Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν Παππάς: Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας
  • [02] Καρδίτσα: Ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση κεραυνού
  • [03] Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή στη Δυτική Θεσσαλία
  • [04] Το έσοδα για το Δημόσιο ανέρχονται σε 246 εκατ. ευρώ
  • [05] Ιταλία: Ακόμη 1.725 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο
  • [06] Βενεζουέλα: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στο Καράκας κατά του Μαδούρο
  • [07] Ό. Γεροβασίλη: Με όρους διαφάνειας κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον

  • [01] Ν Παππάς: Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας

    «Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε γραπτή ευχαριστήρια δήλωσή του για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

    Σημειώνει ότι «η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό "προνόμιο" της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών» και τονίζει: «Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».

    Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι «η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες» και «ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

    Επισημαίνει επιπλέον ότι «πέρα, όμως, από τη δεδομένη πολιτική βούληση, η υλοποίηση ενός κρυστάλλινου διαγωνισμού, που θα αποτελέσει πρότυπο για την προσέλκυση κεφαλαίων στο μέλλον μεγιστοποιώντας το εκάστοτε τίμημα υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου, απαίτησε σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ηθικό που ξεπερνούν την απλή αίσθηση του καθήκοντος, από δεκάδες ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους συνέβαλε καίρια για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα». Σε αυτό το πλαίσιο απευθύνει ευχαριστίες προς «τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπερέβαλαν εαυτούς όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, με αποκορύφωμα βέβαια τις ημέρες της δημοπρασίας. Τα μέλη των Επιτροπών Διενέργειας του Διαγωνισμού και Ενστάσεων που στάθηκαν στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων. Τα στελέχη της Singular Logic, τα οποία υποστήριξαν με απόλυτη αρτιότητα τη διαδικασία. Την Ελληνική Αστυνομία, που διαφύλαξε την τάξη με τρόπο άψογο, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό. Τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έδωσαν τη μάχη για την ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό και, τελικά, τη Δημοκρατία. Και, βέβαια, τους συνεργάτες του γραφείου μου και τους δικηγόρους».

    «Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, «και όλους όσοι αμφισβήτησαν πολιτικά το διαγωνισμό». «Ακόμη και εκείνους», όπως συμπληρώνει, «που επί της ουσίας υπονόμευσαν τη διαδικασία. Διότι -και με τα περισσότερα από 60 δικόγραφα με τα οποία επιχείρησαν να προσβάλουν το διαγωνισμό- έδωσαν τη δυνατότητα να διατυπωθεί κάθε επιχείρημα, κάθε αντίλογος. Με αυτό τον τρόπο, θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά».

    Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά

    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας ότι «δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Ήμασταν πολύ μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Αυτό που κάναμε όμως ήταν να σχεδιάσουμε μια δημοπρασία η οποία θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο».

    [02] Καρδίτσα: Ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση κεραυνού

    Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Καρδιτσομάγουλας στο νομό Καρδίτσας, από χτύπημα κεραυνού που δέχθηκε, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, σήμερα αργά το απόγευμα, στο γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα της προπόνησης.

    Ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο γήπεδο μαζί με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή για την προπόνηση, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Είναι διασωληνωμένος στην εντατική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    [03] Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή στη Δυτική Θεσσαλία

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν, το βράδυ, από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου της πόλης Φώτη Αλεξάκου, για μισή ώρα περίπου κεντρικοί δρόμοι της πόλης είχαν 30 πόντους νερού.

    Ο κ. Αλεξάκος ανέφερε πως το νερό της νεροποντής που έπεσε, ήταν σε τέτοια μεγάλη ποσότητα, που ξεπέρασε τις δυνατότητες απορροής του δικτύου. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερα ήταν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε φρεάτια της πόλης.

    Από την πλευρά της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μέχρι αυτή την ώρα δεν του αναφέρθηκαν προβλήματα, κυρίως από τον ορεινό όγκο.

    Σε αντίθεση με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως η ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε καταπτώσεις βράχων στα ριζά του Κόζιακα και στον ορεινό όγκο Πύλης -Καλαμπάκας, τις οποίες μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων κινήθηκαν άμεσα και αποκατέστησαν τα όποια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί.

    [04] Το έσοδα για το Δημόσιο ανέρχονται σε 246 εκατ. ευρώ

    Μετά από σχεδόν 70 ώρες διαδικασίας βγήκε λευκός καπνός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης καθώς ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.Η διαδικασία έληξε περίπου στις02:50τα ξημερώματα της Παρασκευής.

    Οι 4 εταιρείες που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

    2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.

    3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.

    4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

    Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

    Για χιτσκοκική διαδικασία, μίλησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και εξερχόμενος από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ομίλου Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος.

    Χαρούμενος που οι 4 τηλεοπτικές άδειες προσέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος της διαδικασίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν, σημείωσε ο κ. Σαββίδης.

    Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά, ανέφερε εξερχόμενος του κτιρίου της ΓΓΕΕ οεκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι.

    Οι Θοδωρής Κυριακού και Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΓΕΕ χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

    Τα ποσά που προσέφεραν οι 4 επιλαχόντες:

    -DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδηςς 61,5 εκατομμύρια ευρώ

    -ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)61 εκατομμύρια ευρώ

    -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης18 εκατομμύρια ευρώ

    -ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR13 εκατομμύρια ευρώ

    Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

    -ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙΑΕ):

    -ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR

    -ΑΝΤΕΝΝΑTV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    -DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδης

    -ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

    -ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

    -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης

    -ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)Βαγγέλης Μαρινάκης

    [05] Ιταλία: Ακόμη 1.725 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο

    Συνολικά 1.725 μετανάστες διασώθηκαν χθες από πλεούμενα στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα χθες, καθώς οι αφίξεις διά θαλάσσης στις ακτές της Ιταλίας συνεχίζουν να αυξάνονται.

    Διεξήχθησαν 16 επιχειρήσεις για τη διάσωση των μεταναστών με τη συμμετοχή σκαφών του ιταλικού Λιμενικού Σώματος και του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, της ναυτικής επιχείρησης Σοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και δύο εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού ΛΣ.

    Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται από πού απέπλευσαν οι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 14 λαστιχένια και δύο ξύλινα σκάφη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές της Ιταλίας είναι πλέον υπήκοοι κρατών της υποσαχάριας Αφρικής και αναχωρούν από τις ακτές της Λιβύης.

    Η συνεχιζόμενη ανομία στη Λιβύη και οι ήρεμες θάλασσες συνέβαλαν στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αποπειρώνται τον ριψοκίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.

    Η Ιταλία έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη μετά τη συμφωνία που συνήψε η ΕΕ με την Τουρκία τον Μάρτιο για να ανασχεθεί η ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή περίπου 105.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης το 2016. Εκτιμάται ότι 2.726 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πέθαναν το ίδιο διάστημα προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

    [06] Βενεζουέλα: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στο Καράκας κατά του Μαδούρο

    Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση στο Καράκας με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νίκολας Μαδούρο από την προεδρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

    "Μεταξύ 950.000 και 1.1. εκατομμυρίων άνθρωποι" συμμετείχαν στην διαδήλωση, τόνισε ο Χεσούς Τορεάλμπα, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD).

    [07] Ό. Γεροβασίλη: Με όρους διαφάνειας κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον

    «Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίαςμπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».

    Αυτό τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωση της μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

    Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας" και υπογραμμίζει ότι: "Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 September 2016 - 17:55:59 UTC