Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ των θέσεων Προκόπη Παυλόπουλου, για την Παναγία Σουμελά και την γενοκτονία των Ποντίων, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης
  • [02] Ν. Ανδρουλάκης στο "Πρακτορείο 104,9 FM": Με αυτό το καθεστώς ο κ. Ερντογάν δεν μπορεί να πάρει τη βίζα απο την ΕΕ
  • [03] Απάντηση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το δημοσιονομικό στόχο του 2016
  • [04] Διευκρινίσεις Singular Logic αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών
  • [05] Τουλάχιστον 60 τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στο Μονπελιέ
  • [06] Η αστυνομία στις Κάννες πραγματοποίησε ελέγχους σε δέκα γυναίκες που φορούσαν μπουρκίνι σε παραλία
  • [07] Με στόχο το χρυσό αγωνίζονται στο Ριο, Μάντης-Καγιαλής, στην ιστιοπλοΐα

  • [01] Υπέρ των θέσεων Προκόπη Παυλόπουλου, για την Παναγία Σουμελά και την γενοκτονία των Ποντίων, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης

    Σκλήρυνση της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναντι των μειονοτήτων στην Τουρκία, διαβλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης αναφερόμενος στην απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στις 15 Αυγούστου και σε άλλες κινήσεις όπως η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία και η στάση του έναντι των Κούρδων.

    Κληθείς να σχολιάσει στον Σκάι, την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητούσε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και επέκρινε την απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, ο Νίκος Ξυδάκης υπερασπίστηκε πλήρως τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σημείωσε ότι η Τουρκία, παγίως και διαρκώς αρνείται και, μάλιστα εξοργίζεται και δημιουργεί διπλωματικές εντάσεις οσάκις τίθεται θέμα, είτε γενοκτονίας των Αρμενίων, είτε των Ποντίων. Εμείς, πρόσθεσε, ορθώς επισημαίνουμε αυτά τα θέματα που έχουν καταγραφεί ιστορικά.

    Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος το κάνει, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να απαντήσει στην παράδοξη, εκ πρώτης όψεως, αλλά εξηγήσιμη απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, η οποία εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον εξισλαμισμό του πολιτεύματος και το οποίο είναι ανησυχητικό, γιατί παραβιάζει και θρησκευτικές ελευθερίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία υπάρχουν, ότι σε κάποια ζητήματα υπάρχει συνεννόηση και σε άλλα υπάρχουν διαφορές.

    Ο Νίκος Ξυδάκης σημείωσε ότι παρατηρείται μια όξυνση στην στάση της Τουρκίας επικαλούμενος την απόφαση για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, την υπόθεση της Παναγίας Σουμελά, την σκλήρυνση στο κουρδικό, τονίζοντας ότι όλα αυτά έχουν προφανώς σχέση και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

    Σε ερώτηση για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα ως κράτος δικαίου θα ακολουθήσει την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο.

    [02] Ν. Ανδρουλάκης στο "Πρακτορείο 104,9 FM": Με αυτό το καθεστώς ο κ. Ερντογάν δεν μπορεί να πάρει τη βίζα απο την ΕΕ

    Την εκτίμηση ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν πρόκειται να πάρει το θέμα της βίζας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο η Τουρκία έχει το σημερινό καθεστώς και δεν είναι μια χώρα με πολιτική σταθερότητα, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" .

    Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι εκβιάζει με τις ροές των προσφύγων την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε: «Παρά τα χρήματα που έχει πάρει και θα πάρει ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να εκβιάζει με το θέμα της βίζας. Δεν μπορεί να πάρει τη βίζα. Ας είμαστε ειλικρινείς: Όσο έχει ένα τέτοιο καθεστώς, όσο η Τουρκία δεν είναι μια χώρα με πολιτική σταθερότητα, δεν μπορεί να πάρει τη βίζα. Εγώ βλέπω ότι ακόμη και οι τελευταίοι υπερασπιστές του πια στην Ευρώπη δεν μπορούν να τον υπερασπιστούν. Δεν μπορούν να υπερασπιστούν έναν άνθρωπο που εκμεταλλεύεται ένα πραξικόπημα το οποίο δεν έγινε -και ευτυχώς δεν έγινε για να είμαστε ξεκάθαροι- για να κάνει ο ίδιος ένα νέο πραξικόπημα με ένα, αν θέλετε, δημοκρατικό κέλυφος, κυνηγώντας πάλι δημοσιογράφους, κυνηγώντας πολιτικούς αντιπάλους, κυνηγώντας Κούρδους».

    Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για "λαϊκισμό", με αφορμή τη διαμαρτυρία βουλευτών της από την Κρήτη για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί και παρατήρησε: «Η ΝΔ είναι τελικά υπέρ της δίκαιης κατανομής των προσφύγων σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, και όχι να κάνει μικρούς λαϊκισμούς για να απευθύνεται σε πιο συντηρητικά ακροατήρια, όπως έγινε προχθές στην Κρήτη; Να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά».

    Σχετικά με τον διάλογο για την Κεντροαριστερά ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα και επισήμανε: «Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Θα ήταν πολύ θετικό να προχωρήσει η συνεργασία αυτή και με το Ποτάμι, όπως προχώρησε με τη Δημοκρατική Αριστερά, για να φτιαχτεί ένα μέτωπο απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και απέναντι στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη».

    [03] Απάντηση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το δημοσιονομικό στόχο του 2016

    Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά αναφέρει η ΝΔ απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές για το δημοσιονομικό στόχο του 2016.

    «Η αλήθεια είναι μια: Αρκούσε μόλις ένας μήνας (Ιούλιος) αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για να διαλυθεί η εικονική πραγματικότητα που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

    Στο Δελτίο με τα προσωρινά στοιχεία της εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουαρίου ? Ιουλίου 2016, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει (Πίνακας 1Α), ότι αν δεν υπήρχε η κυβερνητική στάση πληρωμών (3.297 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο) το πρωτογενές αποτέλεσμα (έσοδα ? έξοδα, πλην τόκων) θα υπολείπονταν του στόχου κατά 600.000.000 ευρώ!

    Η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί συνεχώς ότι η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά.

    Συντηρεί την ύφεση, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους, θεριεύει τη φοροδιαφυγή.

    Όποιος λέει την αλήθεια και προειδοποιεί υπεύθυνα και έγκαιρα δεν υπονομεύει την δημοσιονομική προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται οι ?γνωστοί ? άγνωστοι? ? φερέφωνα της Κυβέρνησης.Την υπηρετεί», αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στην κυβέρνηση.

    [04] Διευκρινίσεις Singular Logic αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

    «Η εταιρεία είναι γνωστή για την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα με την οποία υλοποιεί μεγάλα έργα πληροφορικής στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.

    Η Singular Logic, όπως και στην περίπτωση των εκλογών, είναι υπεύθυνη για την συγκέντρωση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά προφανώς δεν διαμορφώνει τα αποτελέσματα».

    Τούτο επεσήμαιναν κύκλοι της εισηγμένης εταιρείας Singular Logic, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με τις εξώδικες δηλώσεις που απηύθυνε ο ΣΚΑΙ προς την ίδια αλλά και την θυγατρική της τράπεζας Εurobank, Eurobank Business Exchanges, εγείροντας ενστάσεις σχετικά με την διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

    Ο ΣΚΑΪ στις εξώδικες δηλώσεις ζητεί αναλυτικές λεπτομέρειες για τους όρους ανάθεσης του έργου στη Singular Logic, και στη θυγατρική της Eurobank καθώς και για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.

    Όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, «η Singular Logic δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμία αντιπαράθεση με τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει το πληροφοριακό σύστημα που απαιτείται για την διεξαγωγή της δημοπρασίας, βάσει της Προκήρυξης 1/2016 του υπουργού Επικρατείας για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών.

    [05] Τουλάχιστον 60 τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στο Μονπελιέ

    Μια αμαξοστοιχία που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο από την πόλη Νιμ για το Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, προσέκρουσε στον κορμό ενός δέντρου που είχε πέσει στις σιδηροτροχιές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά οκτώ επιβάτες και ελαφρύτερα άλλοι 50, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

    Ο ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 10 σοβαρά τραυματίες.

    Το τρένο, το οποίο μετέφερε 250 επιβάτες, χτύπησε στο δέντρο το οποίο έπεσε στις ράγες μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή νωρίς το απόγευμα.

    Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 15.45, τοπική ώρα, στο ύψος του Λουνέλ, ενώ το τρένο κινείτο με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων, διευκρίνισε από την πλευρά της ο SNCF, ο γαλλικός εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων. Η αμαξοστοιχία υπέστη ζημιές στο μπροστινό μέρος και στην αριστερή πλευρά του πρώτου βαγονιού της.

    Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα και περίπου 80 πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Σύμφωνα με τον SNCF η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη "κυρίως λόγω των χοντρών χαλαζόκοκκων".

    [06] Η αστυνομία στις Κάννες πραγματοποίησε ελέγχους σε δέκα γυναίκες που φορούσαν μπουρκίνι σε παραλία

    Δέκα μουσουλμάνες γυναίκες που φορούσαν μπουρκίνι σε παραλία των Καννών στην νότια Γαλλία, ελέγχθηκαν από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων της εφαρμογής της προσωρινής απαγόρευσης στις πλαζ του δήμου των γυναικείων μαγιών που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο.

    Με την επιχειρηματολογία ότι το μπουρκίνι αψηφά τους γαλλικούς νόμους για την προάσπιση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, οι Κάννες είναι μια από τις τρεις πόλεις στην Γαλλία που έχουν απαγορεύσει το μαγιό που φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, εν μέσω ενός κύματος αντιδράσεων έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στην γειτονική Νίκαια, στις 14 Ιουλίου, που στοίχισε τη ζωή σε 85 ανθρώπους.

    Οι αποφάσεις των δήμων έχουν πυροδοτήσει έναν έντονο δημόσιο διάλογο με μουσουλμανικές οργανώσεις να τις χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές, διχαστικές και ισλαμοφοβικές. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας (Conseil d'Etat) θα εκδώσει απόφαση για την νομιμότητα των εν λόγω απαγορεύσεων τις ερχόμενες μέρες.

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα La Provence, υπερασπίστηκε τις απαγορεύσεις των δήμων, αλλά τόνισε πως δεν βλέπει την ανάγκη για ψήφιση νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο. Η υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών επίσης υπεραμύνθηκε της απαγόρευσης.

    Στην γειτονική Ιταλία, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η Ρώμη δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας, επισημαίνοντας πως η απαγόρευση μπορεί να αποδειχθεί προκλητική και να προκαλέσει επιπλέον επιθέσεις. «Δεν μου φαίνεται ότι το γαλλικό μοντέλο έχει αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε o Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Corriere della Sera.

    Μια εκπρόσωπος του δημαρχείου των Καννών δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως από την πρώτη μέρα που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση στις 28 Ιουλίου, δέκα γυναίκες που φορούσαν μπουρκίνι ελέγχθηκαν από την αστυνομία. Έξι έφυγαν από την παραλία, ενώ σε τέσσερις επιβλήθηκε πρόστιμο 38 ευρώ, πρόσθεσε.

    Η αστυνομία δεν μπορεί να αναγκάσει τις γυναίκες να αποχωρήσουν από τις παραλίες επειδή φορούν μπουρκίνι και στο κάθε άτομο μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μια φορά την ημέρα. Η απαγόρευση λήγει στις 31 Αυγούστου.

    «Σε συνέχεια των τρομοκρατικών επιθέσεων, η ατμόσφαιρα είναι πολύ τεταμένη και το μπουρκίνι γίνεται αντιληπτό ως μια κραυγαλέα επίδειξη που μπορεί να απειλήσει την δημόσια τάξη, και για αυτό το λόγο λάβαμε αυτό το μέτρο», τόνισε η εκπρόσωπος.

    Ο επικεφαλής του Εθνικού Παρατηρητηρίου ενάντια στην Ισλαμοφοβία, Αμπνταλά Ζεκρί δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι οι γάλλοι πολιτικοί χρησιμοποιούν το διάλογο για το μπουρκίνι για να στιγματίσουν το Ισλάμ.

    «Είναι τρομακτικό να βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός τροφοδοτεί την ένταση, αντί να προσπαθεί να την μειώσει», τόνισε ο Ζεκρί.

    [07] Με στόχο το χρυσό αγωνίζονται στο Ριο, Μάντης-Καγιαλής, στην ιστιοπλοΐα

    Στο Ρίο,, οι Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής μετέχουν στη medal race των 470 ανδρών με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Με δεδομένο πως ήδη έχουν εξασφαλίσει το χάλκινο, το ελληνικό δίδυμο θα παλέψει για να βρεθεί είτε στο δεύτερο, είτε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Για να μπορέσουν να κατακτήσουν την κορυφή θα πρέπει οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα/Ιγκόρ Μάρενιτς που προηγούνται στην κατάταξη με 12 βαθμούς βαθμούς ποινής λιγότερους, να πάρουν κατάταξη τουλάχιστον έξι θέσεις πίσω από το ελληνικό πλήρωμα. Την ίδια στιγμή οι Αυστραλία Μάθιου Μπέλτσερ/Γουίλ Ράιαν θα πρέπει να καταλάβουν τουλάχιστον μια θέση πιο κάτω από το ελληνικό πλήρωμα στη medal race.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2016 - 18:32:45 UTC