Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση για ΝΔ: Ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική
  • [02] Η ΝΔ για την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο στον Γ. Αλαφούζο
  • [03] Υπουργείο Εργασίας: Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις
  • [04] Δ. Βίτσας: Η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία»
  • [05] Τουλάχιστον επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας
  • [06] Βέλγιο: Προσγειώθηκαν με ασφάλεια τα δύο αεροσκάφη στα οποία υπήρχαν απειλές για τοποθέτηση βομβών, όλοι οι επιβαίνοντες είναι «ασφαλείς»

  • [01] Κυβέρνηση για ΝΔ: Ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική

    Με την τακτική της παρεμπόδισης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνδέει το Μαξίμου την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ μετά την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του «Σκάι» Γιάννη Αλαφούζο.

    «Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προτρέπουν τη ΝΔ: «αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική».

    [02] Η ΝΔ για την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο στον Γ. Αλαφούζο

    Υπέρ της διεξαγωγής ελέγχου στον ιδιοκτήτη του ?ΣΚΑΪ? Γιάννη Αλαφούζο τάσσεται η ΝΔ, αναφέρεται ωστόσο στο κυβερνητικό σχεδιασμό για την χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμού και επισημαίνει πως οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό.

    «Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του ?ΣΚΑΪ? κ. Γιάννη Αλαφούζο. 0 έλεγχος πρέπει να γίνει. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    [03] Υπουργείο Εργασίας: Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις

    Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις δεν θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ως απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδων που κάνουν λόγο για «αναδρομικό χαράτσι» και «νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις».

    Το υπουργείο στην ανακοίνωση του αναφέρεται σε νέο «κύμα παραπληροφόρησης» και «γκρίζας προπαγάνδας» αυτή τη φορά όχι από τα «συνήθη παπαγαλάκια, αλλά και από σοβαρές εφημερίδες».

    Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Το νέο κύμα παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη. Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται από τους προπαγανδιστές του χάους;

    Πρώτα-πρώτα ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές ,όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μόνο μία κύρια σύνταξη τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση».

    Από το υπουργείο τονίζεται ότι η ισονομία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι; Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ».

    [04] Δ. Βίτσας: Η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία»

    Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την ιδεολογία του ή τη θρησκεία του, αλλά αυτό που δεν είναι επιτρεπτό είναι η βία στην πράξη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ καθιστώντας σαφές ότι η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία».

    Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες. παρατήρησε ότι «η αντιπολίτευση πρέπει να αποφασίσει αν είμαστε με τους αντιεξουασιαστές ή με τους «άλλους».

    Όσον αφορά στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση για στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ούτε «ανοχή» ούτε «επιλεκτικότητα» στην προάσπιση των δικαιωμάτων του καθενός.

    Παράλληλα εκτίμησε ότι κύριο μέλημα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συλληφθέντων, περιλαμβανομένων αντιεξουσιαστών όπως ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

    «Οι δηλώσεις Κυρίτση δεν είναι άτοπες [...] Δεν υπάρχει διαφωνία απο κανέναν για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη», επισήμανε.

    Όσον αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία ο κ. Κυρίτσης διετύπωσε επίσης ενστάσεις , ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι η επένδυση θα γίνει «με βάση το νόμο», και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

    Τέλος σε ερώτηση εάν η ιδιωτικοποίηση είναι η σωστή επιλογή για το πρώην αεροδρόμιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σχολίασε ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, δηλαδή από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και από το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση.

    [05] Τουλάχιστον επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας

    Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στην αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Do?an.

    Η έκρηξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με το Ντογάν, ενώ στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Στην κοινότητα Κιζίλτεπε, μια σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη στοίχισε τη ζωή άλλων δύο πολιτών. Η έκρηξη έγινε ενώ από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, κοντά σε ένα νοσοκομείο, διερχόταν ένα όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με το Ντογάν.

    Νωρίτερα, τούρκος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για 25 τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας στο Κιζίλτεπε, στην επαρχία Μάρντιν.

    Εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα κατέγραψαν μεγάλες ζημιές σε κοντινά κτίρια και σε αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα.

    Το πρωί, πέντε τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στο Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, όταν εξερράγη βόμβα, ενέργεια που επίσης οι αρχές απέδωσαν στο PKK.

    [06] Βέλγιο: Προσγειώθηκαν με ασφάλεια τα δύο αεροσκάφη στα οποία υπήρχαν απειλές για τοποθέτηση βομβών, όλοι οι επιβαίνοντες είναι «ασφαλείς»

    Δύο επιβατικά αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών προσγειώθηκαν με ασφάλεια σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά τον συναγερμό που προκάλεσαν απειλές περί τοποθέτησης βομβών σε αυτά, όπως δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik βέλγοι αξιωματούχοι και όπως μετέδωσε η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT.

    «Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν ήδη, όλα είναι εντάξει, όλοι είναι ασφαλείς», ανέφερε μια πηγή στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

    Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δεν έχει κηρυχθεί συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Μια πηγή προσκείμενη στη βελγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα είναι εντάξει».

    Ο βέλγος εισαγγελέας Έρικ φαν ντερ Σιπτ δήλωσε ότι η υπηρεσία του έλαβε πληροφορίες περί τοποθέτησης βομβών κι άρχισε έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εστάλησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

    Το ένα αεροσκάφος, της εταιρείας SAS, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Όσλο, προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Σπούτνικ και το VRT.

    Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Woestijnvis/Proximus, ο οποίος επέβαινε στην πτήση από το Όσλο, έγραψε στο Twitter ότι ο πιλότος έλαβε την απειλή περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, τον Μπαρτ Ρας, οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την απειλή και κλήθηκαν να περιμένουν για δέκα λεπτά πριν τους επιτραπεί να βγουν από το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του.

    Βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένα άλλα αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως ένα το οποίο ανήκει στην εταιρεία Air Arabia του Μαρόκου, το οποίο έλαβε οδηγίες να αλλάξει πορεία και προσγειώθηκε στην Τουλούζη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2016 - 20:32:33 UTC