Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος: Υπογράφεται με την Αίγυπτο η μεταφορά αερίου μέσω υποθαλάσσιου αγωγού
  • [02] ΗΠΑ: H πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση, με προορισμό την Κούβα
  • [03] Προς πώληση το Νόμπελ του Τζον Νας σε δημοπρασία του Σόθμπις
  • [04] Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανεπίτρεπτη εξωθεσμική παρέμβαση Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ
  • [05] Έριξαν τούρτα στον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία
  • [06] Ο βορειοκορεάτης υπουργός Παιδείας «εκτελέστηκε», σύμφωνα με τη Σεούλ

  • [01] Κύπρος: Υπογράφεται με την Αίγυπτο η μεταφορά αερίου μέσω υποθαλάσσιου αγωγού

    Συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου προς την Αίγυπτο, θα υπογράψουν ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, και ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Τάρεκ Ελ Μόλα.

    Η συμφωνία θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, αφού εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα.

    Ο Αιγύπτιος υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη

    [02] ΗΠΑ: H πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση, με προορισμό την Κούβα

    Η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας σε διάστημα περισσοτέρων των 50 χρόνων αναμένεται πραγματοποιείται σήμερα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια της διακυβέρνησης Ομπάμα για τη δρομολόγηση εμπορικών και τουριστικών σχέσεων, με την Κούβα.

    Η JetBlue Airways Corp, είναι η πρώτη μιας σειράς αμερικανικών αεροπορικών εταιριών που θα πετάει από το Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα με προορισμό την Σάντα Κλάρα, πόλη που βρίσκεται στην κεντρική Κούβα.

    Μεταξύ των επιβατών, στο αεροσκάφος Airbus A320 των 150 θέσεων, θα είναι ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Άντονι Φοξ, ο διευθύνων σύμβουλος της JetBlue, Ρόμπιν Χέις, όπως επίσης δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, άλλοι αξιωματούχοι, αλλά και απλοί ταξιδιώτες.

    Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες, θα είναι κουβανικής καταγωγής, σε μία πτήση, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ανοίγει το δρόμο σε μια πρόκληση, καθαρού εμπορικού χαρακτήρα.

    [03] Προς πώληση το Νόμπελ του Τζον Νας σε δημοπρασία του Σόθμπις

    Το μετάλλιο Νόμπελ που είχε απονεμηθεί στον μαθηματικό Τζον Νας το 1994, για τη θεμελιώδη συνεισφορά του στη θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά, θα δημοπρατηθεί στις 17 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις.

    Ο Νας, που δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, είχε σκοτωθεί πέρυσι τον Μάιο μαζί με τη σύζυγό του Αλίσια, σε ηλικία 87 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιου Τζέρσι.

    Ο Αμερικανός επιστήμονας είχε γίνει ευρύτερα γνωστός χάρη στη βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος» του 2001, με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, η οποία είχε βασιστεί στη ζωή του Νας και στον αγώνα που έδινε επί χρόνια με τη σχιζοφρένεια από την οποία έπασχε.

    Το Νόμπελ του Νας εκτιμάται ότι έχει αξία 2,5 έως 4 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το Νόμπελ ενός άλλου διάσημου επιστήμονα, του Αμερικανού βιολόγου Τζέιμς Γουότσον που ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA μαζί με τον Βρετανό Φράνσις Κρικ, είχε δημοπρατηθεί αντί του ποσού-ρεκόρ των 4,76 δισ. δολ. το 2014. Το μετάλλιο του Κρικ είχε πωληθεί αντί 2,2 εκατ. δολ. το 2012.

    [04] Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανεπίτρεπτη εξωθεσμική παρέμβαση Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

    Για εξωθεσμική παρέμβαση της Κομισιόν αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς -όπως αναφέρει-απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς»

    Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις «δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς,οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους».

    Ακόμη η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι ηεπίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς - πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. «Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου», καταλήγει.

    [05] Έριξαν τούρτα στον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία

    Ένας 17χρονος έριξε μια κατεψυγμένη τούρτα στον Γιργκ Μόιτεν σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Κάτω Σαξωνία. Ο πρόεδρος του λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Μόιτεν συνέχισε την ομιλία του έπειτα από μερικά λεπτά αφού εξετάστηκε από γιατρό.

    Η αστυνομία ταυτοποίησε ήδη τον 17χρονο δράστη χάρη σε ένα βίντεο. Πρόκειται για ένα νεαρό της αριστερής πολιτικής σκηνής οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για τη δράση του. «Είχα τύχη που δεν με πέτυχε καλά, διαφορετικά τώρα θα βρισκόμουν στο νοσοκομείο», δήλωσε αργότερα ο Μόιτεν. «Αυτή η δειλή και επικίνδυνη πράξη είναι ακόμα ένα παράδειγμα για τις αμέτρητες επιθέσεις σε μέλη μας», όπως γράφει η «Sueddeutsche Zeitung».

    [06] Ο βορειοκορεάτης υπουργός Παιδείας «εκτελέστηκε», σύμφωνα με τη Σεούλ

    Ο υπουργός Παιδείας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στον Τύπο περί ενός νέου διωγμού στην Πιονγκγιάνγκ.

    «Ο υπουργός Παιδείας Κιμ Γιονγκ-Τζιν εκτελέστηκε», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Τζονγκ Τζουν-Χέε.

    Οι δηλώσεις του Τζονγκ, ο οποίος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, ακολουθούν ένα δημοσίευμα χθες σύμφωνα με το οποίο δύο ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα διότι παράκουσαν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 August 2016 - 6:32:45 UTC