Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Διαβλητή η θέση της ΝΔ για το μέλλον των αδειών
  • [02] Γ. Κουμουτσάκος: Σε σαθρό έδαφος η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [03] Κ. Καραγκούνης: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες στα θέματα ασφάλειας
  • [04] Ν. Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να αναγνωρίσει το διαγωνισμό
  • [05] Στο 92% των εκκαθαριστικών προκύπτει ο ίδιος, λιγότερος ή και καθόλου ΕΝΦΙΑ, λέει ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [06] «Δεν είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη» δηλώνει ο Γιάννης Μαντζουράνης
  • [07] Περίπου 5.000 αιτούντες άσυλο μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο
  • [08] Κατερίνη: Στον φωταγωγό πολυκατοικίας βρέθηκε νεογνό, καλά στην υγεία του
  • [09] «Εμείς δεν θα κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη» είπε ο Σ. Φάμελλος
  • [10] Λ. Κρέτσος: Ιστορική ημέρα για την ενημέρωση και την ισονομία
  • [11] «Μπούλινγκ» μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της ΓΓΕΕ, κατήγγειλε ο Λ. Κρέτσος

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Διαβλητή η θέση της ΝΔ για το μέλλον των αδειών

    «Ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον "Βήμα FM" η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για τη δημοπρασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπάρχει πολιτικό ζήτημα: καλώ τη ΝΔ να αλλάξει τη στάση της», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη και κάλεσε τη ΝΔ να αναγνωρίσει το διαγωνισμό, σημειώνοντας, ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπέπεσε σε αντιφάσεις με όσα δήλωσε. «Είναι διαβλητή η θέση της ΝΔ για το μέλλον των αδειών», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αν η ΝΔ ακυρώσει το διαγωνισμό σε αυτούς που έχουν πληρώσει για άδειες, θα δώσει λεφτά πίσω; Να το πει στον ελληνικό λαό».

    Ερωτηθείσα για το μέλλον των ήδη λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα αναδειχθούν από τη διαγωνιστική διαδικασία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, ότι σε 90 ημέρες μετά το διαγωνισμό η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες. «Αν προσθέταμε άδειες μετά το διαγωνισμό θα ήταν άδικο για όσους πλειοδότησαν σε αυτόν», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Γ. Κουμουτσάκος: Σε σαθρό έδαφος η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σε σαθρό έδαφος γίνεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, η διαδιακασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως είπε μιλώντας στον Σκάι «η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

    Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και προσέθεσε πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Αναγνώρισε πως «υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς» αλλά σημείωσε πως «η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».

    [03] Κ. Καραγκούνης: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες στα θέματα ασφάλειας

    Αναφορά στο τραγικό γεγονός της δολοφονικής επίθεσης κατά του Δ/ντη της τροχαίας Αθηνών,έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης.Επεσήμανε ότι δεν είναι ένα και δυο τα περιστατικά αλλά πολλά και καθημερινά.

    Πρόσφατα σε σχετική επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλήπρος τον κ. Τόσκα είχε αναφερθεί στο άβατο των Εξαρχείων, στο άβατο των Δικαστηρίων, το οποίο, όπως είπε, δυστυχώς εξελίσσεται σε άβατο του κέντρου της Αθήνας.

    «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δραστικά και αποφασιστικά, ο κ. Τόσκας προτιμά να καλέσει σε διάλογο τις συλλογικότητες των Εξαρχείων. Η ΝΔ δεν θα καλέσει κανέναν σε διάλογο.Θα κάνει το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Θα επιβάλει το νόμο και θα προστατεύσει τους πολίτες και τη δημόσια ασφάλεια» είπε ο κ. Καραγκούνης.

    [04] Ν. Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να αναγνωρίσει το διαγωνισμό

    «Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει τη θέση της σήμερα. Είναι νομίζω προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Και οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

    Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας πως «ο διαγωνισμός αυτός, είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι νομίζω ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός».

    Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε την τελική απόφαση του ΣτΕ, πριν προχωρήσει στο διαγωνισμό, ο κ. Παππάς υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εμείς σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ΄ εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε το διαγωνισμό. Το ΣτΕ από το 2010 έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια, αντιβαίνει το Σύνταγμα. Και πραγματικά αν δει κανείς το άρθρο 15, παράγραφος 2, του Συντάγματος θα διαπιστώσει ότι είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει άδεια για να λειτουργεί και να εκπέμπει ένας τηλεοπτικός σταθμός. Στην παρούσα φάση εξάντλησαν κάθε νομική δυνατότητα οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί, και τώρα συμμετέχοντες στο διαγωνισμό».

    [05] Στο 92% των εκκαθαριστικών προκύπτει ο ίδιος, λιγότερος ή και καθόλου ΕΝΦΙΑ, λέει ο Τρ. Αλεξιάδης

    «Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ καλούν τους φορολογούμενους να πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

    «Και ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

    Συμπλήρωσε πως «το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο και αναλογικό» και σημείωσε: «Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Δεν μπορούμε, όμως να τα αλλάξουμε όλα μαζί».

    Δείτε επίσης:

    Πώς κατανέμεται στους υπόχρεους ο ΕΝΦΙΑ του 2016

    [06] «Δεν είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη» δηλώνει ο Γιάννης Μαντζουράνης

    «Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη. Είμαι δικηγόρος του δικηγόρου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του, ο σταθμός του οποίου διέπραξε αυτή την αθλιότητα εις βάρος μου» δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι είναι συνήγορος του κ. Μαρινάκη και ταυτόχρονα εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

    Ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος και των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και ΣΚΑΙ, διότι -όπως είπε- ανέφεραν ψευδείς ειδήσεις, που θίγουν την υπόληψή του. «Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες, θα κάνω αγωγή σε βάρος και των δυο, είναι ψευδείς οι αναφορές τους και αυτό προσβάλλει την επαγγελματική μου υπόληψη» ανέφερε.

    [07] Περίπου 5.000 αιτούντες άσυλο μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο

    Κι άλλες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο με τοναριθμό πλέον των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοιστο νησί να αγγίζει τις 5.000. Αριθμός που σε ποσοστό ξεπερνάτο 15% των κατοίκων της πόλης της Μυτιλήνης.Σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά τουαεροδρομίου νότια της Μυτιλήνης περισυλλέχτηκαν 90πρόσφυγες. Όλη μέρα χθες στη Λέσβο έφτασαν 175 πρόσφυγεςκαι μετανάστες, στη Λήμνο 88 και στη Σάμο οι ροές συνέχισαννα είναι μηδενικές.

    Χωρίς τους σημερινούς εισερχόμενους στη Λέσβο βρίσκονται4.846 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο παραμένουν 3.309άτομα και στη Σάμο 1.002. Συνολικά στα νησιά του βορείουΑιγαίου παραμένουν σήμερα 9.157 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Δεν συνεννοούνται

    Οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβοπροκάλεσαν χθες «μπλακ άουτ» στις καταγραφές στο χοτ σποττης Μόριας. Αποτέλεσμα περίπου 150νεοαφιχθέντες στηΛέσβο να παραμείνουν επί ώρες πίσω από το παλιόκολυμβητήριο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, υπό αστυνομικήεπιτήρηση και έως ότου αδειάσει η πτέρυγα καταγραφής στοχοτ σποτ!

    Το περιστατικό αυτό το οποίο επαναλαμβάνεται σήμερα με τους90 νέους νεοεισερχόμενους, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίεςαποδίδεται όχι τόσο στην έλλειψη χώρου στη Μόρια, όσο σεαδυναμία συνεργασίας του Λιμεναρχείου με τους επικεφαλήςτης υπηρεσίας πρώτης υποδοχής στη Μόρια. Όπως αναφέρουνοι ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής αυτοί, επικαλούμενοιέλλειψη προσωπικού, λειτουργούν με ωράρια δημοσίου καιαφήνουν το Λιμενικό να βρει λύσεις για αυτούς που δεν χωράνεστους χώρους καταγραφής του χοτ σποτ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι λεωφορεία με πρόσφυγες περιμένουνγια ώρες στη Μόρια ενώ όπως καταγγέλλεται δεν επιτρέπεται ηείσοδος ακόμα και σε όσους ζητάνε να πάνε στην τουαλέτα!

    Κορύφωση όλων των παραπάνω το ότι μετά από«διαπραγματεύσεις» χωρίς αποτέλεσμα, σήμερα υποχρεώθηκετο λιμενικό να μεταφέρει τους 175 πρόσφυγες που έφθασαν στονησί στο χώρο του λιμανιού πίσω από το Κολυμβητήριο μέχρινα τους δεχθούν στη Μόρια για καταγραφή.Το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκάλεσετην οργή του Λιμενάρχη Μυτιλήνης Πλοίαρχο ΝικόλαοΠασσάδη ο οποίος χθες με έγγραφό του στον ΥπουργόΝαυτιλίας το οποίο κοινοποίησε στον Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΜυτιλήνης κατήγγειλε την παρουσία των μεταναστών στολιμάνι. «Δεν έχω πού να τους πάω» φέρεται να αναφέρει στηναγωνιώδη επιστολή του ο Λιμενάρχης.

    [08] Κατερίνη: Στον φωταγωγό πολυκατοικίας βρέθηκε νεογνό, καλά στην υγεία του

    Νεογνό βρέθηκε στον φωταγωγό 4όροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς πρόκειται για κοριτσάκι μόλις 2-3 ημερών και είναι καλά στην υγεία του.Μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το μωράκι εντοπίστηκε, χθες στις 11 το βράδυ, στο επίπεδο του 1ου ορόφου της οικοδομής από ένοικο του ίδιου ορόφου.Άγνωστο παραμένει προς το παρόν ποιοι είναι γονείς του και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, ο φωταγωγός «επικοινωνεί» με τα παράθυρα των μπάνιων των διαμερισμάτων. Στο σημείο δε εντοπισμού του νεογνού έχουν πρόσβαση μόνο οι ένοικοι των πρώτου ορόφου.

    Την υπόθεση ερευνούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που σε πρώτη φάση συγκεντρώνουν καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

    [09] «Εμείς δεν θα κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη» είπε ο Σ. Φάμελλος

    «Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε σύμμαχοι με την κοινωνία. Θέλουμε απλά να εφαρμόζεται η νομοθεσία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM» για τη δημοπρασία αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

    «Το πρωτεύον είναι ότι σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιτέλους στις τηλεοπτικές συχνότητες εφαρμόζεται το Σύνταγμα. Και σήμερα θα γίνει ο διαγωνισμός και θα ολοκληρωθεί και θα εφαρμοστεί η νομιμότητα και στο τηλεοπτικό τοπίο. Το έχουμε ανάγκη ως ελληνική κοινωνία να εφαρμόζονται οι νόμοι» επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

    Σε ερώτηση γιατί τέσσερις και όχι περισσότερες άδειες, απάντησε: «Διαγωνισμός χωρίς αριθμό αδειών δεν θα είχε νόημα. Η αγορά είχε οδηγήσει σε οκτώ μη βιώσιμα κανάλια, τα οποία είχαν αυτή τη στιγμή 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια προς τις Τράπεζες, πολλά από αυτά μη εξυπηρετούμενα, χωρίς εξασφαλίσεις. Και σας λέω στοιχεία που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην εξεταστική επιτροπή. Υπήρχαν δάνεια δηλαδή, τα οποία είχαν σε ποσοστό 90% ακάλυπτες εγγυήσεις. Άρα, λοιπόν, η αγορά, δυστυχώς εξαιτίας της ανοχής του πολιτικού συστήματος, είχε σοβαρότατα προβλήματα και στο τηλεοπτικό τοπίο. Ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος είχε πει ότι αντέχουμε 2,5 κανάλια με βάση τη διαφημιστική πίτα, ο κ. Κυριακού του ΑΝΤ1 είχε πει ότι η Ελλάδα αντέχει δύο κανάλια, αλλιώς γίνεται αθέμιτος ανταγωνισμός και υπάρχει υποτίμηση του έργου των τηλεοπτικών εκπομπών και ειδήσεων. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο περιθώριο. Να μην είμαστε μόνο με δύο ή με τρία κανάλια. Τώρα που η χώρα δεν έχει κανένα αδειοδοτημένο κανάλι, καλό είναι να έχουμε πρώτα απ΄όλα τέσσερα εθνικά αδειοδοτημένα τηλεοπτικά κανάλια. Ακολούθως θα υπάρξει η συνέχεια των δημοπρασιών για τα θεματικά και για τα τοπικά. Δεν μπορούσαμε να δεχόμαστε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία καθόριζαν εν πολλοίς και την πολιτική ατζέντα, δυστυχώς παραβιάζοντας Αρχές του Συντάγματος, να λειτουργούν χωρίς άδεια και χωρίς να έχουν πάρει την έγκριση των Ελλήνων πολιτών».

    [10] Λ. Κρέτσος: Ιστορική ημέρα για την ενημέρωση και την ισονομία

    Ιστορική ημέρα για την "ενημέρωση και την ισονομία" χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο Αθηναικό καιΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, τη διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

    "Το τοπίο της ενημέρωσης θα είναι πια διαφορετικό όχι γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχό του όπως εσφαλμένα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά γιατί θα είναι προϊόν νομιμότητας", καταλήγει.

    [11] «Μπούλινγκ» μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της ΓΓΕΕ, κατήγγειλε ο Λ. Κρέτσος

    Σε καταγγελίες για μπούλινγκ μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προέβη ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος. «Εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα. Δεν γίνεται οι μεγαλοδικηγόροι να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Με έχει ενοχλήσει το μπούλινγκ των μεγαλοδικηγόρων απέναντι σε απλούς δημόσιους υπαλλήλους. Είχαμε δυο περιστατικά και χτες και την Πέμπτη. Λεκτική επίθεση μέχρι και στην εργαζόμενη που κρατά το πρωτόκολλο, απαράδεκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κρέτσος είπε πως «όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

    Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική» και συμπλήρωσε: «Εμείς το ΕΣΡ θέλαμε να κάνει το διαγωνισμό, τρεις φορές προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς η ΝΔ πληρώνει άλλα γραμμάτια, δεν ξέρω, πάντως δεν εκπλήρωσε τον συνταγματικό ρόλο της. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος παραμένει αδρανές. Όσοι το νόμιζαν αυτό, είδαν πως το κράτος δεν είναι αδύναμο και σήμερα είναι μια ιστορική μέρα».

    Εξήγησε πως οι τέσσερις άδειες που θα δοθούν σήμερα, είναι «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το «πόθεν έσχες» των εταιρειών που θα κερδίσουν για να κατοχυρωθούν οριστικά.

    Αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία, διαβεβαίωσε πως τα δωμάτια των υποψηφίων, τα οποία ελέγχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν μέσα υποκλοπής ή διαρροής, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ οι κάμερες βλέπουν μόνο τους διαδρόμους και πως το υλικό από τις κάμερες το βλέπουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και οι 8 εκπρόσωποι των καναλιών.

    Διευκρίνισε πως όποιος πάρει την πρώτη άδεια δεν μπορεί να αποχωρήσει σήμερα από το χώρο και από τη διαδικασία.«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τυχόν διαρροή, μένουν όλοι μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες», είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2016 - 10:32:58 UTC