Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Καμία περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [02] Η Τουρκία σταματά τις ανασκαφές Αυστριακών αρχαιολόγων στην Έφεσο
  • [03] Το πτώμα ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο ανασύρθηκε από τα ερείπια στην Αματρίτσε
  • [04] Μέγαρο Μαξίμου: Προσήλωση στην αποκομματικοποιημένη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

  • [01] Π. Καμμένος: Καμία περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

    «Δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων» διαβεβαίωσε από το Καστελόριζο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια 17 οικιών στέγασης προσωπικού ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

    Στον χαιρετισμό του, στην διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι τόσο τα στελέχη όσο και οι κληρωτοί μοχθούν νυχθημερόν για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας εκφράζοντας την ευαρέσκεια του τονίζοντας ότι « σας ευχαριστούμε για αυτό γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

    Ανακοίνωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, μέρος των οποίων είναι διασπασμένες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αναγκαστικά υπάρχουν και των συχνών μεταθέσεων διαβεβαιώνοντας «ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ξεκινήσει ήδη με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, θα πάει στο προσωπικό».

    [02] Η Τουρκία σταματά τις ανασκαφές Αυστριακών αρχαιολόγων στην Έφεσο

    Νέα κλιμάκωση της έντασης που επικρατεί εδώ και εβδομάδες στις αυστρο-τουρκικές σχέσεις λόγω της κριτικής της Βιέννης τόσο στις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος όσο και στις παρεμβάσεις του καθεστώτος Ερντογάν στην τουρκική Κοινότητα στην Αυστρία, αποτελεί η εντολή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για άμεσο σταμάτημα των ανασκαφών του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Έφεσο.

    Το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο δραστηριοποιείται εδώ και πάνω από 120 χρόνια, από το 1895, στις ανασκαφές στην Εφεσο, που σήμερα έχει κηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η οποία υπήρξε στην αρχαιότητα μία από τις σημαντικότερες ελληνικές πόλεις στην Μικρά Ασία, όπου βρισκόταν ένα από τα επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, το Αρτεμίσιο, ο ναός της Εφεσίας Αρτέμιδος.

    Εκφράζοντας την λύπη του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και Επιστημών, Ράινχολντ Μιτερλένερ επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του, πως η απόφαση του τουρκικού υπουργείου συγχέει την πολιτική με την επιστήμη, βρίσκεται σε αντίθεση με την εταιρική συνεργασία που υπήρχε για πολλά χρόνια στην Εφεσο και αποτελεί ένα βήμα για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας της επιστήμης.

    Οπως τόνισε σε συνέντευξή της το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, η επικεφαλής των ανασκαφών, η διευθύντρια του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, Σαμπίνε Λαντστέτερ, η απόφαση δεν αφορά μόνον την ομάδα των Αυστριακών αρχαιολόγων αλλά τη συνολική ανασκαφή στην Εφεσο, στην οποία συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 200 ερευνητές από 20 χώρες ?μεταξύ άλλων από την Αυστρία, την Βρετανία, την Γερμανία, την Ελλάδα και την Τουρκία? οι οποίοι χάνουν τώρα τη δουλειά τους.

    Η ίδια δεν θεωρεί πως όλοι αυτοί είναι "θύματα" της αυστριακής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία, αλλά πως απλά υπάρχουν αντιδράσεις σε πολιτικές εντάσεις τις οποίες οι επιστήμονες δεν μπορούν να επηρεάσουν, τουναντίον μάλιστα, οι ίδιοι έχουν οικοδομήσει δια μέσου πολλών χρόνων, μία πολύ καλή συνεργασία, και είναι πολύ σκληρό να τους πλήττει τώρα αυτή η απόφαση.

    Σε τοποθετήσεις του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, έχει ζητήσει τη διακοπή από την Ευρωπαϊκή Ενωση, των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, λόγω παραβιάσεων από αυτή θεμελιωδών ευρωπαικών αξιών.

    Εξάλλου, δριμεία κριτική στο πρωτοφανές κύμα διώξεων στην Τουρκία, αλλά και στην ανάμιξη του καθεστώτος Ερντογάν στην τουρκική Κοινότητα στην Αυστρία, έχει ασκήσει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

    Σε αντίδρασή της η Άγκυρα είχε προβεί σε προσβλητικές κατηγορίες εναντίον της Βιέννης και είχε ανακαλέσει στα μέσα Αυγούστου τον πρεσβευτή της από την Αυστρία.

    [03] Το πτώμα ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο ανασύρθηκε από τα ερείπια στην Αματρίτσε

    Το πτώμα ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο που ζούσε στην πόλη Αματρίτσε, που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό τον περασμένο μήνα, ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού όπου κατοικούσε, ανέφερε σήμερα η ιταλική υπηρεσία διάσωσης.

    Ο σεισμός της 24ης Αυγούστου, που ισοπέδωσε πολλά χωριά στο κεντρικό τμήμα της Ιταλίας, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων και περισσότεροι από τους 200 νεκρούς προέρχονταν από το Αματρίτσε.

    Ο Σαγίντ, που ζούσε σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη, χρηματοδοτούμενο από το κράτος, ήταν ο μόνος από τους τέσσερις ανθρώπους που κοιμόντουσαν στο κτίριο την νύχτα που χτύπησε ο εγκέλαδος και σκοτώθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. Οι άλλοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν.

    Ο αδερφός του Σαγίντ, Ζία που ζει στην Αυστρία, ήταν παρών καθώς τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν την σωρό του αδερφού του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λούκα Κάρι. Δεν ανέφερε το επώνυμο των αδερφών.

    [04] Μέγαρο Μαξίμου: Προσήλωση στην αποκομματικοποιημένη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

    Η εθνική στρατηγική μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν το κεντρικό θέμα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, και οι γγ της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, και του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «κατά τη συνεδρίαση του του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της κυβέρνησης στον στόχο της δημιουργίας μίας αποκομματικοποιημένης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και θα λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

    Σε αυτήν την κατεύθυνση, αντικείμενα της συζήτησης αποτέλεσαν η επικαιροποίηση του Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2016-2018, η λήψη άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση διαδικασιών, η εφαρμογή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής διακίνησης των διοικητικών εγγράφων, καθώς και η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης και των οργανισμών του δημοσίου τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 September 2016 - 22:32:30 UTC