Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Λεβέντη σε Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη για το εκλογικό μπόνους
  • [02] Γ. Σταθάκης: Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τώρα χρειάζεται ευελιξία
  • [03] Γ. Σταθάκης: Ο μετασχηματισμός των ευρωπαϊκών θεσμών θα πρέπει να ενσωματώσει αλλαγές και στο επίπεδο της λογοδοσίας και της δημοκρατίας
  • [04] Σε καλό δρόμο η υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη
  • [05] G20: Συνάντηση Γιούνκερ και Τουσκ με Ερντογάν για το προσφυγικό και τη βίζα
  • [06] Επαφές Ερντογάν στο Πεκίνο, στο περιθώριο της συνόδου των «20»
  • [07] Ανταμώνουν οι Καραγκούνηδες της Θεσσαλίας
  • [08] Β. Αποστόλου: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο
  • [09] Τουρκικά άρματα μάχης στη βόρεια Συρία

  • [01] Επίθεση Λεβέντη σε Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη για το εκλογικό μπόνους

    «Δολοπλοκίες του Μητσοτάκη, της Φώφης και του Σταύρου, οι οποίοι θέλουν να τον εντάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να ρίξουν την κυβέρνηση», κατήγγειλε ο πρόεδρος των Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με δήλωσή του στην Ζαγορά του Πηλίου.

    Συμπλήρωσε μάλιστα ο κ.Λεβέντης ότι η Φωφη Γεννηματά και ο Σταύρος θεοδωράκης έχουν κάνει δώρο τις 50 έδρες μπόνους στον κ. Μητσοτάκη, αφού δεν ψήφισαν την απλή αναλογική.

    Για τον ανεξάρτητο βουλευτή κ.Καλλιάνο δήλωσε ότι «αν ζητήσει συγνώμη και πει ότι όσα είπε είναι ψέματα, θα τον ξαναδεχτεί στο κόμμα».

    Ο κ. Λεβέντης προβλέπει σύντομα εκλογές και ότι «ο Τσίπρας σκέφτεται για δεξιά παρένθεση, να εκλεγεί ο Μητσοτάκης με το μπόνους των 50 εδρών, να κυβερνήσει για 5 μήνες και να τα κάνει όλα μπάχαλο».

    Όσον αφορά τις εξελίξεις με την αδειοδότηση των καναλιών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε να μη κλείσει κανένα κανάλι και να συγκροτηθεί το ΕΣΡ όχι με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με άτομα κύρους.

    [02] Γ. Σταθάκης: Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τώρα χρειάζεται ευελιξία

    «Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τώρα χρειάζεται ευελιξία», δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

    «Η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε. Είχαμε ύφεση, πέρυσι, χαμηλότερη από ότι αναμενόταν (λιγότερο από το 1%) και φέτος το πρώτο τρίμηνο ήταν εν μέρει αρνητικό, το δεύτερο με θετικό πρόσημο και ελπίζουμε το τρίτο και το τέταρτο να είναι άλλο τόσο θετικά. Όλα αυτά υπογραμμίζουν ότι η κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας αλλάζει, και ότι η νέα αυτή κατεύθυνση θα οδηγήσει σε εν δυνάμει ανάπτυξη, το 2017, της τάξης του 2,5%», δηλώνει ο Γιώργος Σταθάκης, από το οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι, στο Κόμο.

    Σε ό,τι αφορά την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει: «προχωρούν όπως είχε προβλεφθεί με τους δανειστές στην τελευταία συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο και μπορώ να προσθέσω πως σε ότι αφορά την διάθεση στην ελεύθερη αγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων, μια από τις ιδιωτικοποιήσεις στην οποία δόθηκε ώθηση, υπάρχει σημαντικό ιταλικό ενδιαφέρον και εμείς είμαστε ευτυχείς για το ενδιαφέρον αυτό».

    Αναφορικά με την κατάσταση στην Τουρκία και το Brexit o υπουργός Οικονομίας τονίζει:

    «Η Τουρκία είναι μια όμορη χώρα η οποία βρίσκεται πολύ κοντά και εμείς τασσόμαστε υπέρ της σταθερότητας της χώρας και στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της 'Αγκυρας. Σήμερα η Τουρκία είναι μια ασταθής χώρα μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της τουρκικής δημοκρατίας. Σε ότι αφορά το Brexit προσωπικά θεωρώ ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην βρετανική οικονομία. Η μεγαλύτερη ανατάραξη προκαλείται από το ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι η μεγαλύτερη χρηματιστική αγορά της ΕΕ και έχει στρατηγικό ρόλο στην ευρωπαϊκή οικονομία».

    Απαντώντας σε ερώτηση της «Ιλ Σόλε» σχετικά με τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές ο Γιώργος Σταθάκης δηλώνει:«Ολοκληρώσαμε σημαντικές διαπραγματεύσεις μετά την συνολική συμφωνία του Ιουλίου του 2015 και τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε όσα εγκρίναμε τον περασμένο Δεκέμβριο. Η θετική έκβαση της πρώτης αξιολόγησης ήταν ιδιαίτερα σημαντική διότι αποτελούσε το 70% όλης της συμφωνημένης δέσμης. Θεωρώ ότι η δεύτερη αξιολόγηση που θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα και η οποία προβλέπει πολλά θέματα επί τάπητος θα επικεντρωθεί στην μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας».

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βιτόριο Ντα Ρολντ, προσθέτει: «αποφασίσθηκε να χωριστεί, το θέμα, σε τρεις φάσεις: η πρώτη, άμεση, είναι εκείνη στην οποία υπάρχουν πολύ χαμηλά επιτόκια για μια πρώτη σειρά υποχρεώσεων που αφορούν το 2020. Στην συνέχεια έχουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις και τις λήξεις μεσοπρόθεσμης περιόδου, και το θέμα αυτό θα συζητηθεί μετά το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Τέλος, στην τρίτη σειρά υποχρεώσεων που αφορά την ερώτησή σας έχουμε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις στις οποίες το ΔΝΤ ζητά να αρχίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η συζήτηση, και όχι το 2020. Σε ότι αφορά το σημείο αυτό το ΔΝΤ έχει επιφυλαχθεί σχετικά με το αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Σταθάκης:Ο μετασχηματισμός των ευρωπαϊκών θεσμών θα πρέπει να ενσωματώσει αλλαγές και στο επίπεδο της λογοδοσίας και της δημοκρατίας

    [03] Γ. Σταθάκης: Ο μετασχηματισμός των ευρωπαϊκών θεσμών θα πρέπει να ενσωματώσει αλλαγές και στο επίπεδο της λογοδοσίας και της δημοκρατίας

    «Ο επόμενος γύρος μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών θεσμών θα πρέπει να ενσωματώσει αλλαγές, όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομικής διακυβέρνησης, αλλά και σε αυτό της λογοδοσίας των ευρωπαϊκών θεσμών και της δημοκρατίας».

    Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε ομιλία του στο οικονομικό Forum Ambrosetti, που διοργανώθηκε για 42η χρονιά στην περιοχή της λίμνης του Κόμο.

    Ο κ. Σταθάκης τοποθετήθηκε στη συζήτηση με θέμα «Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη», όπου επίσης συμμετείχαν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φρανς Τίμερμανς, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW, Μαρσέλ Φρέιζερ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι. Συντονιστής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

    Κατά την ομιλία του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης, δίνοντας έμφαση στη νομισματική πολιτική και στους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Η πολιτική αυτή απέδωσε σε ορισμένες ευρωπαϊκές οικονομίες, είχε όμως αμφισβητούμενα αποτελέσματα στην περίπτωση υπερχρεωμένων οικονομιών, όπως η Ελλάδα, οι οποίες εφάρμοσαν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη πολιτική διεύρυνε τις ενδοευρωπαϊκές ανισότητες.

    Η πολιτική αυτή έχει σήμερα βρει τα όριά της. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η απαντήσεις που από εδώ και πέρα θα δοθούν, πρέπει να συμπεριλάβουν όψεις δημοσιονομικής χαλάρωσης και να δώσουν έμφαση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή διάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, οι απαντήσεις στις σημερινές ευρωπαϊκές προκλήσεις θα πρέπει να αναγνωρίζουν την κρίση πολιτικής νομιμοποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών και των επιλογών οικονομικής πολιτικής. Κρίση νομιμοποίησης που αρχικά αναδείχτηκε στις περιπτώσεις χωρών σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά σήμερα, στην επαύριον του Brexit, αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόβλημα.

    [04] Σε καλό δρόμο η υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη

    Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη. Οι οικονομικές εκκρεμότητες που ταλάνιζαν το Ίδρυμα για αρκετά χρόνια έχουν ήδη τακτοποιηθεί, ενώ σύντομα θα ορισθεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει την από εδώ και πέρα διεύθυνσή του.

    Η κινητικότητα γύρω από το μοναδικό αυτό Μουσείο μοντέρνας τέχνης με τις συλλογές τού αείμνηστου δωρητή τεχνοκριτικού Στρατή Ελευθεριάδη? Τεριάντ ξεκίνησε με τη συνάντηση που είχε τον Μάρτιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης με τον διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό, στην οποία είχε συζητηθεί το θέμα των συσσωρευμένων οφειλών του Μουσείου προς το ΙΚΑ.

    Ακολούθησαν συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, για να φτάσουμε σήμερα στην κάλυψη -ύστερα από έκτακτή χρηματοδότηση από το Υπουργείο- του συνόλου των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Μουσείου. Επόμενο βήμα, προκειμένου το Μουσείο να ξεκινήσει πάλι κανονικά την λειτουργία του, είναι ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για τον οποίο οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Σε δήλωσή του σχετικά με τις εξελίξεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης αναφέρει: «Μετά από χρόνια αδιαφορίας, λύνεται ένα πρόβλημα που εμπόδιζε έναν σημαντικότατο πολιτιστικό κόμβο όπως είναι το Μουσείο Τεριάντ, να προσφέρει, όσα μπορεί να προσφέρει, στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του νησιού μας.

    Αυτό έγινε δυνατό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού και η πολιτική του ηγεσία, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του Μουσείου, τα αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα, με αποτέλεσμα να βρεθεί η καλύτερη λύση που αφενός μεν εγγυάται τη λειτουργεία του Μουσείου και ταυτόχρονα προφυλάσσει και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

    Σημειώνεται ότι ευχαριστήρια επιστολή για το θέμα, έστειλε ο Γ. Πάλλης, στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

    [05] G20: Συνάντηση Γιούνκερ και Τουσκ με Ερντογάν για το προσφυγικό και τη βίζα

    Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και για το θέμα της βίζας, θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του G20 στην Κίνα (4 και 5 Σεπτεμρίου) ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου, Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας συνεχίζονται, μετά τις πρόσφατες «εποικοδομητικές» επισκέψεις στην Άγκυρα του επιτρόπου μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σιουλτς. Οι ίδιες πηγές τονίζουν, άλλωστε, ότι και οι δύο πλευρές έχουν κοινό συμφέρον να αποτρέψουν την κατάρρευση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου και προσθέτουν ότι παρά τα όσα ακούγονται δεν υπάρχει κανένα σημείο ρήξης όσον αφορά την προοπτική μιας συμφωνίας για τη βίζα σε Τούρκους πολίτες. Το βασικό αγκάθι που έχει απομείνει προς την εκπλήρωση των κριτηρίων, από την πλευρά της Άγκυρας, για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους πολίτες, είναι η αντιτρομοκρατική νομοθεσία στην Τουρκία, επισημαίνουν ευρωπαϊκές πηγές.

    Διαβάστε επίσης:

    G20: Πεκίνο και Ουάσινγκτον επικύρωσαν τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

    G20: Κινέζος αξιωματούχος προσπάθησε να εμποδίσει τη σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα

    G20: «Όλες οι χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

    Επαφές Ερντογάνστο Πεκίνο, στο περιθώριο της συνόδου των «20»

    [06] Επαφές Ερντογάν στο Πεκίνο, στο περιθώριο της συνόδου των «20»

    Σειρά επαφών θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο, στο περιθώριο της συνόδου της ομάδας χωρών G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας σήμερα με τη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Ο Τ. Ερντογάν θα συναντηθεί επίσης με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ θα πάρει μέρος σε τετραμερή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του ίδιου, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

    [07] Ανταμώνουν οι Καραγκούνηδες της Θεσσαλίας

    Καραγκούνηδες από όλη τη θεσσαλική πεδιάδα θα συναντηθούν, τις επόμενες μέρες, στον Δήμο Κιλελέρ που ανέλαβε να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλίας. Όλα είναι έτοιμα για το 4ο Καραγκούνικο Aντάμωμα των αυτοχθόνων και γηγενών κατοίκων της πεδινής Θεσσαλίας- Καραγκούνηδες, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κιλελέρ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 8, 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016.

    Οι 71 εισηγητές, που παίρνουν μέρος στο 4o Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Γη και αγώνες των κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας», μέσα από τις ανακοινώσεις τους θα προσπαθήσουν, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, να παρουσιάσουν τις νεότερες έρευνες για τους Θεσσαλούς Καραγκούνηδες.

    Οι εκδηλώσεις το 4ου Καραγκούνικου Ανταμώματος θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ με τον τρανό χορό των Καραγκούνηδων.Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, θα σφιχτοδέσουν τα χέρια τους και θα χορέψουν καραγκούνικους χορούς με τη συνοδεία αξιόλογων τραγουδιστών και μουσικών.

    Για τους Θεσσαλούς Καραγκούνηδες τα Ανταμώματα, που πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια σε διαφορετικές πόλεις, είναι πολύ σημαντικά, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Βάσω Κοζιού, Α΄ Γραμματέας της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, ιδιαίτερα σήμερα, προσθέτει,που οι ταυτότητες ξεθωριάζουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πληθυσμιακής ομάδας περνούν στη λήθη. Μέσα από τις προσυνεδριακές ημερίδες και τα Πανελλήνια Εθνολογικά Συνέδρια που οργανώνουμε στο πλαίσιο των τριών Ανταμωμάτων που πραγματοποιήσαμε, αλλά και τις εκδόσεις των πρακτικών, καταφέραμε να φέρουμε στο φως πολλά επί μέρους στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την πληθυσμιακή ομάδα, η οποία αποτελεί το πιο σημαντικό σε γεωγραφική έκταση και σε πληθυσμό κομμάτι της Θεσσαλίας, καταλήγει η ίδια.

    [08] Β. Αποστόλου: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του αγροτικού συνεταιρισμού μήλου «ΖΑΓΟΡΙΝ», ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 δισ ευρώ που θα ξεκινήσει άμεσα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι σε βάθος 4ετίας το Υπουργείο θα παρέχει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία συνολικού ύψους 7 δισ που θα αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

    Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και υπογράμμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση οι αγρότες δικαιούνται και θα απολαμβάνουν την εθνική σύνταξη.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και κάλεσε την αντιπολίτευση να μη φωνάζει και να μη σηκώνει τους τόνους για το φορολογικό.

    «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο για αυτό και επεξεργαζόμαστε πολλά σημαντικά προγράμματα.Δώσαμε μάχη για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του «ΖΑΓΟΡΙΝ» εκτός από την ιστορικότητα του γεγονότος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τη διοίκηση του συνεταιρισμού.

    [09] Τουρκικά άρματα μάχης στη βόρεια Συρία

    Τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν στη βόρεια Συρία από την επαρχία Κιλίς, ανοίγοντας ένα καινούριο μέτωπο στην περιοχή, μετέδωσαν τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Την ίδια ώρα οβιδοβόλα σφυροκοπούσαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή αυτή, ανέφερε το πρακτορείο Ντογάν.

    Τα άρματα πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών κοντά στο τουρκικό χωριό Τσομπάνμπεϊ που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Αλ Ράι.

    Λίγο νωρίτερα, ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή είπε ότι άκουσε επαναλαμβανόμενους ήχους εκρήξεων και είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από τη συριακή πλευρά των συνόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 September 2016 - 14:32:30 UTC