Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εκπτώσεις στην δημοκρατία δεν ανεχόμαστε», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος»
  • [03] Στ. Θεοδωράκης για τις τηλεοπτικές άδειες: «Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο»
  • [04] Ο Κ. Γκιουλέκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : Θέμα της Ελληνικής δικαιοσύνης η παραπομπή Γεωργίου και όχι της ΕΕ
  • [05] Προφυλακίστηκε ο 77χρονος κατηγορούμενος για το φονικό ναυάγιο στην Αίγινα
  • [06] Πέθανε η γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Sonia Rykiel
  • [07] Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Μπιενάλε Βενετίας
  • [08] «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», σε συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία
  • [09] Δ. Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα

  • [01] «Εκπτώσεις στην δημοκρατία δεν ανεχόμαστε», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών

    Πρόβα τζενεράλε για την "αριστερή διαπλοκή" σήμερα. H χώρα κλυδωνίζεται και αυτοί "παίζουν" τον παπά. Εκπτώσεις στην δημοκρατία δεν ανεχόμαστε. O καθεστωτισμός τους δεν θα περάσει». Με αυτή την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασε η Φώφη Γεννηματά τη διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

    [02] Δ. Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος»

    «Η κυβέρνηση Τσίπρα, σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, εγγυάται σε πλήρη συνεργασία και με την Κομισιόν και με τη Eurostat, την ακρίβεια των δημόσιων στατιστικών και είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος. Τα ελλείμματα και τα μαγειρέματα βαραίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκαν και υπέγραψαν τα μνημόνια με βάση τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2010, που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο καβγάς τους τώρα έχει ένα πολύ μεγάλο βαθμό υποκρισίας» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για την επιστολή της Κομισιόν, αναφορικά με τον κ. Γεωργίου.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, συμπλήρωσε, πως «Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Οφείλει για λόγους διάκρισης των εξουσιών να σέβεται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη των κρατών μελών και να μην παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις. Αμφιβάλλω αν μία αντίστοιχη δήλωση θα μπορούσε να γίνει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης. Είπε, πως «και η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη (1996 - 2004), έχουν συμμετοχή και στη διόγκωση των ελλειμμάτων και στη δημιουργική λογιστική, όσον αφορά τις δημόσιες στατιστικές». Για το tweet του Πάνου Καμμένου για τον Χρ. Καλογρίτσα σημείωσε, πως «Δεν έχω κανένα σχόλιο για το tweet επειδή δεν έχω σχετικές πληροφορίες και γνώση».

    [03] Στ. Θεοδωράκης για τις τηλεοπτικές άδειες: «Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο»

    «Στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μία κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μία απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην καταγγελία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα για τηλεοπτική άδεια ανέφερε: «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ζει από το δημόσιο, που είναι εργολάβος, να είναι ιδιοκτήτης καναλιού γιατί μετά θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί εντολές». Και πρόσθεσε: «Οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να δίνεις τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να ζητάς άδεια, όταν όλοι οι βασικοί συνεργάτες σου εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου υπουργού. Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη, καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες».

    Υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση σοβαρότητας στη δημοπρασία, με αστυνομικά μέτρα κ.τ.λ., ενώ στην πραγματικότητα όπως είπε, η διαδικασία είναι αστεία και γελοιοποιεί τη χώρα. Επέκρινε την απόφαση να δοθούν μόνο 4 τηλεοπτικές, λέγοντας, ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την ενημέρωση.

    Κάλεσε τους επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενόψει ΔΕΘ, να έχουν αυτοκριτικό λόγο και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις. Πρότεινε τμηματική καταβολή των φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που όπως είπε, φορολογούνται υπέρογκα.

    Αναφερόμενος στην οικονομία και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Δεν είναι αυταπάτη είναι απάτη. Υπάρχουν δύο δρόμοι: η αλήθεια ή η υπεράσπιση των λαθών σου. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεχίσει να λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να προσφέρει. Αυτό οδηγεί τον κόσμο σε απογοήτευση και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα».

    Ερωτώμενος για τις αμοιβές των εργαζομένων είπε, ότι, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος διαμαρτύρονταν για τον μισθό των 700 ευρώ, ο ίδιος μας οδηγεί σε μια γενιά ανθρώπων που θα αμείβονται με ακόμη λιγότερα χρήματα. Ανέφερε ακόμη, πως ο χώρος της εργασίας μαστίζεται πλέον από την μαύρη εργασία και την μερική απασχόληση. Για το δυστύχημα της Αίγινας είπε, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καλύπτεται από ένα πέπλο μυστήριου, ενώ έθεσε και τρία ερωτήματα: ποιος οδηγούσε, ποιοι ήταν στο σκάφος και με ποιους μίλησε ο οδηγός μετά το ατύχημα. «Τι πιο απλό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μάθουμε την αλήθεια;» αναρωτήθηκε και ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να ακολουθούν το δόγμα «πας μη ΣΥΡΙΖΑ εχθρός μας» και με σοβαρότητα να δώσουν απαντήσεις.

    Σε ότι αφορά τις διεργασίες στον χώρο του Κέντρου, ανέφερε, ότι στόχος είναι να δοθεί μία διέξοδος στο λαό, ότι υπάρχει μία μεταρρυθμιστική προοδευτική λύση στο μεσαίο χώρο που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε, ότι το Κίνημα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας ενός φορέα που θα δώσει λύσεις και θα προσελκύσει «νέο αίμα» στην πολιτική.

    [04] Ο Κ. Γκιουλέκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : Θέμα της Ελληνικής δικαιοσύνης η παραπομπή Γεωργίου και όχι της ΕΕ

    Θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι η παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στη Δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος της ΕΕ να εμπλέκεται σε αυτόδήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FMο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

    Σχολιάζοντας την επιστολή- παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ' ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό».

    Για τη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ.Γκιουλέκας υπογράμμισε: «Περιμένουμε τη διαλεύκανση της δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πως οδηγηθήκαμε υπό την διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

    [05] Προφυλακίστηκε ο 77χρονος κατηγορούμενος για το φονικό ναυάγιο στην Αίγινα

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Την περασμενη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας.

    [06] Πέθανε η γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Sonia Rykiel

    Η Σόνια Ρικέλ, η ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, που αποκαλούνταν η "Βασίλισσα των πλεκτών", πέθανε σήμερα στη γενέτειρα της, στο Παρίσι, σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε η κόρη της, η Ναταλί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "H μητέρα μου πέθανε τη νύχτα στο Παρίσι, στο σπίτι της, στις 05.00 το πρωί, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον", δήλωσε η Ναταλί Ρικέλ, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της μόδας.

    Η σχεδιάστρια, που λάνσαρε τη δεκαετία του 1960 την άνετη αισθησιακή γραμμή στη γυναικεία ένδυση, γνωστή κυρίως για τις δημιουργίες με τις μαύρες και χρωματιστές ρίγες, είχε ιδρύσει τον Μάιο του 1968 την εταιρία Sonia Rykiel.

    Η Σόνια Φλις, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στο Παρίσι στις 25 Μαΐου 1930 από πατέρα Γάλλο και μητέρα Ρουμάνα. Άρχισε την καριέρα της ως διακοσμήτρια βιτρινών το 1948. Το 1954 παντρεύτηκε τον Σαμ Ρικέλ.

    Στην κινηματογραφική ταινία του Ρόμπερτ 'Ολτμαν, "Pr?t ? porter", που γυρίστηκε στη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού την άνοιξη του 1994, η Σόνια Ρικέλ είχε υποδυθεί σε ρόλο τον εαυτό της.

    Η ίδια είχε μιλήσει για την ασθένεια από την οποία έπασχε στο βιβλίο της με τίτλο "N?oubliez Pas Que Je Joue" (Μην ξεχνάτε πως είναι ένα παιγνίδι) που κυκλοφόρησε το 2012.

    [07] Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Μπιενάλε Βενετίας

    Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας, τον Μάϊο του 2017, με επιμελητή τον διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα το υπουργείο Πολιτισμού. Η εικαστική εγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα με τίτλο «Εργαστήριο Διλημμάτων» είναι μια αφηγηματική εγκατάσταση, βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες», η οποία επιχειρεί - με αφορμή το δίλημμα που η τραγωδία θέτει μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της όποιας ασφάλειας του Εγχώριου - να εκθέσει την αγωνία, την απορία και τη σύγχυση ατόμων και κοινωνικών ομάδων όταν καλούνται να διαχειρισθούν παρόμοια διλήμματα. Πόσο έτοιμοι είμαστε να αποδεχθούμε στο πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα κάποιον που έξω από αυτό κινδυνεύει με αφανισμό; Και μέχρι πού θα φθάναμε για να τον διασώσουμε;

    Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης. Η πρόταση επελέγη ανάμεσα σε 30, συνολικά, υποψηφιότητες, από την συγκροτηθείσα γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού κατά πλειοψηφία και, όπως τονίζει στην ανακοίνωση του το υπουργείο «για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν και απευθείας τις προτάσεις τους χωρίς τη διαμεσολάβηση επιμελητών» ενώ η επταμελής γνωμοδοτική επιτροπή συγκροτήθηκε «με κριτήριο τα μέλη της να εκπροσωπούν θεσμούς των εικαστικών τεχνών».

    Τέλος, «αποφασίστηκε οι εργασίες προετοιμασίας και παρουσίασης της εκάστοτε ελληνικής συμμετοχής να ανατίθενται εκ περιτροπής σε εποπτευόμενους μουσειακούς φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. που έχουν ως αντικείμενο τη σύγχρονη τέχνη. Το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, θα έχουν την ευθύνη για τη διαδικασία επιλογής, τον ορισμό συντελεστών και φορέα υλοποίησης, καθώς και την έγκριση του προϋπολογισμού της ελληνικής συμμετοχής». Η 57η Διεθνής Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας, θα πραγματοποιηθεί από 13 Μαΐου έως 26 Νοεμβρίου 2017.

    [08] «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», σε συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία

    Μπορεί ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα; Είναι δυνατόν να δώσει λύση στην κρίση αξιών που διανύουμε; Στο συνέδριο με τίτλο «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», που διοργανώνεται από 28 ως 31 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία, στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας, ο στόχος είναι σαφής: Να καταδειχτεί, μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση (στο συνέδριο θα συμμετέχουν 180 επίλεκτα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας από όλες τις επιστημονικές περιοχές), ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο πολιτισμική μήτρα που εκκόλαψε το τεχνολογικό θαύμα του 21ου αιώνα, αλλά μπορεί να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα και να δώσει λύση στην αξιακή κρίση.

    Με άλλα λόγια, στόχος του συνεδρίου είναι να γίνει παγκόσμια γνωστή κάθε «αδιάβαστη γραμμή» της αρχαιοελληνικής γραμματείας και να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων που φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση των παντός τύπου σύγχρονων προβλημάτων, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του. Παράλληλα, οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν να τεκμηριώσουν πώς ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μετασχηματιζόμενος προοδευτικά μπορεί να επιδράσει σ' όλη τη γνωσιακή πλατφόρμα, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα.

    Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις 29 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προσφωνήσουν ο πρόεδρος του Συνεδρίου Καθηγητής Στέφανος Παϊπέτης, ο Α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο Ακαδημαϊκός Αντώνης Κουνάδης.

    Οι προσφωνήσεις θα ολοκληρωθούν με την προσφώνηση της Εθνικής Πρέσβεως της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία θα αναγγείλει την ίδρυση "Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών" που θα επικυρωθεί με την υπογραφή του Ιδρυτικού Χάρτου του εν λόγω Κέντρου από τους Θύμιο Κοτζά, Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Δήμαρχο Ήλιδας, οι οποίοι και θα απευθύνουν συμβολικούς χαιρετισμούς. Με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κηρυχθεί επίσημα η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συμβολική υπογραφή του Ιδρυτικού Χάρτη από τους συνέδρους.

    Οργανωτικός φορέας του συνεδρίου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.

    [09] Δ. Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα

    «Η επιστολή των κ.Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως,όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο», αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός ΔικαιοσύνηςΔημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    «Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.ΚΡΙΜΑ», καταλήγει η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.

    Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η επίτροπος Απασχόλησης της ΕΕ Μαριάνε Τίσεν, (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας.

    --Ο Κ Γκιουλέκας

    Θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι η παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, στη Δικαιοσύνη «και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό» δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

    Σχολιάζοντας την επιστολή-παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ' ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό».

    Για τη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε: «Περιμένουμε τη διαλεύκανση της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πώς οδηγηθήκαμε υπό τη διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

    Σε ό,τι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Το ζητούμενο πλέον δεν είναι τι θα πει και τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά το πόση αξιοπιστία έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα και τη σημερινή κυβέρνηση. Ένας άνθρωπος που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος τα πάντα σε όλους και διαψεύστηκε οικτρά οποιοσδήποτε τον πίστεψε».

    Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», για την «ατζέντα» με την οποία θα προσέλθει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, είπε πως «η ΝΔ δεν θα πει τίποτα περισσότερο από αυτά που μπορεί να πράξει. Γι αυτό και ο λόγος του αρχηγού στην έκθεση θα είναι ένας λόγος μεστός, που θα περιλαμβάνει τους κύριους άξονες του προγράμματος στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ, μέσα στις δυνατότητες που υπάρχουν».

    Ο κ. Γκιουλέκας πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει θέμα ενότητας στη ΝΔ» και πως «όλοι μαζί σαν μια γροθιά αγωνιζόμαστε στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία».

    Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων υπογράμμισε: «Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν συντάξεις, και, όμως, είδαμε ξαφνικά να κόβονται επικουρικές. Είδαμε να κόβονται και οι κύριες με την αύξηση των εισφορών της υγείας, να περικόπτεται το ΕΚΑΣ. Και έχει ακόμη το θάρρος -για μένα είναι θράσος πολιτικό- να δηλώνει υπερήφανος για την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ;».

    Η εκ Βελγίου προερχόμενη Ευρωπαία επίτροπος, ταυτόχρονα εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέροντας ότι ήταν αυτός που αποκατέστησε την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ

    Κατά την κ Τίσεν η διατήρηση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχήςείναι πολύ σημαντική και τονίζει ευθέως ότι «η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2016 - 12:32:40 UTC