Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την έναρξη διεθνούς συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] ΕΝΦΙΑ: Η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει ίδιο ή λιγότερο ποσό
  • [03] Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
  • [04] Εκατό τσιγγάνικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη

  • [01] Την έναρξη διεθνούς συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Η Αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου, θα κηρύξει το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο στόχος είναι συνεδρίου είναι να καταδειχτεί, μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση (στο συνέδριο θα συμμετέχουν 180 επίλεκτα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας από όλες τις επιστημονικές περιοχές), ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο πολιτισμική μήτρα που εκκόλαψε το τεχνολογικό θαύμα του 21ου αιώνα, αλλά μπορεί να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα και να δώσει λύση στην αξιακή κρίση. Με άλλα λόγια, να γίνει παγκόσμια γνωστή κάθε «αδιάβαστη γραμμή» της αρχαιοελληνικής γραμματείας και να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων που φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση των παντός τύπου σύγχρονων προβλημάτων, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του. Παράλληλα, οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν να τεκμηριώσουν πώς ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μετασχηματιζόμενος προοδευτικά μπορεί να επιδράσει σ' όλη τη γνωσιακή πλατφόρμα, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στις 10.30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος του συνεδρίου, ομότιμος καθηγητής Στέφανος Παϊπέτης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, θα ακολουθήσουν οι προσφωνήσεις του καθηγητή Στέφανου Παϊπέτη, του α' αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτριας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, του ακαδημαϊκού Αντώνη Κουνάδη και της εθνικής πρέσβεως της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Αικατερίνης Παναγοπούλου, η οποία θα αναγγείλει την ίδρυση του Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, που θα επικυρωθεί με την υπογραφή του ιδρυτικού χάρτου του εν λόγω κέντρου από τους Θύμιο Κοτζά, δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, δήμαρχο Ήλιδας, οι οποίοι και θα απευθύνουν συμβολικούς χαιρετισμούς.

    Με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κηρυχθεί επίσημα η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συμβολική υπογραφή του Ιδρυτικού Χάρτη από τους συνέδρους.

    Οργανωτικός φορέας του συνεδρίου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.

    [02] ΕΝΦΙΑ: Η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει ίδιο ή λιγότερο ποσό

    Στην περίπτωση των δόσεων η πρώτη θα καταβληθεί τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2017Ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η διαδικασία της ανάρτησης των εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet.

    Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με την καταβολή του ποσού που αναλογεί στοφόροακινήτωνεφάπαξ στις 30 Σεπτεμβρίου είτε σε πέντε δόσεις.

    Στην περίπτωση των δόσεων η πρώτη θα καταβληθεί τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2017.

    Σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στηνσυντριπτική πλειοψηφία τωνεκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ οι πολίτες πληρώνουνίδιο ή και λιγότερο ποσό σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ.

    Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πηγές του υπ. Οικονομικών, το 65% των πολιτών πληρώνει ίδιο ή και λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Το 24% επιβαρύνεται με ποσό από 1 λεπτό έως 10 ευρώ. Το 10% καλείται να πληρώσει ποσό πάνω από 10 ευρώ και εξ αυτών μόλις το 4% επιβαρύνεται με ποσό πάνω από 50 ευρώ.

    Τέλος μόνο το 0,3% καλείται να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από 1000 ευρώ.

    [03] Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

    Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Όλα είναι έτοιμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου σήμερα θα γίνει η πρόβα τζενεράλε για την αυριανή δημοπρασία. Παρουσία των υποψηφίων του διαγωνισμού αναμένεται εντός της ημέρας, να διεξαχθεί η κλήρωση για τις αίθουσες που θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, οι ομάδες τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έλεγχος του κτιρίου από την Ελληνική Αστυνομία και το κτίριο το απόγευμα θα σφραγιστεί. Κανένας εκτός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έχει πρόσβαση στη ΓΓΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν αυστηρά εκτός του κτιρίου.

    Καθ? όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

    Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

    Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

    Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

    [04] Εκατό τσιγγάνικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη

    Κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο, έρχεται να παίξει η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα από τη Βουδαπέστη στις 8 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο, όπως γνωρίζουν οι δεξιοτέχνες τσιγγάνοι.

    «100 τσιγγάνικα βιολιά» είναι ο τίτλος της παράστασης με 100 μουσικούς σε αυτοσχεδιασμό, με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.

    Το όνομα της ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα» και συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας: 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα. Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Λεντβάι Κόσκι, κι ανάμεσα στους δεξιοτέχνες, ο Όσκαρ Οκρος, ο καλύτερος μουσικός του κυμβάλου στον κόσμο. Η ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 August 2016 - 8:32:39 UTC