Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία στην Ζάκυνθο την Τετάρτη ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Τρ. Αλεξιάδης: Εντός του Αυγούστου, ο ΕΝΦΙΑ, σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος
  • [03] Αλλάζει ο καιρός, φθινοπωρινό το σκηνικό
  • [04] Μ. Ρέντσι: Η λιτότητα, στην Ευρώπη, έκανε μόνον ζημιές.Είναι ανάγκη να ξεπερασθεί
  • [05] H Βερόνικα Πάντοαν, κόρη του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, διαδηλώνει υπέρ των μεταναστών
  • [06] Συναντήσεις του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με ΠτΔ και πρωθυπουργό

  • [01] Περιοδεία στην Ζάκυνθο την Τετάρτη ο Κ. Μητσοτάκης

    Περιοδεία στο νησί της Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςτην Τετάρτη 24 Αυγούστου.

    Ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο του νησιού Παύλο Κολοκοτσά, και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό.

    Στην συνέχεια θα επισκεφθεί τονκόλπο του Λαγανά και θα ξεναγηθεί στην περιοχή ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα.

    Το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τηλιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.

    [02] Τρ. Αλεξιάδης: Εντός του Αυγούστου, ο ΕΝΦΙΑ, σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος

    Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για φέτος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

    «Αυτή η καταστροφολογία και η συνωμοσιολογία ότι θα καθυστερήσουν τα εκκαθαριστικά ξεπερνά κάθε όριο επιστημονικής φαντασίας. Ήταν να βγουν 18 του μηνός, υπάρχει, όμως, κάποιο θέμα και θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι, απ' ό,τι φαίνεται, θα αναρτηθούν εντός του Αυγούστου.

    «Είναι αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων» τόνισε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί κανονικά σε πέντε δόσεις. Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι για τη μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ο ίδιος ή και λιγότερος από πέρυσι, ενώ για μία μικρή κατηγορία θα είναι περισσότερος από πέρυσι.

    Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι σε εκκρεμότητα το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα (για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές). «Ήταν να κατατεθεί, μέχρι να κλείσει η Βουλή» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας, ωστόσο ότι, τελικά, το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων είναι από τα πρώτα που θα έρθουν, μόλις ανοίξει η Βουλή.

    Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι δεν πρέπει να έχουμε μία λογική ότι θα έρχονται συνέχεια καινούργιες ρυθμίσεις. «Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δόθηκε μία δυνατότητα για τα παλιά χρέη, για τα καινούργια χρέη, όμως, οι πολίτες πρέπει να φροντίζουν να τα ρυθμίζουν στις δυνατότητες που δίνει, αυτή τη στιγμή, ο νόμος» συμπλήρωσε.

    [03] Αλλάζει ο καιρός, φθινοπωρινό το σκηνικό

    Μεταβολή του καιρού απότην Τρίτη προβλέπει η ΕΜΥ. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες από τα βόρεια της χώρας με κατά τόπους και περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ

    Προβλέπεται επίσης σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

    [04] Μ. Ρέντσι: Η λιτότητα, στην Ευρώπη, έκανε μόνον ζημιές.Είναι ανάγκη να ξεπερασθεί

    Στην διαπίστωση ότι το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει, και γίνεται, πλέον, ανοικτή αναφορά στην ανάγκη να ξεπερασθεί η λιτότητα, προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την συμμετοχή του στο δημοσιογραφικό φεστιβάλ «Βερσιλιάνα», στην περιοχή της Τοσκάνης.

    «Μετά τα ειρωνικά χαμόγελα των Μέρκελ και Ολάντ για τον Μπερλουσκόνι, σήμερα η κατάσταση άλλαξε. H Iταλία επέστρεψε στην ηγετική ομάδα της Ευρώπης, ανήκει στις χώρες που αποφασίζουν, αλλά η όλη ιστορία πρέπει ακόμη να γραφτεί. Δεν ξέρω αν θα πετύχω αποτελέσματα, μπορώ να πω ότι προσπαθώ», είπε ο Ρέντσι.

    «Πριν δυο χρόνια αν μιλούσες για επενδύσεις και καταπολέμηση της λιτότητας γελούσαν, ούτε σε υπολόγιζαν. Σήμερα, αυτά τα θέματα είναι μέσα στην ατζέντα. Πριν δυο χρόνια όλα έδειχναν ότι στην Ευρώπη έπρεπε να μιλάμε μόνον για κανόνες. Σήμερα, όταν μιλάμε για επενδύσεις σε πολιτισμό, για ψηφιακή καινοτομία, για μέλλον και επενδύσεις υπέρ των ευρωπαίων νέων, νομίζω ότι επιτέλους κάτι κινείται», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    «Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζω την απόλυτη αλήθεια, όπως κάνουν πολλοί. Μπορώ να πω ότι επιτέλους, κάτι άλλαξε. Η Ιταλία πρέπει να προσφέρει, ενωμένη, την συνεισφορά της, για μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να μην είναι μόνον τεχνοκρατική», απάντησε ο Ρέντσι στον Ιταλό δημοσιογράφο Πάολο Ντελ Ντέμπιο.

    Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «από αύριο πρέπει να ξεκινήσει μια πορεία κατά την οποία η Ευρώπη να πάψει να είναι μόνον η Ευρώπη της χρηματοοικονομικής πραγματικότητας, των τραπεζών, των τεχνοκρατικών κανόνων, και να γίνει και πάλι η Ευρώπη με τα ιδεώδη του Aλτιέρο Σπινέλλι, στο σχέδιο που συνέταξε το 1941».

    «Το πραγματικό θέμα είναι ότι κόπηκαν οι επενδύσεις, εν ονόματι του θεού της λιτότητας, διότι από το 2006 μέχρι το 2008 οι επενδύσεις άγγιζαν περίπου τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, το 2012 και 2013 μειώθηκαν στα 20 δισεκατομμύρια τον χρόνο, και τώρα φτάσαμε πάλι στα τριάντα. Πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στις επιχειρήσεις. Χρειάζεται χρόνος, εμπιστοσύνη, και πρέπει να πούμε ότι η λέξη λιτότητα, στην Ευρώπη, έκανε μόνον ζημιές. Πρέπει να προσέξουμε το δημόσιο χρέος, να μην αυξηθεί η σχέση του με το ΑΕΠ, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή την προσέγγιση», ολοκλήρωσε ο Ματέο Ρέντσι.

    [05] H Βερόνικα Πάντοαν, κόρη του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, διαδηλώνει υπέρ των μεταναστών

    Ο ιταλικός τύπος προβάλλει έντονα την ιστορία της Βερόνικα Πάντοαν, κόρη του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, η οποία είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

    Η κόρη του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανήκει εδώ και καιρό στο δίκτυο Campagna in lotta (Ύπαιθρος που μάχεται) και διαδήλωσε μπροστά από την νομαρχία της πόλης Φότζια, κοντά στο Μπάρι, την ώρα που επισκεπτόταν την περιοχή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο.

    Η διαμαρτυρία έχει στο στόχαστρό της ένα είδος «γκέτο» μεταναστών στην τοποθεσία Ρινιάνο Γκαργκάνικο, μια παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 2.000 αλλοδαποί οι οποίοι λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές για την εργασία τους σε χωράφια.

    «Η περιφέρεια της Απουλίας έχει ουσιαστικές ευθύνες, της έχουν ασκηθεί πιέσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να αλλάξει η κατάσταση. Αν όμως δεν οργανωθεί με άλλο τρόπο η όλη γεωργική εργασία, είναι ανώφελο να γίνεται λόγος για τη δυνατότητα να κλείσουν τα γκέτο», τόνισε η ακτιβίστρια.

    Και ο ίδιος ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Ορλάντο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την καθημερινή πραγματικότητα της παραγκούπολης του Ρινιάνο Γκαργκάνικο, όπου δεν υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό.

    «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εγκρίνει το γρηγορότερο δυνατόν νέους νόμους για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των μεταναστών», έγραψε ο επικεφαλής της ιταλικής δικαιοσύνης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

    [06] Συναντήσεις του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με ΠτΔ και πρωθυπουργό

    Στην Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα και έως τις 25 Αυγούστου ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, για να εκτιμήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τον τρόπο που η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεισφέρει περαιτέρω στην ανθρωπιστική ανταπόκριση.

    Ο Ύπατος Αρμοστής θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Επίσης, θα συναντήσει πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, της κοινωνίας των πολιτών και άλλους εταίρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2016 - 4:32:35 UTC