Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις με απόφαση της Βουλής
  • [02] Την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στη διαχείριση του προσφυγικού εξέτασαν Ξυδάκης - Γκράντι
  • [03] Εκατομμύρια άνθρωποι λένε πλέον «Pokemon No»
  • [04] Ξεκίνησε η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού της Google, Android 7.0 Nougat
  • [05] Μια νέα εφαρμογή ειδικά για μαθητές σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη το Facebook

  • [01] Ν. Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις με απόφαση της Βουλής

    Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις καθώς αυτό αποφάσισε η βουλή με ευρεία πλειοψηφία ,τόνισε ο υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

    Hαδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα οδηγήσει την τηλεόραση σε νέα εποχή και σε πιο ισορροπημένες σχέσεις των επιχειρηματιών με την πολιτεία σημείωσε ο υπουργός επικρατείας. Βάσει του νόμου τόνισε- οι άδειες είναι 4 προσθέτοντας ότι η συζήτηση για περισσότερες άδειες αν ανοίξει, θα αφορά το απώτερο μέλλον.

    Η μετάβαση θα είναι ομαλή και θα ολοκληρωθεί μετά από 90 ημέρες, όσες προβλέπει ο νόμος,τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

    «Η κυβέρνηση μας είναι η πρώτη που αδειοδοτεί»υπογράμμισε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «στην προηγούμενη κατάσταση είχε παγιωθεί η εκτίμηση ότι δεν θα έρθει ποτέ κανείς να βάλει το δάχτυλο στη πληγή»

    Oκ.Παππάς έκανε λόγο για ιδιότυπη ντε φάκτο χρησικτησία ενός δημόσιου αγαθού και αναφερόμενος στις αντιδράσεις μίλησε για σχέσεις διαπλοκής και ερμηνεία κατά το δοκούν του συντάγματος. Αναφερόμενος στους υποψήφιους του διαγωνισμού σημείωσε ότι όσοι έχουν καταδίκες δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι.

    Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ,ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για μια δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των επομένων ετών,τόνισε Το θέμα είναινα αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν και αυτό θα γίνει μέσα από μια μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση,συμπλήρωσε.

    Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δημιουργήθηκαν 250.000 νέες θέσεις εργασίας ,έχει επιτευχθεί δημοσιονομική εξισορρόπηση και όλοι οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αναφορικά με το ΕΚΑΣ ,ο Νίκος Παππάςτόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει την πλήρη κατάργησή του ενώ η σημερινή κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως η κάρτα σίτισης κλπ και εξασφάλισε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία το ΕΚΑΣ θα αναπληρωθεί με την ανάπτυξη.

    Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα ο κ. Παππάς τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε οι τράπεζες να παίξουν το ρόλο τους για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας .

    Αναφορικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι όμορος για την Αριστερά και ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι την ατζέντα με την οποία ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.

    "Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών αδειών προχωράμε στη διαδικασία για τις άδειες θεματικών καιπεριφερειακών καναλιών", ανέφερε ο κ. Παππάς με ανάρτησή του στο twitter.

    [02] Την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στη διαχείριση του προσφυγικού εξέτασαν Ξυδάκης - Γκράντι

    Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελληνικής Πολιτείας και Ύπατης Αρμοστείας στη διαχείριση του προσφυγικού ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης με τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι.

    Από τον κ. Ξυδάκη παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα, αναλύθηκαν οι ανάγκες και εξηγήθηκαν τα σημεία στα οποία η Ύπατη Αρμοστεία θα μπορούσε να βοηθήσει. Συζητήθηκαν οι προοπτικές αποτελεσματικότερης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Γκράντι εμφανίστηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικός τόσο σε θέματα περιεχομένου και διαδικασιών όσο και σε θέματα χρηματοδότησης ενώ επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην προτροπή για άμεση βοήθεια στη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων.

    «Η φωνή, η αυθεντία και η εμπειρία της Ύπατης Αρμοστείας σε θέματα προσφύγων είναι αναγκαία για την προώθηση και υποστήριξη δημοκρατικών και πρακτικών λύσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και παγκοσμίως» τόνισε στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Φίλιππο Γκράντι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

    Είχε προηγηθεί κοινή σύσκεψη του κ. Γκράντι με τη συμμετοχή των αναπληρωτών Υπουργών Εθνικής 'Αμυνας κ. Δ. Βίτσα, Προστασίας Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα, Εργασίας κας Θ. Φωτίου και Εξωτερικών Ν. Ξυδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντής, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Βινσέντ Κοσετέλ και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας Φιλίπ Λεκλέρκ.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον αξιωματούχο του ΟΗΕ για την ελληνική παρουσία στην επικείμενη Σύνοδο του ΟΗΕ στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη στήριξης του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, προς μια κατεύθυνση δημοκρατική και λειτουργική. «Χρειάζονται φρέσκες, νέες ιδέες με πρακτικό αντίκρισμα. Στέγαση, εκπαίδευση, δουλειά είναι το τρίπτυχο στο οποίο η Ύπατη Αρμοστεία μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της» υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης .

    [03] Εκατομμύρια άνθρωποι λένε πλέον «Pokemon No»

    Μόλις μερικές εβδομάδες αφότου το δημοφιλέστατο ηλεκτρονικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, Pokemon Go, βρέθηκε στην κορυφή των καλύτερων εφαρμογών, εκατομμύρια άνθρωποι λένε πλέον «Pokemon Νo», σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Axion Capital Management την οποία δημοσίευσε το Bloomberg.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών και λήψεων, καθώς και η «αφοσίωση» στο παιχνίδι έχουν σημειώσει πτώση, όπως φαίνεται σε σχετικά διαγράμματα που δημοσίευσε το Bloomberg. Ο αριθμός των ενεργών χρηστών που ασχολούνται με το παιχνίδι σε καθημερινή βάση έχει πέσει από τα περίπου 45 εκατομμύρια στα 30, από τα μέσα του Ιουλίου. Στην έκθεση αναφέρεται, ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να «κατευνάσουν» τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίοι έβλεπαν τους χρήστες να ασχολούνται περισσότερο με το Pokemon Go και λιγότερο με το Facebook, το Twitter και το Instagram.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian επικαλούμενη σχετική ανάρτηση της Niantic στο Facebook, η εταιρεία που έχει αναπτύξει το παιχνίδι βρίσκεται ήδη στη διαδικασία κυκλοφορίας μιας νέας ενημέρωσης για το παιχνίδι για συσκευές Android και IOS. Η ενημέρωση αυτή θα περιλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία «Pokemon Appraisal», ενώ υπόσχεται «πολλές νέες και συναρπαστικές δυνατότητες στο μέλλον του Pokemon Go».

    [04] Ξεκίνησε η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού της Google, Android 7.0 Nougat

    Ξεκίνησε και επίσημα η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές και smartphones, το οποίο φέρει την ονομασία Android 7.0 Nougat.

    Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού είναι ότι επιτρέπει σε δύο εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, ενώ καθιστά δυνατή την εμφάνιση πιο πολύπλοκων τρισδιάστατων γραφικών στη συσκευή.

    Προς το παρόν, η ενημέρωση για την αναβάθμιση στο Nougat είναι διαθέσιμη μόνο στα Nexus smartphones και tablets. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google, ένα επερχόμενο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας της LG θα έχει ήδη προεγκαταστημένο το νέο λειτουργικό. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες smartphones θα πρέπει να περιμένουν έως ότου οι κατασκευαστές φορητών συσκευών να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους προτού είναι δυνατή η εγκατάσταση του κώδικα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

    Η κυκλοφορία του Nougat αποτελεί πρόκληση για την Google, κύριος στόχος της οποίας είναι να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία, μόνο το 15% του συνόλου των συσκευών που ενσωματώνουν το Anrdoid έχουν κάνει αναβάθμιση στην προηγούμενη έκδοση.

    [05] Μια νέα εφαρμογή ειδικά για μαθητές σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη το Facebook

    Μία νέα εφαρμογή, η οποία προορίζεται κυρίως για μαθητές, εισήγαγε πρόσφατα το Facebook στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η εφαρμογή με την ονομασία Lifestage, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Apple στις ΗΠΑ, παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που βασίζονται γύρω από τα συναισθήματά τους. Αυτά στη συνέχεια μετατρέπονται σε βίντεο προφίλ.

    Όλες οι αναρτήσεις είναι δημόσιες και δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τον περιορισμό της προβολής του εκάστοτε προφίλ. Η ιδέα πίσω από αυτή την εφαρμογή είναι μαθητές του ίδιου σχολείου να μπορούν να βρίσκουν ο ένας τον άλλον, δήλωσε ο δημιουργός της, ο 19χρονος Μάικλ Σέιμαν.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο στατιστικές της ιστοσελίδας Statista, μόλις το 8% του συνόλου των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 και 19 ετών.

    Ο Σέιμαν έγραψε σε ανάρτησή του σχετικά με την εφαρμογή ότι αυτή βασίζεται στην αρχική ιδέα του Facebook.

    «Πίσω στο 2004, η όλη ιδέα του Facebook ήταν το ?ποιος είμαι'. Μπορούσα να δημοσιεύσω τη σχέση μου. Να μοιραστώ με άλλους τα αγαπημένα μου είδη μουσικής. Και ήταν κυρίως να μπορώ να εκφράζομαι», αναφέρει στην ανάρτησή του.

    «Σήμερα, το Facebook έχει εξελιχθεί σε τόσα πολλά παραπάνω, αφού μας παρέχεται η δυνατότητα να εξερευνήσουμε από την αρχή την έννοια του "ποιος είμαι"». Ωστόσο, ο καθηγητής Μπέρνι Χόγκαν του Ινστιτούτου για το Διαδίκτυο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC ότι η έλλειψη ρυθμίσεων για τα προσωπικά δεδομένα στην εφαρμογή θα μπορούσε να αποδειχθεί μη δημοφιλής.

    «Η έλλειψη ρυθμίσεων απορρήτου σε αυτή την εφαρμογή, στην προκειμένη έκδοσή της, είναι ενδεικτική της ιδεολογίας του Facebook, η οποία είναι να παραμένουν οι χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτοί και συνδεδεμένοι», δήλωσε ο ίδιος.

    «Από την πλευρά τους αυτό αποτελεί μια φοβερή ιδέα αλλά ορισμένες φορές το να είσαι τόσο ανοιχτός μπορεί να αποβεί εμπόδιο στον τρόπο που συνδέεσαι. Αυτό το γνωρίζουν ήδη καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να μοιραστούν τις προσωπικές τους πληροφορίες αν πρέπει να είναι εντελώς δημόσια. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Facebook προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ξεπεράσουν τα όρια του τι πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο να μοιραζόμαστε στο Διαδίκτυο και μετά οι ίδιοι κάνουν πίσω όταν αντιμετωπίζουν δημόσια κριτική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2016 - 20:33:34 UTC