Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κορακάκης: Δεν εμπλέκεται ο ΠτΔ στο θέμα της πρόσκλησης της Άννας
  • [02] Φωτιές σε Χίο, Μενίδι και Ασπρόπυργο
  • [03] Βολιβία: Απεργοί ανθρακωρύχοι σκότωσαν τον αν. υπουργό Εσωτερικών
  • [04] Άντόνιο Κόστα: «Πρέπει να δώσουμε σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών"
  • [05] Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο διοικητήριο της αστυνομίας στην Σιζρέ
  • [06] Στους 268 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

  • [01] Τ. Κορακάκης: Δεν εμπλέκεται ο ΠτΔ στο θέμα της πρόσκλησης της Άννας

    Ο πατέρας και προπονητής της 'Αννας, Τάσος Κορακάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περιέγραψε όλα όσα έχουν συμβεί από την Τετάρτη το βράδυ: «Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Αν θα πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο και πότε θα πάμε. Το μάθαμε από 3-4 δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Εως τις 22:00 δεν με είχε πάρει κανείς. Αργά το βράδυ πήρα τον κ. Καπράλο και μου είπε ότι έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί και ότι δεν έκανε αυτός τις προσκλήσεις», τόνισε ο Τάσος Κορακάκης και συνέχισε:

    «Πριν φύγουμε από τη Βραζιλία, είχαμε μιλήσει με το αρχηγείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους εξηγήσαμε ότι η Αννα θα πάει διακοπές. Αν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γινόταν πριν τις 30 του μηνός θα θέλαμε να μας ενημερώσουν 1-2 μέρες πριν, για να αλλάξει η Αννα τα εισιτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε ο κ. Κούβελος, ούτε ο κ. Κολυμπάδης».

    Οσον αφορά την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο προπονητής της Αννας είπε: «Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Αννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο».

    Ο Τάσος Κορακάκης επεσήμανε πως έπεσαν από τα σύννεφα: «Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μας έχουν πάρει ούτε να μας ζητήσουν μία συγγνώμη. Ακόμη και στην περίπτωση που ήταν ανθρώπινο λάθος-όσο μεγάλο κι αν είναι- δεν μας πήρε κανείς να μας ζητήσει συγγνώμη. Εκτός από τον κ. Καπράλο δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο».

    [02] Φωτιές σε Χίο, Μενίδι και Ασπρόπυργο

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο νησί της Χίου στην περιοχή της Σιδηρούντας.Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε νύχτα, έκανε το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

    Για τον έλεγχοτης πυρκαγιάς στη Χίο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 28 εθελοντές, 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

    Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Μενίδι

    Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε από τις 03:00 τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στοΜενίδι και απείλησε σπίτια.

    Η φωτιά έκαιγεπολύ κοντά σεσπίτια, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο απότουςδυνατούς ανέμουςπου πνέουν στην περιοχή.

    Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    Πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

    Μάχη με τις φλόγες και το δυνατό άνεμο έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής, όπου από αργά χθες το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή. Οπως τόνισε, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, για κατοικημένες περιοχές.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, 2 υδροφόρα οχήματα και 2 ελικόπτερα.

    [03] Βολιβία: Απεργοί ανθρακωρύχοι σκότωσαν τον αν. υπουργό Εσωτερικών

    Νεκρός είναι ο αναπληρωτής Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροντόλφο Ιλάνες, μετά την απαγωγή του από απεργούς ανθρακωρύχους, ανακοίνωσε αργά χθες, η κυβέρνηση.

    ?Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών, Ροντόλφο Ιλάνες δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο,? δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλος Ρομέρο.

    Ο Ιλάνες πήγε νωρίτερα χθες να μιλήσει στους απεργούς στην περιοχή Παντούρο και σε απόσταση 160 χλμ., από την πρωτεύουσα Λα Πας. Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής εντοπίστηκε από τους απεργούς, που τον απήγαγαν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του, δήλωσε ο Ρομέρο.

    [04] Άντόνιο Κόστα: «Πρέπει να δώσουμε σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών"

    "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα των πολιτών", τόνισε ο σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μετά το τέλος της συνάντησης των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως παρατηρητή.

    Ο Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης "στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, την ανάγκη για κοινή διαχείριση της ροής των προσφύγων και τον τερματισμό των συγκρούσεων στο κατώφλι της Ευρώπης".

    "Όπως συνέβη εδώ και 50 χρόνια, με την Ευρώπη μπορεί να έχουμε καλύτερες λύσεις για κάθε μία από αυτές τις απειλές. Χωρίς την Ευρώπη όλοι θα είμαστε πιο αδύναμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις", δήλωσε ο Αντόνιο Κόστα.

    Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες "πρέπει να δώσουν μια σαφή απάντηση" στα αιτήματα και τις επιθυμίες των πολιτών. "Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει στα χέρια της τη μοίρα των πολιτών της στην ασφάλεια, στην οικονομική ανάπτυξη, και τη διασφάλιση κοινωνικού μοντέλου. Η Ευρώπη είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της σημερινής οικονομίας", υπογράμμισε.

    Ο Αντόνιο Κόστα προειδοποίησε ότι "χωριστά, είμαστε όλοι πιο εύθραυστοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις" ενώ πρόσθεσε, "Δεν είναι πάντα εύκολο να είμαστε μαζί, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά χωριστά ο καθένας από εμάς σίγουρα θα είναι σε χειρότερες συνθήκες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, την ανάγκη για κοινή διαχείριση της ροής προσφύγων. Η προσπάθεια πρεπει να είναι κοινή για να συμβάλλουμε στην επίλυση των διαφόρων συγκρούσεων που υπάρχουν στα σύνορα της Ευρώπης».

    Ο πρωθυπουργός Κόστα, που είναι επίσης και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), μίλησε επίσης για την ανάγκη «να στηρίξει η ΕΕ την ανάπτυξη και να δώσει κοινή απάντηση σε μια εσωτερική αγορά που δεν θα δημιουργεί ανισορροπίες αλλά θα προωθεί την κοινή ευημερία για όλους. "

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης δήλωσε ότι η συνάντηση του Παρισιού χρησίμευσε ώστε οι ηγέτες να περάσουν το μήνυμα ότι «οι πολίτες αισθάνονται πώς υπάρχει πρόβλημα είτε με την ασφάλεια ή με την απασχόληση, ή τις προσδοκίες για το μέλλον, είτε με την υπεράσπιση του κοινωνικού μοντέλου, καθώς η Ευρώπη δεν έχει εκπληρώσει τη θεμελιώδη υπόσχεσή της για την προστασία των πολιτών". Προειδοποίησε δε ότι "αυτή η κατάσταση ώθησε τους Βρετανούς να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ενισχύει τους δεξιούς λαϊκιστές σε πολλές χώρες της Ευρώπης."

    [05] Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο διοικητήριο της αστυνομίας στην Σιζρέ

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι τουλάχιστον άλλοι 64 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Σιζρέ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

    Όπως έγινε γνωστό ότι έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο αστυνομικού ελέγχου.

    Η πόλη Σιζρέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει τόσο με τη Συρία, όσο και με το Ιράκ, ενώ στην περιοχή κατοικεί σημαντικός πληθυσμός Κούρδων.

    [06] Στους 268 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

    Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία είναι 268, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

    Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

    Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.

    Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 250 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 August 2016 - 6:32:44 UTC