Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο
  • [02] Βρετανίδα μαθήτρια που άφησε το σπίτι της για τον ISIS, σκοτώθηκε στη Συρία
  • [03] Εκρήξεις δύο μικρών βομβών στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης
  • [04] Σεισμός 7,6 βαθμών νοτιοανατολικά από το Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό
  • [05] Κίνα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από έκρηξη σε σταθμό παραγωγής ενέργειας
  • [06] Ανοιχτό για το κοινό το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • [07] Θριαμβευτική υποδοχή για τη «χρυσή» Άννα στη Δράμα
  • [08] Οι θάνατοι Ρώσων στρατιωτικών και πρακτόρων στην Κριμαία θα έχουν συνέπειες, διαμηνύει η Μόσχα

  • [01] Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο

    Πλούσια μέρα σε ελληνικές συμμετοχές η 7η των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού πέρα των άλλων, αρχίζει και ο στίβος με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών και αθλητριών μας, του Παπαμιχαήλ στα 20 χλμ. βάδην, του Τεντόγλου στο μήκος, της Πάππας στα 10.000 μ. και της Υφαντίδου στο έπταθλο, ενώ στην κωπηλασία η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου αγωνίζεται στον μικρό τελικό και τα πληρώματα της ιστιοπλοϊας συνεχίζουν ακάθεκτα την προσπάθειά τους.

    Στην κολύμβηση η Νόρα Δράκου μετέχει στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο και η τετράδα της σκυταλοδρομίας ανδρών στα προκριματικά των 4Χ100μ. μικτή. Στη «μάχη» της σκοποβολής ρίχνεται ο Ευθύμης Μίττας και της άρσης βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

    Και τέλος, η αήττητη μέχρι στιγμής Εθνικής ανδρών της υδατοσφαίρισης αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» Βραζιλία στοχεύοντας στη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

    Το πρόγραμμα των Ελλήνων την 7η ημέρα (ώρες Ελλάδας):

    ΣΤΙΒΟΣ

    15:35 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, 100μ. εμπόδια

    16:50 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, ύψος

    17:10 Πάππας Αλεξία - 10.000μ, ΤΕΛΙΚΟΣ

    20:30 Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος - 20χλμ. Βάδην, ΤΕΛΙΚΟΣ

    02:35 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, σφαίρα

    03:20 Τεντόγλου Μιλτιάδης - μήκος, προκρ.

    04:05 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, 200μ.

    ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

    15:30 Μίττας Ευθύμιος - Σκητ, Προκρ. 1η μέρα

    ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

    15:40 Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης, Χρήστου - τετράκωπος άνευ, μικρός τελικός

    ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

    16:00 Ιακωβίδης Θεόδωρος - 85κ., γκρουπ Β

    ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

    19:05 Μάντης Παναγιώτης / Καγιαλής Παύλος - 470 (5η, 6η ιστιοδρομία)

    19:05 Σκαρλάτου Αγγελική - RS:X (10η, 11η, 12η ιστιοδρομία)

    19:15 Κοκκαλάνης Βύρων - RS:X (10η, 11η, 12η ιστιοδρομία)

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    19:26 Δράκου Θεοδώρα - 50μ. ελεύθερο, προκρ.

    21:58 4Χ100μ. μικτή ανδρών, προκρ.

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

    01:35 Ελλάδα-Βραζιλία

    [02] Βρετανίδα μαθήτρια που άφησε το σπίτι της για τον ISIS, σκοτώθηκε στη Συρία

    Μία από τις τρεις μαθήτριες που άφησαν το Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2015 με σκοπό να προσχωρήσουν στο Ισλαμικό Κράτος έχει πεθάνει στη Συρία, είπε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος της οικογένειας χθες.

    Ο δικηγόρος Τασνίμ Ακουντζί είπε ότι η οικογένεια της Καντίζα Σουλτάνα έμαθε για το θάνατό της στην πόλη Ράκα πριν από μερικές εβδομάδες.

    Σύμφωνα με το BBC, θεωρείται ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση στη Συρία.

    Η Καντίζα Σουλτάνα, 16 ετών, έφυγε μαζί με άλλες δύο φίλες της μέσω του αεροδρομίου Γκάτγουικ στο Λονδίνο για την Τουρκία στις 17 Φεβρουαρίου πέρσι.

    Δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία από επίσημες βρετανικές πηγές.

    [03] Εκρήξεις δύο μικρών βομβών στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης

    Δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν στο νησί Πουκέτ, διάσημο τουριστικό θέρετρο στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την αστυνομία, σε μία σειρά επιθέσεων κατά τουριστικών προορισμών στην Ταϊλάνδη, από χθες, αργά το βράδυ.

    Η πρώτη βόμβα εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, τραυματίζοντας έναν άντρα, ενώ η δεύτερη έγινε σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.Στόχος τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων έγινε και το τουριστικό θέρετρο, Χουά Χιν. Δύο έγιναν χθες το βράδυ κι άλλες δύο σήμερα το πρωί.

    [04] Σεισμός 7,6 βαθμών νοτιοανατολικά από το Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό

    Ένας ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου 535 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Βανουάτου, νησί-κράτος του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού, σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Την καταγραφή του σεισμού ακολούθησε προειδοποίηση για τσουνάμι από το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού, για τις περιοχές κοντά στον σεισμό. Το Κέντρο όμως είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλού στον Ειρηνικό.

    Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

    [05] Κίνα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από έκρηξη σε σταθμό παραγωγής ενέργειας

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη που έγινε σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην κεντρική Κίνα, κι ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις προσπάθειες που κάνει το Πεκίνο για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις εγκαταστάσεις βιομηχανικής παραγωγής.

    Η έκρηξη έγινε στην πόλη Ντανγκγιάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας στις 03:20 σήμερα τα ξημερώματα σε συμπιεστή υψηλής πίεσης ατμού, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

    Στο εργοστάσιο έχει φτάσει ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων, προκειμένου να βοηθήσει στην προσπάθεια διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [06] Ανοιχτό για το κοινό το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Την πρόθεσή του να καταστήσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και πάλι προσβάσιμο στο κοινό, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν ξανά το έργο μέσα από τη διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων. Η κατασκευή του ΚΠΙΣΝ έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το ΙΣΝ παρέλαβε το έργο την Πέμπτηαπό την κοινοπραξία και ξεκινά επίσημα η διαδικασία της μετάβασής του στο ελληνικό Δημόσιο.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 16 Αυγούστου, με κύριο στόχο να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να αναπτύξει ισχυρότερους δεσμούς με το έργο και να το συνοδεύσουν καθ' όλη τη διαδικασία παράδοσής του στο ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα του νέου έτους.

    Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ θα είναι από τις 06:00 πμ έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06:00 έως τις 20:00. Το πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού (όπως για παράδειγμα σύμβουλοι άσκησης και ευεξίας, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι καθημερινά από τις 06:30 ως 09:30 και από τις 18:30 έως 21:30, μαθήματα yoga κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 08:00 κ.α.), δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες (όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής για παιδιά κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18:30 και στις 20:00), κινηματογραφικές προβολές (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00), καθώς και μουσικές συναυλίες.

    Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ΕΒΕ), συμμετέχοντας σε μία από τις τέσσερις καθημερινές ξεναγήσεις οι οποίες ξεκινούν στις 09:30, 11:30, 17:30 και 19:30. Με εξαίρεση τις ξεναγήσεις αυτές, τα δύο κτίρια θα είναι κλειστά για το κοινό κατά την περίοδο της μετάβασης του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς η ΕΛΣ και η ΕΒΕ θα προετοιμάζονται για τη δική τους μετάβαση στις νέες εγκαταστάσεις. Οι εκδηλώσεις -που θα πραγματοποιούνται από τον Αύγουστο έως και την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό Δημόσιο- χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΙΣΝ.

    Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα λειτουργούν στο χώρο καντίνες, προσωρινά, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ. To παρκινγκ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, θα λειτουργήσει προσωρινά χωρίς χρέωση, ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To παρκινγκ θα ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ. Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Τέλος, σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Το όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

    Το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ έρχεται να συμπληρώσει το πρωτοποριακό, τετραήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα παραστάσεων, οικογενειακών δραστηριοτήτων και εκθεμάτων Metamorphosis, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να επισκεφτεί για πρώτη φορά τα κτίρια της ΕΛΣ και της ΕΒΕ, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Σχεδόν 120.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια του τετραήμερου εορτασμού.

    Στο Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ που εγκαινιάστηκε εκείνες τις ημέρες εγγράφηκαν πάνω από 41.000 μέλη μέσω 26.000 ατομικών και οικογενειακών συνδρομών. Οι συνδρομές των μελών αυτών καλύφθηκαν με μια μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ, για δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 1 στα 4 μέλη είναι παιδιά έως 17 ετών. Οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Μελών θα ξεκινήσουν εκ νέου το Σεπτέμβριο και οι συνδρομές που θα καταβάλουν τα νέα μέλη θα συμβάλλουν στη μελλοντική βιωσιμότητα του ΚΠΙΣΝ. Οι συνδρομές μελών για εταιρίες και δωρητές θα διαμορφωθούν μέχρι το τέλος του έτους με στενή συνεργασία του ΚΠΙΣΝ ΑΕ με την ΕΒΕ και την ΕΛΣ.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ, www.SNFCC.org, και στον ιστότοπο του ΙΣΝ, www.SNF.org .

    [07] Θριαμβευτική υποδοχή για τη «χρυσή» Άννα στη Δράμα

    Με εκδηλώσεις ενθουσιασμού χαράς και υπερηφάνειας οι πολίτες της Δράμας υποδέχθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης την Ελληνίδα χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, Άννα Κορακάκη, στον τόπο καταγωγής της.

    «Νιώθω τέλεια. Τώρα θέλω να γιορτάσω με όλους τους Δραμινούς που είναι σήμερα εδώ. Θέλω να το γιορτάσω με όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν πραγματικά και ουσιαστικά από την μέρα που ξεκίνησα και θα συνεχίσουν και όταν σταματήσω», πρόλαβε να πει η ίδια συγκινημένη, πριν χαθεί στις αγκαλιές γνωστών, φίλων και συμπολιτών της.

    «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Είναι όλοι εδώ, όσοι μας αγαπάνε», τόνισε ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης και αμέσως μετά έγινε και ο ίδιος αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους συγκεντρωμένους, που έσπευσαν έξω από το σπίτι της οικογένειας.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι χθες φωταγωγήθηκαν, τόσο η έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή με απόφαση του περιφερειάρχη, όσο και τα δημόσια κτήρια της Δράμας, με απόφαση του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη της περιοχής.

    Παρόλα αυτά, από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστή η επιθυμία της οικογένειας της ελληνίδας πρωταθλήτριας στις τοπικές αρχές να μην διοργανωθεί καμία επίσημη υποδοχή εκ μέρους τους, γιατί η ίδια θα ήθελε να ξεκουραστεί και να βρει λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες για τις θερινές της διακοπές. Η επιθυμία της έγινε σεβαστή από τους παράγοντες της Δράμας και της Περιφέρειας, και έτσι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν παρέστη στην αυθόρμητη υποδοχή που διοργανώθηκε από πολίτες της Δράμας.

    [08] Οι θάνατοι Ρώσων στρατιωτικών και πρακτόρων στην Κριμαία θα έχουν συνέπειες, διαμηνύει η Μόσχα

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε ότι οι θάνατοι ενόςΡώσου στρατιώτη κι ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας ασφάλειας FSB σε συγκρούσεις στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία θα έχουν συνέπειες.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ρωσική διπλωματία υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» της Κριμαίας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», ότι «θα εγγυηθούμε αναμφίβολα τη σταθερότητα και την ασφάλεια» στην Κριμαία, ενώ «προειδοποίησε το Κίεβο και τους πάτρωνές του» ότι «η ζημιά που προκαλούν στη Ρωσία, οι απώλειες ρωσικών στρατευμάτων, δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες».

    Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκ νέου τη Δύση να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία ώστε να μην κάνει περαιτέρω επικίνδυνα βήματα.

    Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης κι ένας πράκτορας της FSB σκοτώθηκαν σε δύο επεισόδια, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε βίαια επεισόδια στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία. Το Κίεβο διέψευσε ότι τα επεισόδια αυτά συνέβησαν καν.

    Εξάλλου δικαστήριο της Κριμαίας διέταξε σήμερα να προφυλακιστεί για δύο μήνες ένας ύποπτος για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης στην περιοχή αυτή, ο Γεβγένι Πανόφ.

    Ο Πανόφ, ουκρανός υπήκοος, γεννημένος το 1977 και κάτοικος της περιφέρειας Ζαπορίζια, φέρεται να σχεδίασε μια «τρομοκρατική επίθεση» στην Κριμαία την περασμένη εβδομάδα και διατάχθηκε «η προφυλάκισή του για δύο μήνες», ανέφερε δικαστική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Η ουκρανική αστυνομία από την πλευρά της άρχισε έρευνα για την απαγωγή του Πανόφ. Πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας διέψευσε ότι ο Πανόφ απήχθη, εξηγώντας ότι είχε περάσει τα σύνορα μέσω φυλακίου κι είχε εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας.

    --H Ουάσιγκτον ζητά αποκλιμάκωση της έντασης

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις εντάσεις στα σύνορα της Ρωσίας και της Ουκρανίας και καλεί τα δύο μέρη να αποκλιμακώσουν την ένταση αλλά και τη ρητορική τους, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό.

    «Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια, περιλαμβανομένης της ρητορικής, περιλαμβανομένων των δηλώσεων, υπάρχει πιθανότητα να κλιμακώσει μια ήδη πολύ τεταμένη, πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε η Τριντό.

    Η Ρωσία κατηγόρησε την Πέμπτητην Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμαία, μια περιοχή που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2016 - 4:32:42 UTC