Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Στην κυβέρνηση «πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες "γαλέρας"»
  • [03] Στ. Ιατρού: Κάποιοι ενοχλούνται επειδή το ΠΕΣΔΑ γίνεται χωρίς ανάθεση σε ιδιώτες
  • [04] Συλλήψεις λαθρομεταναστών από Λιμενικό και Αστυνομία
  • [05] Κύπρος: Στη συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων και την εκ περιτροπής προεδρία εμμένει ο Μ.Ακιντζί
  • [06] Η Νίκαια - μετά τις Κάννες- απαγόρευσε με τη σειρά της το μπουρκίνι
  • [07] Το υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, σύμφωνα με

  • [01] Συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα

    Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και ανθυποψήφιό του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Οι δύο, συζήτησαν για την προετοιμασία της ΔΕΘ και για θέματα της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Τζιτζικώστας ετοιμάζει εκδήλωση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη τις μέρες της ΔΕΘ και προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

    [02] ΠΑΣΟΚ: Στην κυβέρνηση «πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες "γαλέρας"»

    Επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα στοιχεία για την ανεργία.

    Συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας της ΚΟ της της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «εάν η Κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν», καθώς «η ανάλυση των στοιχείων αυτών καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους»

    «Άνθρακες ο "θησαυρός", κούφιοι και οι κυβερνητικοί κομπασμοί. Πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες "γαλέρας". Επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τις γνωστές μεθόδους τους», προσθέτει καταλήγοντας η κ. Χριστοφιλοπούλου.

    [03] Στ. Ιατρού: Κάποιοι ενοχλούνται επειδή το ΠΕΣΔΑ γίνεται χωρίς ανάθεση σε ιδιώτες

    «Ίσως κάποιοι ενοχλούνται επειδή το ΠΕΣΔΑ, η ΣΜΠΕ και οι προτάσεις χρηματοδότησης γίνονται από το δυναμικό του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής χωρίς ανάθεση σε ιδιώτες», τονίζει ο Σταύρος Ιατρού, εκπρόσωπος των Δήμων της Αττικής στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, σε δήλωσή του -απάντηση στις τελευταίες ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γιώργου Πατούλη.

    Στις αιτιάσεις περί μη ενημέρωσης των δήμων της Αττικής σχετικά με τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων), ο κ. Ιατρού επισημαίνει ότι στις κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔΑ και της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ με αντικείμενο το ΠΕΣΔΑ Αττικής, και ειδικότερα το επίκαιρο θέμα των χρηματοδοτήσεων», υπήρξε «ελάχιστη- απογοητευτική συμμετοχή Δήμων- Δημάρχων» και τονίζει: «Προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι κάποιοι που είχαν υποχρέωση συμμετοχής στα παραπάνω όργανα και δεν εμφανίστηκαν, προτιμούν με δηλώσεις και Δελτία Τύπου να θέτουν θέματα που αφορούν το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής».

    Αναφορικά με το υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ, ο κ. Ιατρού επισημαίνει ότι «μετά από ένα χρόνο διαβούλευσης και αναμονής για την κατάθεση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, ψηφίστηκε οριστικά τόσο από την ΕΕ όσο και το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία», και αναρωτιέται αν «όσοι θέτουν σήμερα ερωτήματα για τις διαδικασίες και το περιεχόμενο του ΠΕΣΔΑ, δεν διάβασαν- δεν γνωρίζουν το ΠΕΣΔΑ». «Προφανώς έχουν παρασυρθεί, από άσχετους συμβούλους; Από κομματικές σκοπιμότητες; Από άλλες αιτίες; Ελάχιστη σημασία έχει. Το θέμα είναι ότι σήμερα καταστροφολογούν και παραπληροφορούν», τονίζει ο κ. Ιατρού.

    Το μέλος ΕΕ του ΕΔΣΝΑ χαρακτηρίζει προκλητικό «κάποιοι που δεν είχαν την παραμικρή -ως όφειλαν- συμμετοχή στα όργανα, να εγκαλούν σήμερα όσους από εμάς όρισαν στη συγκεκριμένη μας θέση (είμαστε μέλη της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ), και να διακινούν στο διαδίκτυο ανυπόστατα ερωτήματα, φανερώνοντας την άγνοια τους για το θέμα» και να ζητούν νέα κοινή συνεδρίαση ΕΔΣΝΑ/ΠΕΔΑ «χωρίς λόγο και περιεχόμενο, απλά επειδή το απαιτούν ανάγκες, οι οποίες πόρρω απέχουν από τη μέγιστη ανάγκη υλοποίησης της νέας πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων όπως αυτή αποτυπώνεται στο υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Σχέδιο».

    «Ίσως κάποιοι ενοχλούνται επειδή το ΠΕΣΔΑ, η ΣΜΠΕ και οι προτάσεις χρηματοδότησης γίνονται από το δυναμικό του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής χωρίς ανάθεση σε ιδιώτες.

    Ίσως κάποιοι να είναι ικανοποιημένοι αν δεν κατατεθούν προτάσεις χρηματοδότησης για το ΠΕΣΔΑ Αττικής.

    Κάποιοι ακόμα ζητούν τη μια στιγμή επίσπευση διαδικασιών και αποφάσεων, ενώ την άλλη ζητούν διαβούλευση και ατέρμονες συζητήσεις» παρατηρεί ο κ. Ιατρού και καταλήγει:

    «Τους καλώ, να σοβαρευτούν, να ενημερωθούν (πάντα είμαστε στη διάθεσή τους) και συμπαραταχθούν μαζί με όσους αγωνίζονται για να εγκριθεί και υλοποιηθεί το νέο ΠΕΣΔΑ και η νέα αντίληψη, οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

    Ως εκ τούτου, τον πρώτο λόγο για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουν οι Δήμοι της Αττικής με την ΠΕΔΑ, και η Περιφέρεια Αττικής, όπως απαιτεί ο νόμος αλλά και η παγιωμένη όσο και απαραίτητη συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτών».

    [04] Συλλήψεις λαθρομεταναστών από Λιμενικό και Αστυνομία

    Δυο ιρακινοί 23 και 34 ετών συνελήφθησαν χθες στην Μυτιλήνη, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος την ώρα που μετέφεραν 17 μετανάστες κρυμμένους σε ένα βαν λεωφορείο προκειμένου να τους επιβιβάσουν στο πλοίο και να τους μεταφέρουν στο λιμάνι του Πειραιά.

    Επίσης σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη στη Χίο, ένας 20χρονος Αφγανός. Στην κατοχή του βρέθηκε συσκευασία, με ποσότητα χασίς.

    Τέλος στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς συνελήφθησαν ένας 31χρονος υπήκοος Συρίας, ένας 18χρονος υπήκοος Κονγκό και μία 30χρονη υπήκοος Ερυθραίας. Κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο των επιβατών πτήσεων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ, οι παραπάνω επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    [05] Κύπρος: Στη συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων και την εκ περιτροπής προεδρία εμμένει ο Μ.Ακιντζί

    Τις τουρκικές θέσεις για την ανάγκη συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας, για εκ περιτροπής προεδρία και πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί, επιστρέφοντας από τις συνομιλίες του στην Άγκυρα.

    Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των επόμενων επτά συναντήσεων με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και των μηνών που ακολουθούν έως το τέλος του έτους, προσθέτοντας ότι, αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό εντός του 2016, ενδεχομένως η επίτευξη λύσης να καταστεί αδύνατη.

    Για τον κύκλο συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αρχίζει την Τρίτη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι δεν θα συζητηθούν ονόματα περιοχών, χάρτες και ποσοστά στο εδαφικό. Ευχήθηκε όμως να δημιουργηθεί η βάση για την πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης, λέγοντας ότι η μια πλευρά περιμένει την άλλη να αλλάξει στάση στα σημεία διαφωνίας.

    Ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, ο Μουσταφά Ακκιντζί ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί φόρμουλα για το πώς οι Τουρκοκύπριοι θα αισθάνονται ασφαλείς και οι Ελληνοκύπριοι να μη νοιώθουν απειλή. Αλλά, είπε, δεν θα καταλήξουμε πουθενά με προσεγγίσεις του τύπου "δεν υπάρχει λύση χωρίς τη Μόρφου και με εγγυήσεις".

    [06] Η Νίκαια - μετά τις Κάννες- απαγόρευσε με τη σειρά της το μπουρκίνι

    Ο δήμος της Νίκαιας, της πόλης όπου τον Ιούλιο σημειώθηκε μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει με τη σειρά του το μπουρκίνι, ένα μέτρο που έχει διχάσει τη Γαλλία και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

    Ακολουθώντας το παράδειγμα των Καννών, που απαγόρευσαν το μπουρκίνι στις 28 Ιουλίου, πολλές κοινότητες στη νοτιοανατολική αλλά και στη βόρεια Γαλλία, έλαβαν παρόμοια μέτρα "εξορίζοντας" από τις παραλίες το μπουρκίνι, ένα είδος μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο.

    Η Νίκαια, όπου τον Ιούλιο ένας ριζοσπαστικοποιημένος Τυνήσιος παρέσυρε και σκότωσε 85 ανθρώπους, έλαβε την ίδια απόφαση σήμερα, τρεις ημέρες αφότου ένας αντιδήμαρχος κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει στο θέμα αυτό.

    Η Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το διοικητικό δικαστήριο της Νίκαιας πρόκειται να εκδώσει την απόφασή του την Δευτέρα. Η απαγόρευση συνιστά "σοβαρή και καταφανώς παράνομη προσβολή των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως της ελευθερίας της έκφρασης, της θρησκείας, της ενδυμασίας" ανέφερε ένας δικηγόρος της LDH.

    Πάντως τα μπουρκίνι αποτελούν σπάνιο θέαμα στις γαλλικές παραλίες. Από την άλλη, στη Μεσόγειο, ορισμένες μουσουλμάνες εμφανίζονται στις πλαζ όχι με μαγιό αλλά με πλήρως καλυμμένο το σώμα τους με ρούχα. Η Γαλλία, η χώρα με τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, απαγόρευσε το 2010 την μπούρκα στους δημόσιους χώρους όμως τίποτα δεν απαγορεύει να φορά κανείς θρησκευτικά σύμβολα ή ρούχα.

    [07] Το υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, σύμφωνα με το Spiegel

    Για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες προετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας, ακόμη και αν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.

    Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.

    Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 August 2016 - 16:32:38 UTC