Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Ζάκυνθο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Ν. Παππάς: Να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν
  • [03] Γ. Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ο σεισμός στην Ιταλία ήταν ο κύριος
  • [04] Τουρκικά άρματα μάχης προσεγγίζουν τα σύνορα με τη Συρία
  • [05] Έξι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ βόρεια της Ρώμης

  • [01] Στη Ζάκυνθο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Περιοδεία στην Ζάκυνθο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητστοάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του νησιού Παύλο Κολοκοτσά και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό.

    Στην συνέχεια θα επισκεφθεί τονκόλπο του Λαγανά και θα ξεναγηθεί στην περιοχή ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα. Το απόγευμα θα παρακολουθήσει τηλιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.

    [02] Ν. Παππάς: Να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν

    Έχουν μπει οι πυλώνες για την Ελλάδα του μέλλοντος,είπε ο υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παπάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

    Το θέμα είναινα αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν και αυτό θα γίνει μέσα από μια μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση,συμπλήρωσε.

    Όσον αφορά τις τηλεοπικές άδεεις ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι είναι τέσερις συμφωνα με το νόμο,

    [03] Γ. Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ο σεισμός στην Ιταλία ήταν ο κύριος

    Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Χουλιάρας μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού. "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός . Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς", είπε. Επεσήμανε ακόμα ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

    Και οι δυο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την "ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων" η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουιλα την Άνοιξη του 2009.

    Ο κ. Λέκκας είπε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια

    [04] Τουρκικά άρματα μάχης προσεγγίζουν τα σύνορα με τη Συρία

    Τουρκικά άρματα μάχης προσεγγίζουν τα σύνορα με τη Συρία, ενώ δεν τα έχουν διασχίσει μέχρι τώρα, μεταδίδει το CNN Turk.

    Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζαραμπλούς.

    Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

    Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, καθώς γίνεται προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασφαλής δίοδος για τις στρατιωτικές δυνάμεις.

    Ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

    Στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές, αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

    [05] Έξι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ βόρεια της Ρώμης

    Τουλάχιστον δυο είναι οι νεκροί απότον ισχυρό σεισμό μεγέθους6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 (τοπική ώρα) την Ιταλία Υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίωνστα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλ,όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Δυο από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμολι. Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένα παιδιά.

    Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, βόρεια του Ριέτι, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών.Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

    Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι και στην περιοχή του Αματρίτσε, οι σεισμικές δονήσεις (σημειώθηκε και μια δεύτερη, στις τέσσερις και τριάντα τέσσερα λεπτά) έχουν προκαλέσει θύματα.

    Σε μικρούς δήμους κοντά στο Ριέτι εξαιτίας του σεισμού διεκόπη προσωρινά ηλεκτροδότηση, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσουν συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

    Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' 'Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

    Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία, είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

    Ο ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

    Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν μόλις 4 χλμ.

    Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα.

    Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Ούμπρια και την πρωτεύουσά της Περούτζια, δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σοβαρές υλικές ζημιές.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Χουλιάρας: Είναι νωρίς να πούμε αν ο σεισμός στην Ιταλία ήταν ο κύριος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2016 - 6:32:42 UTC