Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο, είπε η Ρ. Σβίγκου
  • [02] Στην ανάγκη συγχωνεύσεων των τραπεζών στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν
  • [03] Μνημόνιο παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης από το ΑΠΕ-ΜΠΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών
  • [04] Β. Αποστόλου: Έως το τέλος του χρόνου μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη
  • [05] Ανάκληση αυτοκινήτων Ford ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
  • [06] Σταθερό στο 23,5% παρέμεινε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο σύμφωνα με τη Eurostat
  • [07] Κύπρος: Διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο για πώληση φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη
  • [08] Η Άγκυρα κατηγορεί τη Γερμανία για "πολιτιστικό ρατσισμό"
  • [09] Γιλντιρίμ: Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία δεν θα σταματήσει έως ότου αποσοβηθούν όλες οι απειλές
  • [10] Έκθεση έργων της Ρωσικής Πρωτοπορίας στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος - Ρωσίας
  • [11] Ο τραγουδιστής της R&B Κρις Μπράουν συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση με όπλο
  • [12] Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών «αποκαθιστά τα πράγματα», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο συνταγματολόγος Γιάννης
  • [13] «Γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού του καθεστώτος στα ιδιωτικά σχολεία»

  • [01] Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο, είπε η Ρ. Σβίγκου

    Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του πλειστηριασμού για τις τηλεοπτικές άδειες και το πρόβλημα της ΝΔ δεν έχει να κάνει ούτε με τη διαδικασία, ούτε με τον αριθμό των αδειών, γιατί αυτό που θέλει στην πραγματικότητα είναι να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM».

    «Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, την παρακολουθούμε όλοι, όταν ολοκληρωθεί θα γνωρίζουμε και τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία, ούτε έχει να κάνει με τον αριθμό των αδειών όπως προσχηματικά υποστηρίζει. Αν ήταν αυτό, θα είχε φανεί στον δημόσιο διάλογο και όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο στη Βουλή. Θα φαινόταν και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν συζητούσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη διαδικασία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Θα θυμάστε τον κ. Τραγάκη που έλεγε ότι όσο κι αν προσπαθείτε από τη ΝΔ δεν θα έχετε τις ανεξάρτητες Αρχές. Νομίζω ότι είναι προσχηματικά αυτά που λέει η ΝΔ, γιατί αυτό που θέλει στην πραγματικότητα και νομίζω ότι δεν κρύβεται, είναι να μην μπει καμιά τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, αλλά και διαπλοκής που συνεχιζόταν τα προηγούμενα χρόνια» είπε η κ. Σβίγκου.

    Σε σχέση με τον αριθμό των αδειών επισήμανε: «Ήδη η αγορά έχει "αποφασίσει" πόσα κανάλια μπορούν ή δεν μπορούν να είναι βιώσιμα. Από το 2009 και μετά έχουμε δει μια φοβερή αναδιάρθρωση στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο. Και είδαμε ότι τα σχήματα δεν είναι βιώσιμα ή για να είναι βιώσιμα θα πρέπει να δανειοδοτούνται από τις Τράπεζες και εκμεταλλευόμενοι και τις σχέσεις τους με το πολιτικό σύστημα και να μην πληρώνουν όσα οφείλουν. Αυτή είναι η βιωσιμότητα για την οποία επαίρεται η ΝΔ και είδαμε πού μας έφτασε αυτή η βιωσιμότητα. Έχουν γίνει μελέτες για τον αριθμό των αδειών και η Ελλάδα δεν θα έχει καμιά διαφορά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την εικόνα στον ευρωπαϊκό χώρο επιμελώς την ξεχνάει η αντιπολίτευση, όταν κάνει τις αναλύσεις της και την επίθεσή της στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ".

    [02] Στην ανάγκη συγχωνεύσεων των τραπεζών στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν

    Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν έκανε σήμερα μία ασυνήθιστη δημόσια έκκληση για συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες εβδομάδες αφού η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δυσκολεύθηκε να περάσει τις ευρωπαϊκές ασκήσεις αντοχής. Οι δηλώσεις του Κράιαν θα πυροδοτήσουν πιθανόν νέες συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της γερμανικής τράπεζας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, αν και ο ίδιος έσπευσε να απορρίψει δημοσιεύματα ότι η Deutsche εξετάζει τη συγχώνευσή της με την Commerzbank, η οποία ανήκει εν μέρει στο γερμανικό κράτος.

    Επικρίνοντας αυτό που ανέφερε ως «μικρή περιφερειακή διάσταση των τραπεζών», ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας σημείωσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερες συγχωνεύσεις, σε εθνικό επίπεδο, αλλά επίσης και διασυνοριακά». Ερωτηθείς, αν βλέπει ότι έρχεται πάλι καιρός που η Deutsche θα εμπλακεί σε μεγάλες εξαγορές, απάντησε «όχι στο κοντινό μέλλον».

    Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώνονται γενικά, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε χαμηλή ταχύτητα, τα επιτόκια είναι κατακρημνισμένα και συνεχίζεται η εκκαθάριση επισφαλών δανείων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι γερμανικές τράπεζες ειδικότερα δυσκολεύονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει συνεχώς νέο χρήμα και καθιστά ακριβότερη τη διαφύλαξη μετρητών από τις τράπεζες.

    «Εάν κοιτάξουμε ειδικότερα τη Γερμανία, δεν έχει περάσει από αυτό το κύμα των συγχωνεύσεων, όπως έχει κάνει η Ισπανία», δήλωσε ο Κράιαν, προσθέτοντας: «Στη Γερμανία υπάρχουν, κατά την άποψή μου, πάρα πολλές τράπεζες».

    Ο Κράιαν έστρεψε την κριτική του και προς την ΕΚΤ. «Οι παράπλευρες συνέπειες από αυτές τις πολιτικές γίνονται τώρα όλο και πιο φανερές», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο ότι υποφέρουν οι τράπεζες. Υπάρχουν και καταστροφικές συνέπειες για τους αποταμιευτές και τις συνταξιοδοτικές επενδύσεις τους».

    [03] Μνημόνιο παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης από το ΑΠΕ-ΜΠΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών

    Τα γραφεία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Ο κ. Βερναρδάκης συζήτησε με τους πολιτικούς και οικονομικούς συντάκτες του Πρακτορείου για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, και τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού.

    Με την ευκαιρία, ο κ. Βερναρδάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ μ. Ψύλος συνυπέγραψαν μνημόνιο παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης, επικοινωνίας και προβολής από το εθνικό πρακτορείο προς το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    [04] Β. Αποστόλου: Έως το τέλος του χρόνου μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη

    Έως το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν σημαντικής βαρύτητας μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα κινητοποιήσουν πόρους 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [05] Ανάκληση αυτοκινήτων Ford ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

    Ανάκληση αυτοκινήτων Ford μοντέλα Fiesta Diesel με κινητήρες 1.4 & 1.6 λίτρων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

    Η ανάκληση αφορά 1104 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από 1/1/2012 μέχρι 29/8/2013 στα οποία η μονάδα ελέγχου προθερμαντήρων πετρελαιοκινητήρα μπορεί να επηρεαστεί από υγρές καιρικές συνθήκες και μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, με πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς σε περίπτωση μη επίβλεψης του οχήματος.

    Περισσότερες πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό: 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info11@ford.com.

    Ανάκληση μοτοσυκλετών Honda ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

    Σε ανάκληση μοτοσυκλετών μάρκας Honda, μοντέλο CBR300RA (Κωδικός Μοντέλου: NC51, Έτος Μοντέλου: 2015 & 2016 προχωρά ο επίσημος εισαγωγέας (εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη), ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

    Η ανάκληση αφορά 64 δίκυκλα, με ημερομηνία κατασκευής από 23 Μαΐου 2014 έως 2 Απριλίου 2016 στα οποία ενδέχεται να διαβρωθεί η επίστρωση της βάσης του ρουλεμάν λόγω του υδρόθειου που παράγεται από το θείο που υπάρχει στο λάδι του κινητήρα. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να προκαλέσει σβήσιμο και αδυναμία επανεκκίνησης του κινητήρα.

    Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-3483624 και 797.

    [06] Σταθερό στο 23,5% παρέμεινε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο σύμφωνα με τη Eurostat

    Σταθερό στο 23,5% παρέμεινε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28», η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, στο 10,1% και στο 8,6% αντίστοιχα. Συνολικά, τον Ιούλιο καταγράφονται 21,063 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,3 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.

    Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (23,5% τον Μάιο) και την Ισπανία (19,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Μάλτα (3,9%), την Τσεχία και τη Γερμανία (4,2%).

    Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Μάιο διαμορφώθηκε στα 1,12 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,5% και στις γυναίκες στο 28,5%.

    [07] Κύπρος: Διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο για πώληση φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη

    Διακρατική συμφωνία με την οποία το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ θα εξάγεται στην Αίγυπτο, υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακοτρύπης, και ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίων, Ταρέκ Ελ Μολά.

    Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση του φυσικού αερίου που θα εξαχθεί στην Αίγυπτο. Δηλαδή, αν θα προορίζεται για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος υγροποίησης και εξαγωγής ή και τα δυο.

    Μετά την υπογραφή της συμφωνίας οι δύο υπουργοί έγιναν δεκτοί από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ο Αιγύπτιος υπουργός χαρακτήρισε «ορόσημο» τη σημερινή υπογραφή της πρώτης συμφωνίας, από μια σειρά συμφωνιών και προσέθεσε: «Μιλάμε για την έλευση του κυπριακού αερίου στην Αίγυπτο είτε για να πωληθεί στην (εγχώρια) αγορά ή για υγροποίηση και μεταπώλησή του. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα βήμα που περιμέναμε να συμβεί, είμαστε ενθουσιασμένοι, γι? αυτό και προσβλέπουμε στο να συνεχίσουμε με τα επόμενα βήματα που είναι μέρος των εμπορικών συμφωνιών που θα αναπτυχθούν σύντομα. Θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις μαζί με τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη στις δύο χώρες για την πώληση και τη μεταφορά του αερίου».

    Σε ερώτηση, αν αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για εισαγωγή φυσικού αερίου από την Κύπρο παρά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο δικό της κοίτασμα «Ζορ», ο Αιγύπτιος υπουργός είπε ότι «ναι, αυτό επιβεβαιώνει την επιθυμία της Αιγύπτου για το κυπριακό αέριο. Η Αίγυπτος είναι μεγάλη χώρα, με μεγάλο πληθυσμό, είναι μεγάλη αγορά και έχει επίσης μια μοναδική γεωγραφική θέση για τη διαμετακόμιση του εμπορίου παγκοσμίως».

    Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι ο χρονικός ορίζοντας για την κατασκευή υποθαλασσίου αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο, υπολογίζεται στο 2020-2022, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε όμως σε συζητήσεις για να δούμε κατά πόσο μπορούμε να το επισπεύσουμε».

    [08] Η Άγκυρα κατηγορεί τη Γερμανία για "πολιτιστικό ρατσισμό"

    Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι τα σχόλια του Επιτρόπου της Γερμανίας στην ΕΕ --ότι το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος της χώρας-- δείχνουν "πολιτιστικό ρατσισμό", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Ο Τσελίκ αντέδρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Anadolu στο σχόλιο αυτό που έκανε χθες ο Γκίντερ Έτινγκερ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

    Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ έχουν ενταθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο μήνα έπειτα από το οποίο οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης των θεσμών από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι για την υποστήριξη της αποτυχημένης αυτής απόπειρας.

    Η ΕΕ ζήτησε από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία την επέκρινε ότι δεν αξιολογεί σωστά την απειλή που θέτουν για το τουρκικό κράτος αυτοί που κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

    [09] Γιλντιρίμ: Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία δεν θα σταματήσει έως ότου αποσοβηθούν όλες οι απειλές

    Η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη βόρεια Συρία έως ότου αποσοβηθούν όλες οι απειλές και υπάρξουν εγγυήσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία πριν από μια εβδομάδα αποσκοπεί, σύμφωνα με την Άγκυρα, στην εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και στην αποτροπή της κατάληψης περαιτέρω εδαφών κοντά στην τουρκική μεθόριο από κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας. Οι συγκρούσεις με κουρδικές πολιτοφυλακές, που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν αυξήσει τις εντάσεις με την σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ Ουάσινγκτον.

    Σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ δήλωσε εξάλλου στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται την ανακοίνωση από τις ΗΠΑ για μια εκεχειρία της Άγκυρας με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία.

    "Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση", σε αντίθεση με αυτό που "λένε ορισμένοι ξένοι εκπρόσωποι, έναν συμβιβασμό ή μια εκεχειρία μεταξύ της Τουρκίας και των κουρδικών στοιχείων", σημείωσε ο Τσελίκ.

    "Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα κυρίαρχο και νόμιμο κράτος", το οποίο δεν μπορεί να εξισωθεί με "μια τρομοκρατική οργάνωση", πρόσθεσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφερόμενος στο PYD, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων της Συρίας.

    [10] Έκθεση έργων της Ρωσικής Πρωτοπορίας στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος - Ρωσίας

    Τι χρώμα έχει η επανάσταση;

    Το κόκκινο ή το μαύρο είναι το χρώμα της Ρώσικης Πρωτοπορίας; Η μήπως ένα άλλο χρώμα ή ...η ίδια η τέχνη της πρωτοπορίας που «βγάζει» φως;

    Επαναστατούν τα χρώματα ή χρωματίζεται η επανάσταση;

    «Η Επανάσταση του χρώματος-Ρωσική Πρωτοπορία. Έργα της συλλογής Κωστάκη» τιτλοφορείται η μεγάλη -πολλοστή- έκθεση με έργα από την ατελεύτητη σε εικαστικό και ιδεολογικό πλούτο συλλογή Κωστάκη, που θα αναπτύξει από την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του (στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών, όπου στεγάζεται) το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

    Καθώς οι προγραμματισμένες από τις αρχές του έτους σειρές εκθέσεων έργων της Ρωσικής Πρωτοπορίας από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (τον αποκλειστικό σχεδόν εικαστικό - καλλιτεχνικό «πρεσβευτή» των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους Ελλάδος - Ρωσίας, όπως ορίστηκε το 2016) ματαιώθηκαν για οικονομικούς κυρίως λόγους, όπως κι αυτή της παρουσίασης 400 έργων Ρώσικης Πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του ΚΜΣΤ που επρόκειτο να παρουσιαστεί (στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης) στο περίπτερο «6» των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ («ίσως να πραγματοποιηθεί αργότερα, όταν εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι αλλά και οι συνθήκες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης), το ΚΜΣΤ ανέλαβε να καλύψει το κενό με μια ακόμη -«επαναστατική» αυτή τη φορά- θεματική.

    Πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει μέσα από την προβολή και ανάλυση 150 και πλέον έργων της Ρωσικής Πρωτοπορίας, την ιστορία, τη μελέτη και τους πειραματισμούς των Ρώσων καλλιτεχνών πάνω στο χρώμα από τα πρώιμα χρόνια της Πρωτοπορίας στις αρχές 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του 1930 και την επιβολή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

    [11] Ο τραγουδιστής της R&B Κρις Μπράουν συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση με όπλο

    Ο αμερικανός τραγουδιστής της R&B Κρις Μπράουν, γνωστός για τη μουσική του αλλά και τις διάφορες περιπέτειές του με τη δικαιοσύνη, συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για επίθεση με όπλο σε μια γυναίκα.

    Ο Μπράουν οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) χθες το απόγευμα, δήλωσαν ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων της τάξης και ο δικηγόρος του τραγουδιστή Μαρκ Γκεράγκος, ο οποίος έχει επίσης υπερασπιστεί στη δικαιοσύνη κυρίως την Γουινόνα Ράιντερ και τον Μάικλ Τζάκσον.

    Ο γνωστός τραγουδιστής της R&B συνελήφθη στη συνέχεια κατηγορούμενος για επίθεση με όπλο.

    Η αστυνομία έκανε έρευνα το απόγευμα στην πολυτελή του κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Ταρζάνα του Λος Άντζελες έπειτα από κλήση που έγινε στην άμεση δράση τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

    Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία είπε ότι ο Κρις Μπράουν την στόχευε με ένα όπλο.

    Χθες το πρωί, ενώ αρνείτο να αφήσει την αστυνομία να μπει στο σπίτι του χωρίς να έχει ένταλμα έρευνας, ο Μπράουν ανήρτησε κάποια βίντεο στο Instagram στα οποία έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ αυτού που συνέβαινε στον ίδιο και των αιτιών που οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος "Black Lives Matter" (Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε), το οποίο καταγγέλλει την αστυνομική βία σε βάρος των μαύρων.

    "Πρέπει να σταματήσετε το παιγνίδι αυτό στο οποίο κάνετε εμένα τον Κακό, σα να τρελάθηκα. Δεν συμβαίνει αυτό", λέει φανερά νευριασμένος στο βίντεο που ανήρτησε ο τραγουδιστής.

    "Όταν θα πάρετε το ένταλμα θα ανέβετε (στο σπίτι μου) και δεν θα βρείτε τίποτα, ηλίθιοι", προσθέτει. "Είστε η χειρότερη φάρα του κόσμου, εσείς η αστυνομία", συμπληρώνει οργισμένος.

    [12] Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών «αποκαθιστά τα πράγματα», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος

    Τη θέση ότι η εξελισσόμενη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών «αποκαθιστά τα πράγματα» διατύπωσε ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Δεν μπορεί εκείνοι οι οποίοι μη νομίμως κατέχουν μία θέση να αντλούν πλεονεκτήματα απ' αυτήν έναντι άλλων που θα είχαν ίσως τα χρήματα και τη διάθεση, αλλά σεβάστηκαν τη νομιμότητα» ανέφερε. «Άκουσα να λένε κάποιοι για τα "λύτρα". Ποια "λύτρα", κουμπάρε; Μιλάμε για κανάλια που χρησιμοποιούν το δημόσιο αγαθό που λέγεται δημόσιες συχνότητες. Έπρεπε να δοθεί το αντίτιμο της χρήσης αυτού του πράγματος. Όλη αυτή η ιστορία, ότι κάποιος σας έχει δεσμεύσει σε κάτι το οποίο μη νομίμως κατέχετε, σύμφωνα με το ΣτΕ, και λέτε μετά ότι θέλετε λύτρα γι αυτό το πράγμα, ξέρετε... έφτιαξαν έναν κόσμο και παγιδεύτηκαν σ' αυτόν» σημείωσε ο κ. Δρόσος.

    Υπενθύμισε ότι προβλέπεται από το 2001, ως συνταγματική υποχρέωση, τα κανάλια να είναι αδειοδοτημένα και σημείωσε: «Ψηφίστηκαν μία σειρά από νόμοι. Το 2010 θεώρησε το ΣτΕ ότι η παράταση, η νομοθετική ανοχή στη λειτουργία ιδιωτικών καναλιών, συνιστά παράβαση της Αρχής του κράτους δικαίου και της Αρχής της ισότητας. Και ότι πρέπει με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασία αδειοδότησης να αδειοδοτηθούν τα κανάλια και να μην κρίνει απλώς ο νομοθέτης ποιοι από εκείνους που πρόλαβαν να καθίσουν σε συχνότητες που αποτελούν δημόσιο αγαθό τις εκμεταλλεύονται εις βάρος και του δημοσίου συμφέροντος, όταν δεν καταβάλλουν το αντίτιμο και των τυχόν ανταγωνιστών τους».

    Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, ο κ. Δρόσος -μεταξύ άλλων- σημείωσε: «Οι πλειοδότες θα είναι προσωρινοί πλειοδότες. Θα ελεγχθούν και οι πηγές των χρημάτων και η μετοχική τους σύνθεση και μία σειρά από άλλα θέματα. Αυτό είναι ένα στοιχείο διαφάνειας. Από εκεί και πέρα είναι και η αρχή ενός καθεστώτος ρύθμισης [...]. Ο διαγωνισμός έχει μία σειρά από προϋποθέσεις, τμήμα των οποίων είναι να ξέρει κανείς από πού προέρχονται τα χρήματα, ποιοι είναι οι μέτοχοι και ότι τα χρήματα δεν είναι χρήματα παράνομα».

    [13] «Γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού του καθεστώτος στα ιδιωτικά σχολεία»

    Γίνεται μία προσπάθεια να εξορθολογιστεί το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία, με στόχο να διασφαλιστούν εκείνες οι λειτουργίες που είναι απαραίτητες ώστε η εκπαίδευση που είναι υποχρεωμένα τα ιδιωτικά σχολεία να παρέχουν, να παρέχεται κάτω από τους πλέον ομαλούς όρους. Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM 104,9", ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι "το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία ήδη ήταν εξορθολογισμένο επί Γιαννάκου και ακόμα πιο πριν, επί Ράλλη. Απλώς ο κ. Αρβανιτόπουλος με τον κ. Λοβέρδο κατήργησαν αυτή τη διάταξη με αποτέλεσμα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στο έλεος των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων".

    Εξηγώντας τη σχετική τροπολογία που προωθείται είπε: "αυτό που λέει τώρα η τροπολογία είναι ότι τα δύο πρώτα χρόνια που προσλαμβάνεις τον εκπαιδευτικό μπορείς να τον απολύσεις ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν σου κάνει, αλλά μετά τα δύο χρόνια μπορείς πάλι να αποφασίσεις να τον απολύσεις αλλά με αιτιολογημένη, όμως, έκθεση". Έκανε, παράλληλα λόγο για μια ορθολογική διάταξη που εισάγει κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν και τα συμφέροντα των εργαζομένων και συγχρόνως τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων για να παρέχουν αυτό που προτίθενται να προσφέρουν.

    Εκτίμησε, άλλωστε, ότι "υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, όπως το Ποτάμι, που συμφωνούν με αυτή τη διάταξη, με τη διαφορά ότι συζητούν αυτή τη στιγμή ποιο θα είναι το όργανο που θα ελέγχει αυτή την αιτιολογημένη απόλυση του εκπαιδευτικού από τα ιδιωτικά".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 August 2016 - 10:33:07 UTC