Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα
  • [02] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις ένοχες αυταπάτες του και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
  • [03] Κύπρος: Επικοινωνία Τζο Μπάϊτεν με Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό
  • [04] Μ. Ρέντσι: υποσχέθηκε την ανοικοδόμηση των περιοχών που ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό
  • [05] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του συντάγματος
  • [06] Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις κούρδων μαχητών νότια της Τζαραμπλούς, σύμφωνα με πηγές
  • [07] Ένας άνδρας αποπειράθηκε να εμποδίσει τη διέλευση της οχηματοπομπής της ¶. Μέρκελ στην Πράγα

  • [01] Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα

    «Η επιστολή των κ.Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως,όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο», αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός ΔικαιοσύνηςΔημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    «Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.ΚΡΙΜΑ», καταλήγει η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.

    Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η επίτροπος Απασχόλησης της ΕΕ Μαριάνε Τίσεν, (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας.

    --Ο Κ Γκιουλέκας

    Θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι η παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, στη Δικαιοσύνη «και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό» δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

    Σχολιάζοντας την επιστολή-παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ' ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό».

    Για τη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε: «Περιμένουμε τη διαλεύκανση της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πώς οδηγηθήκαμε υπό τη διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

    Σε ό,τι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Το ζητούμενο πλέον δεν είναι τι θα πει και τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά το πόση αξιοπιστία έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα και τη σημερινή κυβέρνηση. Ένας άνθρωπος που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος τα πάντα σε όλους και διαψεύστηκε οικτρά οποιοσδήποτε τον πίστεψε».

    Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», για την «ατζέντα» με την οποία θα προσέλθει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, είπε πως «η ΝΔ δεν θα πει τίποτα περισσότερο από αυτά που μπορεί να πράξει. Γι αυτό και ο λόγος του αρχηγού στην έκθεση θα είναι ένας λόγος μεστός, που θα περιλαμβάνει τους κύριους άξονες του προγράμματος στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ, μέσα στις δυνατότητες που υπάρχουν».

    Ο κ. Γκιουλέκας πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει θέμα ενότητας στη ΝΔ» και πως «όλοι μαζί σαν μια γροθιά αγωνιζόμαστε στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία».

    Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων υπογράμμισε: «Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν συντάξεις, και, όμως, είδαμε ξαφνικά να κόβονται επικουρικές. Είδαμε να κόβονται και οι κύριες με την αύξηση των εισφορών της υγείας, να περικόπτεται το ΕΚΑΣ. Και έχει ακόμη το θάρρος -για μένα είναι θράσος πολιτικό- να δηλώνει υπερήφανος για την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ;».

    Η εκ Βελγίου προερχόμενη Ευρωπαία επίτροπος, ταυτόχρονα εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέροντας ότι ήταν αυτός που αποκατέστησε την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ

    Κατά την κ Τίσεν η διατήρηση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχήςείναι πολύ σημαντική και τονίζει ευθέως ότι «η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή»

    [02] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις ένοχες αυταπάτες του και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

    «Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις ένοχες αυταπάτες του και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τους οποίους παλαιότερα καθύβριζε», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία για την συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνάντηση των Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Παρίσι. «Τη στιγμή που οδηγεί, με την υπερφορολόγηση και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η οικονομία, σε νέα αδιέξοδα τους πολίτες και τη χώρα, προσπαθεί να εμφανιστεί - δραπετεύοντας από την πραγματικότητα - ότι καταθέτει προτάσεις και για τη ... σωτηρία της Ευρώπης!», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας πως «με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του η ελληνική κοινωνία και η οικονομία βρίσκονται σε διαρκή κατήφορο». «Το σίγουρο είναι ότι δεν τον πιστεύει πλέον κανείς.¶λλωστε ο ίδιοςομολόγησε το αδιέξοδο της πολιτικής και της στρατηγικής του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [03] Κύπρος: Επικοινωνία Τζο Μπάϊτεν με Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊτεν επικοινώνησε απόψε, με δική του πρωτοβουλία, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να του διαβιβάσει τις εντυπώσεις του από τις συνομιλίες που είχε με την Τουρκική κυβέρνηση για το Κυπριακό.

    Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Τζο Μπάϊτεν διαβίβασε στον Νίκο Αναστασιάδη την θέση ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη λύσης του Κυπριακού και ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να διαβιβάσει τις απόψεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για τα προαπαιτούμενα για μια συμφωνία λύσης στο Κυπριακό.

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επικοινώνησε επίσης και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

    Τέλος, το Κυπριακό, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο Τζο Μπάϊτεν κατά τις επαφές του, χθες, με την Τουρκική κυβέρνηση στην ¶γκυρα.

    [04] Μ. Ρέντσι: υποσχέθηκε την ανοικοδόμηση των περιοχών που ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό

    Η Ιταλία θα ανοικοδομήσει τα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

    Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Ιταλία και ισοπέδωσε πολλά χωριά και πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

    «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.

    «Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.

    «Είμαι οι καλύτεροι στον κόσμο όταν έρχεται να διαχειριστούμε επείγουσες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά επίσης και πρόληψης», πρόσθεσε.

    [05] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του συντάγματος

    «Η Ν.Δ. λειτουργεί - με μικρή χρονοκαθυστέρηση - ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει σε δήλωσή του για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Ο υπουργός σημειώνει ότι ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή ψηφισμένων νόμων του κράτους και του συντάγματος, και εκτιμά πως είναι ξεκάθαρο σε όλους, πως η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελευθερών εμμονών της.

    Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής: «Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος»

    «Για ακόμα μία φορά, η Ν.Δ. λειτουργεί - με μικρή χρονοκαθυστέρηση - ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός.

    Ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας το οποίο η ίδια έχτισε.

    Θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα.

    Την ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, διότι έκρινε πως «συντρέχουν εν προκειμένω - κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση - επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».

    Σε εφαρμογή, λοιπόν, των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται. Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ, γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ.

    Είναι καθαρό σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων εμμονών της. Η Ν.Δ. είναι σύμφυτο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας.

    Την αφήνουμε να νοσταλγεί το παρελθόν της ασυδοσίας».

    [06] Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις κούρδων μαχητών νότια της Τζαραμπλούς, σύμφωνα με πηγές

    Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν σήμερα θέσεις κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) νότια της πόλης Τζαραμπλούς, ανέφερε μια πηγή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, μια μέρα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Τουρκία εντός του συριακού εδάφους.

    Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Μανμπίζ, μια περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής, όταν οι μαχητές του YPG αγνόησαν προειδοποίηση των τουρκικών δυνάμεων, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Η Τζαραμπλούς βρίσκεται περίπου 40χλμ βόρεια της Μανμπίζ.

    [07] Ένας άνδρας αποπειράθηκε να εμποδίσει τη διέλευση της οχηματοπομπής της ¶. Μέρκελ στην Πράγα

    H αστυνομία της Πράγας συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα που επιχείρησε να εμποδίσει τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής της καγκελαρίου της Γερμανίας ¶γγελα Μέρκελ με το όχημά του, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, σύμφωνα με τον οποίο πάντως η ασφάλεια της Μέρκελ «δεν απειλήθηκε».

    Ο άνδρας που οδηγούσε μια μαύρη Mercedes «επιχείρησε να παρεισφρήσει στην οχηματοπομπή κατά τη διάρκεια της πορείας της από το αεροδρόμιο της Πράγας στην έδρα της τσεχικής κυβέρνησης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Ζόζεφ Μπόκαν.

    «Επιχειρώντας να διεισδύσει στην πομπή, προσπάθησε να περάσει το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον δρόμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

    Τα στελέχη των μονάδων ασφαλείας συνέλαβαν τον άνδρα αφού τον απείλησαν με τα όπλα τους. Η διαδικασία ανάκρισής του συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, που δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του και τα κίνητρά του.

    «Ήταν μόνος, δεν ήταν οπλισμένος, όμως βρήκαμε στο αυτοκίνητό του αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εύκολα ως όπλα, ιδίως κομμάτια σκυροδέματος» πρόσθεσε ο αξιωματικός.

    «Η απόπειρα αποτράπηκε αμέσως, χάρη στην επαγγελματική δουλειά των αστυνομικών, η ασφάλεια του προσώπου που βρισκόταν υπό προστασία δεν απειλήθηκε» τόνισε ο Μπόκαν.

    Η ¶γγελα Μέρκελ έφθασε νωρίτερα σήμερα στην Πράγα, για μια σύντομη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Μποχούσλαβ Σομπότκα και τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

    Με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου διοργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις υποστηρικτών της αλλά και επικριτών της πολιτικής της, ιδίως στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2016 - 20:32:33 UTC