Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινές θέσεις για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης θα εισηγηθεί ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών
  • [02] Ν. Βούτσης: Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών
  • [03] Ερώτηση 33 βουλευτών της ΝΔ για την αντίδραση Υπηρεσιών και πολιτικής ηγεσίας στην τραγωδία της Αίγινας
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Με τον Α. Μπάρκουλη φεύγει μια λαμπρή σελίδα του ελληνικού κινηματογράφου
  • [05] Η Τζένιφερ Λόρενς η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes
  • [06] "Έφυγε" σε ηλικία 80 ετών ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Την Πέμπτη η κηδεία του
  • [07] Στ. Θεοδωράκης: Η δήλωση της Αφρ. Σταμπουλή επιβεβαιώνουν τις δικές μας καταγγελίες στη Βουλή τον Απρίλιο
  • [08] Η δίκαιη ανάπτυξη αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον Αλ. Τσίπρα

  • [01] Κοινές θέσεις για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης θα εισηγηθεί ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών

    Η συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα γίνει στο Παρίσι, στις 25 Αυγούστου. Θα συμμετέχουν όλοι οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι ηγούνται κυβερνήσεων ή συμμετέχουν σε αυτές, καθώς, επίσης, και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ και όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι «είναι η δεύτερη συνάντηση αυτού του είδους, στην οποία προσκαλείται ως παρατηρητής ο Έλληνας πρωθυπουργός - ο μόνος Ευρωπαίος πρωθυπουργός από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

    Αντικείμενο της μεθαυριανής συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

    «Στη συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει, επίσης, το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», σημειώνουν, τέλος, οι κυβερνητικοί κύκλοι.

    [02] Ν. Βούτσης: Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών

    "Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα" διαμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποδίδοντας τα σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και "απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται". Όπως εξήγησε "κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές" και έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν να μην γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπογράμμισε ότι "οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές".

    Σημείωσε πως "δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019". Τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση όπως είπε εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

    Δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει και στο Συνέδριο του θα διαμορφωθεί προς ποια κατεύθυνση θα κινείται ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κυβερνητική του θητεία είναι εν μέσω τρικυμίας.

    Σημείωσε πως θα πρέπει να θωρακιστεί με αντισώματα για τις "ασθένειες" άσκησης της εξουσίας και να διαμορφωθούν συνειδητά βήματα για την υλοποίηση της ελπίδας. Ερωτηθείς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως οι 4 άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.

    Για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είπε ότιείναι μια τεράστια ιστορική αδικία. Όπως ανέφερε ο κ.Βούτσης το θέμα πλέον είναι πιο ώριμο από ποτέ και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα.

    [03] Ερώτηση 33 βουλευτών της ΝΔ για την αντίδραση Υπηρεσιών και πολιτικής ηγεσίας στην τραγωδία της Αίγινας

    Ερώτηση για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας» κατέθεσε ο υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με 32 ακόμα βουλευτές, υπογραμμίζοντας, ιδιαίτερα, το ζήτημα «της τρίωρης ακατανόητης απουσίας» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

    Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 33 βουλευτές, «Μία εβδομάδα μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίδρασης και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους. Αποκορύφωμα το γεγονός, ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, αν και το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για τη σύγκρουση στις 12:30, ο 77χρονος χειριστής παρουσιάστηκε ο ίδιος στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 15:30. Επί τρεις ώρες δηλαδή αφέθηκαν ανενόχλητοι να εξαφανίσουν τους συνεπιβάτες και να εγκαταλείψουν το ταχύπλοο με τον τρόπο που ήθελαν».

    Συγκεκριμένα, οι 33 βουλευτές της ΝΔ ερωτούν:

    Γιατί υπήρξε ουσιαστική απουσία του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τη σύλληψη του δράστη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, καθώς και τη διασφάλιση των καταθέσεων άμεσα από τους συνεπιβαίνοντες αυτόπτες μάρτυρες;

    Πώς ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή προ διετίας, ενώ ο ίδιος καταθέτει, ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας; Ποιά διαδικασία ακολουθήθηκε;

    Συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας-και μάλιστα με ταχύτητα εντυπωσιακή σε σχέση με την παρέμβαση του Λιμενικού; Νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή;

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Με τον Α. Μπάρκουλη φεύγει μια λαμπρή σελίδα του ελληνικού κινηματογράφου

    Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπήρξε «ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς» της γενιάς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, «ένας από τους κορυφαίους ζεν πρεμιέ» της μεγάλης οθόνης.

    Μαζί του φεύγει μια λαμπρή σελίδα του ελληνικού κινηματογράφου, όταν ακόμα αυτός παρήγαγε μύθους και λαϊκά είδωλα, τονίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του.

    [05] Η Τζένιφερ Λόρενς η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

    Η Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του κόσμου το 2016 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούμενη από την Μελίσα Μακάρθι, η οποία κατέγραψε ταχύτατη άνοδο στις απολαβές της και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, γράφει σήμερα το δεκαπενθήμερο οικονομικό περιοδικό Forbes.

    Η Λόρενς, πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών Hunger Games («Αγώνες Πείνας»), είχε εισοδήματα ύψους 46 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων μέσα σε δώδεκα μήνες, εν μέρει λόγω της μεγάλης προκαταβολής που της δόθηκε για την αναμενόμενη ταινία Passengers, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα του Φορμπς. Πάντως τα εισοδήματά της κατέγραψαν μείωση κατά 11,5% από το σύνολο των απολαβών της το 2015.

    Η Μακάρθι είχε εισοδήματα 33 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 10 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα εκτιμώμενα έσοδά της το αμέσως προηγούμενο έτος, εν μέρει λόγω της συμβολής της στην αναβίωση της σειράς ταινιών Ghostbusters.

    Η Σκάρλετ Γιόχανσον, εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Captain America: Civil Wars, κατέλαβε την τρίτη θέση με εισοδήματα 25 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά σχεδόν 30% σε σύγκριση με το 2015.

    Τις υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας δεκάδας για το 2016 καταλαμβάνουν οι:

    4. Τζένιφερ Άνιστον (21 εκατομμύρια δολάρια)

    5. Φαν Μπινγκμπίνγκ (17 εκατομμύρια δολάρια)

    6. Σαρλίζ Θερόν (16,5 εκατομμύρια δολάρια)

    7. Έιμι Άνταμς (13,5 εκατομμύρια δολάρια)

    8. Τζούλια Ρόμπερτς (12 εκατομμύρια δολάρια)

    9. Μίλα Κούνις (11 εκατομμύρια δολάρια)

    10. Ντιπίκα Παντουκόν (10 εκατομμύρια δολάρια).

    Η Ινδή Ντιπίκα Παντούκον είναι η μοναδική νεοεισελθείσα στον κατάλογο.

    Τα σύνολα των απολαβών των ηθοποιών καταγράφηκαν την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2015 ως την 1η Ιουνίου φέτος, προ φόρων και προμηθειών.

    [06] "Έφυγε" σε ηλικία 80 ετών ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Την Πέμπτη η κηδεία του

    Ο σημαντικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου και νοσηλευόταν. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε έπειτα από μακρά νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με εισαγωγές σε νοσοκομεία. Χθες το βράδυ η υγεία του επιδεινώθηκε ενώ πριν λίγες μέρες είχε βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμενε εξαιτίας της σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και της καρδιακής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε.Η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης στις 5.30 μμ.

    Γεννημένος στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936, ο Ανδρέας Μπάρκουλης σπούδασε υποκριτική στη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη κι απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο, το 1956. Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση, την ίδια χρονιά, ήταν στο έργο του Ζ.Ανούιγ, «Κορυδαλλός» στο θέατρο «Κοτοπούλη-Ρεξ». Από τότε και για μία εικοσαετία περίπου (έως το 1973) υπηρέτησε τα περισσότερα θεατρικά είδη (εκτός από το αρχαίο δράμα), κλασικούς, σύγχρονους -Έλληνες και ξένους- συγγραφείς, υπήρξε θιασάρχης και συνθιασάρχης και συνεργάστηκε με μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής του (Ντ. Ηλιόπουλος, Β. Κύρου, Μ. Αρώνη, Χρ. Ευθυμίου, Δ. Παπαγιαννόπουλος, Σ. Γιούλη, Μ. Μυράτ, Γ. Φέρτης, Ξ. Καλογεροπούλου, Μ. Κοντού, Μ. Χρονοπούλου, Κ. Αναλυτή, Κ. Ρηγόπουλος, Αλ. Λαδικού κ.ά.).

    Ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Όταν επέστρεψε, κατέθεσε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές ερμηνείες του. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, εμφανίστηκε σε περίπου 80 θεατρικά έργα. Από τους σπουδαιότερους ρόλους του ήταν αυτός του «Κυρίου» του Μπ. Τσικληρόπουλου, στο θέατρο «Στοά» (1986) μαζί με το «Σλουθ» του Αν. Σάφερ (Μίλο Τιντλ) στο θέατρο «Αλάμπρα» (1988) και το «Σπίτι του σπαραγμού» του Μπ. Σω ως Έκτωρ Χασάμπαϊ (Εθνικό Θέατρο, 1983-84) . Η «Καρυδόπιτα» με την Κ. Αναλυτή στο θέατρο «Αναλυτή» ήταν από τις τελευταίες θεατρικές του εμφανίσεις, στα τέλη της δεκαετίας του ?80, καθώς τα προβλήματα της υγείας του του στέρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες την επαφή του με το «σανίδι».

    Στον κινηματογράφο , από το 1957 που εμφανίστηκε στο πανί ως Δημήτρης Τουρκάκης, στην «Μαρία Πενταγιώτισσα» έως το 2001 («Αλέξανδρος και Αϊσέ») πρωταγωνίστησε ή συμμετείχε σε 115 ταινίες. Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ο Ανδρέας Μπάρκουλης είναι οι ακόλουθες: « Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Μουσίτσα», «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Η θεία μου, η χίπισσα», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Το τρελοκόριτσο», «Ο Θύμιος τα ?κανε θάλασσα», «Το παραστράτημα μιας αθώας»,«Ένας βλάκας και μισός», «Η σταχτοπούτα», «Χριστίνα», «Η Χιονάτη και τα εφτά γεροντοπαλίκαρα», «Έγκλημα στην Ομόνοια», «Το δόλωμα», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Ένας άφραγκος Ωνάσης», «Κρίμα το μπόι σου», «Η εφοπλιστίνα», «Μ? αγαπάς;» κ.ά.

    Και στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις σειρές: «Οι έμποροι των εθνών» (1973), «Το δίλημμα» (1986), «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» (1990), «Το γαλάζιο διαμάντι» (1991), «Αμαρτίες γονέων»(1993), «Ο πύργος των Μοσκώφ», «Οι θησαυροί της Βέρμαχτ», καθώς και σε παραστάσεις του «Θεάτρου της Δευτέρας». Ακόμη συμμετείχε σε ραδιοφωνικές εκπομπές και συνέχειες.

    Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Μια κοπέλα σε μια παρέλαση στο Καλλιμάρμαρο όταν τον είδε, φώναξε: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης». Η ατάκα έμεινε στο πέρασμα των χρόνων, μια και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Μίμης Στεφανάκος, την έκανε σλόγκαν, αφού την έλεγε στο γήπεδο όταν ετοιμαζόταν να σουτάρει.

    Ο ηθοποιός είχε κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος ήταν με την Αλέκα Στρατηγού και ο τελευταίος με την Μαίρη Μπάρκουλη, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Νικόλα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δήλωση του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά για τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη

    [07] Στ. Θεοδωράκης: Η δήλωση της Αφρ. Σταμπουλή επιβεβαιώνουν τις δικές μας καταγγελίες στη Βουλή τον Απρίλιο

    Επιβεβαίωση των καταγγελιών που είχε κάνει στη Βουλή για «πάρτι των ?ημετέρων? στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Χίος-Κως- Λιτόχωρο-Αργολίδα», συνιστά η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε με ανάρτησή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook δήλωση της βουλευτού Σερρών του κυβερνώντος κόμματος υπενθυμίζοντας ότι είχε μιλήσει για «τις σπατάλες εκατομμυρίων σε ?φίλους εργολάβους? αλλά και σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και ?συντρόφους? του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας ?ντροπή?. Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε - για να μην πολυλογούμε».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπληρώνει ότι «ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση. Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του? ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ. Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει? Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες. ?Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά?, είπε η βουλευτής, ?υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα?.

    Ο Στ. Θεοδωράκης καταλήγει αναφέροντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό αλλά, όπως σημειώνει, «υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ?τραπέζι?. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή».

    ΝΔ

    Για το ίδιο θέμα, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΝΔ Β. Κικίλιας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας τη διεερεύνηση της "καταγγελίας" Σταμπουλή. "Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

    [08] Η δίκαιη ανάπτυξη αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον Αλ. Τσίπρα

    Με κεντρική θέση τη δίκαιη ανάπτυξη θα διαμορφωθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, ενώ τόσο αυτή (η δίκαιη ανάπτυξη) όσο και εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

    Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

    Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

    Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2016 - 16:32:44 UTC