη για την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων
  • [16] «Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας»
  • [17] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" λόγω τεχνικού προβλήματος
  • [18] Αντίθετες απόψεις ανάμεσα στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το Πάρκο Τρίτση
  • [19] Ιταλία: Συνελήφθη Τυνήσιος με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση
  • [20] Στην παρέλαση Europride στο Άμστερνταμ η επίτροπος Β. Γιούροβα,στο πλαίσιο καμπάνιας της Κομισιόν

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 71 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα

    «Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά τη λήξη του ψυχρού πολέμου πριν από 25 χρόνια, η πορεία προς τον πυρηνικό αφοπλισμό δεν έχει συντελεστεί, κυρίως με ευθύνη των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ρωσίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 71 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και υπογραμμίζει ότι είναι η ώρα για ένα νέο πολύμορφο παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα, με στόχο όχι μόνο την κατάργηση και απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, αλλά και των πυρηνικών εργοστασίων, τα οποία κάθε άλλο παρά ασφαλή έχουν αποδειχθεί.

    «Ισχυρά μηνύματα εγρήγορσης και κινητοποίησης πηγάζουν από την 71η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα. Πολλοί τοπικοί πόλεμοι μαίνονται, ιδιαίτερα στην πολύπαθη Μ. Ανατολή, ενώ στον βωμό των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών θυσιάζονται κατά μέσο όρο περίπου 5 δισ. δολάρια ημερησίως. Τα πυρηνικά οπλοστάσια παραμένουν ισχυρότατα και τα σενάρια χρησιμοποίησής τους έχουν επανεμφανιστεί με αφορμή συγκρούσεις και διενέξεις στην περιοχή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ταυτόχρονα, τονίζει πως «υπάρχουν σήμερα στον κόσμο πάνω από είκοσι χιλιάδες πυρηνικά όπλα, τα οποία κατέχονται από εννέα χώρες ενώ, σε όλη τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, οι χώρες που κατείχαν πυρηνικά όπλα ήταν εκείνες που αποτελούν και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συνεπώς, το αίτημα και ο στόχος του γενικού και πλήρους πυρηνικού αφοπλισμού διατηρεί την επικαιρότητά του στο ακέραιο».

    «Είναι η ώρα για ένα νέο πολύμορφο παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα, με στόχο όχι μόνο την κατάργηση και απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, αλλά και των πυρηνικών εργοστασίων, τα οποία κάθε άλλο παρά ασφαλή έχουν αποδειχθεί. Νωπή είναι η εμπειρία από το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ο έλεγχος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μέσω της σχετικής συμφωνίας, πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για αλλαγή πολιτικής από τις κυβερνήσεις των χωρών της Μ. Ανατολής, που αρνούνται ή εμποδίζουν τη μετατροπή της περιοχής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής».

    «Η Ελλάδα -και πολύ περισσότερο η Κύπρος- έχουν κάθε λόγο να υποστηρίξουν διαδικασίες αποστρατιωτικοποίησης και αποπυρηνικοποίησης στη Μ. Ανατολή και στη Μεσόγειο. Οι αναγκαίες καλές σχέσεις με το Ισραήλ πρέπει να συνεισφέρουν στην ανάληψη φιλειρηνικών πρωτοβουλιών για την περιοχή και να αξιοποιηθούν υπέρ του μεγάλου στόχου του πυρηνικού αφοπλισμού», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Με δεδομένο ότι η υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή μας και στον κόσμο είναι αδιαίρετη, η κυβέρνηση της Ελλάδας οφείλει να συμβάλλει -στο μέτρο του δυνατού, κυρίως μέσω της ΕΕ- υπέρ της αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό, στην Τουρκία».

    [02] Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 71 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

    Σήμερα, εβδομήντα ένα χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στηΧιροσίμακαι το Ναγκασάκι, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ατομικές βόμβες, ενώ χιλιάδες εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας, «στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών και μονοπωλίων, για τη διανομή των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 71 χρόνια από τη ρίξη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

    Το ΚΚΕ προσθέτει ότι ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύεται, όπως σημειώνει, από τις επεμβάσεις, τους δεκάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους με θύματα τους λαούς και με χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

    [03] Για άμεση στελέχωση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου δεσμεύτηκε, ο αν. ΥΠΕΣΔΑ Χρ. Βερναρδάκης

    Το αμέσως προσεχές διάστημα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα στελεχωθούν κατά προτεραιότητα λόγω νησιωτικότητας, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης ενώπιων του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου σε συνάντησή τους, σήμερα, στο υπουργείο.

    Στην διάρκεια της συνάντησης, ο περιφερειάχης ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για το πρόβλημα υποστελέχωσης της περιφέρειας, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χατζημάρκου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας, ενώ το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, μετά από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης 165 υπαλλήλων. Η σημερινή στελέχωση αφορά στο 57,5% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων, για τη λειτουργία της Περιφέρειας, θέσεων προσωπικού. Οι υπηρετούντες σήμερα υπάλληλοι είναι 457 ενώ οι θέσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό αφορούν σε 793 υπαλλήλους (μόνιμο και προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου).

    [04] Χρ. Σπίρτζης: Στα 764.5 εκατ. ευρώ το όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση των οδικών αξόνων

    Συνολικό όφελος 764.477.773 ευρώ είχε το ελληνικό Δημόσιο από την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ,Ε65,ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία πίνακες και έγγραφα.

    «Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η "Αυγή", αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή» τονίζει ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει: «"Λέτε ψέματα", είπε η ΝΔ, τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγγνώμη. Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά, θα ακολουθήσουν και τώρα. Μόνο που δεν φρόντισαν αυτήν τη φορά να "καλυφθούν" πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται "κοινοβουλευτικός έλεγχος" τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της λάσπης. Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο».

    Και συνεχίζει ο κ. Σπίρτζης:

    «Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια, που τόσο πολύ ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, και τους πάτρωνές της. Απλά με αριθμούς ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τις επίσημες συμβάσεις. Του τότε και του τώρα. Και το τι κέρδισε ο ελληνικός λαός:

  • Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ:

    ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΤΑΝ:

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 297.220.000 ΕΥΡΩ

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.558.540 ΕΥΡΩ

    Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 145.181.837 ΕΥΡΩ

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 69.762.650 ΕΥΡΩ

    ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

    171.834.053 ΕΥΡΩ!!!

  • Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:

    ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 317.422.135 ΕΥΡΩ

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.818.141 ΕΥΡΩ

    Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 150.000.000 ΕΥΡΩ

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 24.000.000 ΕΥΡΩ

    ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

    230.240.276 ΕΥΡΩ!!!

  • Στον Ε 65:

    ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 181.758.601 ΕΥΡΩ

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 23.144.843 ΕΥΡΩ

    Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 7.500.000 ΕΥΡΩ

    ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:

    137.403.444 ΕΥΡΩ!!!

    Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ:

    ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

    ΑΝΗΛΘΕ ΣΕ: 225.000.000 ΕΥΡΩ

    ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: 764.477.773 ευρώ!!!»

    Και ο κ Σπιρτζης καταλήγει:

    «Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του. Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.

    Λίγη ντροπή επιτέλους. Το πάρτι τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους. Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεοκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας με δίκαιη ανάπτυξη, για τους Έλληνες.

    Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:

    Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.

    Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη -λάσπη κάτι θα μείνει».

    Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.

    Γιατί: Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε...».

    [05] ΥΠΟΙΚ: Το 90% των φορολογούμενων θα πληρώσει, είτε λιγότερο, είτε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι

    Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2016 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι και όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. «Αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι το γεγονός ότι στον ΕΝΦΙΑ 2016 υπάρχει ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, προκύπτει ότι:

    - Το 34 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,4 εκατ.) θα πληρώσουν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι.

    - Το 35 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,5 εκατ.) θα πληρώσουν ακριβώς το ίδιο.

    - Το 21 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατ.) θα πληρώσουν ελάχιστα παραπάνω (από 1 λεπτό έως 10 ευρώ).

    - Περίπου το 5,8% των φυσικών προσώπων (πάνω από 420.000) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ.

    -Περίπου το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000) θα πληρώσουν επιπλέον από 50 ευρώ και πάνω.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, περίπου το 90% των φυσικών προσώπων (περίπου 6,4 εκατ.) θα πληρώσει, είτε λιγότερο ΕΝΦΙΑ, είτε τον ίδιο ή σχεδόν τον ίδιο, σε σχέση με πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΟΙΚ: Τα βήματα σταδιακής χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων

    [06] «Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας»

    Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας. Κι αυτό οφείλεται στο ότι εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος, πλην όμως δεν μπορούμε να ζούμε μόνο μ'αυτό αν δεν αποδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της αρχαίας κληρονομιάς μας. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την ομάδα Αμερικανών φοιτητών του πανεπιστημίου North Eastern της Βοστόνης, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μαθήματος «Διάλογος των Πολιτισμών: Η Ελλάδα του χθες και του σήμερα».

    Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε:

    «Το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα υπήρξε η κοιτίδα και το λίκνο του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού. Και τούτο διότι κληροδότησε στον Πολιτισμό αυτόν πρωτίστως την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη. Οι αρχές αυτές είναι πυλώνες του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού.

    Σήμερα οι πυλώνες αυτοί δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, ιδίως δε λόγω της αλόγιστης και χωρίς κανόνες οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της συνακόλουθης επικυριαρχίας των "αγορών", καθώς και λόγω της τρομοκρατίας, πρωτίστως της τζιχαντιστικής, που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Σ? αυτόν τον αγώνα στήριξης της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας η Ελλάδα είναι παρούσα και με κάθε τρόπο δείχνει πως πρέπει να υπερασπισθούμε τις κοινές πολιτισμικές μας ρίζες. Τούτο μπορεί καθένας να το αντιληφθεί ευχερώς αν αναλογισθεί επιπλέον ότι ο Ελληνικός Λαός, με τεράστιες θυσίες, ακολουθεί αταλάντευτα την πορεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Ενώ άλλοι λαοί, χωρίς να έχουν υποστεί ούτε κατ? ελάχιστο τέτοιες θυσίες, εγκαταλείπουν την Ευρώπη».

    Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος έθεσε το ερώτημα αυτή η σημερινή ανησυχητική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προσθέσει: «Η απάντηση είναι απλή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ελκυστική, ακριβώς διότι φαίνεται να εγκαταλείπει κάποιες από τις ρίζες και τις αρχές πουν την θεμελίωσαν μετά τον εφιάλτη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Κι εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας σήμερα. Η Ελλάδα αγωνίζεται και θ'αγωνίζεται για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές ρίζες της και αρχές της. Και μ'αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα υπερασπίζεται, στο μέτρο που της αναλογεί κατά την ιστορία της και την προοπτική της, τον Ευρωπαϊκό και τον εν γένει Δυτικό Πολιτισμό».

    Υποδεχόμενος τους Αμερικανούς φοιτητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά του που τους συναντά πάλι στην Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχάρη το εμβληματικό, όπως είπε Πανεπιστήμιο North Eastern, «που είναι ένα από τα αρχαιότερα των ΗΠΑ αφού ιδρύθηκε το 1898, διότι έχει συμπεριλάβει στη διδασκαλία για τους δευτεροετείς φοιτητές το πρόγραμμα «Διάλογος των Πολιτισμών». «Και σας ευχαριστώ διότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, βρίσκεσθε ξανά στην Ελλάδα για να γνωρίσετε την "Ελλάδα του χθες και του σήμερα"», προσέθεσε ο πρόεδρος, ενώ απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς «τον μεγάλο φιλέλληνα, μ? όλη της σημασία της λέξης, καθηγητή κ. Κατούλα καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων κ. Σόρογκα, αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή σας στην Ελλάδα και, επομένως, η ελληνοκεντρική εφαρμογή του Προγράμματος "Διάλογος των Πολιτισμών"».

    [07] Ν. Τόσκας: Η σύλληψη Σακκά και Σεϊσίδη αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης και των διωκτικών Αρχών

    «Η σύλληψη των Σακκά-Σεϊσίδη αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης και των διωκτικών Αρχών. Δίνει το στίγμα ότι είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε όσους παραβιάζουν τον νόμο», ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

    Για το θέμα των Εξαρχείων, ο κ. Τόσκας είπε ότι το υπουργείο, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, διαμορφώνει περιβάλλον ασφαλείας με «συστηματικό και χειρουργικό τρόπο» και πρόσθεσε πως «πρόσφατα εξολοθρεύτηκε μεγάλο μέρος της μαφίας των ναρκωτικών στην περιοχή και δεν ήταν επιτυχία μίας ημέρας».

    Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, την κατηγόρησε ότι επιχειρεί να ψαρέψει σε θολά νερά και παριστάνει τον «φίλο» της ΕΛΑΣ και της ασφάλειας. «Δεν θα επιτρέψουμε τη δράση όσων επιδιώκουν την ένταση και την υπονόμευση της Δημοκρατίας. Είναι "ξένο σώμα" για την ΕΛΑΣ και αυτό το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Δεν μπορούν να κάνουν κριτική και να εμφανίζονται ως τιμητές όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιδιώκουν την ένταση» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

    Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Κασιδιάρης έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ «για τη σύλληψη των αριστερών τρομοκρατών και αναρχικών Σακκά και Σεϊσίδη» και πρόσθεσε ότι το έγκλημα συγκάλυψης των τρομοκρατών είναι διαρκές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους τρομοκράτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη ΓΑΔΑ μεταφέρονται οι συλληφθέντες αντιεξουσιαστές Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης

    [08] Μεσολάβηση του Μ. Μπόλαρη για τις εξαγωγές του κρόκου Κοζάνης στις αραβικές χώρες

    Το ζήτημα της διευκόλυνσης των εξαγωγικών προσπαθειών του κρόκου Κοζάνης στις αραβικές χώρες βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης με το γ.γ του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου, Rashad Mabger, και τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, Essam Ibrahim Hassan Baitalmal. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη.

    Η προαναφερόμενη πρωτοβουλία του κ. Μπόλαρη ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθύντρια του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκο Πατσιούρα, Ιωάννη Μανώλα και Ελένη Καλύβα αντίστοιχα, οι οποίοι και του ανέλυσαν την πολιτική εξαγωγών και τη διεύρυνση του εξαγωγικού του εμπορίου ιδιαίτερα σε χώρες του αραβικού κόσμου.

    [09] Υπ. Εργασίας: Από τις 22 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Επίδομα Κοιν.Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

    Από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απονομή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπεριλήκων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) στην επιλογή: Συντάξεις-Επιδόματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ή Εγκύκλιοι.

    [10] Φρ.Ολάντ: Η τρομοκρατική απειλή δεν θα επηρεάσει την υποψηφιότητα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

    Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία τους τελευταίους 18 μήνες δεν θα αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Ο ίδιος έχει στο παρελθόν προειδοποιήσει για έναν μακρύ «πόλεμο» κατά των ισλαμιστών μαχητών εντός και εκτός της Γαλλίας, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έχει δηλώσει ότι είναι αναπόφευκτες περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος.

    Αρκετά θερινά φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ σήμερα η αστυνομία στο Παρίσι συνέλαβε έναν αφγανό μετανάστη, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε πηγή από την αστυνομία.

    «Κάθε υποψήφια πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με το θέμα της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ολάντ στο σημερινό φύλλο της Le Parisien. «Καμία χώρα δεν είναι απρόσβλητη».

    [11] Πτώση κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες η δημοτικότητα της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Η δημοτικότητα της Αγγελα Μέρκελ μειώθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στη Γερμανία, που δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν υποστηρίζουν την προσφυγική της πολιτική.

    Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου ARD δείχνει ότι η υποστήριξη προς το πρόσωπο της καγκελαρίου υποχώρησε κατά 12% σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 47%. Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Αγγελα Μέρκελ από την επανεκλογή της το 2013. Τον περυσινό Απρίλιο, και πριν από την προσφυγική κρίση, η δημοτικότητά της βρισκόταν στο 75%.

    Ταυτόχρονα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, εκ των σφοδρών επικριτών της προσφυγικής της πολιτικής των ανοικτώνθυρών και υπέρμαχου της επιβολής περιορισμών στη μετανάστευση για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκτοξεύθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες στο 44%.

    [12] Γερμανία-δημοσκόπηση:Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

    Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζει κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Συντριπτική (88%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θα ήθελαν αποφασιστικότερη στάση της κυβέρνησής τους έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «ARD-DeutschlandΤrend» που διενήργησε το Ινστιτούτο «infratest dimap» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 15% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη μέτρηση, ενώ το 69% ζητά να ανασταλούν οι συνομιλίες για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

    [13] Spiegel: Οι δράστες των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων καθοδηγούνταν από μέλη του ΙΚ στη Σαουδική Αραβία

    Οι δράστες των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Γερμανία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονταν σε επαφή με εκπροσώπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης --κυρίως στη Σαουδική Αραβία-- που τους συμβούλευαν για το πώς να δράσουν, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel.

    Στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο το γερμανικό περιοδικό εξηγεί ότι οι δύο άνδρες συζητούσαν μέσω μηνυμάτων με διάφορα πρόσωπα, οι τηλεφωνικοί αριθμοί των οποίων παραπέμπουν στη Σαουδική Αραβία.

    Το Spiegel δεν κατονομάζει τις πηγές του.

    [14] Επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου της Πελλάνας στις 11, 18 και 25 Αυγούστου

    Τη δυνατότητα επισκέψεων στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου, στη θέση «Πελεκητή» της Πελλάνας, παρέχει για τον μήνα Αύγουστο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

    Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι προσβάσιμος στις 11, 18 και 25 Αυγούστου, από τις 8:00 έως τις 14:

    [15] Η Ό. Γεροβασίλη για την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων

    Τα οφέλη που αποκομίζουν η χώρα και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, στο hashtag: «#Η_ΑΛΗΘΕΙΑ_ΝΑ_ΛΕΓΕΤΑΙ».

    Αφού υπογραμμίζει ότι «Euro764.477.773 ωφελήθηκε ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων: ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ», η κ. Γεροβασίλη τονίζει αναλυτικά, ανά οδικό άξονα, το όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση:

    - «Στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα το κέρδος από την επαναδιαπραγμάτευση με κατασκευαστές/παραχωρησιούχους ήταν 225 εκατ. ευρώ».

    - «Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ η επαναδιαπραγμάτευση μείωσε τις απαιτήσεις κατασκευαστών κατά 167 εκατ. & παραχωρησιούχων κατά 66 εκατ.».

    - «Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ μείωσε τις απαιτήσεις των κατασκευαστών κατά 152 εκατ. και των παραχωρησιούχων κατά 20 εκατ.».

    - «Τέλος, στον Ε65 μείωσε τις απαιτήσεις των κατασκευαστών κατά 122 εκατ. και των παραχωρησιούχων κατά 16 εκατ. ευρώ».

    [16] «Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας»

    Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας. Κι αυτό οφείλεται στο ότι εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος, πλην όμως δεν μπορούμε να ζούμε μόνο μ'αυτό αν δεν αποδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της αρχαίας κληρονομιάς μας. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την ομάδα Αμερικανών φοιτητών του πανεπιστημίου North Eastern της Βοστόνης, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μαθήματος «Διάλογος των Πολιτισμών: Η Ελλάδα του χθες και του σήμερα».

    Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε:

    «Το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα υπήρξε η κοιτίδα και το λίκνο του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού. Και τούτο διότι κληροδότησε στον Πολιτισμό αυτόν πρωτίστως την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη. Οι αρχές αυτές είναι πυλώνες του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού.

    Σήμερα οι πυλώνες αυτοί δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, ιδίως δε λόγω της αλόγιστης και χωρίς κανόνες οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της συνακόλουθης επικυριαρχίας των "αγορών", καθώς και λόγω της τρομοκρατίας, πρωτίστως της τζιχαντιστικής, που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Σ? αυτόν τον αγώνα στήριξης της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας η Ελλάδα είναι παρούσα και με κάθε τρόπο δείχνει πως πρέπει να υπερασπισθούμε τις κοινές πολιτισμικές μας ρίζες. Τούτο μπορεί καθένας να το αντιληφθεί ευχερώς αν αναλογισθεί επιπλέον ότι ο Ελληνικός Λαός, με τεράστιες θυσίες, ακολουθεί αταλάντευτα την πορεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Ενώ άλλοι λαοί, χωρίς να έχουν υποστεί ούτε κατ? ελάχιστο τέτοιες θυσίες, εγκαταλείπουν την Ευρώπη».

    Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος έθεσε το ερώτημα αυτή η σημερινή ανησυχητική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προσθέσει: «Η απάντηση είναι απλή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ελκυστική, ακριβώς διότι φαίνεται να εγκαταλείπει κάποιες από τις ρίζες και τις αρχές πουν την θεμελίωσαν μετά τον εφιάλτη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Κι εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας σήμερα. Η Ελλάδα αγωνίζεται και θ'αγωνίζεται για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές ρίζες της και αρχές της. Και μ'αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα υπερασπίζεται, στο μέτρο που της αναλογεί κατά την ιστορία της και την προοπτική της, τον Ευρωπαϊκό και τον εν γένει Δυτικό Πολιτισμό».

    Υποδεχόμενος τους Αμερικανούς φοιτητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά του που τους συναντά πάλι στην Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχάρη το εμβληματικό, όπως είπε Πανεπιστήμιο North Eastern, «που είναι ένα από τα αρχαιότερα των ΗΠΑ αφού ιδρύθηκε το 1898, διότι έχει συμπεριλάβει στη διδασκαλία για τους δευτεροετείς φοιτητές το πρόγραμμα «Διάλογος των Πολιτισμών». «Και σας ευχαριστώ διότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, βρίσκεσθε ξανά στην Ελλάδα για να γνωρίσετε την "Ελλάδα του χθες και του σήμερα"», προσέθεσε ο πρόεδρος, ενώ απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς «τον μεγάλο φιλέλληνα, μ? όλη της σημασία της λέξης, καθηγητή κ. Κατούλα καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων κ. Σόρογκα, αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή σας στην Ελλάδα και, επομένως, η ελληνοκεντρική εφαρμογή του Προγράμματος "Διάλογος των Πολιτισμών"».

    [17] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" λόγω τεχνικού προβλήματος

    Αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, πριν από λίγο, αεροσκάφος της "Ellinair", που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μόσχα.

    Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 734, αμέσως μετά την απογείωσή του από το "Μακεδονία", στις 2.10 μετά το μεσημέρι, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα. Κατά πληροφορίες, οι τροχοί του δεν μαζεύονταν στο κύτος του αεροσκάφους.

    [18] Αντίθετες απόψεις ανάμεσα στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το Πάρκο Τρίτση

    Με ανάμεικτα συναισθήματα αντιμετωπίζουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, την νομοθετική πρόβλεψη για δημιουργία νέου φορέα για τη διαχείρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στη δυτική Αθήνα. «Το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει», τονίζει ο Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το πάρκο. Αντίθετα, ο Γιώργος Κομματάς, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, του όμορου δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού εκτιμά ότι ο νέος φορέας θα συμβάλει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος.

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, προβλέπει τη σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα αναλάβει τη διαχείρηση και προστασία του, έκτασης 1.000 στρεμμάτων, Πάρκου. Θα διοικείται από εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι της περιφέρειας Αττικής, (εκ των οποίων ο ένας ως πρόεδρος) και από ένα μέλος θα έχουν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο δήμος Ιλίου, ο δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Κοινωνία των Πολιτών (ΜΚΟ ή κοινωνικοί συνεταιριστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται εντός του Πάρκου).

    Ο φορέας θα είναι υπό την εποπτεία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η κύρια χρηματοδότηση θα προέρχεται από μέρος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που λαμβάνουν οι δήμοι της περιφέρειας Αττικής «ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημίας στο περιβάλλον της Αττικής που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων», όπως σημειώνεται στον νόμο.

    [19] Ιταλία: Συνελήφθη Τυνήσιος με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση

    Ο Μοχάμεντ Καμέλ Ε ντίν Κεμίρι, ένας Τυνήσιος σαράντα ενός ετών, συνελήφθη σήμερα στην Ιταλία, όπου και διέμενε μόνιμα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία του απαγγέλθηκε από την εισαγγελία της Νάπολης.

    Ο Κεμίρι, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι άνδρες των καραμπινιέρων, δήλωνε ότι «θα είναι μέλος του Isis μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του». Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προπαγάνδιζε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος μέσω του διαδικτύου.

    Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι ο Κεμίρι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Νάπολης, ηγείτο οργάνωσης η οποία διευκόλυνε την παράνομη έλευση μεταναστών στην Ιταλία, κυρίως από τη Βόρειο Αφρική. Η οργάνωση αυτή φέρεται να παρείχε, επίσης, στους μετανάστες πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

    [20] Στην παρέλαση Europride στο Άμστερνταμ η επίτροπος Β. Γιούροβα,στο πλαίσιο καμπάνιας της Κομισιόν

    Στην παρέλαση Europride υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ (ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς) στο Άμστερνταμ θα συμμετάσχει αύριο, Σάββατο, η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Ισότητας των Φύλων, Βέρα Γιούροβα. Η συμμετοχή της θα γίνει στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενημέρωση και την κοινωνική αποδοχή των ΛΟΑΤ στον απόηχο και των τραγικών γεγονότων στο Ορλάντο.

    «Με τα επίπεδα των διακρίσεων να αυξάνονται, οι πολιτικοί πρέπει να είναι πιο ενεργοί στην προστασία των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων ομάδων», δήλωσε σήμερα η κ. Γιούροβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 August 2016 - 14:32:34 UTC