Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφυγικό - μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Αβραμόπουλου
  • [02] Απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ τα αιτήματα των καναλιών για αναβολή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [03] Ν. Παππάς: Είναι σαφές ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο για να παύσει ο διαγωνισμός για
  • [04] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα, με πυροβολισμούς και έναν τραυματία
  • [05] Αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
  • [06] Ρ. Σβίγκου: Ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε

  • [01] Προσφυγικό - μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Αβραμόπουλου

    Το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα θέματα ασφαλείας στην Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Επίτροπος της χώρας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στα καινούργια γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε δίνοντας τις ευχές του στον πρόεδρο της ΝΔ για καλό ξεκίνημα και διευκρίνισε ότι καίτοι είναι αφοσιωμένος στις ευρωπαϊκές υποθέσεις «δεν παύω από το να έχω το νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα».

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα θέματα της αρμοδιότητάς του λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας, που κυριαρχούν στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο, καθιστούν την Ελλάδα ένα βασικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά της, πρέπει η Ελλάδα να το αξιοποιήσει σε αυτές τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές».

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «βασική αστική αξία και αρχή είναι η έννοια της εθνικής συνεννόησης, της συναντίληψης για την αντιμετώπιση όλων αυτών των μεγάλων θεμάτων» και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα αυτές τις ώρες».

    Ο Επίτροπος ανέφερε επίσης ότι «ο ελληνικός λαός είναι κάτω από μεγάλη πίεση, οι κοινωνικές αντοχές είναι πλέον πεπερασμένες, συμπληρώνοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι δε θα αργήσει η μέρα που θα ανοίξει ένας αισιόδοξος ορίζοντας για την πατρίδα μας».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ από την πλευρά του, αναφερόμενος στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού - προσφυγικού, σημείωσε ότι «πράγματι έχει συντελεστεί μια σημαντική πρόοδος από πλευράς Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής». «Θεωρώ καθοριστικής σημασίας την πρωτοβουλία την οποία έχεις αναλάβει για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την Ευρώπη, αλλά έχει και ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Διότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σημείωσε ακόμη, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, να προστατευθεί, άφησε όμως και αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Παρά την πολύ καλή διάθεση της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους οκτώ μήνες, που είμαι πρόεδρος του κόμματος και που το ζήτημα αυτό βρίσκεται σε έξαρση, να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού, λυπάμαι να διαπιστώσω ότι πολλά από τα ζητήματα στα οποία φαινόταν ότι υπήρχε μια συμφωνία με την κυβέρνηση, δεν έχουμε δει τα απαιτούμενα βήματα προόδου».

    Πρόσθεσε ότι ενώ έχουν μεσολαβήσει έξι μήνες από την σύσκεψη η οποία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πράγματα τα οποία συμφωνήθηκαν τότε, ουδέποτε υλοποιήθηκαν και εξήγησε: «Αναφέρομαι στο διαχωρισμό των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών. Αναφέρομαι στην ανάγκη να υπάρχουν προ-αναχωρησιακά κέντρα για την επιστροφή των οικονομικών μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Αναφέρομαι στην ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένας κεντρικός σχεδιασμός οργανωμένης και συστηματικής κατανομής των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών σε όλη την εθνική επικράτεια.

    Κλείνοντας σημείωσε, ότι σε κάθε περίπτωση «η Ελλάδα είναι παράγων γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα προβληματική περιοχή. Είναι ένας κρίσιμος εταίρος στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα αυτά. Αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει τις δικές της ευθύνες». Συμπλήρωσε δε, στον κ. Αβραμόπουλο: «Και τα προγράμματα μετεγκατάστασης, τα οποία κι εσύ, μέσα από το δικό σου δημόσιο λόγο, έχεις υποστηρίξει, πρέπει κι αυτά να υλοποιηθούν».

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα του κόμματος λέγοντας προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Θέλω να γνωρίζεις καλά ότι στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια θεσμικής και συστηματικής ανανέωσης. Ανοίγουμε το κόμμα σε νέους ανθρώπους, σε νέες ιδέες και προτάσσουμε τη Νέα Δημοκρατία ως την πολιτική εκείνη δύναμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μακριά από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

    [02] Απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ τα αιτήματα των καναλιών για αναβολή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

    Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα αιτήματα των επτά τηλεοπτικών σταθμών, με τα οποία στρέφονταν ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά των υπουργών Οικονομίας και Επικρατείας, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

    Επίσης, προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση στο ΣτΕ των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, που επίσης έχουν καταθέσει οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί.

    Η ακρόαση των εκπροσώπων των καναλιών αλλά και των εκπροσώπων των δυο υπουργείων έγινε ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ κ. Νικόλαου Σακελλαρίου και παρόντες στη διαδικασία ήταν οι σύμβουλοι Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ. Ουρανία Νικολαράκου.

    Ακόμη στη συζήτηση παραστάθηκε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.

    Η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινές διαταγές, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

    Ειδικότερα, οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

    [03] Ν. Παππάς: Είναι σαφές ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο για να παύσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

    Το αδιάβλητο της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες υπερασπίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι «αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων».

    «Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία. Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε ροή πληροφόρησης μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να μην νοθευτεί η διαδικασία. Μια αντίστοιχη διαδικασία ήταν ο διαγωνισμός για την DIGEA » δήλωσε ο Ν. Παππάς αναφερόμενος στη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου στα γραφεία της ΓΓΕΕ. «Ο στόχος είναι» τόνισε «να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη για το δημόσιο».

    Αναφορικά με τις ενστάσεις των υποψηφίων για το σύστημα κατά την πρόβα τζενεράλε, ο υπουργός σημείωσε ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός. «Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές (Singular Logic) είναι ικανή για την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

    «Αναρωτιέμαι ώρες ώρες, αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα. Στο επίπεδο της Δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας αναφορικά με την προσφυγή των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο τους την ακύρωση του διαγωνισμού. «Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνησή μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά» κατέληξε ο Ν. Παππάς.

    Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Π.Καμμένου για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε οποιονδήποτε να του δείξει το πώς και το εάν η πολιτική ηγεσία θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. «Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου» τόνισε.

    Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η ΝΔ αρνείται να υπερασπιστεί την «ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων». «Ενδεχομένως κάποια στελέχη της να μην ήθελαν να μπει κάποια τάξη σε αυτό το πεδίο» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η ηγεσία της ΝΔ αυτή τη στιγμή επιλέγει να ταυτιστεί με αυτά τα συμφέροντα. Τι σημαίνει δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό; Θα ακυρώσει τις άδειες και θα επιστρέψει τα χρήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.

    Για το ζήτημα του πόσες άδειες σηκώνει τελικά η αγορά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι είναι λιγότερες από τις σημερινές, προσθέτοντας ότι «η απόφαση των ιδιοκτητών του MEGA να μην καλύψουν τα χρέη του και να κλείσουν το κανάλι, δείχνει ότι δεν είναι ένα σχήμα βιώσιμο. Έχουμε και άλλα σχήματα» συνέχισε, «που η ποιότητα του προγράμματος δεν είναι στα στάνταρ που θα έπρεπε να επιθυμούμε ως ελληνικό κοινό».

    Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι το οικονομικό πλάνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βγαίνει χωρίς αύξηση του τέλους, σημειώνοντας ότι η ΕΡΤ είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά και διεθνή γεγονότα και με ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, σέβεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα πολίτη.

    [04] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα, με πυροβολισμούς και έναν τραυματία

    Αιματηρή ληστεία, με ένα πολίτη να τραυματίζεται από σφαίρα στο πόδι, σημειώθηκε, πριν από περίπου μία ώρα, σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Αχαρνών, στη Νέα Χαλκηδόνα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άγνωστοι δράστες, που κρατούσαν όπλα, εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, αφαίρεσαν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία.

    Κατά την αποχώρησή τους οι δράστες πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης στο πόδι. Ο πολίτης διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

    [05] Αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

    Εξειδικευμένα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), πραγματοποίησαν δύο ελέγχους αυτοψίας, χθες και σήμερα, στον χώρο εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

    Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος. Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της σημερινής δεύτερης αυτοψίας.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες). «Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Για τον λόγο αυτό, ο Οργανισμός διέθεσε ενημερωτικό υλικό.

    [06] Ρ. Σβίγκου: Ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε

    Απαντήσεις σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσε σήμερα σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας πως «εμείς, ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε». Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σε σχέση με την συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό, η κ. Σβίγκου περιορίστηκε να απαντήσει πως «ο κ. Καμμένος είναι ένας πολύ έμπειρος πολιτικός άνδρας και θεωρώ ότι αν έχει στοιχεία για μαύρο χρήμα και όλα αυτά τα οποία έχει καταγγείλει στο twitter θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσει». «Όλες οι υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί και έχουν περάσει από το κόσκινο όλων όσα προβλέπουν οι ψηφισμένοι νόμοι. Ουδείς μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει άδεια. Ο νόμος είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί» υπογράμμισε σχετικά η κ. Σβίγκου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε τα επιχειρήματα που έχει επικαλεστεί η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τέσσερις προς το παρόν, τηλεοπτικές άδειες, που θα αφορούν σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, και ποικίλου προγράμματος υψηλής ευκρίνειας: «Οι 4 άδειες είναι ο αριθμός που ανταποκρίνεται αυτή την στιγμή και στη διαφημιστική πίτα και στο πόσα κανάλια μπορεί να σηκώσει σήμερα η αγορά. Γιατί το προηγούμενο τηλεοπτικό τοπίο, για να μπορέσει να επιβιώσει, δανειζόταν χρήματα τα οποία δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΕΣΡ δεν «καταργήθηκε», αλλά δεν έχει συγκροτηθεί μετά από τρεις προσπάθειες, «με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας» που «προσπάθησε να μπλοκάρει και τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ ώστε να μπλοκάρει τη διαδικασία της αδειοδότησης». Άλλωστε, «στο πρόσφατο παρελθόν, με το νόμο Ρουσόπουλου, δεν θυμάμαι να είχε γίνει τόσο μεγάλη αναστάτωση, που ο υπουργός διατηρούσε το δικαίωμα με μια απλή υπουργική απόφαση να αποφασίσει για το ποιος είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών. Τώρα ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών αποφασίστηκε μέσα από τη Βουλή?» Στην πραγματικότητα, «το πρόβλημα όσων μιλάνε για τον αριθμό των αδειών, δεν είναι το πόσες θα είναι αυτές, αλλά το αν θα υπάρξει τελικά διαγωνισμός ή όχι» τόνισε η κ. Σβίγκου. Με τον διαγωνισμό «δίνεται τέλος στο καθεστώς ανομίας και παρατάσεων προσωρινών αδειών» - ένα καθεστώς, που «κάποιοι έχουν συμφέρον να συντηρηθεί και δεν θέλουν να υπάρξει καμία διαδικασία αδειοδότησης. «Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις?» τόνισε. Τέλος, για τους εργαζόμενους στα κανάλια που μπαίνουν αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αδειοδότησης, η κ. Σβίγκου υπενθύμισε πως ο νόμος κατοχυρώνει - παρά την αντίρρηση της ΝΔ - ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στα τέσσερα κανάλια, τα 400 άτομα. «Χύνονται πολλά κροκοδείλια δάκρυα από τον πολιτικό κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στα κανάλια που μπαίνουν στη διαδικασία της αδειοδότησης, την ίδια στιγμή που δεν υπήρχε η ίδια ευαισθησία όταν εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι μήνες και έχαναν τα χρήματά τους. Δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη του MEGA. κανένας από τους εργαζόμενους του Mega δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για το λόγο για τον οποίον δεν έχουν πληρωθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες» τόνισε η κ. Σβίγκου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 August 2016 - 18:33:15 UTC